Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Γαλλία: Αριστερός υποψήφιος βουλευτής «γιόρτασε» το θάνατο του ήρωα αστυνομικού



Ο Στεφάν Πουσιέ συνελήφθη την Κυριακή στο σπίτι του - «Ο θάνατος ενός αστυνομικού, σημαίνει έναν ψήφο λιγότερο για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν», έγραψε μεταξύ άλλων.

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία από το σχόλιο στο twitter ενός αριστερού υποψήφιου βουλευτή στη Γαλλία, ο οποίος «γιόρτασε» το θάνατο του ήρωα αστυνομικού στην υπόθεση ομηρίας από τζιχαντιστή, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Στεφάν Πουσιέ συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές μετά το ποστάρισμά του στο twitter για τον Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του προκειμένου να σώσει τους πολίτες που κρατούσε ομήρους ο τζιχαντιστής. Ο αστυνομικός προσφέρθηκε να αντικαταστήσει έναν όμηρο και να δώσει τη ζωή του κάνοντας το καθήκον του μέχρι -κυριολεκτικά- την τελευταία στιγμή του.

«Κάθε φορά που σκοτώνεται ένας αστυνομικός... σκέφτομαι τον φίλο μου Remi Fraisse», έγραψε χαρακτηριστικά ο Στεφάν Πουσιέ στο twitter, αναφερόμενος στο όνομα ενός ακτιβιστή ο οποίος έχασε τη ζωή του από χειροβομβίδα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια μεγάλων επεισοδίων και συγκρούσεων.


Ο Πουσιέ θεωρείται ότι ανήκει στο ακροαριστερό τόξο. Στην ανάρτησή του μάλιστα, υποστήριξε ότι ο θάνατος ενός αστυνομικού, σημαίνει έναν ψήφο λιγότερο για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η ανάρτησή του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα social media, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός του να διαγραφεί.

Η αστυνομία, ωστόσο, τον εντόπισε την Κυριακή στο σπίτι του, στη βορειοδουτική Γαλλία και προχώρησε στη σύλληψή του μετά απο επιχείρηση που οργανώθηκε. Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι για προώθηση της τρομοκρατίας και προπαγάνδα.

Αν το δικαστήριο κρίνει ένοχο τον Πουσιέ, κινδυνεύει με επτά χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.

Ο Στεφάν Πουσιέ ήταν υποψήφιος με το κόμμα La France Insoumise στις περυσινές εκλογές που διεξήχθησαν στη Γαλλία.

Ο Αρνό Μπελτράμ, προσφέρθηκε να αντικαταστήσει μία γυναίκα όμηρο, όταν ένας τζιχαντιστής εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Trebes, την Παρασκευή και κατονομάστηκε ως εθνικός ήρωας για την πράξη αυτοθυσίας στην οποια προέβη.


Σάββας Μιχάλαρος
Πηγή : protothema.gr


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά εκβιασμούς και τοκογλυφίες




Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά εκβιασμούς και τοκογλυφίες στην Πιερία.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (26 Μαρτίου 2018) το πρωί στην Πιερία συνελήφθησαν ένας 52χρονος ημεδαπός, οποίος ήταν και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, καθώς και 6 μέλη της οργάνωσης ηλικίας από 34 έως 54 ετών, εκ των οποίων 5 ημεδαποί και 1 υπήκοος Αλβανίας.

Επίσης συνελήφθησαν 2 ακόμα ημεδαποί ηλικίας 43 και 51 ετών για κατά περίπτωση παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αρχαιοτήτων. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται και 14 ημεδαποί για - κατά περίπτωση - ηθική αυτουργία σε εκβίαση, συνέργεια σε τοκογλυφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Από την αναλυτική έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2017 τα παραπάνω άτομα είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη εκβιασμών σε καταστηματάρχες και επιχειρηματίες, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εξακριβώθηκε ότι λειτουργώντας για λογαριασμό τρίτων, αναλάμβαναν να εισπράξουν εκβιαστικά από καταστηματάρχες και επιχειρηματίες διάφορες οφειλές που είχαν προς τα τρίτα πρόσωπα, ενώ σε περίπτωση που καταβάλλονταν οι οφειλές λάμβαναν ποσοστό επί της οφειλής.

Χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη πίεση προς τους οφειλέτες με απειλές και αιφνιδιαστικές επισκέψεις στις οικίες και τις επιχειρήσεις τους, με σκοπό να τους εκφοβίσουν και να καταβάλλουν τις οφειλές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ασκούσαν και σωματική βία σε βάρος τους.

Ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης κατείχε κεντρικό ρόλο, δίνοντας εντολές προς τα υπόλοιπα μέλη για την επιτυχή ολοκλήρωση των παράνομων δραστηριοτήτων τους και καθόριζε το ποσοστό επί της οφειλής, το οποίο θα λάμβανε η εγκληματική οργάνωση.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι το διάστημα από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018 διέπραξαν:

10 περιπτώσεις εκβίασης αποκομίζοντας το ποσό των 19.400 ευρώ,
14 περιπτώσεις απόπειρας εκβίασης και
3 περιπτώσεις τοκογλυφίας αποκομίζοντας κέρδος 3.000 ευρώ.
Επίσης προέκυψε ότι εμπλέκονται στις εξής υποθέσεις:

1 περίπτωση ψευδορκίας,
1 περίπτωση παράνομης βίας, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απλής σωματικής βλάβης και
1 περίπτωση απόπειρας πώλησης ενός μεταλλικού αντικειμένου που προσομοιάζει σε αρχαίο λυχνάρι.
Σε σχετικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 52χρονου:

σημειώσεις με επωνυμίες και οφειλές,
κενά φύλλα συναλλαγματικών,
ένας ανιχνευτής μετάλλων,
το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ,
4 κινητά τηλέφωνα και
4 παλέτες πέτρας Καρύστου, οι οποίες ήταν προϊόν εκβίασης και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχο τους.
Στην οικία του 43χρονου:

1 σιδερογροθιά,
2 μαχαίρια,
1 βαλίστρα με 3 μεταλλικά βέλη,
1 σπαθί και
1 στιλέτο.
Στα οχήματα των συλληφθέντων, αλλά και στην κατοχή τους:

φύλλα επιταγών,
σημειώσεις με επωνυμίες και οφειλές,
13 κινητά τηλέφωνα,
ένα μεταλλικό αντικείμενο που προσομοιάζει με αρχαίο λυχνάρι και
το χρηματικό ποσό των 647 ευρώ.
Από την επιληφθείσα Υπηρεσία ερευνάται η τυχόν διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.


Βίντεο-σοκ: Πανικόβλητοι τρέχουν να ξεφύγουν από την φονική πυρκαγιά στην Ρωσία



Μόνο σοκ μπορεί να προκαλέσει η τραγωδία στην Ρωσία, με τους 64 νεκρούς λόγω πυρκαγιάς σε εμπορικό κέντρο. Όταν μάλιστα, τα γεγονότα οπτικοποιούνται τότε η θλίψη μεγαλώνει.

Οι εφιαλτικές πρώτες στιγμές μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στο εμπορικό κέντρο στο Κεμέροβο της δυτικής Σιβηρίας, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει οικογένειές που είχαν βγει για την βόλτα τους να τρέπονται πανικόβλητοι σε φυγή, όταν συνειδητοποιούν ότι η οροφή αρχίζει ξαφνικά να καταρρέει και φλόγες να ξεχύνονται καταπάνω τους.

Σύμφωνα με πολλά ρωσικά ΜΜΕ, ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται να καταρρέει η οροφή επιβεβαιώνει τις χθεσινές οργισμένες δηλώσεις του Ρώσου βουλευτή Αντόν Γκαρέλκιν (μέλος του κόμματος του Πούτιν) ότι το κτηριακό συγκρότημα ήταν φτιαγμένο «από σκ@τά και άχυρα».

«Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά φθηνό πλαστικό, ένας λαβύρινθος από διαδρόμους και ένα εφιαλτικό χάος από τίτλους ιδιοκτησίας», είπε εχθές ο πολιτικός κατηγορώντας τον δήμαρχο της πόλης ότι «λαδώθηκε και έκανε τα στραβά μάτια» όταν το ακατάλληλο κτίσμα εγκαινιάσθηκε το 2013.

«Κανένα ποσό βρώμικου χρήματος δεν μπορεί να εξαγοράσει τη ζωή των παιδιών μας», είπε εξοργισμένος ο βουλευτής.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Αυτοκτόνησε 29χρονη την οποία κακοποιούσε από τα 4 ο ιερέας πατριός της



Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Κύπρο από τον θάνατο της 29χρονης Έλενας Φραντζή, η οποία από 4 ετών ζούσε τον εφιάλτη της κακοποίησης από τον θετό της πατέρα.

Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε νεκρή πριν από λίγες μέρες μέσα στο σπίτι της και τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν τον θάνατό της «αιφνίδιο».

Η ζωή είχε δείξει το σκληρό πρόσωπό της στην Έλενα Φραντζή από όταν εκείνη ήταν 4 ετών. Τότε οι κρατικές υπηρεσίες είχαν δώσει την επιμέλεια της σε ανάδοχη οικογένεια, καθώς η μητέρα της ήταν χρήστης ναρκωτικών. Μάλιστα όπως είχε γίνει γνωστό η μητέρα της Έλενας είχε δει το πατέρα της να δολοφονεί τη δική της μητέρα μπροστά στα μάτια της.

Στη θετή οικογένεια όμως η ζωή της Έλενας ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης. Ο θετός της πατέρας, ο οποίος ήταν ιερέας, την κακοποιούσε σεξουαλικά από την πρώτη στιγμή με συνεργό στις αρρωστημένες πράξεις του τη σύζυγό του.

Σε ηλικία 10 ετών, η Έλενα κατήγγειλε όσα ζούσε από τους αναδόχους της, αλλά κανείς δεν την πίστεψε με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το μαρτύριό της μέχρι τα 18 της, οπότε κι έκανε νέα καταγγελία, φέρνοντας τον θετό πατέρα της στα δικαστήρια.

Η δικαιοσύνη καταδίκασε τον ιερέα σε 2 χρόνια φυλακή, όμως το 2015 ο ιερέας αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στα καθήκοντά του, κάτι που στοίχισε πολύ στην Έλενα, ενώ ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας του παραχώρησε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.

Η κοπέλα μετά την καταδίκη του πατριού της άρχισε να σπουδάζει κοινωνική λειτουργός για να βοηθήσει και άλλα παιδιά που είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά μετά την αποφυλάκισή του εγκατέλειψε τις σπουδές της και απομονώθηκε, αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που την οδήγησαν στην αυτοκτονία.


Πηγή : star.gr


Αντιδήμαρχος Μενιδίου: Απόπειρα απαγωγής παιδιού την ώρα της παρέλασης



Ένας αλλοδαπός είχε μαζί του μία λεπίδα και ένα βαμβάκι το οποίο ήταν εμποτισμένο με ένα υλικό που θα το έβαζε στο πρόσωπο του παιδιού.

Την απόπειρα απαγωγής ενός ανήλικου παιδιού, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου, κατήγγειλε την Τρίτη ο αντιδήμαρχος Μενιδίου Στάθης Τοπαλίδης.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του, κατά τη διάρκεια της παρέλασης ένας αλλοδαπός είχε μαζί του μία λεπίδα και ένα βαμβάκι το οποίο ήταν εμποτισμένο με ένα υλικό που θα το έβαζε στο πρόσωπο του παιδιού, προφανώς για να το αναισθητοποιήσει. 

Η απαγωγή απετράπη την τελευταία στιγμή, με τη συνδρομή πολιτών που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό.



Πηγή: skai.gr


Το μαζεύουν το κατάπτυστο και ηλίθιο νομοσχέδιο των Τσιρώνη- Αποστόλου για τα ζώα οι Συριζαίοι



Το άθλιο νομοσχέδιο έγκλημα για τα ζώα συντροφιάς μετά τις μαζικές αντιδράσεις , οδήγησαν την κυβέρνηση Τσίπρα να το αποσύρει  και να το επανακαταταθέσει τροποποιημένο, αφού ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις και ασχοληθούν σοβαροί άνθρωποι με την σύνταξη του και όχι ο οποιοσδήποτε Τσιρώνης - Αποστόλου.

Το νομοσχέδιο όπως παρατηρούν οι φιλοζωικές οργανώσεις «στερείται κάθε επιστημονικής προσέγγισης και καταργεί όποια πρόοδο σημειώθηκε στην προστασία των ζώων τις τελευταίες δεκαετίες, γυρίζοντας την ελληνική κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. Σημαίνει την επιστροφή της ευθανασίας σε μαζική κλίμακα, χωρίς καμιά δυνατότητα παρέμβασης από φιλοζωικό φορέα και χωρίς τη θέσπιση επιστημονικών κριτηρίων αποδεκτών από την επιστημονική κοινότητα».

Οι «μαύρες» διατάξεις του νομοσχεδίου

Η Πανελλήνια Φιλοζωϊκη Ομοσπονδία, έχει επισημάνει ορισμένα μόνον από τα πιο κραυγαλέα σημεία του νομοσχεδίου:

1. Απαγορεύει διά ρητών διατάξεων, τη φιλοζωική δράση των πολιτών και των σωματείων. Και συγκεκριμένα τη διάσωση, στείρωση, φιλοξενία αδέσποτων ζώων καθώς και κάθε προσπάθεια από πολίτες η σωματεία να δοθούν τα αδέσποτα για υιοθεσία!

2. Ουσιαστικά, έτσι, απαγορεύει τη δράση των φιλοζωικών σωματείων, καθώς περιορίζει μέχρι εξαφανίσεως τους σκοπούς που υπηρετούν.

3. Οποιος πολίτης ή σωματείο παραβιάσει το νόμο και περιθάλπτει ή φιλοξενεί ή διασώζει και βρίσκει οικογένεια στα αδέσποτα, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο από 5 ως 15 χιλιάδες ευρώ και με ποινή φυλάκισης ενός έτους. Θεωρείται παράνομος έμπορος.

4. Περιορίζει το ρόλο των φιλοζωικών σωματείων σε «επικουρικό» του (ανύπαρκτου) έργου των  δήμων -και μόνον εφόσον οι Δήμοι το επιτρέπουν - θέτοντας παράλληλα ανέφικτες προδιαγραφές για μια συμμετοχή εν τελει παθητική.

Ο αποκλεισμός των φιλοζωικών από την ενεργό περίθαλψη έχει άμεσο αντίκτυπο και στα κακοποιημένα ζώα, που μέχρι τώρα παραδίνονταν σε φιλοζωικές οι οποίες τους προσέφεραν την απαραίτητη ανθρώπινη φροντίδα και στοργή για να συνέλθουν από την κακομεταχείριση. Τώρα θα παραδίδονται και αυτά στις (ανύπαρκτες) δομές των Δήμων.

5. Η σίτιση αδέσποτων σκύλων και γατών από τους πολίτες που χρόνια τα ταίζουν και τα φροντίζουν, θα επιτρέπεται πλέον μόνο στα σημεία που θα αποφασίζει ο Δήμος.

