Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Οι αθλιότητες των Συριζαιων στελεχών της ΕΡΤ όπως ο Δημήτρης Αναστασόπουλος συνεχίζονται




Αυτή η ΕΡΤ δεν μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί και να πληρώνεται από τους Έλληνες, πρέπει να κλείσει και να καθαρίσει και αυτή την φορά φρόντισαν οι Συριζαίοι με τα αίσχη τους να μην στεναχωρηθεί κανένας Έλληνας πολίτης για τυχόν λουκέτο.


Διαβάζουμε στο protothema.gr :

Το στέλεχος της δημόσιας τηλεόρασης «ξέφυγε», προφανώς από την αγάπη του στην κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον φροντίζει να δείχνει ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Ένα like δεν ήταν αρκετό στον Δημήτρη Αναστασόπουλο, production manager της ΕΡΤ. Αφού κοινοποίησε post φίλης του στο facebook προχώρησε και σε σχόλιο που δημιουργεί απορίες για στέλεχος της δημόσιας τηλεόρασης:

«Γιαουρτώστε τον με verus να κάνει επιδερμίδα !!!!». Η προτροπή αφορούσε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά!



Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να απευθύνει ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα στον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στην ευθύνη του οποίου υπάγεται η Δημόσια τηλεόραση: Η δημόσια προτροπή του παραγωγού της ΕΡΤ Δημήτρη Αναστασόπουλου να γιαουρτώσουν οι πολίτες τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο συλλαλητήριο συνάδει και αυτή με τα νέα ήθη που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ;», αναφέρει σε ανακοίνωσή του πριν από λίγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το επίμαχο σχόλιο:


Το προφίλ του κ. Αναστασόπουλου στο facebook:


Σε πρόσφατη αποστολή στη Ρώμη με στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης: 


Όπως δείχνει το προφίλ του, το... κόκκινο είναι το αγαπημένο του χρώμα. 


Οι φίλοι του δεν ξεχνούν να του πουν να πάει μια βόλτα και τον... προεδρούλη!





Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο ακροδεξιός πιστολέρο ρίχνει κατά μεταναστών στην Ιταλία



Την σοκαριστική στιγμή όπου ο ακροδεξιός Λούκα Τραΐνι ανοίγει πυρ κατά ανυποψίαστων μεταναστών στην πόλη Ματσεράτα της Ιταλίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στην περιοχή.

Στο βίντεο φαίνεται η μαύρη Alfa Romeo να σταματά μπροστά από κατάστημα και να πυροβολεί κατά των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Όπως φαίνεται με το που πέφτει η πρώτη σφαίρα, τα θύματα αναζητούν για να γλυτώσουν από τους πυροβολισμούς. Από την επίθεση τραυματίστηκαν έξι Αφρικανοί μετανάστες.


Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Τραϊνι, ο οποίος συνελήφθη από τους καραμπινιέρους, δεν δείχνει μετανιωμένος και φέρεται να κατέθεσε στους ανακριτές ότι αποφάσισε να πυροβολήσει τους μετανάστες όταν άκουσε στο ραδιόφωνο ότι ένας Νιγηριανός άνδρας είχε δολοφονήσει δεκαοκτάχρονη Ιταλίδα στην πόλη Ματσεράτα.

Οι υπεύθυνοι των ερευνών χαρακτηρίζουν το ρατσιστικό αμόκ του Τραϊνι ως «πράξη παραφροσύνης».

Παράλληλα, ο δράστης έχει τατουάζ στο μέτωπο, που θυμίζει πολύ «στιλιζαρισμένο» αγκυλωτό σταυρό, ενώ, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, είχε διωχθεί από γυμναστήριο της περιοχής όπου διέμενε, λόγω των ακροδεξιών ιδεών του.

Στο σπίτι του Τραΐνι, ο οποίος ήταν υποψήφιος της Λέγκας του Βορρά, βρέθηκε το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου, αγκυλωτούς σταυρούς καθώς και άλλο ακροδεξιό υλικό.


