Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Μπακογιάννη - Σταϊκούρας : Ελλάδα: Η μοναδική παγκοσμίως αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη την τελευταία τριετία



Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική οικονομία εμφάνισε αναιμικό ρυθμό μεγέθυνσης το 2017, πολύ χαμηλότερο από τις αρχικές προβλέψεις της Κυβέρνησης, αλλά και τις πρόσφατες εκτιμήσεις του κ. Τσίπρα. 

Η Ελλάδα είναι, σύμφωνα με τις διεθνείς Εκθέσεις, η μοναδική – παγκοσμίως - αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη την τελευταία τριετία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει οδηγήσει στη διεύρυνση του αναπτυξιακού χάσματος με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Για να αναστραφεί αυτή η πορεία, απαιτείται μια διαφορετική οικονομική πολιτική, με βασικούς άξονες την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και  ιδιωτικοποιήσεων, την αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής, δίνοντας έμφαση στη μείωση των φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Μία οικονομική πολιτική που θα οδηγεί σε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η υλοποίηση όμως αυτής της πολιτικής απαιτεί μια άλλη, μεταρρυθμιστική, σοβαρή, συνεκτική και αξιόπιστη Κυβέρνηση». 


Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Θωμάς Παναγούσας για τα επεισόδια στην Κοζάνη



Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την εξής δήλωση: «Με την απαράδεκτη εμπλοκή του σε επεισόδια ποδοσφαιρικού αγώνα στην Κοζάνη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Θωμάς Παναγούσιας είναι αυτονόητο ότι έθεσε μόνος του εαυτόν εκτός κόμματος».

Ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ (με το μοβ φούτερ και το μαύρο αμάνικο μπουφάν) φαίνεται στο βίντεο να γρονθοκοπεί ποδοσφαιριστή της Κοζάνης και, μάλιστα, να μη σταματά, αλλά να συνεχίζει την επίθεση εναντίον του νεαρού παίκτη των φιλοξενούμενων.




Μετά την ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη, ο Κοντονής παραμένει αμετανόητος προκλητικός και υποταγμένος σε κακοποιούς



Αντί να προβληματιστεί ο Κοντονής με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έβγαλε προκλητική ανακοίνωση δείχνοντας το πόσο αμετανόητος είναι, λειτουργώντας σε βάρος της ασφάλειας της κοινωνίας.

Ο κ. Κοντονής δεν έχει κάνει τόσους μήνες σαν υπουργός δικαιοσύνης, απολύτως τίποτα για να καταργήσει η να βελτιώσει έστω το έγκλημα Παρασκευόπουλου.

Αντίθετα μετά τις προκλήσεις των αντιεξουσιαστών που αφού έκαψαν και έσπασαν περιουσίες αθώων πολιτών και απείλησαν με αίμα, ο Κοντονής τους έκανε το χατήρι αμέσως για να ευνοηθεί ένας κατηγορούμενος τρομοκράτης.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει σε ανακοίνωση του :

«Η βία και η ανομία, δυστυχώς, επεκτείνονται από το Κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι πολίτες νοιώθουν ανασφάλεια, καθώς κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους από διάφορους ανεξέλεγκτους κουκουλοφόρους.

Η Κυβέρνηση έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να διαπραγματεύεται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία και εν τέλει να κάνει ό,τι της ζητούν. Αυτό συνιστά βαρύ πλήγμα για τη δημοκρατική νομιμότητα και το Κράτος δικαίου. Είναι πρόκληση για τους πολίτες που αισθάνονται απροστάτευτοι. Εγγυώμαι ότι τα φαινόμενα αυτά θα σταματήσουν αμέσως από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το Ελληνικό Κράτος δεν θα ανέχεται πράξεις ή απειλές βίας. Οι πολίτες θα προστατεύονται. Η Αστυνομία έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Θα της παρέχουμε την πολιτική κάλυψη για να επιτελέσει την αποστολή της.

Οι φυλακές του Κορυδαλλού θα πάψουν να είναι άντρο όσμωσης ποινικών και τρομοκρατών. Οι τρομοκράτες θα μεταφερθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Οι πολίτες, ασχέτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, απαιτούν ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές τους.

Να μας έχουν εμπιστοσύνη ότι αυτό θα συμβεί».

Για να απαντήσει αμετανόητο το υπουργείο Δικαιοσύνης:

Ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε σήμερα ότι υπάρχουν φυλακές στον Κορυδαλλό με προβλήματα, μόλις το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε το σχέδιό του για την αναδιοργάνωσή τους. Είναι αλήθεια: Δεκαετίες αδράνειας της παράταξής του γέννησαν παθογένειες, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Η φάρσα των φυλακών Γ΄ τύπου που αναμασάει σαν καραμέλα, μπορεί να ήταν η βάση για πελατειακές εξυπηρετήσεις και εργολαβίες, δεν απέδωσε όμως τίποτα στην αντεγκληματική πολιτική ούτε φυσικά στις επικρατούσες συνθήκες λειτουργίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Καλούμε τη Ν.Δ. να επιδείξει επιτέλους την ελάχιστη σοβαρότητα στο θέμα της ασφάλειας, χωρίς δημαγωγία και εκμετάλλευση της αγωνίας των πολιτών. Η προσπάθειά της για τη δημιουργία «ηθικού πανικού» δεν βοηθά τη χώρα αλλά υπονομεύει το μέλλον της και καταδεικνύει το δικό της πανικό ο οποίος καθημερινά διογκώνεται.


Ασυδοσία ΣΥΡΙΖΑ με τους μισθούς στο δημόσιο! Στα 3.900 ευρώ ο μισθός του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ



Στα 3.900 ευρώ ο μισθός του προέδρου και στα 3.200 ευρώ του αντιπροέδρου – Η απόφαση εφαρμόζεται αναδρομικά από τον Αύγουστο - Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους 

Ορίστηκαν οι μισθοί του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ έπειτα από την τροπολογία που είχε κατατεθεί το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να ασκούν τα καθήκοντά τους σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 

Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για «πρόκληση» καθώς ψηφίστηκε τη στιγμή που επί μήνες εκκρεμούν βασικά εργασιακά - μισθολογικά δικαιώματα γιατρών και νοσηλευτών.

Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας η οποία αναρτήθηκε σήμερα στη «Διαύγεια», καθορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), καθώς και του Αντιπροέδρου, εφόσον αυτός έχει διοριστεί με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, στο ποσό των 3.900 ευρώ και 3.200 ευρώ μηνιαίως, αντιστοίχως, στα οποία περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτών. Καθορίζονται επίσης και οι μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις του Αντιπροέδρου εφόσον αυτός έχει διοριστεί με καθεστώς μερικής απασχόλησης, στο ποσό των 2.400 € μηνιαίως, στα οποία περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτών.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Πρόεδρος εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής «υπήρχε μια χαμηλή αμοιβή που έπαιρναν για κάθε συνεδρίαση η οποία εξακολουθεί και υπάρχει αλλά με τροπολογία του Αυγούστου για το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έκαναν την θέση έμμισθη και τώρα προσδιόρισαν επακριβώς το ύψος των μισθών και τους τα δίνουν αναδρομικά από τον Αύγουστο. Είναι προκλητικό την στιγμή που υπάρχουν μισθολογικές εκκρεμότητες των 1.000 ευρώ, που δεν έχουν ρυθμιστεί εφημερίες στις ΜΕΘ, που εδώ και 18 μήνες δεν έχει γίνει η ρύθμιση για τα επιδόματα θέσης ευθύνης, δίνονται τέτοιοι μισθοί στην Διοίκηση του Κέντρου».



Kατερίνα Φάκα
Πηγή : protothema.gr


Δεν αποφυλακίζονται! Μας παραμύθιαζε όπως πάντα η κυβέρνηση ότι η σύλληψη των στρατιωτικών ήταν τυπικό θέμα




Μόνο τυπικό θέμα δεν εξελίσσεται όπως μας διαβεβαίωνε ο Τζανακόπουλος.

Η ένσταση για την προφυλάκιση που κατέθεσαν οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, απορρίφθηκε από το δικαστήριο με απόφαση που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αδριανούπολη.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου, όποτε και όταν διατάξει το καθεστώς γιατί η δικαιοσύνη στην Τουρκία ελέγχεται από το καθεστώς και μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.


Συμβολαιογράφοι καταγγέλλουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για βίαιες επιθέσεις



Για «επανειλημμένες βίαιες λεκτικές επιθέσεις» καταγγέλλουν οι συμβολαιογράφοι την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίες αποσκοπούν, όπως υποστηρίζουν, σε «προσωπικές επικοινωνιακές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου αποφάσισε, κατά πλειοψηφία (12 έναντι 1), να καταγγείλει δημόσια τη συμπεριφορά της δικηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά τις «επανειλημμένες βίαιες επιθέσεις λεκτικές και μη εναντίον συναδέλφων και μελών του εν λόγω Συμβολαιογραφικού Συλλόγου».

Σε ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου αναφέρεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου «τους τελευταίους μήνες έχει προβεί κατά επανάληψη σε απαράδεκτες επιθέσεις σε συμβολαιογραφικά γραφεία, προκαλώντας εντάσεις, βιντεοσκοπώντας τους συναδέλφους χωρίς τη θέληση τους, χτυπώντας εκβιαστικά κουδούνια στους επαγγελματικούς χώρους γνωρίζοντας ότι οι συμβολαιογράφοι εκείνη την ώρα απουσιάζουν τρομοκρατώντας έτσι εργαζόμενους, οργανώνοντας διαμαρτυρίες συλλογικοτήτων σε ημέρα και ώρα που γνωρίζει ότι δεν διεξάγονται πλειστηριασμοί, ενημερώνοντας ψευδώς την κοινή γνώμη και καταλήγει στο να ασκεί ωμή λεκτική βία σε συναδέλφους».

Δηλαδή, όπως αναφέρει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος, «συμπεριφορές, που όχι μόνο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και αντιληπτές σε μία δημοκρατική κοινωνία, πολύ δε περισσότερο μάλιστα όταν η κα Κωνσταντοπούλου ως δικηγόρος γνωρίζει ότι ορισμένες εξ αυτών αφορούν παράνομες πράξεις», επισημαίνοντας: «Την ίδια ώρα ζητά να ενημερωθεί στήνοντας επικοινωνιακές φιέστες για διαδικασίες, τις οποίες εκ του επαγγέλματός της θα πρέπει να γνωρίζει. Ως εκ τούτου, αντιλαμβανόμαστε ότι η κα Κωνσταντοπούλου προβαίνει στις παραπάνω πράξεις για καθαρά προσωπικές επικοινωνιακές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες». 


Πηγή : naftemporiki.gr


Μητσοτάκης : Οι πολίτες, ασχέτως πολιτικής & ιδεολογικής τοποθέτησης, απαιτούν ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές τους



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Η βία και η ανομία, δυστυχώς, επεκτείνονται από το Κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι πολίτες νοιώθουν ανασφάλεια, καθώς κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους από διάφορους ανεξέλεγκτους κουκουλοφόρους. 

Η Κυβέρνηση έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να διαπραγματεύεται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία και εν τέλει να κάνει ό,τι της ζητούν. Αυτό συνιστά βαρύ πλήγμα για τη δημοκρατική νομιμότητα και το Κράτος δικαίου. Είναι πρόκληση για τους πολίτες που αισθάνονται απροστάτευτοι. Εγγυώμαι ότι τα φαινόμενα αυτά θα σταματήσουν αμέσως από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Το Ελληνικό Κράτος δεν θα ανέχεται πράξεις ή απειλές βίας. Οι πολίτες θα προστατεύονται. Η Αστυνομία έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Θα της παρέχουμε την πολιτική κάλυψη για να επιτελέσει την αποστολή της. 