6. Εισάγονται τόσοι περιορισμοί στους χώρους όπου θα επιτρέπεται η επανένταξη αδέσποτων ζώων (πεντακόσια μέτρα περιμετρικά από αρχαιολογικούς χώρους, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, κλπ κλπ που στην ουσία δεν θα είναι δυνατή στον αστικό ιστό, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται η εγκατάστασή τους σε εκχερσωμένες και απομονωμένες περιοχές. Η διάταξη αυτή είχε εισαχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο προς ψήφιση και αποσύρθηκε μετά τη γενικευμένη κατακραυγή.

7. Καταργούνται δια νόμου όλα τα υπάρχοντα δίκτυα προώθησης για υιοθεσία αδέσποτων ζώων που λειτουργούν από φιλοζωϊκές οργανώσεις και εκείνα των απλών πολιτών.

8. Απαγορεύεται κάθε ανάρτηση αγγελίας από πολίτη ή φιλοζωική οργάνωση ή μέσο μαζικής ενημέρωσης, για υιοθεσία αδέσποτου καθώς χαρακτηρίζεται παράνομη πράξη και τιμωρείται.

9. Απαγορεύεται να υιοθετήσουν οι πολίτες ζώο από το δρόμο.

10. Οσοι φιλοξενούν ζώα αδέσποτα θα πρέπει να τα παραδώσουν στον Δήμο. Τα ζώα αυτά, όπως τονίζει η Σοφία Τζονίκη, Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας, «τι θα γίνονται αφού οι Δήμοι δεν έχουν δομές; Απλώς Θα οδηγούνται σε ευθανασία με συνοπτικές διαδικασίες, έχοντας βαπτιστεί “επιθετικά” ή “πάσχοντα από σοβαρή ασθένεια”, χωρίς έλεγχο  ούτε δυνατότητα παρέμβασης φιλοζωικών όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, εφόσον η συμμετοχή τους στις πενταμελείς επιτροπές των Δήμων θα αποκλείεται από τις νέες προδιαγραφες που βάζει ο νόμος...".

11. Η δυνατότητα κάθε πολίτη να έχει ζώο θα εξαρτάται από τα τετραγωνικά του σπιτιού του. Για παράδειγμα για δύο ζώα απαιτείται, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, χώρος 60 τμ.  Δηλαδή στα 60 τμ θα μπορείς να έχεις 2 μολοσσούς, αλλά όχι 3 γάτες. Αν έχεις τρεις γάτες η τρία κανισάκια θα πρέπει να διαλέξεις ποια θα κρατήσεις και ποιο θα αφήσεις για να μην εξοντωθείς στα πρόστιμα.

12. Επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ στους κτηνίατρους που περιθάλπουν ζώο που δεν φέρει σήμανση ηλεκτρονική και δεν έχει καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων. «Αυτό είναι καταρχήν αντίθετο με την ιατρική δεοντολογία» τονίζει η Ειρήνη Μολφέση, «ποιό νοσηρό μυαλό σκέφτηκε τέτοια ρύθμιση, που επιβάλλει στον γιατρό να μην προσφέρει βοήθεια σε άρρωστο ζώο;»

13. Επιβάλλεται υποχρεωτική στείρωση σε όλα τα ζώα συντροφιάς με εξαιρέσεις που ενισχύουν φαινόμενα ιδιωτικής εκτροφής.

«Οσο για τις υποτιθέμενες υποχρεωτικές στειρώσεις», λέει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Ειρήνη Μολφεση, «πρόκειται για κανονική πλάνη. Είναι φοροεισπρακτικό μέτρο και δεν έχει στόχο την μείωση των αδέσποτων παρά αντιθέτως την ενθάρρυνση της ιδιωτικής εκτροφής με την εισαγωγή, πρώτη φορα στη νομοθεσία, της έννοιας της "διαιώνισης του είδους"  με 3 γέννες ανά νοικοκυριό για όσους έχουν αρσενικό και θηλυκό. Σκεφτείτε πόσα κατοικίδια υπάρχουν στην Ελλάδα σε πόλεις και σε όλη την επαρχία και αναλογιστείτε τι σημαίνει τρεις γέννες το κάθε ζευγάρι….».

Τα πρόστιμα της κακοποίησης μειώνονται στο μισό

Ενδεικτικά για τα μειωμένα πρόστιμα:

Εκτροφή, αναπαραγωγή, πώληση ζώων συντροφιάς χωρίς άδεια - Από 3.000 ευρώ, κατεβαίνουν στα 1.500.

Χρησιμοποίηση ζώου σε οποιαδήποτε μάχη ή κυνομαχία - Από 10.000 ευρώ το πρόστιμο μειώνεται στις 5.000 εύρω.

Κακοποίηση, βασανισμός, κακή και βάναυση μεταχείριση ζώου, ακρωτηριασμός και λοιπά - Το πρόστιμο μειώνεται από τις 30.000 ευρώ στις 15.000 ευρώ.

Τι θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες

Κόστος έκδοσης διαβατηρίου για κάθε ζώο συντροφιάς, σκύλο η γάτα, πέραν της ηλεκτρονικής σημάνσεώς του, το οποίο πρέπει να αγοράσει ο ιδιοκτήτης, ανεξάρτητα αν το ζώο πρόκειται να ταξιδέψει. Το διαβατήριο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας που δεν κοστίζει τώρα τίποτα και θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη για κάθε ζώο με 15 ευρώ.

Προβλέπεται τέλος στην αγορά προϊόντων για κατοικίδια που θα επιβάλλεται για κάθε τεμάχιο κάθε προϊόντος!

Ειδικό τέλος 100 ευρώ το χρόνο για όποιον δεν στειρώνει το ζώο του άσχετα αν ο ιδιοκτήτης του δεν το ζευγαρώνει..

Ειδικό τέλος εγγραφής στη βάση των Δήμων για κάθε ζώο συντροφιάς.

Υποχρεωτικές αιματολογικές εξετάσεις κάθε χρόνο για τα ζώα συντροφιάς. «Από πότε η αναγκαιότητά και συχνότητα ιατρικών εξετάσεων αποφασίζεται αυθαίρετα από τον υπουργό; είναι θέμα καθαρά ιατρικό που αφορά τον θεράποντα κτηνίατρο», επισημαίνει η κυρία Μολφέση.

Για ιδιοκτήτες σκύλων υποχρεωτικές αιματολογικές εξετάσεις κάθε χρόνο για λεισμανίαση (το γνωστό καλαζάρ). Σκύλοι που έστω και μία φορά παρουσιάσουν θετικό τίτλο θα πρέπει να εξετάζονται υποχρεωτικά δύο φορές το χρόνο.


«Στην Ελλάδα, τονίζει  η Σοφία Τζονίκη, τα περισσότερα ζώα εμφανίζουν κάποια στιγμή τίτλο (δηλαδή παρουσία αντισωμάτων), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι νοσούν - οι κτηνίατροι τα γνωρίζουν αυτά - και χωρίς αυτό να μεταδίδεται στον άνθρωπο. Ετσι το μέτρο της αναγκαστικής εξέτασής τους δύο φορές το χρόνο ή και συχνότερα οπως αφήνεται να εννοηθεί στη διάταξη, είναι μια αδικαιολόγητη επιβάρυνση, που στερείται επιστημονικής προσέγγισης».

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα κατοικίδια ζήτησε σήμερα το πρωί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 


Ο πρόεδρος της ΝΔ με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει: «Το ν/σ που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα ζώα συντροφιάς είναι άλλη μια απόδειξη της προχειρότητας και της παροιμιώδους ανικανότητάς της και πρέπει άμεσα να αποσυρθεί. Θα έχω σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανώσεων».


Η αθλιότητα του ηλικιωμένου αρχηγού των Τούρκων «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί



Με κατάπτυστες δηλώσεις ο πρόεδρος του τουρκικού κόμματος MHP, ηλικιωμένος παππούς Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αποδεικνύει πόσο Τούρκος είναι.

Ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων», ασχολήθηκε με τις έρευνες φυσικού αερίου στην Κύπρο αλλά και την Ελλάδα και προσπαθώντας να κερδίσει ψήφους εθνικιστών, έκανε κατάπτυστες δηλώσεις.

«Οι έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην αντολική Μεσόγειο, αύξησε περισσότερο τη στρατηγική σημασία της περιοχής. Επευφήμησαν την κίνηση της Νότιας Κύπρου και δεν έδειξαν ίχνος ντροπής μετά τα μηνύματα καταδίκης της Τουρκίας. Το μήνυμα καταδίκης της ΕΕ, δεν υπάρχει για μας. Τι πράγμα καταδικάζουν;» είπε και συνέχισε «Ο Τσίπρας νόμισε ότι το τέρμα είναι άδειο. Αυτό το άτομο, χωρίς να ντραπεί δήλωσε πως η Τουρκία θέλει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, είπε επίσης πως η Τουρκία πυροβολεί τα πόδια της. Είχε τέτοιο θράσος. Όλος ο κόσμος ξέρει ποιοι έριξαν σφαίρα εθνικής υπερηφάνειας και ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες όσων μιλούν με τέτοια λόγια», είπε ο ηλικιωμένος Τούρκος εθνικιστής παππούς.


Απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών το δικαστήριο της Ανδριανούπουλης



Το δικαστήριο στην Ανδριανούπολη αποφάσισε να παρατείνει την προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και κατόπιν τούτου, οι δικηγόροι τους θα μπορούν μετά από ένα μήνα να υποβάλλουν νέο αίτημα αποφυλάκισης.




Δίαιτα του αυγού: Τι είναι ακριβώς – Πώς γίνεται – Πόσο αποτελεσματική είναι



Η δίαιτα του αυγού είναι μια υψηλή σε πρωτεΐνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή. Είναι επίσης χαμηλή σε θερμίδες.

Όπως υποδηλώνει το όνομά της, η δίαιτα του αυγού βασίζεται... στα αυγά! Αυτά αποτελούν μια από τις κύριες πηγές πρωτεϊνών της. Σε ορισμένες εκδόσεις της εν λόγω διατροφής, τα αυγά είναι το μοναδικό φαγητό που καταναλώνεται!

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε αν αυτή η δίαιτα του αυγού έχει οποιαδήποτε πραγματικά οφέλη και αν είναι υγιεινή και ασφαλής να την δοκιμάσετε.

Δίαιτα του αυγού: Πρόγραμμα διατροφής
Υπάρχουν διάφορες διαφορετικές εκδοχές της δίαιτας αυγών. Σε κάθε μία τα αυγά είναι η κύρια πηγή πρωτεΐνης.

Οι αμυλούχοι υδατάνθρακες, όπως οι πατάτες, το ρύζι και το ψωμί δεν επιτρέπονται. Τα γλυκά και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη εξαλείφονται επίσης από τη διατροφή.

Νερό και ποτά μηδενικών θερμίδων επιτρέπονται σε όλες τις εκδόσεις της διατροφής αυγών.

Η ακριβής ποσότητα θερμίδων και μερίδων που συνιστώνται στην δίαιτα του αυγού ποικίλλει ανάλογα με το φύλο, το ύψος και το επίπεδο δραστηριότητας ενός ατόμου.

Τα αυγά που είναι βρασμένα, ή poached (ποσέ), ή ομελέτα, αρκεί να μην παρασκευάζονται με βούτυρο, ή λάδι.

Οι κύριες εκδοχές της δίαιτας αυγών περιλαμβάνουν:

Παραδοσιακή δίαιτα του αυγού

Εδώ επιτρέπονται πρωτεΐνες από άλλες πηγές. Είναι η πιο δημοφιλής έκδοση και είναι παρόμοια με άλλες δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

Η άπαχη πρωτεΐνη και τα λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως το καλαμπόκι, το μπρόκολο και το σπανάκι επιτρέπονται. Τα φρούτα περιορίζονται συνήθως σε 1 ή 2 μερίδες την ημέρα.

Οι υδατάνθρακες, όπως τα ζυμαρικά, το ψωμί και το ρύζι, απαγορεύονται.

Ένα παράδειγμα ενός διατροφικού πλάνου είναι κάπως έτσι:

Πρωινό: Δύο αυγά και λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.
Μεσημεριανό: Άπαχη πρωτεΐνη με πράσινη σαλάτα.
Δείπνο: Αυγά, ή άπαχη πρωτεΐνη και λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.
Δίαιτα του αυγού με γκρέιπφρουτ
Εδώ το άτομο ακολουθεί τις ίδιες οδηγίες για χαμηλούς υδατάνθρακες και πολλές πρωτεΐνες, όπως παραπάνω. Αλλά τρώνε επίσης μισό γκρέιπφρουτ με κάθε γεύμα.

Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου διατροφικού πλάνου μπορεί να περιλαμβάνει:

Πρωινό: Δύο αυγά και μισό γκρέιπφρουτ.
Μεσημεριανό: Μια μερίδα άπαχης πρωτεΐνης με σπανάκι και μισό γκρέιπφρουτ.
Δείπνο: Μια μερίδα άπαχης πρωτεΐνης, όπως ψάρια ή αυγά, με μισό γκρέιπφρουτ.
Η... ακραία δίαιτα του αυγού
Σε αυτή την έκδοση επιτρέπονται μόνο αυγά και νερό σε κάθε γεύμα! Είναι πολύ αυστηρή και πιθανότατα δύσκολη για τους περισσότερους ανθρώπους να την ακολουθήσουν για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

Τρώγοντας ένα μόνο είδος τροφής δεν είναι ένας ασφαλής τρόπος για να χάσετε βάρος. Η υπερβολική έκδοση της εν λόγω διατροφής αυγών δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ανεπάρκειες.

Δίαιτα του αυγού: Είναι αποτελεσματική;

Όλες οι εκδόσεις της έχουν ως αποτέλεσμα την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων, οπότε μοιάζει αποτελεσματική για την απώλεια βάρους βραχυπρόθεσμα. Η διατροφή είναι υψηλή σε πρωτεΐνες, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους.

Σε μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, αποδείχτηκε ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες βοήθησε τους συμμετέχοντες να αισθάνονται πλήρεις και να χάσουν βάρος.

Τα αυγά είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως η βιταμίνη Β-12, η βιταμίνη D και ο σίδηρος.

Αν και τα αυγά περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μπορεί να δείτε απώλεια βάρους, η δίαιτα του αυγού δεν είναι η σωστή προσέγγιση για να χάσετε κιλά και να μην τα ξαναπάρετε.

Ακόμα κι αν ένα άτομο χάσει βάρος, είναι απίθανο να διατηρήσει μια τέτοια αυστηρή δίαιτα μακροπρόθεσμα, οπότε το πιθανότερο είναι ότι θα ξαναπάρει τα χαμένα κιλά.

Επίσης, η δίαιτα του αυγού μπορεί να σας κουρασμένους και υποτονικούς καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω των περιορισμών σε υδατάνθρακες.

Δίαιτα του αυγού: Είναι ασφαλής για την υγεία σας;

Τα αυγά μπορούν να είναι μια υγιής πηγή πρωτεΐνης, όταν καταναλώνονται με μέτρο, αλλά είναι επίσης υψηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη.

Ορισμένες έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση αυγών σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων ιατρικών καταστάσεων.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση περισσότερων από 6 αυγών την εβδομάδα αύξησε τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά 30% στους άνδρες, αλλά όχι στις γυναίκες.

