Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Παρακαλούσαν τους κατοίκους του Καστελόριζου να πάνε στην ομιλία του Τσίπρα



Και αυτοί οι λίγοι που έδωσαν τόπο στην οργή και πήγαν, οι μισοί έφυγαν πίσω για τα σπίτια τους βλέποντας ότι είχε και τον Πολάκη μαζί του.

Πρώτος σταθμός της "5ήμερης" εκδρομής στην Ρόδο, ήταν για τον Αλέξη Τσίπρα το Καστελόριζο και συνοδεία του σε αυτή την στάση ήταν οι στελεχάρες του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και ο αναπληρωτής υπουργού Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Στο Καστελόριζο, τον υποδέχθηκαν όσοι κάτοικοι μετά από πολλά παρακάλια πήγαν να τον ακούσουν με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιώργο Σαμσάκο, όπου μαζί του ήταν από νωρίς και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος συντόνιζε απο εχθές τα παρακάλια.

«Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ» είπε ο Τσίπρας, «ήρθα να εγκαινιάσω έργο -μονάδα αφαλάτωσης-, αν και είναι καλός ο χώρος για διαγγέλματα» προσέθεσε καρφώνοντας τον Γιώργο Παπανδρέου για το διάγγελμα το 2010 που μας έβαλε στα μνημόνια, ξεχνώντας ότι και ο ίδιος ο Τσίπρας με την ανικανότητα που τον διακρίνει μας βούλιαξε για χρόνια μέσα σε αυτά.

 Στο Καστελόριζο ο Τσίπρας θα εγκαινιάσει τη λειτουργία δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης που θα παράγουν 400 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, ποσότητα που υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ρόδο μαζί με 120 στελέχη του κόμματος του.



Εμφανίστηκαν οι γονείς που εγκατέλειψαν στην εισαγγελία τα 4 παιδιά τους



Το μετάνιωσαν και ζητούν να πάρουν τα τέσσερα παιδιά τους πίσω και να ζήσουν ως οικογένεια. Ο λόγος για το ζευγάρι από την Αθήνα που βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία και η μητέρα την Πέμπτη το πρωί αρχικά πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και εν συνεχεία στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου και τα παρέδωσε.

Τα παιδάκια, ηλικίας από 8 μηνών έως και 7 χρόνων (τρία αγοράκια, ένα κοριτσάκι), από την πρώτη στιγμή φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου οδηγήθηκαν με εισαγγελική παραγγελία και είναι καλά στην υγεία τους. Εκεί φαίνεται πως θα παραμείνουν και τις επόμενες μέρες, μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

Με τα παιδιά, αλλά και με τους δύο γονείς, έχουν συνεχή επαφή και επικοινωνία τόσο η κοινωνική λειτουργός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας όσο και κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος από την έδρα της υπηρεσίας στην Περιφέρεια. Κι όλα αυτά υπό τη σκέπη της κοινωνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Έχει δε ξεκινήσει και συνεχίζεται η διερεύνηση του οικογενειακού περιβάλλοντος των  παιδιών, με κύριο μέλημα την προστασία τους, ενώ οι δύο γονείς τους τώρα εμφανίζονται ενωμένοι, ζητώντας να πάρουν τα παιδιά πίσω και να τα μεγαλώσουν μαζί. Αναφέρουν, δε, πως ό,τι έγινε, έγινε σε μια κακή στιγμή, ενός περιστασιακού τσακωμού. Αυτό, ωστόσο, δεν επαρκεί και γι’ αυτό η εξέταση όλων των δεδομένων συνεχίζεται.

Μάλιστα, η κοινωνική υπηρεσία που έχει αναλάβει τη σύνταξη του πορίσματος που θα κατατεθεί στην Εισαγγελία, θα «βασανίσει» πολύ την υπόθεση, πριν καταλήξει σε συμπέρασμα με την καλύτερη λύση για τα τέσσερα παιδιά.


Πηγή : tharrosnews.gr


120 Συριζαίοι μαζί με τον Τσίπρα ετοιμάζονται για τζάμπα διακοπές στην Ρόδο



Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, 120 στελέχη του Σύριζα ετοιμάζονται για τζάμπα διακοπές στην υγεία του κορόιδου ελληνικού λαού.

Το Περιφερειακό Συνέδριο για την «Παραγωγική Ανασυγκρότηση» που διεξάγεται στη Ρόδο αποτέλεσε την αφορμή για να διοργανωθούν από τα υπουργεία «τριήμερα» πακέτα παραμονής στο σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου με ωφελημένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπουργοί, στελέχη, σύμβουλοι και ειδικοί συνεργάτες από τουλάχιστον 12 υπουργεία λαμβάνουν μέρος στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου συνδυάζοντας το «τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Τις τελευταίες ημέρες η «Διαύγεια» έχει κατακλυσθεί από αποφάσεις για την έγκριση δαπανών και την εκταμίευση χρημάτων που απαιτούνται για τις μετακινήσεις και τη διαμονή της κυβερνητικής αποστολής.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 120 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στη Ρόδο για να χειροκροτήσουν τον πρωθυπουργό και να έρθουν σε επαφή με τα κομματικά στελέχη του νησιού. Το κόστος ξεπερνά τις 35.000 ευρώ και αναμένεται να προσεγγίσει τις 50.000, μόλις δημοσιευθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για το διήμερο του Περιφερειακού Συνεδρίου, μόνο για την κάλυψη εξόδων των υπουργών και των στελεχών τους.