Οι φυλακές του Κορυδαλλού θα πάψουν να είναι άντρο όσμωσης ποινικών και τρομοκρατών. Οι τρομοκράτες θα μεταφερθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Οι πολίτες, ασχέτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, απαιτούν ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές τους. 

Να μας έχουν εμπιστοσύνη ότι αυτό θα συμβεί». 


Μόλις στο Στο 1,4% η ανάπτυξη το 2017 αντί για την πρόβλεψη στο 2,7%



Η εκτίμηση της Κομισιόν έκανε λόγο για ανάπτυξη 1,6% ενώ η αρχική πρόβλεψη μιλούσε για ρυθμό 2,7%

Η ανάπτυξη έφτασε το  2017 το 1,4% του ΑΕΠ σύμφωνα με την εκτίμηση (μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία) της ΕΛΣΤΑΤ και κινήθηκε κάτω από τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για ανάπτυξη 1,6% αλλά και τις αρχικές προβλέψεις της Επιτροπής για ανάπτυξη 2,7% πέρυσι.

Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ)  σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2017, παρουσίασε αύξηση κατά  0,1%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2017,  ενώ σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο 2016 παρουσίασε αύξηση  κατά 1,9%.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2017 παρουσίασε αύξηση κατά 1,8% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2016. 

Οι μεταβολές των κυριότερων μακροοικονομικών μεγεθών σε όρους όγκου με εποχική διόρθωση έχουν ως εξής:

Τριμηνιαίες μεταβολές:

-Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη  μειώθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2017. 

-Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 27,8 % σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2017.

-Μείωση κατά 2,3% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2017 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 0,1% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 4,3%.

-Αύξηση κατά 1,7% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2017 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,3% ενώ οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 2,5%.

Ετήσιες μεταβολές:

-Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση 0,3% σε σχέση με το 4o τρίμηνο του 2016.

-Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 28,9% σε σχέση με το 4o τρίμηνο του 2016.

-Αύξηση κατά 5,3% σε σχέση με το 4o τρίμηνο του 2016 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 7,1% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 2,9%.

-Αύξηση κατά 4,9% σε σχέση με το 4o τρίμηνο του 2016 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,9% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 9,7%.

Η εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ έχει υπολογιστεί από το άθροισμα των αντίστοιχων αποτελεσμάτων των τριμήνων του 2017 (μη εποχικά διορθωμένων) όπως έχουν προκύψει μετά την ενσωμάτωση ενημερωμένων στοιχείων.

Σε τρέχουσες τιμές, το ΑΕΠ ανήλθε πέρυσι σε 177,7 δισ. ευρώ έναντι 174,2 δισ. ευρώ το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 2%.

Προβλέπεται και 2η εκτίμηση, η οποία είναι προγραμματισμένη να ανακοινωθεί στις 17 Οκτωβρίου. 

Η δεύτερη εκτίμηση γίνεται με τη χρήση ετήσιων στοιχείων από τις πηγές (όπως Έρευνα Διάρθρωσης Επιχειρήσεων, εκτιμήσεις για την τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών, ετήσια στοιχεία Ισοζυγίου Πληρωμών και Εξωτερικού Εμπορίου, ετήσια στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης κ.λπ.) και με τη μέθοδο των πινάκων Προσφοράς και Χρήσεων ανά προϊόν.


Πηγή : protothema.gr


Σοκαριστικό video με τον θάνατο Αμερικάνων στρατιωτών απο μαχητές του ISS



Το υλικό αρχίζει με έναν όρκο αφοσίωσης από μέλη της συνδεόμενης με την Αλ Κάιντα οργάνωσης Τζαμάατ Νουσράλ αλ Ισλάμ ουάλ Μουσλιμίν (JNIM) προς τον ηγέτη του «Ισλαμικού Κράτους» Αμπού πακρ αλ Μπακντάντι.

Στη συνέχεια δείχνει ενόπλους εξτρεμιστές να βαδίζουν και μετά να τρέχουν σε μια ερημική περιοχή καθώς κατευθύνονται προς το σημείο της ενέδρας. 

To video συνεχίζεται με υλικό από τα κράνη των Αμερικάνων στρατιωτών που δείχνει τους Αμερικανούς στρατιώτες να ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά με τους τζιχαντιστές. 

Ένας Αμερικάνος στρατιώτης πέφτει νεκρός κι η μάχη συνεχίζεται μέχρι που σκοτώνονται και οι σύντροφοί του.






Επεισοδιακή καταδίωξη στην εθνική Αθηνών - Λαμίας, νεκρός ο οδηγός



Ο δράστης σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω στο οδόφραγμα που του έστησαν οι αστυνομικοί - Οδηγούσε στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και κατέβαινε προς Αθήνα, σπάζοντας μπάρες στα διόδια και εμβολίζοντας περιπολικά. Σύμφωνα με τις πρτες πληροφορίες ο 49χρονος οδηγός κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων (το Σταυρό) και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα. Ο 49χρονος μπήκε ανάποδα στην Εθνική από τον ανισόπεδο κόμβο του Βελεστίνου.



Μια απίστευτη καταδίωξη εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, από το Βελεστίνο μέχρι την Τραγάνα: Ένας οδηγός, ευρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση, απέφυγε τα μπλόκα της αστυνομίας και πορευόταν αντίθετα στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, επί τουλάχιστον 165 χιλιόμετρα, ενώ όλη η δύναμη της τροχαίας βρισκόταν στο κατόπι του!