Πηγή : eleftherostypos.gr


Ξεκινά η δίκη του Αμπντεσλάμ στο Βέλγιο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας



Στις Βρυξέλλες θα δικαστεί για το περιστατικό που προηγήθηκε της σύλληψής του τον Μάρτιο του 2016, όταν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που διεξήγαγαν έρευνα για τον εντοπισμό του (15 Μαρτίου 2016) ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει και δίκη του στο Παρίσι για τις επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Δικάζεται στις Βρυξέλλες ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός επιζών εκ των τζιχαντιστών που εξαπέλυσαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015.

Ο Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη στις Βρυξέλες τέσσερις μήνες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, εμφανίστηκε με γενειάδα και δήλωσε μέσω του δικηγόρου του ότι δεν επιθυμεί οι δημοσιογράφοι να τον τραβήξουν φωτογραφία ενώ αργότερα είπε στο δικαστήριο ότι δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις. 

Στις Βρυξέλλες δικάζεται για το περιστατικό που προηγήθηκε της σύλληψής του, τον Μάρτιο του 2016, όταν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που διεξήγαγαν έρευνα για τον εντοπισμό του (15 Μαρτίου 2016). 

Στη συνέχεια, θα δικαστεί στο Παρίσι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις οποίες συμμετείχε, από τις οποίες 130 άνθρωποι έχασαν συνολικά τη ζωή τους. 

Η δίκη του Αμπντεσλάμ διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Γύρω από το δικαστικό μέγαρο υπάρχουν πολλές αστυνομικές δυνάμεις ενώ πάνω από το κτήριο πετά ελικόπτερο της αστυνομίας. 

Επιπλέον, για παν ενδεχόμενο, σε κοντινή απόσταση βρίσκονται ακινητοποιημένα θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας και του στρατού με ένοπλους στρατιώτες που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος Αμπντεσλάμ, Γάλλος μαροκινής καταγωγής, μεγάλωσε στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, όπου και ριζοσπαστικοποιήθηκε.




Πηγή: skai.gr


Αποφυλακίστηκε ο Τζέι Λι, ο μοναδικός κληρονόμος της Samsung



Αποφυλακίζεται μετά από ένα χρόνο ο κληρονόμος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung Group, Τζει Λι μετά από απόφαση του εφετείου της Νότιας Κορέας.

Ο Λι είχε καταδικαστεί για την δωροδοκία της πρώην προέδρου της χώρας Παρκ Γκουν-χιέ, και το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις συγκλόνισε τη Νότια Κορέα.

Το δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι ο 49χρονος αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones παγκοσμίως, είναι ένοχος μεταξύ άλλων για διαφθορά και ψευδορκία στο σκάνδαλο που οδήγησε στην αποπομπή της προέδρου Παρκ Γκουν-χιε.

Ο 49χρονος Λι φυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017. Με την ανακοίνωση αποφυλάκισης, ακόμη και ο καταδικασμένος, φάνηκε έκπληκτος. Σηκώθηκε και κοίταξε γύρω με μια αμήχανη αίσθηση, και μετά βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Ωστόσο, η απόφαση θυμίζει μια αντίστοιχη περιπέτεια του πατέρα του: πριν από χρόνια, ο πατέρας του Lee, καθώς και άλλα στελέχη επιχειρήσεων της Νότιας Κορέας, είχαν καταδικαστεί για διαφθορά μόνο για να λάβουν ανασταλτικές ποινές.

Ο Lee ήταν ο επιχειρηματίας με το υψηλότερο προφίλ που είχε εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο με ιατρικά είδη που κατέστρεψε την πρώην Πρόεδρο της Ν. Κορέας Park Geun-hye . Οι εισαγγελείς ζήτησαν αρχικά φυλάκιση δώδεκα ετών για τον Lee, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα συνέβαλε στην εδραίωση του κράτους δικαίου σε μια χώρα που επανεξετάζει τους δεσμούς μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρήσεων.



Πηγή : newmoney.gr


Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για το συλλαλητήριο



Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και η κάλυψη από τα ξένα μέσα ενημέρωσης για το συλλαλητήριο της Αθήνας. Με εκτενείς αναφορές όλα τα ειδησεογραφικά sites αλλά και με εικόνα από τη συγκέντρωση, καλύπτουν τις εξελίξεις.