Στην ίδια μελέτη αναφέρεται, ότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες, που κατανάλωναν 6 αυγά ή λιγότερο την εβδομάδα δεν είχαν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, ή καρδιακής ανεπάρκειας. Ένα αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο περιλαμβάνει ρήξη αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο.

Η ασφάλεια της εν λόγω διατροφής εξαρτάται από την “έκδοση” που ακολουθείται. Η κατανάλωση μόνο αυγών σε κάθε γεύμα δεν είναι μια ισορροπημένη διατροφή και δεν είναι ασφαλής, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ανεπάρκειες.

Επίσης, τα αυγά δεν περιέχουν καμία ίνα. Η κατανάλωση μόνο αυγών μπορεί να διαταράξει την σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα.

Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί επίσης να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως κόπωση, πονοκεφάλους και ναυτία. Σε κάποιους μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστη αναπνοή, μυϊκές κράμπες και πεπτικά προβλήματα.

Συμπέρασμα

Η δίαιτα του αυγού είναι απλώς ακόμα μια “μόδα” διατροφικής μανίας. Αν και τα αυγά μπορούν να είναι μια υγιεινή πηγή πρωτεΐνης, δεν πρέπει να είναι η μοναδική τροφή για κανένα άτομο.

Αν και αρχικά πιθανότατα θα χάσετε βάρος, η εν λόγω διατροφή δεν είναι ούτε ισορροπημένη, ούτε ασφαλής τρόπος να χάσετε κιλά μακροπρόθεσμα.

Αν και η παραδοσιακή δίαιτα του αυγού επιτρέπει και άλλες πηγές άπαχων πρωτεϊνών και λαχανικών, είναι επίσης περιοριστική και μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι δύσκολο να μείνουν πιστοί στις προσταγές της εν λόγω διατροφής. Όταν επιστρέψουν στις παλιές τους διατροφικές συνήθειες, πιθανότατα θα ανακτήσουν το βάρος που έχουν χάσει.

Συμπερασματικά, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να χάσετε βάρος από τη δίαιτα του αυγού. Η πραγματοποίηση βιώσιμων αλλαγών, όπως:

ο περιορισμός των επεξεργασμένων τροφών
η μείωση της πρόσληψης κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων και
η κατανάλωση περισσότερων φρέσκων φρούτων και λαχανικών
μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να διατηρήσει ένα υγιές βάρος με την πάροδο του χρόνου.

https://www.medicalnewstoday.com
Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Προκλητικό Τουρκικό δημοσίευμα για Καμμένο: Μας ξέφυγε στα Ίμια – Εχει ξεπεράσει τα όρια



Η τουρκική εφημερίδα Haber46 επιτίθεται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με δημοσίευμα με τον τίτλο «Ο υπουργός που ξέφυγε από τους Τούρκους στρατιώτες έχει ξεπεράσει τα όρια».

Το δημοσίευμα -με αφορμή τις δηλώσεις Καμμένου χθες, Κυριακή, μετά την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, όταν απείλησε με «συντριβή» την Τουρκία- υποστηρίζει ότι η Ελλάδα αυξάνει κάθε μέρα τις προκλήσεις προς την Τουρκία.

«Οι αλαζονικές δηλώσεις της Ελλάδας σχετικά με την αύξηση της έντασης είναι αρκετά αποτελεσματικές. Μιλώντας σε στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα της Ελλάδας για την 25η Μαρτίου, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έβαλε ως στόχο την Τουρκία» τονίζεται στο δημοσίευμα, που συνεχίζει, παραθέτοντας ένα απόσπασμα της ομιλίας του υπουργού και καταλήγοντας ότι «βρήκε το θράσος να απειλήσει την Τουρκία με τέτοιες εκφράσεις».

Στο τέλος του άρθρου τονίζουν ότι όταν ο Πάνος Καμμένος πήγε για την κατάθεση στεφάνου στην μνήμη του πληρώματος του ελικοπτέρου στα Ίμια «είδε τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή και απομακρύνθηκε γρήγορα από την περιοχή χωρίς να κοιτάξει πίσω».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΣτΕ: Ιδιες οι απαγορεύσεις για συμβατικό και ηλεκτρονικό τσιγάρο



Σημαντική απόφαση για την απαγόρευση και του ηλεκτρονικού τσιγάρου, εκεί όπου ο νόμος - άλλο που δεν τηρείται και δεν εφαρμόζεται- απαγορεύει και το κανονικό τσιγάρο έλαβε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε μια προσπάθεια διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου απορρίπτοντας προσφυγή του Συνδέσμου των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τσιγάρου, έκρινε ότι στους ίδιους περιορισμούς και απαγορεύσεις που υπάγεται το κανονικό τσιγάρο, υπάγεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Κατά συνέπεια σε όσους χώρους απαγορεύεται η χρήση του κανονικού τσιγάρου, στους ίδιους χώρους απαγορεύεται η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και σε όσους διαφημιστικούς περιορισμούς υπόκειται το κανονικό τσιγάρο στους ίδιους υπόκειται και το  ηλεκτρονικό.

Ο νόμος 4419/2016 έχει επιβάλλει περιορισμούς και απαγορεύσεις στη διαφήμιση, στην πώληση και τη χρήση του κανονικού τσιγάρου και των προϊόντων καπνού (απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, μεταφορικά μέσα, κ.λπ., δημιουργία χώρων καπνίσματος σε καζίνο, κέντρα διασκεδάσεως, κ.ά.), όπως επίσης προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των παραβατών.  Ακόμη, με μια σειρά υπουργικών αποφάσεων  καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των χώρων καπνίσματος, το ύψος των προστίμων για τους παραβάτες και πολλά άλλα θέματα, άλλο αν η σχετική νομοθεσία δεν τηρείται και δεν εφαρμόζεται.

Πάντως η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με απόφασή της, (704 του 2018) με πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντοκαι εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Σπυρίδωνα Μαρκάτη, απέρριψε ως αβάσιμους όλους

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄  αριθμ. 704/2018 απόφασή της (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Σπυρίδων Μαρκάτης)  απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, που ζητούσε να ακυρωθεί   μια σειρά υπουργικών αποφάσεων  για την  απαγόρευση καπνίσματος στους Δημόσιους χώρους, τους περιορισμούς  στη διαφήμιση προϊόντων καπνού, σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ο Σύνδεσμος υποστήριζε ότι προκαλεί δυσμενείς οικονομικές συνέπειες η απαγόρευση, η διαφήμιση, κ.λπ. του ηλεκτρονικού τσιγάρου και η εξομοίωση του με το κανονικό τσιγάρο.

Παραβιάζεται η συνταγματικά προστατευόμενη οικονομική ελευθερία όσων δραστηριοποιούνται στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αλλά  και οι συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας, σημείωνε ο Σύνδεσμος και τόνιζε ότι από επιστημονικές ενδείξεις και εκπονούμενες έρευνες δεν προκύπτει ταύτιση της επικινδυνότητας για την ανθρώπινη υγεία του ηλεκτρονικού τσιγάρου  και του κανονικού τσιγάρου.

Αντίθετα, ανέφερε ότι υπήρξε αποφασιστική συμβολή του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη διακοπή του καπνίσματος ή στο δραστικό περιορισμό του και κατ΄  επέκταση στην προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής υγείας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου επισημαίνοντας ότι η βλάβη την οποία επικαλείται δεν προκαλείται από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Aρειος Πάγος: Απαλλαγή από τις κατηγορίες για τα στημένα για τον Β. Μαρινάκη



Επικύρωσε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την οριστική απαλλαγή του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, για τα κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» (κατά πλειοψηφία 2 - 1), της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαίρου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τα βασικά σημεία της αναίρεσης που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θεωρούσε ότι έπρεπε να δικαστεί και για τα αδικήματα αυτά σε βαθμό κακουργήματος και για τα οποία τον είχε απαλλάξει το Συμβούλιο Εφετών.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου:

- Απορρίπτει ομόφωνα την αναίρεση που στρέφεται κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακούργηματικής εκβίασης. 