Σε όσα διόδια συνάντησε έσπασε τις μπάρες, ενώ εμβόλισε όσα περιπολικά επιχείρησαν να του κλείσουν τον δρόμο. Τελικά οι αστυνομικοί έστησαν οδόφραγμα με φορτηγά στα διόδια της Τραγάνας, με τον άντρα να πέφτει πάνω στα οχήματα και από την σύγκρουση να τραυματίζεται σοβαρά, ενώ λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άντρας βγήκε στην εθνική οδό στο ύψος του Βελεστίνου στις 7:15 το πρωί, οδηγώντας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, αλλά αντίθετα, δηλαδή με κατεύθυνση προς Αθήνα. Επί περίπου δύο ώρες που διήρκεσε η καταδίωξη στην εθνική οδό, περιπολικά της αστυνομίας προσπαθούσαν να τον σταματήσουν, χωρίς αποτέλεσμα. Πληροφορίες ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο είχε σπασμένο παρμπρίζ και ότι ο οδηγός ήταν σε έξαλλη κατάσταση, μη υπακούοντας στις εντολές των αστυνομικών. Μάλιστα όσες φορές τον πλησίασαν, χτύπησε τα περιπολικά, χτυπώντας τα και από μπροστά και από πίσω, ενώ πετούσε και αντικείμενα - έγγραφα κατά πάσα πιθανότητα - από το παράθυρό του.


Ο οδηγός πέρασε τα διόδια της Μαυρομαντήλας και της Αγίας Τριάδας ανάποδα, σπάζοντας τις μπάρες.


Στο ύψος των Θερμοπυλών ο καταδιωκόμενος οδηγός σταμάτησε για λίγο και όλα έδειχναν ότι η καταδίωξη τελειώνει, άλλα όταν πλησίασαν τα περιπολικά, εκείνος έφυγε και πάλι.


Με αυτό το αυτοκίνητο οδηγούσε ανάποδα στην Αθηνών - Λαμίας ο δράστης

Ακολούθησε για πολλά χιλιόμετρα καταδίωξη και τελικά πριν τα διόδια της Τραγάνας οι αστυνομικοί του έκλεισαν το δρόμο με περιπολικά και φορτηγά. Τρία λεπτά μετά τις 9 το ΙΧ έπεσε πάνω στο μπλόκο προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε 2 περιπολικά και ένα φορτηγό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την σύγκρουση ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά και λίγο αργότερα κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίας είναι και ο οδηγός του φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε για το μπλόκο και ο οποίος την ώρα της σύγκρουσης ήταν πεζός.




Πηγή: lamiareport.gr


Έκαψαν το αυτοκίνητο του ιστορικού στελέχους της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Κουλιζάκου



Στόχος αγνώστων μέχρι στιγμής ατόμων έγινε το ιστορικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία Γιάννης Κουλιζάκος.

Στις 04:00 τα ξημερώματα το αυτοκίνητό του Γιάννη Κουλιζάκου  ήταν παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι του, στην περιοχή του Μικρολίμανου στον Πειραιά, όπου και έγινε παρανάλωμα του πυρός με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.



«Δεν σκιάζομαι και δεν μετακινούμαι εκατοστό από θέσεις, απόψεις, πορεία και αρχές… Άθλιοι, αρουραίοι, κουκουλοφόροι...» έγραψε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ξεκαθαρίζοντας πως στόχος δεν ήταν το αυτοκίνητό του αλλά οι απόψεις του.


Την έρευνα διεξάγει το πυροσβεστικό τμήμα Πειραιά και η ασφάλεια Πειραιά


Ένσταση κατά της προφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών



Στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης «παίζεται» η τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που προφυλακίστηκαν την Παρασκευή με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. 

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών υπέβαλαν ένσταση επί της προφυλάκισής τους, η οποία αναμένεται να εξεταστεί εντός της ημέρας. Ωστόσο δεν είναι απίθανο να υπάρξει καθυστέρηση και η εξέταση της ένστασης να γίνει αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Στην ελληνική κυβέρνηση, και ειδικά στο υπουργείο Αμυνας παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι το σενάριο που θα επικρατήσει είναι αυτό της άμεσης απελευθέρωσης των στρατιωτικών, αφού τους επιβληθεί μια ποινή με αναστολή για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή. 

Το κακό σενάριο, βεβαίως, είναι η αλλαγή του κατηγορητηρίου σήμερα και η προσθήκη της κατηγορίας της κατασκοπείας για την οποία συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, ελεγχόμενα από την Άγκυρα, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ισχύσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σημερινή διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. 

Σε κάθε περίπτωση, τα γεγονότα έχουν προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και -κατά πληροφορίες- έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι.

Επιπλέον, στην Αδριανούπολη βρίσκονται από το πρωί και οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ πήραν άδεια από τον γενικό εισαγγελέα για να μπορέσουν να επισκεφθούν τα παιδιά τους. 


Πηγή : in.gr


Ταυτοποιήθηκε 32χρονος Αλβανός, δράστης ληστειών σε βάρος ανήλικων μαθητών πλησίον σχολικών συγκροτημάτων



Το Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών ληστειών σε βάρος ανήλικων μαθητών, πλησίον σχολικών συγκροτημάτων, στις περιοχές κυρίως των Πατησίων και της Κυψέλης, κατόρθωσε μετά από ενδελεχή έρευνα να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του δράστη.

Πρόκειται για 32χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστείες κατ' εξακολούθηση.

Ως προς τον τρόπο δράσης του, ο 32χρονος κινούμενος πέριξ σχολικών συγκροτημάτων, εντόπιζε ανήλικους μαθητές, από τους οποίους αφαιρούσε τα κινητά τους τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά, με την απειλή σωματικής βίας και μαχαιριού.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος συνολικά είκοσι ενός (21) ανήλικων μαθητών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος αναζητείται.


Αιχμάλωτος Τσίπρας



Σε κλοιό εσωτερικής αμφισβήτησης και εξωτερικής πίεσης ο Πρωθυπουργός - Το «σκάνδαλο» της Ράνιας, ο αμήχανος ανασχηματισμός και η ασυδοσία των ενιεξουσιαστών κλονίζουν το εσωτερικό μέτωπο - Το «Θερμό» επεισόδιο στα σύνορα αναβαθμίζει την τουρκική απειλή.