«Οι Έλληνες συγκεντρώνονται στην Αθήνα για το όνομα της Μακεδονίας» είναι ο τίτλος του Reuters, που αναφέρει ότι η συγκέντρωση, έξω από το Κοινοβούλιο, γίνεται επειδή οι Έλληνες διαμαρτύρονται ενάντια στη χρήση του όρου Μακεδονία σε ενδεχόμενο συμβιβασμό της κυβέρνησης με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, τερματίζοντας μια διαμάχη δεκαετιών. Το πρακτορείο αναφέρεται στις διπλωματικές κινήσεις που γίνονται μεταξύ των δύο χωρών.

«Mαζική ελληνική διαδήλωση για το όνομα της Μακεδονίας» αναφέρει στον τίτλο του το BBC, ενώ συνεχίζει πως «εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βγήκαν στους δρόμους για; να διαμαρτυρηθούν για ένα θέμα που κρατάει δεκαετίες και αφορά το όνομα της Μακεδονίας»

Το Associated Press, οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για πιθανό συμβιβασμό της Ελλάδας στη διαμάχη με τη γειτονική Fyrom σχετικά με το επίσημο όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.

Εκατοντάδες λεωφορεία έχουν ναυλωθεί για να φέρουν διαδηλωτές από όλη τη χώρα στην ελληνική πρωτεύουσα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που κατέφθασαν με πλοία από τα νησιά. Η αστυνομία έχει σταματήσει την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, ενώ οι πωλητές έχουν τοποθετήσει πάγκους που πωλούν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες.

Η μεγάλη διαμάχη, εδώ και 25 χρόνια, ξέσπασε όταν η ΠΓΔΜ απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβία το 1991. Η Ελλάδα ισχυρίζεται πως η χρήση του ονόματος συνεπάγεται εδαφικές αξιώσεις για την Μακεδονία, την πατρίδα ενός από τους μεγαλύτερους αρχαίους Έλληνες, τον Μέγα Αλέξανδρο.

Η Sunday Times αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε με από χιλιάδες αγανακτισμένους και δυσαρεστημένους πολίτες από τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσο αφορά την ονομασία των Σκοπίων.

«Χιλιάδες Έλληνες συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για ένα πιθανό συμβιβασμό που θα μπορούσε να λύσει μία από τις πιο ανυπόστατες διαφορές: πώς να αποκαλείται η Μακεδονία», αναφέρουν μάλλον με δηκτικό τρόπο οι Times της Κυριακής.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, (ΜΙΑ) φιλοξενεί άρθρο για την συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, αναφέροντας πως πάνω από 1.500 λεωφορεία έχουν καταφτάσει στην ελληνική πρωτεύουσα ενώ κύριος ομιλητής θα είναι ο Έλληνας συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης.



Πηγή : in.gr


Κατέληξε 72χρονος που λιποθύμησε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα



Από τη ζωή έφυγε ένας ηλικιωμένος που λιποθύμησε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, ο ηλικιωμένος λιποθύμησε στη διάρκεια της συγκέντρωσης και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 72χρονος, μέλος τοπικής οργάνωσης κόμματος στο Κερατσίνι, είχε μεταβεί με άλλα μέλη του κόμματος στο κέντρο της Αθήνας.

Κάποια στιγμή αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των φίλων του, οι οποίοι κάλεσαν βοήθεια.

Μετά από κάποια λεπτά, το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον ηλικιωμένο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ωστόσο ο ίδιος αντιμετώπιζε απο καιρό καρδιολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να καταλήξει.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Σαν σήμερα η μεγαλύτερη τραγωδία για την ΠΑ με τους 63 νεκρούς του C-130 στο όρος Όθρυς



Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 1991 μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Νέα Αγχίαλο. Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση το στίγμα του αεροσκάφους χάνεται από το ραντάρ. Έπειτα από τρεις ημέρες έρευνας, το πρωί της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου κυβερνήτης στρατιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε στις έρευνες αναγνωρίζει τα συντρίμμια του C-130 στην κορυφή Τσατάλι του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 1.520. Ήταν (και είναι) η μεγαλύτερη τραγωδία που έχει πλήξει την Πολεμική Αεροπορία...