- Απορρίπτει κατά πλειοψηφία (2 - 1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οράνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας.

- Απορρίπτει επίσης την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της άπατης σε βαθμό κακουργήματος (επίσης κατά πλειοψηφία 2 - 1).

Το Ποινικό Τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και συγκεκριμένα το σκέλος για την παράβαση του άρθρου 132 του νομού 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και συνακόλουθα για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας, για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.

Συνεπώς θα κριθεί εκ νέου αν ο κ.Μαρινάκης θα παραπεμφθεί για το μοναδικό κακούργημα που έχει απομείνει υπό διερεύνηση.

«Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα», αναφέρει ο δικηγόρος του κ. Μαρινάκη, Β. Δημακόπουλος. «Παράλληλα αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για το άρθρο του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδωκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις» προσθέτει.



Πηγή : tovima.gr


Μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών σε Ευρώπη και ΗΠΑ



Συνολικά 14 χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ και άλλες μεμονωμένα απελαύνουν δεκάδες ρώσους διπλωμάτες ως απάντηση στην επίθεση κατά του Σκριπάλ, κατηγορώντας ευθέως τη Ρωσία.

Τον δρόμο που άνοιξε η Βρετανία, η οποία απέλασε πρόσφατα απ' το έδαφός της 23 ρώσους διπλωμάτες, κατηγορώντας ευθέως τη Μόσχα για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ, ακολούθησαν σήμερα μαζικά χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ και όχι μόνο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι αναμφίβολα θα υπάρξει απάντηση στις απελάσεις, ενώ η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ σχολίασε δηκτικά πως η Βρετανία φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά εκμεταλλεύεται το γεγονός της «αλληλεγγύης» και φορτώνει στους άλλους την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Την απέλαση 60 ρώσων διπλωματών και το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σιάτλ διέταξε σήμερα ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε την πρόθεση 14 χωρών της ΕΕ να απελάσουν ρώσους διπλωμάτες, ενώ δεν απέκλεισε τη λήψη επιπλέον μέτρων κατά της Ρωσίας.

Νωρίτερα, Γαλλία και Γερμανία ανακοίνωσαν την απόφασή τους να απελάσουν από τέσσερις ρώσους διπλωμάτες έκαστη. Ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δώσει εντολή να εγκαταλείψουν την χώρα σε 23 ρώσους διπλωμάτες, ενώ και η ΕΕ έχει ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Ρωσία.

Δύο διπλωμάτες θα απελάσει και η Ισπανία, η οποία επανέλαβε την αλληλεγγύη της στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όσους εκείνους έχουν επηρεαστεί.«Από την αρχή, η κυβέρνηση της Ισπανίας θεώρησε την επίθεση που διαπράχθηκε στο Σάλσμπερι με χρήση ενός νευροτοξικού παράγοντα ένα γεγονός εξαιρετικής σοβαρότητας που συνιστά σοβαρό κίνδυνο στη συλλογική μας ασφάλεια και στο διεθνές δίκαιο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ισπανικού ΥΠΕΞ.

Η κυπριακή κυβέρνηση ωστόσο είναι μια απ' τις χώρες που διαχωρίζει τη θέση και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, η Κύπρος συντάσσεται με τα Συμπεράσματα και τις αποφάσεις της ΕΕ, αλλά δεν προχωρεί σε απελάσεις διπλωματών.«Συγκαταλέγεται (η Κύπρος) στις 14 χώρες, που δεν θα πάρουν τέτοια μέτρα. Αυτή ήταν και η θέση της Κύπρου στην COREPER, ότι συντασσόμαστε, αλλά η χώρα μας δεν είναι σε θέση να πάρει μέτρα για χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας» είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Προδρόμου.

Το θέμα φαίνεται πως προκαλεί διαφωνίες στην Ιταλία. Η απερχόμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση διέταξε και αυτή την απέλαση δύο ρώσων διπλωματών, μια απόφαση που προκάλεσε την οργή της ακροδεξιάς συμμάχου του Σαλβίνι, Τζόρτζια Μελόνι, της ηγέτιδας των Αδελφών της Ιταλίας. Ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, ο επικεφαλής του συνασπισμού της ιταλικής κεντροδεξιάς, επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προχώρησαν σε απελάσεις ρώσων διπλωματών. "Το μποϊκοτάρισμα της Ρωσίας, η ανανέωση των κυρώσεων και η απέλαση διπλωματών δεν επιλύουν τα προβλήματα, τα επιδεινώνουν" έγραψε ο Σαλβίνι σε ένα μήνυμά του στο Twitter.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας γνωστοποίησε επίσης σήμερα ότι θα απελάσει έναν ρώσο διπλωμάτη ως απάντηση στην επίθεση με νευροπαραλυτική ουσία εναντίον του Σκριπάλ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κήρυξε ανεπιθύμητα πρόσωπα δύο ρώσους διπλωμάτες καθώς η δραστηριότητά τους δεν είναι σύμφωνη με το διπλωµατικό καθεστώς. Στην ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ δεν γίνεται λόγος για την επίθεση εναντίον του Σκριπάλ, όμως ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε νωρίτερα ότι οι απελάσεις έγιναν σε συντονισμό με τις συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ και πως «οι Ρώσοι που έθιξαν το εθνικό συμφέρον θα αποχωρήσουν».

Στην απέλαση ενός ρώσου διπλωμάτη από τα Σκόπια προχωρά επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, αναφέροντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις με τους συμμάχους και εταίρους της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ως ένδειξη αλληλεγγύης στη Μεγάλη Βρετανία και στη Βόρεια Ιρλανδία.

Το Μεξικό καταδικάζει την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα στο Ηνωμένο Βασίλειο και διατηρεί το δικαίωμα να λάβει μέτρα, όπως την απέλαση διπλωματών, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ερευνών, υπογράμμισε ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών σήμερα.

Ρωσία: Η Βρετανία φεύγει αλλά φορτώνει στους άλλους την επιδείνωση των σχέσεων
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, υποστήριξε σήμερα ότι η Βρετανία ουσιαστικά επιβάλει στην Ευρώπη την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Όταν η Βρετανία φύγει από την Ε.Ε. τότε τίποτα δεν θα την συνδέει με τις υποχρεώσεις στα πλαίσια της ενιαίας εξωτερικής πολιτικής. Θα είναι ελεύθερο να δρα όπως θέλει. Όμως οι χώρες που μένουν στην Ε.Ε. θα συνεχίσουν να είναι δέσμιες της λεγόμενης αντιρωσικής αλληλεγγύης που τους υπέβαλαν οι Βρετανοί, σημείωσε η εκπρόσωπος.

"Όλα αυτά που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες (απελάσεις, ανακλήσεις κλπ), θα γίνουν εν ονόματι αυτής της περιβόητης αλληλεγγύης. Και θα ήταν ίσως κατανοητό αν συνέχιζε να μένει (σ.σ. η Βρετανία στην ΕΕ). Όμως η Βρετανία φεύγει από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Το διαζύγιο είναι σε εξέλιξη. Δηλαδή, η χώρα φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά εκμεταλλεύεται το γεγονός της «αλληλεγγύης» και φορτώνει στους άλλους την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία, γράφει στο λογαριασμό της στο Facebook η Μαρία Ζαχάροβα.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι αναμφίβολα θα υπάρξει απάντηση στις απελάσεις και διευκρίνισε: Στην υπόθεση αυτή το θέμα δεν είναι ο αριθμός των διπλωματών που απελαύνονται αλλά το λαθεμένο αυτής της απόφασης. Διότι έχουμε πει ότι η αποκαλούμενη «υπόθεση Σκριπάλ» δεν έχει κανένα αποδεικτικό για να σταθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή : news247.gr


88 χρονος στην Γλυφάδα ψύχραιμος πυροβόλησε τους ληστές του που έφυγαν τρέχοντας



Η εγκληματικότητα έχει γιγαντωθεί στην χώρα και τα περιστατικά κάθε είδους εγκλήματος έχουν πολλαπλασιαστεί.