«Στον ξερό τον κάμπο μια σπίθα αρκεί...» λένε στα χωριά της ελληνικής υπαίθρου. Ακριβώς λοιπόν επειδή ο κυβερνητικός κάμπος είναι ξερός, ήρκεσε το «πταίσμα» του επιδόματος ενοικίου της Ράνιας Αντωνοπούλου για να ξεχειλίσει το ποτήρι της λαϊκής αγανάκτησης και να μεταδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μέρες ανοχής και κατανόησης τελειώνουν.

Ακολούθησε η πίεση των αναρχικών με συνεχείς καταδρομικές επιχειρήσεις εναντίον της μεταγωγής του βομβιστή-αποστολέα τρομοδεμάτων στη Λάρισα και μετά ήλθε το «θερμό επεισόδιο» στον Εβρο με την αιχμαλωσία των δύο ελλήνων στρατιωτικών να επιβεβαιώσει ότι δεν κλονίζεται μόνο το εσωτερικό μέτωπο αλλά και το εθνικό. Oι περισσότεροι πλέον αισθάνονται την αμφισβήτηση και τη γενικευόμενη καχυποψία απέναντι σε κινήσεις, πράξεις και επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ξεχείλισε το ποτήρι και ότι «ζούμε μέρες αλλαγής» των πολιτικών συνθηκών, χωρίς κανένας ωστόσο για την ώρα να είναι σε θέση να τις προσδιορίσει με ακρίβεια.

Σταθερή αποδόμηση

Το σίγουρο είναι ότι ο Πρωθυπουργός βιώνει μια ιδιότυπη αιχμαλωσία. Οσοι παρακολουθούν τα ελληνικά πολιτικά πράγματα αντιλαμβάνονται πια ότι και το κόμμα του κ. Τσίπρα αποδομείται σταθερά, όπως και τα προηγηθέντα στη διαχείριση της κρίσης «συστημικά» κόμματα. Ηλθε, κατά τα φαινόμενα, μετά το ΠαΣοΚ και τη Νέα Δημοκρατία, η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ να υποστεί τα ίδια και χειρότερα.

Φανερώνεται τούτο από πλήθος καθημερινών γεγονότων και εκδηλώσεων. Η αντίδραση αρχικώς στο «Μακεδονικό» και τώρα η αποθράσυνση των αναρχικών, οι επαναλαμβανόμενες, σε 24ωρη βάση, καταδρομικές επιθέσεις εναντίον πολλών και διαφορετικών στόχων και οι οργισμένες απειλές για νέο Δεκέμβρη, είναι δηλωτικές της διευρυνόμενης αμφισβήτησης και της απώλειας ελέγχου.

Χάνει και χάνεται τούτο τον καιρό το κόμμα του κ. Τσίπρα, λοιδoρείται στα social media και αντιμετωπίζονται με απαξία οι περισσότερες των επιλογών του. Κοινή είναι η πεποίθηση ότι το διχαστικό δόγμα «ή εμείς ή αυτοί» δεν αρκεί, δεν πείθει, μοιάζει πουκάμισο αδειανό, καθώς δεν συνοδεύεται από επαρκή σημάδια προόδου στην οικονομία, στο κράτος, στη διακυβέρνηση εν γένει, η οποία δεν αποδίδει δείγματα προσωπικής θυσίας υπέρ του λαού, παρά σημάδια απόλαυσης της εξουσίας και των ευεργετημάτων που προσφέρει.

«Ολοι ίδιοι είναι»

Οι υπομένοντες καρτερικά πολίτες, παρά την ευημερία των αριθμών και την αποδεδειγμένη εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, δεν βιώνουν προσωπικά την καλυτέρευση των οικονομικών συνθηκών, τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία δεν αντισταθμίζουν το έλλειμμα προόδου, δεν αθωώνουν. Αντιθέτως, μικρά περιστατικά και γεγονότα σαν κι αυτό του συμπαθούς κατά τα άλλα υπουργικού ζεύγους επιβεβαιώνουν τη λαϊκή εκτίμηση ότι «όλοι ίδιοι είναι». Συνδυαζόμενα τα παραπάνω με τα αισθήματα εθνικής ταπείνωσης και απώλειας της εθνικής ταυτότητας όπως συμβαίνει τώρα με το «Μακεδονικό» και τον Εβρο, δημιουργούν ατμόσφαιρα εκρηκτική, ικανή να αποδομήσει πλήρως όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τη χώρα ολάκερη.

Η απόσταση της κοινωνίας

Η εμπειρία του σκανδάλου της Novartis δεν ήταν η καλύτερη. Η κυβέρνηση «ζορίστηκε πολύ», κατά την έκφραση ανώτερου κυβερνητικού παράγοντα, όταν ήλθε αντιμέτωπη με τις ακραίες και μη υποστηριζόμενες από συγκεκριμένο αποδεικτικό υλικό βαρύτατες κατηγορίες που εκτόξευσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες εναντίον πολιτικών προσώπων, που τυχαίνει να είναι βασικοί πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Τσίπρα. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι πολύωρες ήταν οι συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τον τρόπο διαχείρισής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θα προτιμούσαν «να πετάξουν από πάνω τους το σκάνδαλο» παρά να σηκώσουν το βάρος των κατηγοριών. Και αν δεν ήταν οι δεσμευτικοί πανηγυρισμοί των υπευθύνων της Δικαιοσύνης εκείνο το πρώτο βράδυ των αποκαλύψεων, μπορεί και διαφορετικοί να ήταν οι πολιτικοί χειρισμοί.

Και γι' αυτόν τον λόγο έκδηλη ήταν η αμηχανία του Μεγάρου Μαξίμου στην αντιμετώπιση της κρίσης του επιδόματος ενοικίου της κυρίας Αντωνοπούλου. Ο κ. Τσίπρας κλονίστηκε αυτές τις μέρες, ένιωσε την απόσταση της κοινωνίας, διέγνωσε τον κίνδυνο της μεγάλης φθοράς και θέλησε να ηρεμήσει την κατάσταση αποφεύγοντας τις «μεγάλες κινήσεις».