Από την πρώτη επεξεργασία των 50 και πλέον υπουργικών αποφάσεων για την κομματική «εκδρομή» προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία:

Από το Μέγαρο Μαξίμου και την αντιπροεδρία η μετακίνηση 7 συμβούλων θα κοστίσει 4.137 ευρώ ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το κόστος για τους υπουργούς Επικρατείας.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, τον γενικό γραμματέα Διονύση Τεμπονέρα και πέντε συμβούλους τους. Το κόστος ξεπερνά τα 3.700 ευρώ.

Στο υπουργείο Υποδομών εγκρίθηκε ποσό 3.100 ευρώ για τη μετακίνηση και διαμονή του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, ενός συνεργάτη του και τριών αποσπασμένων αστυνομικών. Τελικώς το υπουργείο δέχθηκε προσφορά από ταξιδιωτικό γραφείο για το ποσό των 2.590 ευρώ και η πληρωμή θα γίνει σε ένα μήνα από την έκδοση των σχετικών τιμολογίων.

Στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αν και έχει προαναγγελθεί η παρουσία του υπουργού Νίκου Παππά στη Διαύγεια, έχει αναρτηθεί μόνο μία απόφαση για την υπηρεσιακή μετακίνηση της ειδικής γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων κυρίας Φωτεινής Παντιώρα με κόστος 692 ευρώ.
Από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα παρευρεθεί η υπουργός Oλγα Γεροβασίλη, ο εκπρόσωπος Τύπου και ένας αστυνομικός με συνολικό κόστος 2.040 ευρώ.

Στο υπουργείο Τουρισμού εκδόθηκαν αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες στη Ρόδο θα παραστεί η υπουργός κυρία Eλενα Κουντουρά και δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας με εκτιμώμενη δαπάνη τα 2.170 ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομίας, που φέρει και το σημαντικότερο μερίδιο ευθύνης σε ό,τι αφορά την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που αποτελεί και την ατζέντα του Συνεδρίου, εγκρίθηκε η μετακίνηση του υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα, του γενικού γραμματέα Λόη Λαμπριανίδη και δύο συμβούλων με δαπάνη 2.230 ευρώ.

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα υπάρχει διπλή παρουσία. Του υπουργού Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή Σωκράτη Φάμελλου ενώ θα συνοδεύονται και από 6 συνεργάτες ή αστυνομικούς. Το κόστος πλησιάζει τα 5.000 ευρώ και είναι μία από τις δαπανηρότερες αποστολές.
Σε μία κομματική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρωθυπουργικός φίλος και αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό θα εκπροσωπήσει το υπουργείο Υγείας.






Το ενδιαφέρον είναι ότι τον κ. Ξανθό θα τον συνοδέψουν δύο στελέχη του ενώ ο κ. Πολάκης θα βρεθεί στο νησί με έξι συνεργάτες και προσωπικό ασφαλείας. Συνολική δαπάνη 4.566 ευρώ.

Το υπουργείο Πολιτισμού θα βρεθεί σύσσωμο στη Ρόδο. Εκτός από την κυρία Κονιόρδου θα παρευρεθεί και ο υφυπουργός για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αλλά και ο νέος υφυπουργός Κωνσταντίνος Στρατής με 7 συνεργάτες τους με αποτέλεσμα το κόστος να ανεβαίνει στα 3.225 ευρώ.

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκτός του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου θα βρεθεί στη Ρόδο ο αναπληρωτής Ιωάννης Τσιρώνης, ο γενικός γραμματέας Νίκος Αντώνογλου και 7 μέλη της ασφαλείας τους. Συνολική δαπάνη 3.575 ευρώ.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τα τέσσερα μέλη της συνοδείας της θα απορροφήσουν δαπάνη ύψους 2.213 ευρώ.

Ο γενικός γραμματέας του υπ. Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης και μία ειδική σύμβουλός του θα βρεθούν στη Ρόδο με συνολικό κόστος 1.030 ευρώ.

Από τις πιο «σεμνές» αποστολές αυτή του υφυπουργού Εργασίας Ν. Ηλιόπουλου, καθώς, σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε στη Διαύγεια, θα απορροφήσει δαπάνη μόλις 315 ευρώ.


Κατερίνα Κατσαβού
eleftherostypos.gr


Ντόρα : Σε περίπτωση θερμού επεισοδίου δεν θα υπάρξει νικητής



Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σήμερα στο πανεπιστήμιο Koc στην Κωνσταντινούπολη με θέμα «Ειρήνη και σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή».

Η πρώην υπουργός αφού περιέγραψε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Νοτιανατολική Ευρώπη τόνισε ότι «το Διεθνές Δίκαιο θα πρέπει να ορίζει τον κώδικα δεοντολογίας μεταξύ των κρατών και οι επιλογές  μας  στην εξωτερική πολιτική και  την εθνική ασφάλεια θα πρέπει να διέπονται  αποκλειστικά από μια βαθιά πεποίθηση ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν ειρηνικά».

