Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Σε εκκρεμότητα περισσότερες από 220.000 συντάξεις και εφάπαξ


Η καθυστέρηση δύο ή ακόμη και τριών ετών στην έκδοση των συντάξεων έχει φέρει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους σε δραματικό αδιέξοδο, ενώ δημιουργεί προσκόμματα και στην ούτως ή άλλως δύσκολη τέταρτη αξιολόγηση.

Βάσει των υπολογισμών του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, περισσότερες από 220.000 συντάξεις και εφάπαξ βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με τον χρόνο αναμονής να κυμαίνεται στα 2 χρόνια για τις περισσότερες υποθέσεις και να φθάνει ακόμη και τα 3 στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης αλλά και χιλιάδων επικουρικών συντάξεων.

Μάλιστα, και παρά τις προσπάθειες διεκπεραίωσης νέων αιτήσεων υπό την πίεση και των εκπροσώπων των πιστωτών, το πρόβλημα φαίνεται πως επιδεινώνεται εξαιτίας της κατάργησης της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία έως το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχει ενταχθεί στον ΕΦΚΑ.

Στην τελευταία, επικαιροποιημένη έκδοση του τρίτου μνημονίου, υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα αναφορικά με την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους, και κατ’ επέκταση την υποχρέωση έκδοσης του συνόλου των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης έως τον Ιούνιο του 2018. Για παράδειγμα, προβλέπεται ότι έως το τέλος Απριλίου θα πρέπει το ΕΤΕΑΕΠ να έχει προχωρήσει στην έκδοση τουλάχιστον 13.800 συντάξεων από αιτήσεις που υποβλήθηκαν από 1.1.2015 έως 31.12.2016, κάτι που εκτιμάται ότι δεν θα επιτευχθεί. Τα περιθώρια στενεύουν και αναφορικά με τις αιτήσεις προς τον ΕΦΚΑ, ο οποίος παραμένει χωρίς διοικητή για περισσότερο από ένα μήνα. Συνολικά, εκτιμάται ότι σε εκκρεμότητα βρίσκονται περίπου 90.000 αιτήσεις για χορήγηση κύριας σύνταξης, τουλάχιστον 90.000 για επικουρική και 42.000 για εφάπαξ. Η σοβαρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, οδηγεί σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΕΝΔΙΣΥ, τους υποψήφιους συνταξιούχους σε περιθωριοποίηση, δεδομένου ότι αναγκάζονται να ζουν με τις χαμηλές προσωρινές συντάξεις.

Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δικτύου, Νίκος Χατζόπουλος, ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες εγκύκλιοι για διάφορες κατηγορίες  ασφαλισμένων, ενώ δεν υπάρχει η αναγκαία μηχανογραφική εφαρμογή μετά την ένταξη των Ταμείων στον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να εξαιρούνται από την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων μέχρι και σήμερα οι ασφαλισμένοι με διαδοχική ασφάλιση του πρώην Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και του πρώην ΙΚΑ με διατάξεις Δημοσίου. Ετσι, εδώ και 23 μήνες από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, εξακολουθούν και δεν βγαίνουν πράξεις συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση του εφάπαξ και στη συνέχεια η έκδοση των ψαλιδισμένων επικουρικών συντάξεων. Ηδη, πολλοί  υποψήφιοι συνταξιούχοι έχουν καταθέσει εξώδικα για την παράνομη καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων, ενώ το ΕΝΔΙΣΥ σχεδιάζει να προσφύγει σε ένδικα μέσα.

Εν τω μεταξύ, καθυστέρηση υπάρχει και στην έκδοση των νέων ειδοποιητηρίων του ΕΦΚΑ με τις εισφορές Μαρτίου 2018 των μη μισθωτών και τον συμψηφισμό των εισφορών του 2017. Αν και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν το σύστημα να είναι έτοιμο εντός της τρέχουσας εβδομάδας, πλέον, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κείμενο-«βόμβα» για Τσίπρα και Μαξίμου ετοιμάζουν οι 53+



Η παρέμβαση του τέως υπουργού και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη ενάντια στους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού, για την οικονομία, αφενός πέτυχε το στόχο της καθώς το θέμα συζητήθηκε και πήρε προεκτάσεις, αφετέρου έχει προκαλέσει μεγαλύτερο θόρυβο εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αμηχανία του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου όταν ρωτήθηκε on camera για τις δηλώσεις Φίλη ήταν εμφανής, ενώ προβληματισμός επικρατεί και στο Μαξίμου, καθώς επιτελείς του πρωθυπουργού θεωρούν ότι τέτοιες παρεμβάσεις σε αυτή τη φάση κάνουν ζημιά και δεν κινούνται εντός των ορίων του εσωκομματικού διαλόγου, κυρίως όταν βρίσκουν υποστηρικτές βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ενέργεια της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του αναπληρωτή εκπροσώπου Γιάννη Κυρανάκη, να αξιοποιήσει τα όσα είπε ο κ. Φίλης κατά του Αλέξη Τσίπρα οδήγησε τον τέως υπουργό σε μία δήλωση υψηλών τόνων ενάντια στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ουσία όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι η δημόσια εμφάνιση του κ. Φίλη αποτελεί βασική έκφανση της συντονισμένης παρέμβασης των 53 +, της τάσης με την οποία ο κ. Φίλης αλλά και οι κ.κ. Σκουρλέτης, Ξυδάκης κ.ά. συμβαδίζουν εδώ και αρκετούς μήνες.