Κανένας από τους 63 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες επέζησε της πρόσκρουσης. H δίκη άρχισε έπειτα από τρία χρόνια και εννέα μήνες, στις 4 Νοεμβρίου 1994 στο Αεροδικείο Αθηνών, με μοναδικό κατηγορούμενο – για παράβαση στρατιωτικού καθήκοντος εν καιρώ μερικής επιστράτευσης, για ανθρωποκτονία κατά συρροήν και εξ αμελείας και για καταστροφή αεροπλάνου – τον Επισμηναγό Στέφανο Τίγκα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου την ημέρα του δυστυχήματος. Ύστερα από μια σύντομη αλλά γεμάτη ένταση δίκη μόλις δύο εβδομάδων, το Αεροδικείο επέβαλε στον απόστρατο πλέον επισμηναγό φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή.


Το μοιραίο αεροσκάφος της Π.Α. τύπου C-130 με αριθμό 748 είχε απογειωθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 1991, λίγο πριν από το μεσημέρι, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Ο κ. Τίγκας πάντως έπειτα από έναν χρόνο και δύο μήνες, στις 19 Ιανουαρίου 1996, κρίθηκε παμψηφεί αθώος από το Διαρκές Αναθεωρητικό Αεροδικείο. Οι συγγενείς των θυμάτων είχαν μιλήσει για δίκη - παρωδία και κατηγόρησαν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για απόκρυψη εγγράφων. Το μοιραίο αεροσκάφους της Π.Α. τύπου C-130 με αριθμό 748 είχε απογειωθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 1991, λίγο πριν από το μεσημέρι, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο διατεταγμένης αποστολής που είχε σχέση με την εμπλοκή της χώρας μας στα γεγονότα του Περσικού.


Ο προορισμός του σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΕΘΑ ήταν η Κρήτη, αλλά έπρεπε πρώτα να πάρει προσωπικό από την 111 ΠΜ (Αγχίαλο) που στη συνέχεια θα μετέφερε στην 115 ΠΜ (Χανιά) και στο Τυμπάκι. Το αεροσκάφος βρισκόταν περίπου 38 χιλιόμετρα από την Αγχίαλο, όταν ξαφνικά χάθηκε από το ραντάρ χωρίς προηγουμένως να έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα από τον κυβερνήτη του επισμηναγό (Ι) Δ. Μπίνα.



Πηγή : ekriti.gr


Ο Μάρδας διέψευσε τον κ. Τόσκα και την ΕΛ.ΑΣ. : Περίπου 500.000 πήραν μέρος στο χθεσινό συλλαλητήριο



Του ξέφυγε του Δημήτρη Μάρδα η ήθελε επιτέλους να πει μια αλήθεια μέχρι να τελειώσει η πολιτική του καριέρα;

Πεντακόσιες με πεντακόσιες εξήντα χιλιάδες ήταν οι πολίτες που πήραν μέρος στο χθεσινό συλλαλητήριο, σύμφωνα με τους μαθηματικούς υπολογισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μάρδα όπως είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Επικαλέστηκε μάλιστα εκτιμήσεις φίλων του τοπογράφων και υπολόγισε τον χώρο που καλύφτηκε σε 160.000 τετραγωνικά μέτρα. Το κάθε τετραγωνικό μέτρο χωράει 3,2 με 3,5 άτομα, όπως είπε.




Επιμένει να λέει ψέματα και να παραπλανά τον κόσμο ο Τόσκας



Επιμένει να παραπλανά τους πολίτες κρύβοντας την αλήθεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 λέγοντας : «Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν βάσει των στοιχείων που σε κάθε συγκέντρωση μετρούνται».

Ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι τα στοιχεία που δόθηκαν «ήταν απολύτως ακριβή» και ότι «ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες» καθώς «έχει βγει από υπηρεσιακούς παράγοντες».

«Τίποτε δεν είναι χαλκευμένο. Μακριά από εμάς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες τέτοιες κατηγορίες», είπε θέλοντας να δικαιολογήσει την παραπλάνηση.