«Οι επιλογές μας πρέπει να είναι για ένα κοινό μέλλον και η πρόκληση είναι να καταλάβουμε πώς να την οικοδομήσουμε αυτήν την πορεία. Αυτός ο δρόμος συμπεριλαμβάνει την ένταξη της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, με την προϋπόθεση ότι η πορεία της  Τουρκίας  είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και  τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι επιθετικές ρητορείες και τακτικές αλυτρωτισμού δεν  έχουν ρόλο σε αυτή τη συζήτηση. Η Κύπρος είναι μάρτυρας αυτών των πολεμικών τακτικών και η Άγκυρα θα πρέπει να σεβαστεί την εδαφική  ακεραιότητα και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας» πρόσθεσε.

Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας  υπογράμμισε ότι «Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε για να διατηρήσουμε αυτή τη διαδικασία ζωντανή. Θα πρέπει να ανακαλύψουμε εκ νέου το αρχικό αφήγημα. Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είναι ιστορικά νόμιμη, πολιτικά σωστή και στρατηγικά επωφελής για όλους μας. Πάνω απ’ όλα όμως, η Άγκυρα θα πρέπει να επανεξετάσει το σκεπτικό της. Η δημοκρατική διαδικασία έχει παραμεληθεί και αυτό αποτελεί ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο. Στην υπόλοιπη Ευρώπη και στην Ελλάδα υπάρχουν τάσεις που υπονομεύουν  τα κεκτημένα που κερδήθηκαν με σκληρό αγώνα. Αλλά το πρόβλημα στην Τουρκία είναι πιο έντονο. Μια δημοκρατική Τουρκία μπορεί με αξιώσεις να έχει ένα ευρωπαϊκό μέλλον. Χρειαζόμαστε μια νέα στρατηγική. Αλλά καμία στρατηγική δεν μπορεί να επιβάλει τις ευρωπαϊκές αξίες και τα ευρωπαϊκά πρότυπα στην Τουρκία, εκτός εάν υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση στο εσωτερικό της χώρας».

Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισήμανε ότι «σε περίπτωση θερμού επεισοδίου δεν θα  υπάρξει νικητής» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ξεπερασμένες ιδέες , όπως ο εθνικισμός, να διαμορφώσουνε το κοινό μας μέλλον».

«Για μας ο ειλικρινής διάλογος με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο είναι ο μόνος τρόπος για να χτίσουμε ένα κοινό και ειρηνικό μέλλον. Είναι εύκολο να ορίσουμε τον εχθρό  και να εισέλθουμε σε έναν φαύλο κύκλο επιθετικότητας. Ωστόσο, δεν είναι ο ρόλος που εμείς έχουμε επιλέξει. Η δέσμευσή μας παραμένει η διπλωματία, οι καλές και ανοιχτές σχέσεις γειτονίας και οι ισχυροί δεσμοί» τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν θα γυρίσουμε τις πλάτες μας στις ιδέες και τις αξίες που έχουν διαμορφώσει τον σύγχρονο κόσμο μας. Όπως είχε πει ο Ιούλιος Καίσαρας, “πιο εύκολο είναι να βρεις άντρες που θα πεθάνουν με τη θέλησή τους, παρά άντρες που θα αντέξουν τον πόνο με καρτερικότητα”».

Σε ερώτηση για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που έχουν συλληφθεί και βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι  «στην περιοχή του Έβρου πολλές φορές οι Έλληνες  στρατιωτικοί μπαίνουν στην Τουρκία και οι Τούρκοι στην Ελλάδα για λίγα μέτρα. Όποτε συνέβαινε ένα τέτοιο περιστατικό, το θέμα έκλεινε με έναν καφέ ή λίγο ούζο ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους αξιωματικούς. Σήμερα, η κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκική φυλακή χωρίς να έχει απαγγελθεί κατηγορία, καθίσταται μείζον θέμα και δημιουργεί βαρύ κλίμα στην ελληνική κοινωνία. Γι αυτό επαναλαμβάνω ότι κανείς Τούρκος δεν μπορεί σήμερα να είναι υπερήφανος για αυτό το περιστατικό».




Έβρος: Συνελήφθη Τούρκος εισαγγελέας που επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα

AP Photo/Lefteris Pitarakis


Εντοπίστηκε στον Έβρο και πριν προλάβει να περάσει τα ελληνικά σύνορα συνελήφθη μαζί με άλλους εισαγγελείς.

Συνελήφθη στον Έβρο, σε επιχείρηση των τουρκικών Αρχών, εισαγγελέας από τη Σμύρνη που η αστυνομία αναζητούσε εδώ και καιρό. 

Εντοπίστηκε στον Έβρο και πριν προλάβει να περάσει τα ελληνικά σύνορα, συνελήφθη, μαζί με άλλους εισαγγελείς.