Τα όσα είπε ο κ. Φίλης ενάντια στους πανηγυρισμούς του Μαξίμου και του ιδίου του πρωθυπουργού για την οικονομία, για τους δύσκολους όρους της επικείμενης συμφωνίας για το τυπικό τέλος του προγράμματος, την ανάγκη μεγαλύτερης αυτονομίας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής μετά τις 20 Αυγούστου, την απόκλιση από την Ευρώπη αν εφαρμοστούν τα όσα έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. θα περιλαμβάνονται -πιο αναλυτικά- σε κείμενο που θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα των 53+ commonality.gr .

Θα είναι το δεύτερο κείμενο που θα αναρτάται μετά τη σύσκεψη του περασμένου Σαββατοκύριακου που θα αναφέρεται στους όρους της εξόδου από το Μνημόνιο, στην οικονομία, στην κυβέρνηση, τη συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. κ.ά. Στην commonality.gr έχει ήδη ανέβει το πρώτο κείμενο που τάσσεται ενάντια στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ ως αρχηγικού κόμματος.

Στο ερώτημα αν η δημόσια παρέμβαση του κ. Φίλη αποτελεί ή όχι εσωκομματικό χτύπημα εναντίον του κ. Τσίπρα, αρκεί να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που γνωρίζει άριστα τους κανόνες της επικοινωνίας, στηλίτευσε το πανηγυρικό ύφος του πρωθυπουργού στο Καστελλόριζο και όχι γενικά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς. Δεν έμεινε όμως εκεί. Αναφέρθηκε, όχι τυχαία -καθώς η νέα μείωση των συντάξεων που έρχεται είναι μεγάλη πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ, σε στοιχεία του εργατολόγου Σάββα Ρομπόλη που αφορούν μειώσεις στις συντάξεις έως και 45% από το 2019 και προειδοποίησε για οικονομική απόκλιση από την υπόλοιπη Ευρώπη, θέμα που επίσης αποτελεί σημείο έντονης κριτικής ενάντια στην κυβέρνηση.

«Το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελλόριζο κι αλλού; Ρωτώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, ενώ ειδικά για την αναφορά Τσίπρα ότι «η έξοδος θα είναι τόσο καθαρή όσο ο ουρανός του Καστελλόριζου» δεν έκρυψε τη διαφωνία του με τον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Δεν θέλω να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, θέλω να θέσουμε στη δημόσια συζήτηση ζητήματα ξεχασμένα». Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια και ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε αποκλίσεις από την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο κ. Φίλης, οι 53+ ή οποιοσδήποτε εκδηλώνει τη διαφωνία του με τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές της κυβέρνησης πρόκειται να απειλήσουν ουσιαστικά τον κ. Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του Μαξίμου. Κατά την ανάγνωση έμπειρου κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, «όπως ο Ακης (σ.σ.: Τσοχατζόπουλος) έκανε εσωκομματική αντιπολίτευση στον Σημίτη όχι για να τον ρίξει αλλά για να απορροφά τους κραδασμούς στην κοινωνία και να βελτιώνει τη θέση του εντός του κόμματος», έτσι κάνουν και ο Φίλης, οι 53+ κ.ά.

Γιάννης Καμπουράκης
Ελεύθερος Τύπος


Εξάρθρωσης πολυμελούς οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες σε Ελλάδα και Γαλλία



Έπειτα από ενδελεχή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν σε διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες και διαμερίσματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.

Από τα πρώτα κιόλας στάδια της διεθνούς συνεργασίας Αστυνομικών Υπηρεσιών για την καταπολέμηση του οργανωμένου ρωσόφωνου εγκλήματος, που αντιπροσωπεύεται σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο από την εγκληματική ομάδα με την ονομασία VorVZAKONE, υποστηρίχθηκε η έρευνα και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκόμενων Κρατών - Μελών.

Στη χώρα μας η επιχείρηση οργανώθηκε και συντονίσθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δεκατεσσάρων (14) μελών της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και του διευθύνοντα την οργάνωση, 57χρονου αλλοδαπού άντρα, αλλά και δύο ακόμη ηγετικών στελεχών, αλλοδαπών ηλικίας 56 και 49 ετών.

Στην επιχείρηση η οποία εξελίχθηκε επί διήμερο σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν πάνω από εκατό αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και κατά περίπτωση για αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Ταυτοποιήθηκαν επίσης τα στοιχεία δώδεκα ακόμη συνεργών τους, δέκα εκ των οποίων αποτελούσαν εκτελεστικά όργανα του κυκλώματος, ενώ δύο εξ’ αυτών, αλλοδαποί ηλικίας 42 και 47 ετών ήταν αποδέκτες κλοπιμαίων που αφορούσαν σε ηλεκτρονικά είδη.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, σας ενημερώνω ότι ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών προέκυψε η ένταξη των προαναφερόμενων μελών στην οργάνωση τουλάχιστον από τα μέσα του 2015 μέχρι και τη σύλληψη τους.