Ηλικιωμένος στην Γλυφάδα βρήκε το θάρρος να δώσει ένα μάθημα στους επίδοξους ληστές του.

Οι κακοποιοί επιχείρησαν εχθές το πρωί της Δευτέρας να ληστέψουν 88χρονο μέσα στο σπίτι του στη Γλυφάδα. 

Οι κακοποιοί, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, εντόπισαν τον ηλικιωμένο στην αυλή του σπιτιού του και μ’ απειλές τον ανάγκασαν να μπει μαζί τους στο εσωτερικό προκειμένου ν’ αρπάξουν ότι μπορούσαν.

Ο ηλικιωμένος δεν ταράχτηκε και μπαίνοντας μέσα στο σπίτι, πήρε το όπλο του που είχε κρύψει σε συρτάρι και πυροβόλησε κατά των δραστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας στο χέρι και να πάει στο νοσοκομείο, όπου αργότερα τον συνέλαβε η αστυνομία, όπως και τον συνεργό του.


Γαλλία: «Στρατολογημένη» και η σύντροφος του τρομοκράτη




Η σύντροφος του τζιχαντιστή Ραντουάν Λακντίμ φώναξε «Αλλάχ Ακμπαρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) κατά τη σύλληψή της την Παρασκευή, όμως «αμφισβητεί ότι σχετίζεται με τα φονικά σχέδια του φίλου της», που δολοφόνησε τέσσερις ανθρώπους στη νότια Γαλλία την ίδια μέρα, δήλωσε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας του Παρισιού. 

Η 18χρονη γυναίκα, που παρουσιάστηκε από τις αρχές ως «στρατολογημένη» και «υπό παρακολούθηση», δεν είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Λακντίμ από τον Ιανουάριο, ωστόσο υπάρχουν υποψίες ότι συνέχισαν να επικοινωνούν μέσω εφαρμογής, εξήγησε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

«Κόλαση στους άπιστους»

«Παραδέχθηκε ότι προσηλυτίστηκε στην ηλικία των 16 ετών και εμφανίζει όλες τις ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης» συνέχισε ο Μολέν. 

Ανήμερα των αιματηρών επιθέσεων του συντρόφου της «ανάρτησε στίχους από το Κοράνι που υπόσχονταν την κόλαση στους άπιστους», σύμφωνα με τον γάλλο εισαγγελέα. 

Οσο για τον Ραντουάν Λακντίμ «παρέμενε στο στόχαστρο των υπηρεσιών πληροφοριών τον Μάρτιο του 2018, ωστόσο δεν είχαν συγκεντρώσει στοιχεία - το επαναλαμβάνω - που να προειδοποιούν ότι θα πέρναγε στη δράση ούτε ότι σκόπευε να φύγει για την ιρακινο-συριακή ζώνη» υπογράμμισε ο Μολέν.


TA NEA


ΚΕΕΛΠΝΟ: Συνεχίζεται η διερεύνηση για τον πυρετό σε 45 μαθητές στη Βοιωτία




Το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε ότι στις 25/3/2018 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ένας μαθητής του σχολείου, 15 ετών, με πυρετό και ακροαστικά ευρήματα χωρίς διάρροιες και εμετούς, ο οποίος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική και μια μαθήτρια του σχολείου, 16 ετών, με πυρετό, φαρυγγαλγία και κεφαλαλγία, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση των περιστατικών εμπύρετου νοσήματος σε μαθητές σχολείου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο σε ανακοίνωση του επισημαίνει πως μέχρι τώρα « δεν έχει προκύψει κοινό γεύμα των ασθενών, ενώ τα αποτελέσματα του χημικού και μικροβιολογικού ελέγχου των δειγμάτων ύδατος αναμένονται». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Κέντρο, από τις 23 Μαρτίου είχαν αναφερθεί συμπτώματα μεταξύ των μαθητών (πυρετός, έμετοι) και συνολικά περισσότερα από 40 παιδιά από τα 65 που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο αρρώστησαν. Συμπτώματα ανέφερε και ένας από τους 6 καθηγητές του σχολείου. 

«Η πλειονότητα των παιδιών δεν προσέφυγε στις υπηρεσίες υγείας και δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή κρουσμάτων μέσω των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που να αφορά στον πληθυσμό του Ακραιφνίου. Επιπλέον, δεν σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση ατόμων τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής (Γ.Ν. Θήβας, ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής, Κ.Υ. Αλιάρτου)», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ανακοίνωση του. 

Επίσης γίνεται γνωστό ότι μετά από επικοινωνία με το Γ.Ν. Λιβαδειάς, το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε ότι στις 25/3/2018 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ένας μαθητής του σχολείου, 15 ετών, με πυρετό και ακροαστικά ευρήματα χωρίς διάρροιες και εμέτους, ο οποίος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική και μια μαθήτρια του σχολείου, 16 ετών, με πυρετό, φαρυγγαλγία και κεφαλαλγία, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία.


Πηγή : protothema.gr


Ηχηρά μηνύματα της ΕΕ για Αιγαίο, στρατιωτικούς & κυπριακή ΑΟΖ



Η Ε.Ε. "τράβηξε το αυτί" του Ερντογάν με αφορμή τα ελληνοτουρκικά, ενώ όπως έγινε γνωστό οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία σε κανένα από τα ανοιχτά θέματα.

Αυστηρά ήταν τα μηνύματα που έστειλε η ΕΕ στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και τους δυο κρατούμενους έλληνες στρατιωτικούς. Η Ε.Ε., διαμέσου του Ντόναλντ Τουσκ και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, "τράβηξε το αυτί" του Ερντογάν με αφορμή τα ελληνοτουρκικά, ενώ όπως έγινε γνωστό οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία σε κανένα από τα ανοιχτά θέματα. 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ δήλωσε ότι "οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έλαβαν καμία σαφή απάντηση από τον Τούρκο πρόεδρο σε έναν μακρύ κατάλογο ανησυχιών", επισημαίνοντας ιδιαίτερα την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, τα ανθρώπινα δικαίωματα, την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Αναφορικά με συγκεκριμένες λύσεις, δεν καταλήξαμε σε κανέναν συμβιβασμό σήμερα», τόνισε ο Τουσκ σε δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ερντογάν στην Βάρνα.

«Ωστόσο, εξακολουθώ να ελπίζω ότι αυτό θα καταστεί δυνατό στο μέλλον. Μόνο η πρόοδος σε αυτά τα ζητήματα θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, περιλαμβανομένης της διαδικασίας ένταξης», πρόσθεσε.

«Για πρώτη φορά η ΕΕ έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις χωρίς πρόοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την συνοδο στη Βάρνα.

"Δεν κλείνει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας"

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την αντίθεσή του στην «απλοϊκή και επιφανειακή» ιδέα της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνεχίζοντας, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ τόνισε ότι για να μπορέσει η Τουρκία να προχωρήσει στην ενταξιακή της πορεία είναι ουσιαστικό να βελτιώσει τις σχέσεις της με δύο χώρες-μέλη της ΕΕ, την Κύπρο και με την Ελλάδα.