Ο εισαγγελέας Ζαφέρ Κιλίντζ, από τη Σμύρνη, αναζητείτο από την αστυνομία καθώς φέρεται να είναι γκιουλενιστής. Η Άγκυρα θεωρεί ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος εισαγγελέας είχε κατηγορήσει πριν τρία χρόνια, περίπου 200 αξιωματικούς ως πράκτορες της Ελλάδας



Πηγή: skai.gr


Και όμως η σημαία παραμένει πάνω στις βραχονησίδες



Η σημαίες που έστησαν σε βραχονησίδες  ομάδα νεαρών από τους γειτονικούς Φούρνους παραμένουν και κυματίζουν.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΙ και ανέφερε ότι «δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή της ελληνικής σημαίας στους Ανθρωποφάγους, δεν υπάρχει καμία τέτοια δραστηριότητα», διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Άγκυρας. 


Σύμφωνα με φωτογραφίες που ανάρτησε το samostimes.gr, η σημαία όντως σήμερα κυματίζει χωρίς να την ενοχλεί κανένας.


Ν.Δ.: Έσοδα χαμηλότερα από τους στόχους, εσωτερική στάση πληρωμών τα “επιτεύγματα” της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».



Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού και την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καθαρά έσοδα χαμηλότερα από τους στόχους, εσωτερική στάση πληρωμών σε κρίσιμους τομείς όπως οι επιχορηγήσεις Νοσοκομείων, δαπάνες για δημόσιες επενδύσεις στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας: αυτά είναι τα πιο πρόσφατα “επιτεύγματα” της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Πλήρης Δήλωση:

«Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία Μαρτίου για την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού προκύπτει ότι:

Τα καθαρά έσοδα διαμορφώνονται χαμηλότερα από τους στόχους, απόδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, λόγω της υπερφορολόγησής τους.

Η εσωτερική στάση πληρωμών συνεχίζεται, σε κοινωνικά κρίσιμους τομείς, όπως είναι οι επιχορηγήσεις των Νοσοκομείων και των ΥΠΕ-ΠΕΔΥ.

Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι οποίες και έχουν υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, υπολείπονται αισθητά του στόχου, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το ιδιωτικό χρέος διογκώνεται, αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία αγγίζουν πλέον τα 102 δισ. ευρώ. Μάλιστα, το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος αυξήθηκε σημαντικά, περίπου κατά 2 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. 

Και όλα αυτά ενώ η Κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική των κατασχέσεων -με 1,1 εκατομμύρια πολίτες να έχουν υποστεί, ήδη, αναγκαστικά μέτρα είσπραξης- αποδεικνύοντας, για ακόμη μία φορά, ότι η πολιτική της είναι ανερμάτιστη και αδιέξοδη, οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη».


Μητσοτάκης : Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία είτε πρόκειται για το κεντρικό Κράτος, είτε πρόκειται για την Αυτοδιοίκηση.




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr :

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί κεντρικό πυλώνα στο σχέδιο μου για τη διακυβέρνηση της χώρας. Σε όλη την Ευρώπη πλέον οι Δήμοι αποκτούν άμεση πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία με ανάλογες αρμοδιότητες και ευθύνες.

Οι εκλεγμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οι άμεσοι εκπρόσωποι των πολιτών που γνωρίζουν, και επιλύουν άμεσα βασικά τοπικά προβλήματα. Είναι προτεραιότητα μου να ενισχύσω τις δυνατότητες και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους για να εκπληρώσουν την αποστολή τους.

Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί και την Αυτοδιοίκηση αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα ,σε μια προσπάθεια να προκαλέσει χάος για να περιορίσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της.

Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία είτε πρόκειται για το κεντρικό Κράτος, είτε πρόκειται για την Αυτοδιοίκηση. 

Δεσμεύομαι ότι αυτός ο νόμος θα αλλάξει και καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις Εθνικές Εκλογές, ο Δήμαρχος θα μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις του με βάση την εντολή που έλαβε από τους πολίτες».


Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας Δ. Μαρινόπουλος




Ελεύθερος μετά από απόφαση του προέδρου Πρωτοδικών αφέθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος (της γνωστής οικογένειας που κατείχε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος»), ο οποίος νωρίτερα σήμερα οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, καθώς αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία σε δικαστικό επιμελητή. Ο ίδιος επιφυλάσσεται να ασκήσει μήνυση κατά δικαστικού επιμελητή.

Η λεγόμενη ορκοδοσία ζητήθηκε από τον δικαστικό επιμελητή στο πλαίσιο εκτέλεσης απόφασης για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε υπόθεση που αφορά διαμάχη για συναλλαγές ανάμεσα στην «Μαρινόπουλος» και την «Καρυπίδης».

Η πλευρά Μαρινόπουλου κάνει λόγο για θεατρινίστικη κίνηση από την πλευρά Καρυπίδη, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει κανένα νομικό αντίκρυσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Μαρινόπουλος» και οι «Αφοί Καρυπίδη» το 2014 είχαν συνεργαστεί, καθώς η δεύτερη εξαγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» και στη συνέχεια με την πρώτη υπέγραψαν συμφωνία δικαιόχρησης (franchising).

Η συμφωνία προέβλεπε τη μετονομασία των σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» σε «Carrefour Μαρινόπουλος» και «Carrefour Express».

Τον Φεβρουάριο του 2016 ανακοινώθηκε από κοινού η λύση της σύμβασης δικαιόχρησης για τα 141 καταστήματα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της «Μαρινόπουλος».