Προτίμησε έτσι να διαχειριστεί υποτυπωδώς την κρίση της Ράνιας, να αμβλύνει κατ' αρχήν τις εντυπώσεις, να κερδίσει τον χρόνο που χρειάζεται και, κυρίως, να μη βγει εκτός του βασικού σχεδίου, να μη διαταράξει δηλαδή την πορεία εξόδου της ελληνικής οικονομίας από το πρόγραμμα.

Για τον Πρωθυπουργό κυρίαρχο παραμένει το σχέδιο ελευθέρωσης της χώρας από το Μνημόνιο. Οπως μεταδίδουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας επιμένει πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο το πρόγραμμα βοήθειας από εταίρους και δανειστές και στη βάση αυτής της εξόδου να συγκροτήσει το κεντρικό επιχείρημα διεκδίκησης στις επόμενες εκλογές. Θέλει να ολοκληρώσει εγκαίρως και την τέταρτη αξιολόγηση, να προετοιμάσει τη ρύθμιση του χρέους, να ηρεμήσει τα εθνικά μέτωπα και να επιτύχει έτσι τη λεγόμενη «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια με τις λιγότερες δυνατές δεσμεύσεις.

Υπό επιτήρηση

Γνωρίζει ότι θα τελεί υπό καθεστώς επιτήρησης, αλλά επιδιώκει πάση θυσία να αποφύγει τις πολύ αυστηρές δεσμεύσεις που σίγουρα θα απορρέουν από ενδεχόμενη αποδοχή της προληπτικής πιστωτικής γραμμής.

Αυτός είναι και ο λόγος που αντιμετωπίζει σχεδόν εχθρικά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα, τον οποίο θεωρεί εκπρόσωπο του ευρωπαϊκού τραπεζικού κύκλου που θέλει την οικονομική πολιτική απολύτως ελεγχόμενη και στη μεταμνημονιακή εποχή.

Στα σχέδια του Πρωθυπουργού είναι να ολοκληρώσει εγκαίρως τον κύκλο των μνημονιακών υποχρεώσεων, να επιτύχει στο μεσοδιάστημα συμφέρουσα για την ελληνική οικονομία επαναρύθμιση του χρέους και μαζί να ελέγξει υποτυπωδώς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και βεβαίως να κλείσει το «Μακεδονικό», από την επίλυση του οποίου πιστεύει ότι έχει να κερδίσει πολλά, παρά τις σημερινές έντονες αντιδράσεις.

Γνωρίζει ότι ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση Πάνος Καμμένος έχει αντιρρήσεις, αλλά εκτιμά ότι δεν θα κλονίσει την κυβερνητική πλειοψηφία. Μπορεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αλλά δεν θα πάψει να τη στηρίζει. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους τοποθέτησης Κουβέλη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Να είναι έτοιμος δηλαδή ο διάδοχος του κ. Καμμένου και να κινείται σε εντελώς διαφορετική ρότα έναντι των απειλητικών και ευερέθιστων γειτόνων. Ο δεύτερος λόγος συνδέεται με τα φθινοπωρινά σχέδιά του για πλήρη αναδόμηση της κυβέρνησης και διεύρυνση του κύκλου των κυβερνητικών συμμάχων με πρόσωπα προερχόμενα από την ευρύτερη Κεντροαριστερά, του ΠαΣοΚ συμπεριλαμβανομένου. Οπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο Μέγαρο Μαξίμου, παρασκηνιακώς εξελίσσονται επαφές και συναντήσεις ακόμη και με πρόσωπα υπεράνω υποψίας.

Ο Πρωθυπουργός θέλει να κλείσει μέσα στο καλοκαίρι τις οικονομικές εκκρεμότητες, και αυτή του «Μακεδονικού», και το φθινόπωρο να ξεδιπλώσει το μεταμνημονιακό οικονομικό και πολιτικό σχέδιό του, με το οποίο θα πάει στις εκλογές την άνοιξη του 2019.

Το σενάριο της διπλής κάλπης

Ο ίδιος αποκρούει για την ώρα τις ανησυχίες για τους κινδύνους μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, όπως και τις προτάσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου για εκλογές το φθινόπωρο, και επιμένει στο σενάριο της διπλής κάλπης τον Μάιο του 2019. Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζει και θα διεκδικήσει αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως και την απάλειψη των προληπτικών μέτρων για μείωση συντάξεων και αφορολογήτου. Με όπλο τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που κατά τα φαινόμενα επιτυγχάνει και το 2018 για τρίτη συνεχή χρονιά, θα απαιτήσει την ακύρωση των υφεσιακών προληπτικών δημοσιονομικών μέτρων. Στον βαθμό μάλιστα που επιβεβαιωθεί η επερχόμενη ανάπτυξη της οικονομίας, η διεκδίκηση - θέλουν να πιστεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου - μπορεί να γίνει ευχερέστερη.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να πάει στις επόμενες εκλογές με νέους πολιτικούς συμμάχους, χωρίς μνημόνια, με την αύξηση του κατώτατου μισθού επί θύραις και την απάλειψη της μείωσης των συντάξεων και του αφορολογήτου να κρέμεται πίσω από το παραβάν της κάλπης. Ετσι νομίζει ότι θα διαφύγει της νομοτελειακής φθοράς και με αυτά τα όπλα θα θελήσει να ξανακερδίσει τη χαμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Μόνο που ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι τις διπλές κάλπες του 2019 είναι μακρύς, ανηφορικός, δύσβατος και γεμάτος απρόοπτα όπως το τελευταίο επεισόδιο του Εβρου, που πιθανώς να τον φέρει στη δυσάρεστη θέση να παζαρεύει τους δύο έλληνες στρατιωτικούς με τους οκτώ τούρκους πιλότους που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο αιματηρό πραξικόπημα.