Σημειώνεται ότι, αρχικά και συγκεκριμένα απογευματινές ώρες της 16-04-2018, συνελήφθησαν ο οδηγός και οι δύο συνοδοί – σωματοφύλακες του αρχηγού της οργάνωσης, οι οποίοι αντιστάθηκαν στη σύλληψή τους, ενώ ο οδηγός στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα που τον είχε εγκλωβίσει. Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πυροβόλο πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με εννέα (9) φυσίγγια και δύο μαχαίρια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία λειτουργούσαν με συγκεκριμένη δομή και σχεδιασμό, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, ενεργούσαν με πυραμιδικό σύστημα “διοίκησης”, στην κορυφή του οποίου βρισκόταν ο 57χρονος συλληφθείς με βοηθούς τους δύο προαναφερόμενους ως ηγετικά στελέχη άντρες, που συντόνιζαν και κατηύθυναν τις κινήσεις των υπολοίπων μελών.

Εννέα (9) εκ των συλληφθέντων λειτουργούσαν ως φυσικοί αυτουργοί των διαφόρων εγκληματικών πράξεων, ενώ οι υπόλοιποι δύο συλληφθέντες είχαν αναλάβει το ρόλο του αποδέκτη των κλοπιμαίων και εκποιητή των κλεμμένων κοσμημάτων και χρυσαφικών, λόγω της ιδιότητάς τους ως ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η διάπραξη δύο με τριών κλοπών την ίδια ημέρα, που πραγματοποιούνταν με διαφορετικές συνθέσεις, κυρίως πρωινές ώρες, που έλειπαν οι ιδιοκτήτες και με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων. Ταυτόχρονα λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης κάνοντας αυτοψίες στους χώρους των πιθανών στόχων, αλλά και χρησιμοποιώντας «τσιλιαδόρους» στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε η διάπραξη τουλάχιστον 56 διαρρήξεων – κλοπών σε κατοικίες και διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης τον τελευταίο χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι η χρηματική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνάει το (1.000.000) ευρώ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία Δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (25.000) ευρώ, πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και εγγράφων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εντοπισμό κι άλλων παθόντων.














Απίστευτο ότι είναι μόνο αυτή η διαφορά, στο 4,7% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ



Δημοσκόπηση της Alco για το Νews 24/7 που διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 11-16 Απριλίου.

Η διαφορά των δύο κομμάτων βρίσκεται στο 4,7%.

Νέα Δημοκρατία 21,4%,
Σύριζα 16,7%, 
Χρυσή Αυγή6%, 
Κίνημα Αλλαγής 5,4%,
ΚΚΕ(5,3%), 

Κάτω από το όριο που προβλέπεται για είσοδο στη Βουλή βρίσκονται τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Ενωσης Κεντρώων, της Λαϊκής Ενότητας  και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα ποσοστά της απροσδιόριστης ψήφου, (με ένα μεγάλο μέρος των «αναποφάσιστων» να προέρχεται – σύμφωνα με την έρευνα – από πολίτες που επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ το 2015).


Μυτιλήνη: Προφυλακίστηκε 21χρονος για ασέλγεια σε βάρος 5χρονου κοριτσιού



Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, υποστήριξε ότι δεν έχει συμβεί τίποτα από τα όσα του καταμαρτυρούνται και πως οι κατηγορίες είναι σκευωρίες των γονιών του παιδιού σε βάρος του.

Προφυλακίστηκε, χθες, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, 21χρονος κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος 5χρονου κοριτσιού σε χωριό της Λέσβου.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που έγιναν γνωστά, ο 21χρονος παρέσυρε το παιδί στο σπίτι του και προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της. Το παιδί αποκάλυψε όσα συνέβησαν στη μητέρα του, το Σάββατο το βράδυ, οπότε και καταγγέλθηκε το περιστατικό στην αστυνομία. 

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, υποστήριξε ότι δεν έχει συμβεί τίποτα από τα όσα του καταμαρτυρούνται και πως οι κατηγορίες είναι σκευωρίες των γονιών του παιδιού σε βάρος του.

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα νέα της Λέσβου», ψυχολόγος που εξέτασε το παιδί φαίνεται να επιβεβαιώνει στην αστυνομία τα λεγόμενα του μικρού κοριτσιού.


Πηγή: skai.gr


Ο Νούμερο 1 Γεωργιανός μαφιόζος είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο έγκλημα Παρακευόπουλου



Ο 57χρονος Γεωργιανός μαφιόζος, γνωστός και με το ψευδώνυμο «το Λίπος», είχε συλληφθεί στις αρχές του 2012 σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, όπου διέμενε με ψεύτικα στοιχεία και είχε καταδικαστεί το 2013 σε 14 χρόνια κάθειρξη. 

Σε βάρος του εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί από Ισπανία και Γεωργία, σύμφωνα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος κ.ά. εγκληματικές ενέργειες σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Άν και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου έγκλημα του Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων, αποφυλακίστηκε με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.




Αντιδράσεις για την προαγωγή της Περιστέρας Μπαζιάνα σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ



Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι η σύντροφος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, μετατράπηκε από διοικητική υπάλληλος σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενδεικτικά, αιχμηρή κριτική για τον διορισμό της κ. Μπαζιάνα άσκησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, με κοινοποίηση του στο Twitter, λέγοντας ότι η σύντροφος του πρωθυπουργού διαμαρτυρόταν «οργισμένα» ότι δε θα κάνει χρήση της σχετικής διάταξης.