Λίγο μετά άρχισαν οι έντονες διαμάχες ανάμεσα στις δύο πλευρές με κάθε μία να διεκδικεί χρήματα από την άλλη.


ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αιματηρό επεισόδιο σε επιχείρηση της αστυνομίας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης



Αιματηρό επεισόδιο  στη συμβολή των οδών Βουλγαροκτόνου με Ζαϊμη  στην Πυλαία Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κλιμάκιο της αστυνομίας με πολιτική περιβολή έκανε έφοδο σε διαμέρισμα στο οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι χρησιμοποιούσε σπείρα που διακινούσε όπλα και ναρκωτικά. 



Τα μέλη της σπείρας, 4 άτομα, διαπιστώνοντας την αστυνομική επιχείρηση καθώς το διαμέρισμα διαθέτει κάμερες που παρακολουθούν τον δρόμο προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί μπλόκαραν το αυτοκίνητο που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν και υπήρξε ένταση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός εκ των μελών της σπείρας. Κάτοικοι αναφέρουν πως άκουσαν και πυροβολισμούς κάτι που διαψεύδει η αστυνομία.


Πηγή : seleo.gr





Ποιος ήταν ο Χάρι Τρούμαν το άγαλμα του οποίου πήγαν να γκρεμίσουν οι διαδηλωτές - Ο άνθρωπος που έριξε την πρώτη πυρηνική βόμβα και το...δόγμα


Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Μαθητές και φοιτητές διαδήλωσαν ενάντια στην επέμβαση στη Συρία. Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να ρίξει το άγαλμα του Τρούμαν που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Β.Κωνσταντίνου και Β.Γεωργίου.

Το γλυπτό κατασκευάσθηκε το 1960 και είναι φτιαγμένο από ορείχαλκο.

Ποιος ήταν ο Χάρι Τρούμαν

Το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σήμανε την έναρξη μιας νέας περιόδου στη σύγχρονη ιστορία. Γεγονότα που σημάδεψαν τον κόσμο, όπως ο πυρηνικός βομβαρδισμός της Ιαπωνίας, το σχέδιο Μάρσαλ, ο Ψυχρός Πόλεμος και η ίδρυση του ΝΑΤΟ, οφείλονται σε ένα άτομο. Τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Χάρι Τρούμαν.

Κατά τύχη πρόεδρος

Στις 20 Ιανουαρίου του 1945, ο πρόεδρος Ρούσβελτ επέλεξε τον γερουσιαστή Χάρι Τρούμαν ως αντιπρόεδρο. Ο προηγούμενος αντιπρόεδρος, Χένρι Ουάλας, ήταν υπερβολικά αριστερός για τα «γούστα» του και το επιτελείο πίεζε για αντικατάσταση. Η επιλογή του Τρούμαν, βασίστηκε στη δουλειά του, ως γερουσιαστής με την Επιτροπή Ελέγχου, που ερευνούσε τις σπατάλες του Εθνικού Προγράμματος Άμυνας, και η οποία είχε ανεβάσει πολύ τη δημοτικότητά του. Ο Τρούμαν τα είχε βάλει ευθέως, με το λόμπι των εξοπλιστικών προγραμμάτων και είχε κερδίσει τη λαϊκή αναγνώριση. Ο Ρούσβελτ πέθανε 82 μέρες αργότερα στις 12 Απριλίου και ο Τρούμαν ανέλαβε την προεδρία.

Ήταν, όμως, φανερά απροετοίμαστος για την ανάληψη του αξιώματος. Στους τρεις μήνες που είχαν προηγηθεί, είχε συναντηθεί μόλις δύο φορές με τον πρόεδρο, ο οποίος δεν τον υπολόγιζε σε καμία σύσκεψη ή απόφαση. Ο Τρούμαν δεν έθετε θέμα και απλά συμβιβαζόταν με τον παραγκωνισμό του. Ξαφνικά όμως, έπρεπε να ηγηθεί μιας υπερδύναμης, εν μέσω πολέμου. «Όταν μου είπαν τι έγινε, ένιωσα σαν να με είχαν πλακώσει το φεγγάρι, τα αστέρια κι όλοι οι πλανήτες», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους, την ημέρα που έγινε πρόεδρος. Ο Τρούμαν προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στη ζωή του προέδρου. Ο διστακτικός αντιπρόεδρος, που ήταν η γλάστρα του Ρούσβελτ, έγινε ένας αποφασιστικός ηγέτης. Κράτησε όλο το επιτελείο του προηγούμενου προέδρου, αλλά έδωσε μία ρητή εντολή: τις αποφάσεις θα τις έπαιρνε ο ίδιος. Η δική τους δουλειά, ήταν να τον υποστηρίζουν.