Καρακούσης Αντώνης 
ΤΟ ΒΗΜΑ


Οι τρεις ομάδες που σπάνε την Αθήνα



Περίπου 150 άτομα από τον σκληρό πυρήνα του αναρχικού μπλοκ μετείχαν στις καταδρομικές επιθέσεις της τελευταίας εβδομάδας, με αφορμή την υπόθεση του Κ. Γιαγτζόγλου. Πρόκειται για μέλη τριών ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που τα τελευταία χρόνια έχουν απασχολήσει την Κρατική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική.

Είχαν έρθει σε ρήξη μεταξύ τους, με αφορμή την κατάληψη του Πολυτεχνείου και τη ματαίωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι «δράσεις» αλληλεγγύης στον υπόδικο για τρομοκρατία Γιαγτζόγλου γεφύρωσαν τις διαφορές τους. Σύμφωνα μάλιστα με όσα αποκαλύπτουν στην «Κ» αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα τελευταία εικοσιτετράωρα όλοι τους έδιναν το «παρών» στο κτίριο της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

• Η μία από τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχει ως έδρα της κατάληψη τα Εξάρχεια. Κεντρικό ρόλο στην «γκρούπα» έχει γνωστός αναρχικός, που το 2013 κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθη εκ νέου με τρία ακόμα άτομα (ανάμεσά τους δύο Γερμανοί) στη διάρκεια επιχείρησης της Κρατικής Ασφάλειας για την εκκένωση της κατάληψης, στην οδό Καλλιδρομίου. Εις βάρος τους ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις για κατοχή εκρηκτικών, καθώς στο διώροφο βρέθηκαν μεταξύ άλλων και αυτοσχέδιες βόμβες. Μετά την απολογία τους στον ανακριτή ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι και λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα επανακατέλαβαν το ακίνητο της οδού Καλλιδρομίου 74.

• Η δεύτερη ομάδα που στη διάρκεια της εβδομάδας έδινε το «παρών» στην κατειλημμένη Πρυτανεία και μετείχε στις επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας φέρεται να ελέγχεται από 27χρονο αναρχικό, γνωστό με το ψευδώνυμο «Πάντσο». Ο νεαρός, που κατέχει περίοπτη θέση στη λίστα της Κρατικής Ασφάλειας με τους 50 πλέον δραστήριους αναρχικούς, είχε συλληφθεί στα τέλη Ιουλίου από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για συμμετοχή σε εμπρηστικές επιθέσεις στα Εξάρχεια, το 2012. Παρότι αρχικά κρίθηκε προφυλακιστέος, μερικές ημέρες αργότερα και κατόπιν αιτήματός του είχε αφεθεί ελεύθερος. Ως απάντηση στη σύλληψη και προφυλάκισή του, αναρχικοί είχαν επιτεθεί στο σπίτι του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ενώ είχαν συγκρουστεί με αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να απελευθερώσουν τον 27χρονο στη διάρκεια μεταγωγής του από τη ΓΑΔΑ στο εφετείο.

• Η τρίτη ομάδα που φέρεται να διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών τελεί υπό τις οδηγίες ενός «βετεράνου» αναρχικού από το περιβάλλον του καταδικασμένου για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη. Τον Σεπτέμβριο του 2016, είχε συλληφθεί για την κατάληψη στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στο Κολωνάκι. Για συμμετοχή στην ίδια «δράση» είχε συλληφθεί και η σύντροφος καταδικασμένου μέλους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Η νεαρή το 2015 είχε προφυλακιστεί κατηγορούμενη για τρομοκρατία και αποφυλακίστηκε ύστερα από απεργία πείνας 18 ημερών. Την Πέμπτη ήταν μεταξύ των 15 αναρχικών που προσήχθησαν έξω από το σπίτι του γενικού γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, στο Π. Φάληρο.

Από το κύμα επιθέσεων με επίκεντρο τον Κ. Γιαγτζόγλου αποστασιοποιήθηκε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σύμβουλος Ερντογάν: Θα δώσει εντολή για χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειο αν…



- Ξεπερνά κάθε όριο ο "σουλτάνος" Ερντογάν - Απειλεί να χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειο αν γίνει έρευνα ή εξόρυξη που εκείνος δεν εγκρίνει! - "Σε οποιοδήποτε πεδίο δεν δίνουμε άδεια, ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα" είπε κορυφαίος σύμβουλός του.

Ότι ο Ερντογάν παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο, το ξέραμε. Αλλά αυτή τη φορά οι απειλές του ξεπερνούν κάθε όριο. Γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ απειλεί την Κύπρο (και όχι μόνο) με πόλεμο! Όλα αυτά για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι νέες απειλές του Ερντογάν έρχονται δια στόματος του (γνωστού και μη εξαιρετέου) σύμβουλού του, Γιγίτ Μπουλούτ. Ενός ανθρώπου που συχνά προκαλεί με τα λεγόμενά του. Όπως και τώρα. Που είπε πως αν γίνει προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη στην ανατολική Μεσόγειο με την οποία η Τουρκία δεν συμφωνεί, ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα!

Πυρά κατά της ENI και… απειλή πολέμου

Ο Μπουλούτ εμφανίστηκε σε εκπομπή του κρατικού καναλιού TRT. Είπε ότι ο ιταλικός κολοσσός, ENI, «προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει».

Και αφού ουσιαστικά κορόιδεψε τους Ιταλούς, μίλησε για… θράσος των Κυπρίων και προκάλεσε (!) τους Ιταλούς να μπουν στην κυπριακή ΑΟΖ αν δεν φοβούνται στην Τουρκία!

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ελληνοκύπριοι τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό», κατέληξε το… παραλήρημα ο Μπουλούτ!

Ο Ερντογάν απειλεί… τους πάντες

Από το Σάββατο (03.03.2018) άλλωστε ο ίδιος ο Ερντογάν είχε φροντίσει να προκαλέσει Ελλάδα και Κύπρο, απειλώντας τις πως τίποτα δεν θα γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεσή του!