Επίσης, ο Γιώργος Δημακόπουλος, μέλος της ΜΕΣΥΑ του Ποταμιού, ανέφερε πως «η είδηση με την κα Μπέτυ είναι στο πότε έκανε την αίτηση. Με το ΦΕΚ 496 πέρσι στις 30-5-2017 διορίστηκε στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής. Με το ΦΕΚ 1225 στις 02-04-2018 μετατάχθηκε στην θέση του εδιπ. Σύμφωνα με το ΦΕΚ την αίτηση μετάταξης την έκανε στις 27-06-2017, δηλαδή αμέσως μόλις διορίστηκε ως μόνιμη διοικητική υπάλληλος», προσθέτοντας πως «άξια η θέση για την κα Μπέτυ την πάλεψε χρόνια μαχόμενη ενάντια στην μία φωτογραφική διάταξη μετά την άλλη, και πήρε και την μονιμότητα και την θέση».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, μέσω Τwitter τοποθετήθηκε ο Γιάννης Καλλιάνος, τονίζοντας ότι «η μεταπήδηση της συζύγου του κ. Τσίπρα, από το διοικητικό στο διδακτικό προσωπικό του ΕΜΠ, εν μια νυκτί και με ΦΕΚ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας, είναι η απόδειξη ότι οι αριστεροί σύντροφοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο». «Μπρος στην εκάστοτε καρέκλα δεν λογαριάζουν τίποτα».


Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανέλαβε την υπεράσπιση της κ. Μπαζιάνα, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook.

Άρχισαν πάλι τα γνωστά χαλκεία της ενημέρωσης να πυροβολούν τη σύζυγο του πρωθυπουργού γιατί έγινε -λέει -ΕΔΙΠ (ειδικό διδακτικό προςωπικο ) στο ΕΜΠ χρησιμοποιώντας-λεει- φωτογραφική διάταξη του νόμου Φιλη ... Συνηγόρησε σε αυτο και ο Γιωργος Μαυρωτας βουλευτής του ((αποξηραμένου πλέον ) Ποταμιού που διδάσκει χρονια και στο τμήμα Χημ μηχανικών του ΕΜΠ !!!
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ....,
1) Η κυρία Μπαζιανα έκανε χρήση διατάξεων του νόμου Διαμαντοπούλου 4009/2011 που δίνει την δυνατότητα σε μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους αορίστου χρόνου των ΑΕΙ με διδακτορικό και αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα να μετακινηθούν στην κατηγορία ΕΔΙΠ μετά από θετική εισήγηση τριμελούς επιτροπής καθηγητών της Σχολής και επιπλέον εισήγηση του Πρύτανη, εκτιμώντας τις ανάγκες του ΑΕΙ.
2) Εσυ συναδελφε Μαυρωτά (που σε ειχα τουλαχιςτον για σοβαρό ) τι υπονοείς ;
-Πως η Διαμαντοπουλου οταν έφτιαχνε το νομο ειχε στο μυαλό της τη σημερινή σύζυγο του πρωθυπουργού;;;
-Η δεν ξέρεις πως στο τμήμα που διδάσκεις σχεδόν όλοι οι ΕΔΙΠ που υπηρετούν ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ;;;;;
-Η δεν ειδες πως σε αυτο το ΦΕΚ μετατάσσονται αλλα 15 ατομα στην κατηγορια ΕΔΙΠ εκτος απο την κυρία Μπαζιανα ;
Αν αυτο δεν ειναι εμπάθεια και μικροπρέπεια κύριε Μαυρωτά τοτε ειναι γκαιμπελισμος και λασπολογία !!!!

ΥΓ Προς ολα τα γνωστά ΜΜΕ της διαπλοκής που "διεκπεραιώνουν" και αυτο το σενάριο δυσφήμισης για να πλήξουν το ΣΥΡΙΖΑ :
Σας πειράζει που η κυρία Μπαζιανα εχει συγκροτημένη αριστερή άποψη και την εκφράζει ,σας πειράζει που ειναι εξαιρετική επιστήμονας και δουλεύει
ενω ειναι σύζυγος του πρωθυπουργού ,
αντί να ασχολείται με οφσορ ,αντί να αγοράζει σπίτια στο Παρίσι όντας " διαζευγμένη",αντί να προσφέρει διαμεσολάβηση για ντιλς ,αντί να κανει καμια "φιλανθρωπία "σε γκαλά κυριών των βορείων προαστειων)
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ !!! ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ,ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΤΕ.......,



Πηγή: iefimerida.gr 


Απάντηση στον Καμμένο έδωσε ο νεαρός που ύψωσε την σημαία στην βραχονησίδα « να βουτάς τη γλώσσα σου μέσα στο μυαλό σου και μετά θα μιλάς».



Την απάντηση στον Πάνο Καμμένο έδωσε ο Χαραλάμπος Τσαγαλάς, ένας εκ των νεαρών που ύψωσαν τη σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος και προκάλεσε με τα όσα είπε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος για την κίνηση τους.

« να βουτάς τη γλώσσα σου μέσα στο μυαλό σου και μετά θα μιλάς».








Ν.Δ.: Ο κ. Τόσκας βαπτίζει «συλλογικότητες» τους μπαχαλάκηδες και «τσούρμο» αστυνομικούς!



Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή συνέντευξη του Υπουργού αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα (στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή Παιχνίδια Εξουσίας),  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δηλώσεις του κ. Τόσκα έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι όσο υπάρχει αυτή η Κυβέρνηση οι πολίτες δεν πρόκειται να αισθανθούν ποτέ πραγματικά ασφαλείς». 