Ο άνθρωπος που έριξε την πυρηνική βόμβα

Ανήμερα των 61ων γενεθλίων του, στις 8 Μαϊου του 1945, ο Τρούμαν βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας. Ήταν η μέρα γνωστή ως V-E Day (Victory in Europe Day), δηλαδή η «Μέρα της νίκης στην Ευρώπη». Ο αγώνας για την Αμερική, βέβαια, κρατούσε ακόμα, καθώς οι Ιάπωνες πολεμούσαν σκληρά σε κάθε μέτωπο. Η νίκη ήταν βέβαιη, αλλά ο Τρούμαν πήρε την ολέθρια απόφαση. Δύο πυρηνικές βόμβες εκτοξεύτηκαν και ισοπέδωσαν τις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου αντίστοιχα. Ο άνθρωπος που «έκανε καριέρα», μαχόμενος το Εθνικό Πρόγραμμα Άμυνας, ήταν αυτός που είπε «ναι» στο πιο καταστρεπτικό σχέδιό του.

Παρά τις τεράστιες αντιδράσεις, που προκάλεσε παγκοσμίως η απόφασή του, ο ίδιος ο Τρούμαν υποστήριζε την επιλογή που έκανε, μέχρι το τέλος της ζωής του. Πίστευε ότι με αυτό που έκανε, έσωσε εκατομμύρια ζωές, που θα χανόντουσαν αν συνεχιζόταν ο πόλεμος. Πάντα οικονόμος, δεν ξέχασε ούτε στιγμή, ότι τα έξοδα του πολέμου ήταν υπέρογκα και αν αναγκαζόταν να διατάξει εισβολή στην Ιαπωνία, η οικονομία των Η.Π.Α. θα γονάτιζε, ή τουλάχιστον αυτό υποστήριζε ως δικαιολογία. Στις 13 Αυγούστου του 1945, η Ιαπωνία παραδόθηκε. Ο θρίαμβος της νίκης δεν ήταν αρκετός, για να επισκιάσει την παγκόσμια κατακραυγή για τον βομβαρδισμό. Ο Τρούμαν δεν βγήκε κερδισμένος απ’ την αναμέτρηση.

Αν δεν είχε ρίξει τις πυρηνικές βόμβες, το προφίλ του θα ήταν εντελώς διαφορετικό και σίγουρα πιο συμπαθητικό. Ο Τρούμαν κατέθεσε πρόταση για δημόσιο σύστημα υγείας, που θα κάλυπτε σχεδόν όλους τους Αμερικανούς και για αυτό κατακρίθηκε έντονα. Ο Τρούμαν προκάλεσε και με μια σειρά αντιρατσιστικών μέτρων, που κόντεψαν να του στοιχίσουν την επανεκλογή του το 1948. «Αηδιάζω, όταν ακούω, ότι στο Μισισιπή πετάνε τους Νέγρους στρατιώτες, που μόλις γύρισαν απ’ τον πόλεμο, έξω απ’ τα φορτηγά του στρατού και τους ξυλοκοπούν», είχε δηλώσει, όταν ανακοίνωνε την πρόθεσή του, να σταματήσει τον φυλετικό διαχωρισμό στις ένοπλες δυνάμεις. Έκανε την πρόθεσή του πραγματικότητα τον Ιούλιο του 1948, με την απόφαση 9981. Ο Τρούμαν «πάτησε πόδι» και έκανε ένα τεράστιο βήμα ενάντια του ρατσισμού.

Ο πρόεδρος, που για τους Αμερικάνους προσέγγιζε επικίνδυνα στο σοσιαλισμό, ήταν ο ίδιος που ηγήθηκε του πολέμου εναντίον του κομμουνισμού. Υπό την επίβλεψή του, ξεκίνησε το Σχέδιο Μάρσαλ, που «έριχνε χρήμα» στην κατεστραμμένη Ευρώπη, για να ορθοποδήσει μετά τον πόλεμο. Για να δικαιολογήσει την απόφασή του, είπε ότι ο κομμουνισμός «ανθίζει» σε οικονομικά ασθενείς περιοχές. Την ίδια λογική, ακολούθησε και το «δόγμα» του Τρούμαν το 1947, που προέβλεπε την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη της Ελλάδας και της Τουρκίας, δηλαδή χωρών που «ταλαντευόντουσαν» μεταξύ καπιταλιστικής δύσης και κομμουνιστικής ανατολής.

Η ενέργεια του Τρούμαν έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα και επέβαλε τις δεξιές δυνάμεις του ελληνικού εμφυλίου. Τα 400 εκατομμύρια δολάρια που έστειλαν οι Η.Π.Α., εξασφάλισαν αργότερα, το 1952, την ένταξη της Ελλάδας στον οργανισμό του ΝΑΤΟ. Ο άλλοτε πολέμιος του σπάταλου προγράμματος της Εθνικής Άμυνας, ξόδευε το μεγαλύτερο μέρος του κρατικού προϋπολογισμού, για να καλύψει τις ανάγκες του Ψυχρού Πολέμου. Στις 14 Μαΐου του 1948, λίγο πριν τις αμερικάνικες εκλογές, ο Τρούμαν αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ. Όταν του επισήμαναν ότι, έτσι θα καταστρεφόντουσαν οι διπλωματικές σχέσεις με τα αραβικά κράτη και τα πετρέλαιά τους, ο Τρούμαν απάντησε ότι, «είχε πολύ λίγους Άραβες ψηφοφόρους».