«Χωρίς τη συγκατάθεση της «ΤΔΒΚ» και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο «θερμό» επεισόδιο πριν από μερικές μέρες με το γεωτρύπανο της ENI!

Και όχι μόνο αυτό. Ο «σουλτάνος» απείλησε να κάνει τα νταηλίκια του και στη Γαλλία (σ.σ. με την Total) αλλά και στις ΗΠΑ (σ.σ. με την ExxonMobil).

Συνδικαιώματα!

«Και ο βορράς και ο νότος», κατά την έκφρασή του, «έχουν δικαίωμα στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο που θα βρεθεί. Σε αυτό το σημείο δεν αποδεχόμαστε κάποιοι να κινούνται μονομερώς. Αν ο Αναστασιάδης θέλει να συμπεριφέρεται ειλικρινώς ένα πράγμα υπάρχει που πρέπει να κάνει: Να ξεκαθαρίσει με διαπραγματεύσεις με τον βορρά της Κύπρου με ποιούς και πώς θέλει να κάνει τις εργασίες έρευνας. Οι γεωτρήσεις πρέπει να γίνουν μαζί και το προϊόν που θα εξορυχθεί πρέπει να διαμοιραστεί”, ανέφερε.


Πηγή : newsit.gr


Monde: Γιατί ο νέος συνασπισμός στη Γερμανία είναι διαφορετικός



Το διακύβευμα αυτής της ψηφοφορίας ήταν κρίσιμο για την πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία, την περίοδο που η Ευρώπη, αναστατωμένη από το Brexit, έχει ανάγκη μια σταθερή Γερμανία. Το SPD είπε «ναι» τελικά σε νέα κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού», οι Γερμανοί το έχουν συνηθίσει, έχει γίνει σχεδόν κανόνας με την κα Mέρκελ, γράφει η Le Monde.

Παρά τις ομοιότητες, αυτός ο νέος «μεγάλος συνασπισμός» δεν είναι ίδιος με τους προγενέστερους για τρεις λόγους: Ο πρώτος συνδέεται με τις συνθήκες σχηματισμού του, αφού έξι μήνες σχεδόν έχουν περάσει από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2017 για τη συγκρότησή του. 

Ο δεύτερος λόγος συνδέεται με τη νομιμοποίηση του συνασπισμού: Στη γερμανική βουλή το CDU-CSU (246 βουλευτές) και το SPD (153 βουλευτές), διαθέτουν αρκετή πλειοψηφία (399 σε σύνολο 709 εδρών) για να κυβερνήσουν.

«Η εξουσία της Μέρκελ έχει υποχωρήσει»

Ωστόσο αυτή η πλειοψηφία θα είναι πιο περιορισμένη από την τελευταία φορά, λόγω της υποχώρησης των δύο πολιτικών κομμάτων στις τελευταίες εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου. 

Ο τρίτος λόγος που κάνει να διαφέρει αυτός ο «μεγάλος συνασπισμός» από τους προηγούμενους συνδέεται με την κατάσταση των συνισταμένων του.

Στο CDU, η εξουσία της Mέρκελ έχει υποχωρήσει πολύ. Το άσχημο αποτέλεσμα των εκλογών την αποδυνάμωσε. 

Για το CDU, η πρόκληση αυτού του «μεγάλου συνασπισμού» δεν θα είναι μόνο να κυβερνήσει, αλλά να προετοιμάσει τη διαδοχή αυτής που προεδρεύει στο κόμμα από το 2000. 

Το SPD, από την πλευρά του είναι σε χειρότερη κατάσταση, δεν διαθέτει προς το παρόν παρά μία προσωρινή διεύθυνση, από τότε που ο Mάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα ηνία του κόμματος.


ΤΑ ΝΕΑ


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως υπάρχει απειλή ασφαλείας στην Άγκυρα -Κλείνουν την πρεσβεία τους



Η αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, θα παραμείνει κλειστή για το κοινό αύριο εξαιτίας μιας απειλής στην ασφάλεια, ανακοινώθηκε την Κυριακή το βράδυ.   Από την πρεσβεία θα παρέχονται μονάχα οι επείγουσες υπηρεσίες, τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.  

Οι συνεντεύξεις για χορήγηση βίζας και άλλες υπηρεσίες δεν θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την πρεσβεία. 
  
Δεν αναφέρεται πότε θα ανοίξει πάλι η πρεσβεία, αλλά η τονίζεται πως θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.  

Στην ίδια ανακοίνωση, η πρεσβεία συστήνει στους Αμερικανούς πολίτες στην Τουρκία να αποφεύγουν τις ογκώδεις συγκεντρώσεις ανθρώπων και το κτίριο της πρεσβείας και να βρίσκονται σε επιφυλακή για την ασφάλειά τους όταν επισκέπτονται τουριστικά αξιοθέατα και περιοχές με κόσμο.   

«Αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη, αποφύγετε την Πρεσβεία, ενημερώστε την οικογένεια και τους φίλους σας για την ασφάλειά σας, παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα για ενημερώσεις, κρατήστε διακριτικό προφίλ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στις οδηγίες που δίνονται. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο ποια ακριβώς είναι η απειλή που οδήγησε στην απόφαση του κλεισίματος της πρεσβείας.   


To κείμενο της ανακοίνωσης: 





Πηγή: lifo.gr


Νεκρός ο άντρας που πυροβολήθηκε στην Λούτσα



Νεκρός είναι ο άνδρας τον οποίο πυροβόλησε άγνωστος το απόγευμα κοντά στο νεκροταφείο της Λούτσας στην Αρτέμιδα Αττικής.

Το θύμα παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο τόπο του συμβάντος βρέθηκαν 5 κάλυκες από πυροβόλο όπλο. 

Η ασφάλεια κάνει έρευνες για το συμβάν.