Πλήρης Δήλωση

«Ο κ. Τόσκας, για μια ακόμη φορά, επιχείρησε να κάνει το μαύρο άσπρο, και να ισορροπήσει, ανεπιτυχώς, ανάμεσα στις ιδεοληψίες της Κυβέρνησης και τον ρόλο του ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη: 

Επανέλαβε το γνωστό επιχείρημα, που μάλλον ούτε ο ίδιος πιστεύει, ότι μειώνεται η εγκληματικότητα. Οι πολίτες γνωρίζουν δυστυχώς από πρώτο χέρι ποια είναι η πραγματικότητα.

Συγκάλυψε τις τεράστιες ευθύνες του για την εδραίωση του αυτόνομου κράτους των Εξαρχείων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έκανε αναφορά και στη Δυτική Αττική, όπου - επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ - η εγκληματικότητα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Παρέπεμψε σε επιτροπές με ακαθόριστες αρμοδιότητες για την επίλυση του εκρηκτικού προβλήματος με το άσυλο της ανομίας στα Πανεπιστήμια, μη τολμώντας να θίξει τον εκτρωματικό νόμο Γαβρόγλου.
Παραδέχθηκε την αποτυχία του  εκτρωματικού νομοθετήματος Παρασκευοπούλου που οδηγεί στην ανακύκλωση του εγκλήματος, ζητώντας, όμως, την τροποποίηση και όχι την κατάργησή του.

Τέλος, ενώ μίλησε για “ακτιβισμό” αναφερόμενος στο Ρουβίκωνα και τις άλλες “συλλογικότητες’’ στις οποίες συμμετέχουν τα ‘‘δικά τους παιδιά’’, χαρακτήρισε την ομάδα Δέλτα - που την κατάργησε η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου κατ’ απαίτηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ -  ως ‘‘τσούρμο’’, που μάλιστα ‘‘πυροδοτούσε επεισόδια’’!

Οι δηλώσεις του κ. Τόσκα έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι, όσο υπάρχει αυτή η Κυβέρνηση, οι πολίτες δεν πρόκειται να αισθανθούν ποτέ πραγματικά ασφαλείς».


Ο Πτέραρχος (Ι) ε.α. κ. Χρήστος Βαΐτσης αναλαμβάνει σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για θέματα εθνικής ασφάλειας.



Με απόφαση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πτέραρχος (Ι) ε.α. κ. Χρήστος Βαΐτσης αναλαμβάνει σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για θέματα εθνικής ασφάλειας.  

Με την τοποθέτηση του κ. Βαΐτση ενισχύονται οι τομείς Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Βαΐτσης θα στελεχώσει την ομάδα των συμβούλων του Προέδρου, εισφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις και τη μεγάλη πείρα του στα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και αμυντικής πολιτικής, ενώ θα συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση της πάγιας πρότασης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη σύστασης Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο κ. Βαΐτσης ολοκλήρωσε το 2017 τη σταδιοδρομία του στην Πολεμική Αεροπορία με το βαθμό του Πτεράρχου, αφού προηγουμένως είχε φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας ως Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (2015-2017). Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Υψηλόβαθμων Αξιωματούχων (Senior Officials Group) για την εκπόνηση της Νέας Δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ και επικεφαλής της ελληνικής στρατιωτικής επιτροπής για τον καθορισμό και εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (Confidence Building Measures) μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Μετά την αποστρατεία του, έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμινάρια, ενώ την παρούσα περίοδο συνεργάζεται, ως σύμβουλος, με την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ.



Συρία: Συνελήφθη Γερμανός τζιχαντιστής ως ύποπτος για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001



Ένας Γερμανός τζιχαντιστής συριακής καταγωγής που κατηγορείται πως είχε συμμετάσχει στον σχεδιασμό των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ συνελήφθη από τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, δήλωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο κούρδος διοικητής.

«Ο Μοχάμεντ Χαϊντάρ Ζάμαρ συνελήφθη από τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας στη βόρεια Συρία και η ανάκρισή του βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο Κούρδος ανώτερος αξιωματικός, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτός ο πενηντάρης άνδρας κατηγορείται ως είχε στρατολογήσει τους εκτελεστές των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Είχε συλληφθεί στο Μαρόκο τον Δεκέμβριο του 2001, σε μια επιχείρηση στην οποία είχαν εμπλακεί πράκτορες της CIA, και είχε παραδοθεί στις συριακές αρχές δύο εβδομάδες αργότερα.

Στη Γερμανία, όπου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του διότι φερόταν να είχε βοηθήσει μια τρομοκρατική οργάνωση, κάποιοι κοινοβουλευτικοί είχαν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν έπραξε αρκετά για να προστατεύσει έναν γερμανό πολίτη που κινδύνευε να υποστεί βασανιστήρια και να περάσει από μια δίκη-παρωδία δικαιοσύνης.

Συριακό δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε 12 χρόνια κάθειρξη το 2007, αφού τον είχε κρίνει ένοχο της κατηγορίας πως ανήκε στους Αδελφούς Μουσουλμάνους -- η κατηγορία αυτή μπορούσε να επισύρει ακόμη και τη θανατική ποινή.