Στις εκλογές του 1948, κατάφερε να αδράξει τη νίκη την τελευταία στιγμή. Ο Τρούμαν δεν υπήρξε ποτέ δημοφιλής πρόεδρος και οι μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις, δεν ωφέλησαν καθόλου τη δημοτικότητά του. Ο αγώνας του Τρούμαν εναντίον του κομμουνισμού, τον οδήγησε το 1950 στον πόλεμο της Κορέας, όπου η κομμουνιστική Βόρεια Κορέα επιτέθηκε εναντίον της φιλο-αμερικάνικης Νότιας. Αποφάσισε τη συμμετοχή της Αμερικής, παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, κίνηση που αποδείχτηκε τεράστιο σφάλμα. Ο πόλεμος ονομάστηκε ανεπίσημα «πόλεμος του κυρίου Τρούμαν» και ο πρόεδρος κατηγορήθηκε, για καθετί που πήγαινε στραβά κατά τη διάρκειά του. Ο Στρατηγός Ντάγκλας Μακάρθουρ. Όταν, μάλιστα, ο Τρούμαν απέλυσε τον Στρατηγό Ντάγκλας Μακάρθουρ, τον οποίο είχε τοποθετήσει ο ίδιος επικεφαλής του εκστρατευτικού σώματος, η κοινή γνώμη θεώρησε, ότι ο Μακάρθουρ χρησιμοποιήθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, ο Τρούμαν δεν είδε «άσπρη μέρα». Στις 15 Ιανουαρίου του 1953, ανακοίνωσε ότι θα αποσυρόταν απ’ την πολιτική, έχοντας υπηρετήσει ως πρόεδρος για οχτώ χρόνια. Αρνήθηκε να μείνει στο κυβερνητικό μισθολόγιο, γιατί πίστευε ότι θα μείωνε την ακεραιότητα του αξιώματος που κατείχε. Ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α. ζούσε μόνο με τη στρατιωτική σύνταξη που του αντιστοιχούσε, απ’ όταν υπηρέτησε, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Το ποσό ήταν μόλις 112,56 δολάρια τον μήνα. «Αν δεν είχα πουλήσει κάποια ακίνητα, που είχα κληρονομήσει απ’ τη μητέρα μου, θα ήμουν πρακτικά άπορος», είχε πει το 1957, για να περιγράψει τα οικονομικά του προβλήματα. Τον επόμενο χρόνο, το Κογκρέσο αποφάσισε ότι θα παρέχεται σύνταξη στους πρώην προέδρους, αξίας 25.000 δολαρίων.

Είναι πολύ πιθανό, η απόφαση να ελήφθη αποκλειστικά για την ενίσχυση του Τρούμαν. Ο ιστορικός Ντάνιελ Μακόι έγραψε τα εξής: «Αν δει κανείς τα πράγματα απ’ τη σκοπιά του Τρούμαν, κατάφερε να αποφύγει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και προφύλαξε τον ελεύθερο κόσμο απ’ την απειλή του κομμουνισμού. Βέβαια απέτυχε να εξασφαλίσει μία περίοδο συνεχόμενης ειρήνης, δημοκρατίας και ευκαιριών για ιδιωτική ανάπτυξη, που ο ίδιος ήλπιζε να φέρει». Ο Χάρι Τρούμαν ήταν ένας πρόεδρος με καλές προθέσεις, που βρέθηκε αντιμέτωπος με κάποια απ’ τα κρισιμότερα διλλήματα τις σύγχρονης ιστορίας και κατέληξε να κάνει «μια τρύπα στο νερό». Ο Αϊζενχάουερ, που τον διαδέχθηκε, στην τελετή παράδοσης τον περιφρόνησε επιδεικτικά. Την περίοδο του Μακαρθισμού θεωρήθηκε αριστερός, επειδή πίστευε στα κοινωνικά προγράμματα. Αυτός που ξεκίνησε τον Ψυχρό Πόλεμο. Ως ένα βαθμό, οι αποφάσεις του, έδωσαν στον κόσμο τη μορφή που έχει σήμερα.

mixanitouxronou.gr
Πηγή : enikos.gr


Θύμα της «Μπλε φάλαινα» 17χρονος στη Μυτιλήνη



Ένας 17χρονος στην Μυτιλήνη, έκανε βουτιά στο κενό από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, όπου διαμένει με την οικογένεια του. 

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η πτώση αυτή να συνδέεται με το γνωστό διαδικτυακό παιχνίδι θανάτου.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 16/4/2018. Ο ανήλικος μετά την πτώση, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε για κατάγματα στο πόδι του. Ευτυχώς, οι κακώσεις στο κεφάλι δεν κρίθηκαν σημαντικές. Αργά το μεσημέρι οι γιατροί δήλωναν αισιόδοξοι, αφού η κατάσταση του είχε σταθεροποιηθεί και ο τραυματίας επικοινωνούσε κανονικά.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έχει αποστείλει τον φορητό υπολογιστή του νεαρού στα ειδικά εργαστήρια της, προκειμένου να ελεγχθούν οι διαδικτυακές συνομιλίες του πριν την πτώση.