«Είμαι αντίθετος με αυτούς που υποστηρίζουν, επιφανειακά μερικές φορές ή και δημαγωγικά ότι πρέπει να διακόψουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», είπε ο Γιούνκερ, τονίζοντας ότι είναι υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων και ότι ο ίδιος πάντα υποστήριζε τις προσπάθειες της Τουρκίας να γίνει μέλος της ΕΕ.

Εξάλλου, την ίδια άποψη έχει εκφράσει πολλάκις και η ελληνική κυβέρνηση με την λογική πως, αν η Τουρκία απομονωθεί από την ευρωπαϊκή της προοπτική, τότε θα διολισθήσει ακόμη περισσότερο σε ακόμη πιο αυταρχικά μονοπάτια.

«Από το 2015, μετά την πρώτη Σύνοδο ΕΕ- Τουρκίας έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα και σήμερα συμφωνήσαμε να επαναφέρουμε τους διαύλους επικοινωνίας ΕΕ- Τουρκίας σε νέα επίπεδα», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ. 

Παράλληλα, ο κ. Τουσκ επεσήμανε ότι η ΕΕ στέκεται «ενωμένη» πίσω από την Κύπρο ως προς το δικαίωμά της να εξερευνήσει και να εξορύξει φυσικές πηγές ενέργειας στην ΑΟΖ της. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό είναι σημαντικό για την επανένωση της Κύπρου προς όφελος και των δυο πληθυσμών, αλλά και για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. 

Μετρημένη η τουρκική αντίδραση

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πλευρά του εμφανίστηκε προσεκτικός στις δηλώσεις του και πάντως λιγότερο προκλητικός σε σχέση με πριν μερικά 24ωρα, όταν, λόγου χάρη, δήλωνε πως η Τουρκία δεν δέχεται μαθήματα από τη Δύση κι εμφανιζόταν πρόθυμος να προσκομίσει μέχρι και... βίντεο αποδείξεων!

Ο Ερντογάν έμεινε "δεμένος" στην ρητορική του περί ευρωπαϊκής πορείας της χώρας του, δηλώνοντας ότι συζήτησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ.

Ο Ερντογάν είπε ότι ελπίζει πως οι δύο πλευρές έχουν αφήσει πίσω τους τη δύσκολη περίοδο των κακών σχέσεων. Τόνισε ότι αναμένει από τις Βρυξέλλες στήριξη και όχι επικρίσεις, στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας.

Αναφερόμενος στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, είπε ότι θα ήταν "μεγάλο λάθος" να μείνει η χώρα του εκτός της διεύρυνσης.

Τόνισε ακόμα ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συμπεριληφθούν ισότιμα σε ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο.

Κατόπιν αναφέρθηκε στα ακανθώδη ζητήματα ανάμεσα στις δύο πλευρές ζητώντας από την Ένωση την εκταμίευση των 3 δισ. ευρώ που προβλέπει η Συμφωνία για το προσφυγικό καθώς και την απελευθέρωση της βίζα για τους τούρκους πολίτες. 

«Μετά από τόσες δεκαετίες είμαστε ακόμα υποψήφια χώρα θα θέλαμε πιο γρήγορες εξελίξεις στις συναντήσεις μας με την Ε.Ε. Σήμερα συζητήσαμε τα απαραίτητα βήματα για να βελτιώσουμε τις σχέσεις ΕΕ -Τουρκίας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Τουρκία ζήτησε από την ΕΕ την επέκταση της συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ αναφορικά με την Κύπρο ο Τούρκος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι παρέδωσε επίσημο έγγραφο με τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκόμενων σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξετάσει λεπτομερώς.

Τι δήλωσαν Τουσκ-Γιούνκερ για τους έλληνες στρατιωτικούς
Σύμφωνα με πληροφορίες, Τουσκ και Γιούνκερ, έθεσαν επιτακτικά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ως όρο για την πρόοδο της ευρωτουρκικής ατζέντας. 

Πρέπει να γίνουν προσπάθειες από την τουρκική πλευρά να επιλυθεί το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ εμπιστεύεται την τουρκική πλευρά ότι θα επιλύσει το ζήτημα, ει δυνατόν πριν από το ορθόδοξο Πάσχα . «Θα ήταν επιθυμητό να γίνει αυτό πριν το ορθόδοξο Πάσχα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο Γιούνκερ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ αναφέρθηκε κι αυτός στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, λέγοντας ότι η κράτηση Ευρωπαίων πολιτών στην Τουρκία προκαλεί δυσαρέσκεια στην ΕΕ.

Χαρακτηριστικό είναι κατά τις ίδιες πληροφορίες το γεγονός ότι οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μόνο για αυτό το θέμα συζητούσαν με τον Τούρκο Πρόεδρο για 20 λεπτά. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ρ.Τ. Ερντογάν άφησε ανοιχτό παράθυρο για λύση χωρίς όμως να δεσμευθεί. 

Στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, λέγοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι η τουρκική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. 

Ο Μπορίσοφ είπε επίσης ότι θα ενημερώσει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για τις συζητήσεις με τον Τούρκο πρόεδρο. 



Πηγή : thetoc.gr


Νέα Δημοκρατία : Tο ανέκδοτο της “αποκομματικοποίησης” των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης εξαπολύει η ΝΔ, καταγγέλλοντας προσπάθεια «άλωσης του κράτους» και υποστηρίζοντας ότι «μόνο ως ανέκδοτο ηχεί η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι κόβει τον γόρδιο δεσμό μεταξύ πολιτικών κομμάτων και κρατικού μηχανισμού».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μόνο ως ανέκδοτο ηχεί πλέον η δέσμευση του Πρωθυπουργού  ότι “κόβει τον γόρδιο δεσμό μεταξύ πολιτικών κομμάτων και κρατικού μηχανισμού”. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει ως βασικό στόχο την άλωση του Κράτους με την τοποθέτηση κομματικών εγκάθετων σε όλες τις κρίσιμες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό που κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται “αποκομματικοποίηση” της Δημόσιας Διοίκησης δεν είναι τίποτε άλλο από μία απροκάλυπτη απόπειρα τοποθέτησης κομματικών, συγγενών και φίλων, σε θέσεις για τις οποίες η θητεία είναι καθορισμένη και προβλέπεται να λήξει πολύ μετά την αποχώρηση της παρούσας Κυβέρνησης από την εξουσία. Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ναρκοθετήσει την πορεία της επόμενης Κυβέρνησης μέσα από τον κομματικό έλεγχο του κρατικού μηχανισμού. 

Η προσπάθεια αυτή φαίνεται και από τη διαδικασία επιλογής Διοικητικών Γραμματέων, Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων, καθώς και των Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων. Ενώ προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία η οποία έχει ως στόχο τη διασφάλιση του αδιάβλητου της επιλογής των στελεχών, αυτή καταστρατηγείται συστηματικά. 

Συγκεκριμένα, αποκαλύπτεται ότι διαβιβάστηκαν σε υπουργικά γραφεία λίστες με ονόματα, προσόντα και λοιπά βιογραφικά στοιχεία υποψηφίων για τις θέσεις Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων. Με βάση ποια διαδικασία έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων και ποια σχέση έχουν οι συγκεκριμένοι με τα δύο κυβερνητικά κόμματα; 

Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει μέχρι τέλους σε αυτή την υπόθεση, αποκαλύπτοντας καθημερινά την προσπάθεια οικοδόμησης του πελατειακού Κράτους των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Για αυτό και δια του αρμόδιου Τομεάρχη της, κ. Γεωργαντά, κατέθεσε σήμερα σχετική ερώτηση στη Βουλή και αναμένει άμεσα σαφείς απαντήσεις από την Κυβέρνηση».