Όμως, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, τέσσερα χρόνια αργότερα, πολλοί ισλαμιστές φυλακισμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι κι εντάχθηκαν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Η Αλ Κάιντα διέθετε μέχρι πρόσφατα έναν βραχίονα στη Συρία, γνωστό με το όνομα Τζαμπχάτ αλ Νούσρα («Μέτωπο Υποστήριξης»). Η οργάνωση αυτή όμως υποστήριξε ότι διέκοψε κάθε σχέση με το τζιχαντιστικό δίκτυο.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εξάλλου κατείχε τη βόρεια και την ανατολική Συρία ως πρόσφατα, από όπου εκδιώχθηκε έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις εναντίον της, κυρίως από τις κουρδικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Έσφαξε τον πρώην υπ. Αμυνας της Τουρκίας φωνάζοντας: «Έκαψε 40 οικογένειες, μη τον λυπάστε»



Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ερτζάν Βουραλχάν, δολοφονήθηκε σε καφετέρια, όπου καθόταν, στο Σίρκετζι της Κωνσταντινούπολης από έναν άνδρα, ο οποίος  συνελήφθη.

Ο δράστης μαχαίρωσε στον λαιμό με φαλτσέτα μέχρι θανάτου τον πρώην υπουργό Άμυνας.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης αφού μαχαίρωσε το θύμα έβαλε πάνω στο τραπέζι το μαχαίρι και στη συνέχεια τηλεφώνησε στη γυναίκα του για να τον συγχωρέσει. Μετά στράφηκε προς τους θαμώνες της καφετέριας και τους είπε «έκαψε 40 οικογένειες, μη λυπάστε γι’ αυτόν». Έπειτα ήρθε η αστυνομία και τον βρήκε εκεί που καθόταν. Δεν προσπάθησε καν να το σκάσει. Άπλωσε τα χέρια του μάλιστα για να του φορέσουν τις χειροπέδες και παραδόθηκε.

video:




Foreign Policy: Ελλάδα και Τουρκία οδεύουν αργά προς τον πόλεμο - Ο Καμμένος δημιουργεί πρόβλημα στον Τσίπρα



«Η σχέση Ελλάδας-Τουρκίας δεν ήταν ποτέ εύκολη» γράφει σήμερα το Foreign Policy σε άρθρο για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον τίτλο να προειδοποιεί πως ίσως η σύγκρουση να είναι αναπόφευκτη.   

Κάνοντας αναφορά στην κρίση των Ιμίων το 1996 και στο πώς οι ΗΠΑ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να μην υπάρξει όξυνση τότε, το περιοδικό γράφει πως «Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ τώρα είναι και πάλι αντιμέτωποι, καθοδηγούμενοι από λαϊκιστές και στις δύο πλευρές, ενώ αυτή τη φορά η Ουάσιγκτον απουσιάζει».   

Μια αναδρομή στα γεγονότα των τελευταίων ημερών με τη σημαία και τις δηλώσεις του Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, κάνει στη συνέχεια το Foreign Policy και συγκεκριμένα ο αρθρογράφος Γιάννης Μπαμπούλιας.   

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι το περιστατικό αυτό ήρθε μετά την τραγωδία με το Μιράζ και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. «Αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Τα τουρκικά μαχητικά έχουν παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από 30 φορές μόνο τον Απρίλιο. Ενώ ο Γιλντιρίμ και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκαναν γρήγορες διπλωματικές κινήσεις για να στείλουν συλλυπητήρια στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η ελληνική κοινή γνώμη κατηγορεί για τον θάνατο του 34χρονου πιλότου για την Τουρκία. Η σύλληψη δύο αξιωματικών του ελληνικού στρατού τον περασμένο μήνα και η φυλάκισή τους στην Τουρκία, όπου μπορεί να αντιμετωπίσουν κατηγορίες κατασκοπείας, τροφοδοτεί περαιτέρω την οργή μεταξύ των Ελλήνων» γράφει το FP.   

«Την ίδια ώρα η βραχονησίδα που ενεπλάκη στην αντιπαράθεση αυτή της εβδομάδας είναι μέρος των τουρκικών διεκδικήσεων που χαρακτηρίζονται "γκρίζες" ζώνες στο Αιγαίο. Η Ελλάδα δεν τις αναγνωρίζει από την πλευρά της, βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης, αλλά και του διεθνούς δικαίου. Τη θέση της Άγκυρας επανέλαβε ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Ισχυρίστηκε πως η Συνθήκη θα πρέπει να αναθεωρηθεί και αναφέρθηκε ως δικαιολογία στην τουρκική μειονότητα στη Θράκη», συμπληρώνει το άρθρο.   

Στη συνέχεια το FP κάνει αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και την «περίεργη σχέση του», όπως την χαρακτηρίζει, με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, «έναν μόνιμο πονοκέφαλο για τον πρωθυπουργό». «Το πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπίσει την Τουρκία έγκειται περισσότερο στην ίδια του την κυβέρνηση, ειδικά στην συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ηγέτης των οποίων είναι ο Πάνος Καμμένος, επίσης υπουργός Εθνικής Άμυνας. Η συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπήρξε πάντα περίεργη. Το μόνο που είχαν ποτέ κοινό τα δύο κόμματα είναι η αντίθεσή τους στη λιτότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από την ριζοσπαστική αριστερά, ενώ ο Καμμένος από τη Νέα Δημοκρατία πριν αποχωρήσει και δημιουργήσει δικό του κόμμα. Τώρα φέρεται να έχει σχέσεις τόσο με τον πρώην σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλο, όσο και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω του Ιβάν Σαββίδη. Παρόλο που έχει βοηθήσει τον Τσίπρα με τις διασυνδέσεις του και τις γνώσεις του για τη λειτουργία του κράτους, υπήρξε πονοκέφαλος στην εξωτερική πολιτική», αναφέρει το άρθρο.    