Οι κανόνες του αρρωστημένου παιχνιδιού της «Μπλε Φάλαινας» με περισσότερα από 300 θύματα σε όλο τον κόσμο σοκάρουν : «Πρέπει να ολοκληρώσεις επιτυχώς κάθε πρόκληση. Και δεν πρέπει να το μάθει κανένας. Μόλις τελειώνεις την εκάστοτε πρόκληση, θα μου στέλνεις μια φωτογραφία. Στο τέλος του παιχνιδιού, πεθαίνεις. Είσαι έτοιμος;. Αν σταματήσεις, δέχεσαι απειλές ότι θα σε σκοτώσουν».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η δοκιμασία της Γαλάζιας Φάλαινας προϋποθέτει έναν «διαχειριστή» και έναν παίκτη-«σκλάβο». Ο πρώτος δίνει εντολές (μέσω γραπτών μηνυμάτων στο διαδίκτυο) στον «σκλάβο» για 50 ημέρες, ζητώντας του να ολοκληρώσει μια σειρά από 50 «προκλήσεις». Αυτές εκτείνονται από το να ξυπνήσει ο παίκτης νωρίς τα ξημερώματα και να δει ένα θρίλερ μέχρι να αυτοτραυματιστεί και να χαράξει με ξυράφι στο χέρι ή στο πόδι του μια φάλαινα. Ο «σκλάβος» υποχρεούται μόλις τελειώσει μια δοκιμασία να στείλει μια φωτογραφία που πιστοποιεί την ολοκλήρωσή της. Η 50η πρόκληση είναι η αυτοκτονία.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε προειδοποιήσει τους πολίτες και ιδίως τους γονείς, αναφορικά το " Blue Whale Challenge ” (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»), με ανακοίνωσή της.


Ξεκινά η ανέλκυση του Mirage 2000-5 από τον βυθό της Σκύρου



Την ανέλκυση του μοιραίου Mirage 2000-5 του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, το οποίο βρίσκεται στο βυθό στα ανοικτά της Σκύρου, αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Σύμφωνα με το ekriti.gr, την επιχείρηση θα αναλάβει σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, που εδρεύει στην Κρήτη.

Ειδικότερα, ύστερα από αναφορά της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα, βάση των αεροσκαφών MIRAGE 2000 και MIRAGE 2000-5, καθίσταται αδήριτη η ανάγκη για τον εντοπισμό, περισυλλογή και ανέλκυση των τμημάτων του Α/Φ (με βάρος μέχρι δύο (2) τόνους) «με σκοπό πρωτίστως και κυρίως την προστασία των ουσιωδών συμφερόντων ασφαλείας της Χώρας», για τους ακόλουθους λόγους:

Απαιτείται η άμεση περισυλλογή των ζωτικών τμημάτων του πτητικού μέσου, ούτως ώστε να αποσαφηνισθούν τα αίτια του ατυχήματος προς διασφάλιση της ασφαλούς πτητικής λειτουργίας των εναέριων μέσων ιδίου τύπου.

Υφίστανται ανελαστικά χρονικά περιθώρια αναφορικά με το όριο λειτουργίας/ζωής των συσκευών καταγραφής των δεδομένων πτήσης και του ορίου λειτουργίας των συσκευών εντοπισμού θέσης, ένεκα της διάβρωσης κρίσιμων τμημάτων/εξαρτημάτων για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος.

Σε περίπτωση μη άμεσης εξέτασης των μερών του Α/Φ για την ανάδειξη των αιτιών του ατυχήματος και την απρόσκοπτη κατ’ αυτόν τον τρόπο συνέχιση του πτητικού έργου, απαιτείται η εκτέλεση επιπρόσθετων επιθεωρήσεων και εργασιών συντήρησης, με αντίκτυπο στη διαθεσιμότητα των Α/Φ ιδίου τύπου».

Παράλληλα, στο σκεπτικό της απόφασης, που υπογράφει ο υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας υποπτέραρχος Χαράλαμπος Ψιμούλης, υπογραμμίζεται: «Προέχει η εξασφάλιση της ασφαλούς πλοϊμότητας του συγκεκριμένου τύπου Α/Φ, καθόσον συμβάλλει καίρια στη φύλαξη και υπεράσπιση του εναέριου εθνικού χώρου και εν γένει στην εκπλήρωση της αποστολής της Πολεμικής Αεροπορίας και κατ’ επέκταση των Ενόπλων ∆υνάμεων».

Τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης της Πολεμικής Αεροπορίας περιμένουν με αγωνία να αποτελέσματα της ανέλκυσης, προκειμένου να έχουν στα χέρια τους κάθε διαθέσιμο στοιχείο και φυσικά ο καταγραφέας πτήσεων αποτελεί σημαντικό κομμάτι του παζλ. Όπως έχει γίνει γνωστό, το μεγαλύτερο τμήμα του αεροσκάφους βρίσκεται σε βάθος 800 μέτρων, ενώ κομμάτια του έχουν «απλωθεί» σε μια ακτίνα που υπολογίζεται στα 400 μέτρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν για αυτή την αποστολή, οι ερευνητές του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. θα χρησιμοποιήσουν τα ηχοβολιστικά και τα τηλεχειριζόμενα οχήματα που διαθέτουν προκειμένου να φτάσουν στο μαχητικό, να το καταγράψουν και στη συνέχεια - αν είναι εφικτό - να το ανελκύσουν.