Και συνεχίζει: «Ο Καμμένος και το κόμμα του έχουν επανειλημμένα φέρει τον Τσίπρα σε αμήχανη θέση με επιθετικές δηλώσεις για την Τουρκία ή απλά όντας μπερδεμένος με την πολιτική της ίδιας της κυβέρνησής του ενώ ως υπουργός Άμυνας έχει επανειλημμένα χλευάσει τους Τούρκους». Ο αρθρογράφος κάνει επίσης αναφορά στον Φώτη Κουβέλη, που την Δευτέρα δήλωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται «σε ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία στο Αιγαίο».   

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Καμμένος δημιουργεί επίσης πρόβλημα στον Τσίπρα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τις διαπραγματεύσεις, καθώς όχι μόνο τάχθηκε με το πλευρό των Ελλήνων διαδηλωτών αλλά και εναντίον του ίδιου του του κυβερνητικού εταίρου, απαιτώντας πως το όνομα της γείτονα χώρας δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», παρόλο που αυτό συμβαίνει ήδη. «Τελικά ο Καμμένος αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει και να "συμφωνήσει πως διαφωνεί" με τον Τσίπρα», σημειώνεται στο άρθρο.     

Ωστόσο το πραγματικό πρόβλημα στο Αιγαίο δεν είναι οι υπερβολές του Πάνου Καμμένου, παρατηρεί το Foreign Policy, αλλά η στρατηγική προκλήσεων της Άγκυρας «που υπήρχε πριν τον Ερντογάν και πιθανότατα θα συνεχιστεί και όταν εκείνος θα έχει φύγει». «Απλά την ενίσχυσε τους τελευταίους μήνες, έχοντας προφανώς αποφασίσει πως έχει πλεονέκτημα στην ΕΕ μετά τη συμφωνία να αναλάβει την ευθύνη για τον περιορισμό της προσφυγικής κρίσης».   

Το FP εκτιμά πως «στην ελληνική κοινή γνώμη υπάρχει ένας πολύ αληθινός φόβος ότι η χώρα υπνοβατεί προς μια σύγκρουση που δεν επιθυμεί» και πως αυτό αντικατοπτρίζεται στα καθημερινά στα πρωτοσέλιδα του Τύπου και στις δηλώσεις πολιτικών όλων των κομμάτων. «Από την άλλη το ΝΑΤΟ δείχνει απρόθυμο να εμπλακεί σε αυτό τον λεκτικό πόλεμο, καθώς ο γ.γ. Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι δεν πρόκειται για θέμα της Συμμαχίας», συνεχίζει το άρθρο.    

Και καταλήγει: «Θα ήταν εξαιρετικά απερίσκεπτο να πιστεύουμε πως η συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο θα αλλάξει. Δεν άλλαξε στο παρελθόν και οπωσδήποτε δεν θα αλλάξει τώρα που τα νεο-οθωμανικά όνειρα του Ερντογάν είναι σε πλήρη εξέλιξη. Θα χρειαστεί ένας πολύ λεπτός χειρισμός της κατάστασης από όλες τις πλευρές για να αποφευχθεί η κλιμάκωση. Ωστόσο θα έπρεπε επίσης να συνυπολογίσουμε την πιθανότητα τελικά η σύγκρουση να είναι αναπόφευκτη». 



Πηγή: lifo.gr


Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ - «Ξήλωσαν» δύο ταμεία



Τρία άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο κατάστημα και, με την απειλή όπλου, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν.

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 7.39 το απόγευμα της Τετάρτης στο σούπερ μάρκετ «Προμηθευτική», επί της οδού Κολοκοτρώνη, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειδικότερα,  τρία άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά και κρατώντας πιστόλια, εισέβαλαν στο κατάστημα, συνοικιακό, και υπό την απειλή των όπλων, ξήλωσαν δύο ταμεία και άρπαξαν ό,τι περιείχαν.

Οι ληστές άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν πιθανότατα με αυτοκίνητο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες μιλούσαν ελληνικά, λέγοντας «Ληστεία, πέστε κάτω, τα λεφτά», προκαλώντας τον τρόμο, τόσο των υπαλλήλων, όσο και των πελατών που βρίσκονταν εντός του καταστήματος.

Πρόκειται για ένα συνοικιακό κατάστημα, όπου τα ταμεία βρίσκονται ακριβώς στην είσοδο,  γεγονός που τα καθιστούσε εύκολο στόχο.


Από το περιστατικό  τρομοκρατήθηκαν και οι γείτονες. Μία κάτοικος, μάλιστα, της περιοχής, είδε ένα αυτοκίνητο, χρώματος χρυσαφί - μεταλλικό να σταματά μπροστά από την είσοδο. Από αυτό κατέβηκαν οι τρεις, κρατώντας από μία χαρτοσακούλα όπου κρατούσαν τα όπλα. 

Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, η οποία αναζητά τους δράστες.


Χρήστος Χατζησπύρου
protothema.gr


Λαμία: Νεαρή ρομά έκανε στοματικό σεξ σε παππού στο κέντρο της Λαμίας!



Τους έπιασαν στα πράσα, να του κάνει στοματικό έρωτα, σε υπαίθριο πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης!

Σε κανονική «πιάτσα» φθηνού αγοραίου έρωτα έχει μετατραπεί η πιο κεντρική πλατεία της πόλης, με τους ηλικιωμένους να "ψαρεύουν" νεαρές ακόμη και ανήλικες ρομά. Η «πιάτσα» μάλιστα έχει γίνει τόσο γνωστή που έρχονται ηλικιωμένοι από πολλά χωριά της Φθιώτιδας και όμορων νομών.

Οι υπηρεσίες προσφέρονται ή μέσα στις δημόσιες τουαλέτες ή κοντά σε σκάλες πολυκατοικιών, που είναι σε κοντινή απόσταση από την πλατεία και σε άλλα σημεία που έχουν ανακαλύψει τα "ζευγαράκια".

«Φόρα παρτίδα»

Αυτό που έγινε όμως το απόγευμα της Δευτέρας, σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, δεν έχει προηγούμενο. Μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία Πάρκου, στη συμβολή των οδών Πατρόκλου και Δροσοπούλου (ένα τετράγωνο δηλαδή από το Πάρκο), ηλικιωμένος απολάμβανε, σε υπαίθριο πάρκινγκ που υπάρχει στο σημείο, τις περιποιήσεις νεαρής Ρομά με μόνο προκάλυμμα ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Για κακή τους τύχη μια κοπέλα πήγε για να αφήσει το αυτοκίνητό της στο πάρκινγκ και φυσικά έπαθε σοκ όταν βρέθηκε μπροστά στο περίεργο ζευγαράκι, το ποίο αρχικά έδειξε να μην ενοχλείται, όταν όμως η κοπέλα πάτησε κόρνα και τους έκανε παρατήρηση, ο ημίγυμνος πάππους τα "μάζεψε" κι έφυγε γρήγορα. Τ

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι η νεαρή ρομά της ζήτησε και τα ρέστα γιατί τους διέκοψε, προφανώς της χάλασε το μεροκάματο, αφού της επιτέθηκε φραστικά βρίζοντάς την, λέγοντας ότι "δεν κάναμε τίποτα απλά συζητούσαμε".

Σοκαρισμένη και με την οργή να ξεχειλίζει η κοπέλα τηλεφώνησε στην αστυνομία για να καταγγείλει το απίστευτο αυτό περιστατικό. Σε λίγα λεπτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο, ωστόσο τόσο η θιγμένη Ρομά όσο και ο ερωτύλος παππούς είχαν φροντίσει να εξαφανιστούν.

Το γεγονός έχει επισημανθεί στο πλαίσιο της παραβατικότητας που παρουσιάζεται στην πλατεία Πάρκου, όπου ειδικά μέρες που τρέχει η σύνταξη των γερόντων οι συμφωνίες για ερωτικές συνευρέσεις δίνουν και παίρνουν. Μάλιστα έχουμε γίνει αυτόπτες μάρτυρες της προκλητικής συμπεριφοράς εντός της πλατείας Πάρκου, τόσο των «εκδιδόμενων» όσο και των «πελατών» του αγοραίου έρωτα, αφού αντιδρούν αμφότεροι στους έλεγχους των αστυνομικών!


Πηγή : lamiareport.gr


Προβάδισμα 8,9 μονάδων δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση



Προβάδισμα εννέα περίπου μονάδων  διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Tvxs.gr.

Αναλυτικά :

ΝΔ 20,8%,
ΣΥΡΙΖΑ 11,9%,
ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%,
Χρυσή Αυγή με 5%.

Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται πως μένουν εκτός Βουλής, καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση συγκεντρώνουν μόλις 1,9% και 1,1% αντίστοιχα.

Ποσοστό 23,8% συγκεντρώνουν όσοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.




Τζάμπα οι πανηγυρισμοί στο Καστελόριζο παράταση του τρίτου μνημονίου σχεδιάζουν οι δανειστές




Και τι δεν ακούσαμε αυτές τις ημέρες για την δήθεν επιτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα, για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει και τους ξεμπροστιάζει.

Σε πανικό το Μέγαρο Μαξίμου μετά το δημοσίευμα της γερμανικής Süddeutsche Zeitung η οποία, επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες κάνει λόγο για παράταση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης και ντροπίαζει την κυβέρνηση Τσίπρα στον Ελληνικό λαό για ακόμα μία φορά.

Οι δανειστές συζητούν το ενδεχόμενο να παραταθεί για μερικούς μήνες ακόμα το Τρίτο Πρόγραμμα Στήριξης που κανονικά ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, δηλαδή αυτό σημαίνει ότι όπως γίνεται εδώ και τρεισήμισι χρόνια ελληνική κυβέρνηση λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμιστικές της υποχρεώσεις της. 

Εκτός αυτού οι δανειστές ζητούν αυστηρότερη επιτήρηση της Ελλάδας μετά το τέλος του προγράμματος σε σύγκριση με την Ιρλανδία η την Πορτογαλία, οι περισσότεροι δανειστές αντίθετα είναι της γνώμης ότι η Αθήνα οφείλει να δεχθεί αυστηρότερη επιτήρηση, αφού σε τελική ανάλυση η συζητούμενη ελάφρυνση του χρέους αφορά δεκαετίες ολόκληρες.