Ερωτηθείς γιατί στο συγκεκριμένο βίντεο που έδωσε την δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., η ώρα ήταν σβησμένη, ο κ. Τόσκας είπε για να δικαιολογηθεί: «Κάποιοι προσπαθούν να βγάλουνε αναληθές το βίντεο. Το βίντεο δείχνει την ώρα της μεγαλύτερης παρουσίας στο Σύνταγμα. Και η ημερομηνία του βίντεο ήταν 1η Ιανουαρίου, αλλά προφανώς η συγκέντρωση δεν έγινε 1η Ιανουαρίου».

Συνέχισε ο κ. Τόσκας λέγοντας ότι το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα : «Επειδή υπήρχαν τερατογενέσεις από ορισμένα ΜΜΕ ότι ο κόσμος ήταν ένα εκατομμύριο, γι' αυτό δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα.


Ανοίγουν τους λογαριασμούς όσων μπήκαν στο νόμο Κατσέλη



Αφορά 140.000 δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του ν. 3869 - Νέα αυστηρά κριτήρια για όσους ζητήσουν να ενταχθούν από εδώ και μπρος.

Μια νέα πραγματικότητα θα καθιερώσει η αντικατάσταση του Νόμου Κατσέλη, του οποίου η ομπρέλα προστασίας τερματίζεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 χωρίς να υπάρχει περίπτωση παράτασής του. Οι αλλαγές που έρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μεγάλες και περιλαμβάνουν επτά αρνητικές εξελίξεις και τρεις σε θετικότερη κατεύθυνση. Οπωσδήποτε, όμως, ανατρέπουν όλα όσα γνωρίζουμε από το 2010,  χρονιά που υιοθετήθηκε ο νόμος της τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ. 

Κεντρικός πυρήνας των όσων συζητούνται αυτές τις ημέρες ως προς το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή μέχρι το Πάσχα είναι πως απαιτείται ξεψάχνισμα ή ξεσκαρτάρισμα, όπως επικοινωνείται από κυβερνητικές πηγές, των στρατηγικών κακοπληρωτών έναντι όσων βρίσκονται πραγματικά σε αδυναμία. Ενα ξεσκαρτάρισμα όμως που θα αποδειχθεί επώδυνο για χιλιάδες οφειλέτες, οι οποίοι θα κληθούν να συναινέσουν σε μαζική άρση του απορρήτου των λογαριασμών τους. 


Συγκεκριμένα, στόχος της κυβέρνησης είναι στα δικαστήρια να φθάνουν οι αιτήσεις προστασίας στέγης και περιουσίας όσων πραγματικά έχουν ανάγκη με προηγούμενη ενδελεχή εξέταση της πραγματικής οικονομικής τους κατάστασης. Στο παραπάνω πλαίσιο, θα θεωρείται ως απολύτως αναγκαία η άρση του τραπεζικού απορρήτου των οφειλετών στη λογική πως «για να το σώσεις πρέπει να δηλώσεις όλα σου τα περιουσιακά στοιχεία και τις καταθέσεις». 

Οπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, «αυτή τη στιγμή η μία τράπεζα δεν επικοινωνεί με την άλλη καθώς ο “Τειρεσίας” δεν διαθέτει σύστημα διατραπεζικής επικοινωνίας. Μπορεί δηλαδή να χρωστάει κάποιος ένα ποσό στη μία τράπεζα όμως σε άλλη να έχει χρήματα. Για τον λόγο αυτό θα προωθηθεί προς ψήφιση η άρση του τραπεζικού απορρήτου ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις όπου κάποιος εντάσσεται στον προστατευτικό νόμο ενώ στην πραγματικότητα έχει περιουσία». Και η ίδια πηγή συμπληρώνει: «Ο “Τειρεσίας” δεν περιλαμβάνει επίσης τα στοιχεία των ξένων τραπεζών. Μπορεί δηλαδή κάποιος να έχει πάρει δάνειο από ελληνική τράπεζα και να διατηρεί καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού. Με το νέο σύστημα θα υπάρχει πλέον επικοινωνία και ενημέρωση από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για την πραγματική οικονομική κατάσταση των κόκκινων οφειλετών. Κοινώς, η μία τράπεζα θα δίνει στοιχεία στην άλλη». 
Η λογική του υπό προώθηση νομοσχεδίου και η κεντρική συλλογιστική του θα είναι ιδιαιτέρως απλή. «Θες να προστατεύσεις το ακίνητο σου; Τότε οφείλεις να αποδεχθείς και την άρση του τραπεζικού απορρήτου σου. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν υπάρχει πιθανότητα προστασίας της στέγης και οι διαδικασίες θα σημαίνουν έκπτωση από κάθε προστασία και απώλεια περιουσίας». 

Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος τελικά δεν επιλέξει να ενταχθεί στον νέο νόμο, ωστόσο έχει καταθέσει αίτηση, θα θεωρείται αυτόματα ύποπτος και θα ελέγχεται ούτως ή άλλως το μέγεθος της περιουσίας του με αυτόματη άρση του τραπεζικού απορρήτου. Κι αυτό διότι η υπαναχώρηση κάποιου που υποτίθεται πως βρίσκεται σε ένδεια και δυσκολία, άρα γι’ αυτό τον λόγο αιτήθηκε προστασία, σημαίνει σε μεγάλο βαθμό ότι κάτι έχει να κρύψει. Η λογική «μονά - ζυγά χαμένος», λοιπόν, θα είναι κυρίαρχη στον νέο νόμο. 

Μιλάμε για περίπου 1 στα έξι δάνεια τα οποία εικάζεται ότι θα βρεθούν εκτός διαδικασίας, βάσει και των υπολογισμών που κάνει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Τι σημαίνει πρακτικά κάτι τέτοιο; Πως περί τις 20.000 με 30.000 οφειλέτες δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν γιατί αναζητούν προστασία, καθώς από την πραγματική οικονομική  τους  κατάσταση θα αποδεικνύεται ότι μπορούν να πληρώνουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, όμως επιλέγουν να μην το κάνουν. 

Οι 7 «δύσκολες» αλλαγές 

■ Ενταξη στον νέο νόμο προστασίας της στέγης σημαίνει αυτόματη άρση τραπεζικού απορρήτου. Ακόμα όμως κι αν κάποιος που κατέθεσε αίτηση υπαναχωρήσει ως προς το αίτημά του, θα ελέγχεται ως ύποπτος. Για τον παραπάνω λόγο και όπου υπάρξει αναντιστοιχία πραγματικών περιουσιακών στοιχείων και δανείων θα προχωρούν καταδιωκτικά μέτρα. 

■  Αν δεν πληρώσει κάποιος επί 2 ή 3 συνεχόμενους μήνες τις ρυθμίσεις, η τράπεζα θα μπορεί να προωθεί εις βάρος του την υπόθεση δικαστικά με σκοπό την αποβολή από το προστατευτικό πλαίσιο του νόμου χωρίς άλλη χρονοτριβή. 

■  Με μια απλή επιστολή της τράπεζας, που θα τεκμηριώνει αυτόματα τη μη καταβολή των συμφωνηθέντων, ο ασυνεπής δανειολήπτης αυτόματα θα χάνει την προστασία του νέου νόμου. 

■  Οι πλειστηριασμοί στις παραπάνω περιπτώσεις θα είναι αυτόματοι, ενώ σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας οι οφειλέτες θα κάνουν αιτήσεις ανατροπής των παραπάνω αποφάσεων, με σκληρούς όμως όρους ως προς την απόδειξη της αδυναμίας τους. 

■  Θα γίνεται έλεγχος των αιτήσεων ένταξης στον νέο νόμο στην πηγή με διαδικασίες γρήγορες και όχι σε βάθος τριετίας και με καθυστερήσεις.

■  Οποιος παρακωλύει νομικά τη δικάσιμο για την αίτησή του, θα χάνει τις ευεργετικές ρυθμίσεις του νέου νόμου. Υστερα από δύο αναβολές της δικασίμου με ευθύνη του οφειλέτη θα υπάρχει αυτόματος έλεγχος για το εάν όντως πληροί τα κριτήρια του νόμου και, εάν όχι, θα πετιέται εκτός με άμεσο τρόπο. 

■ Θα προβλέπεται επίσης η έννοια του δόλου αν υπάρχει μεταβίβαση ακινήτου σε συγγενικά πρόσωπα, απόκρυψη οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων, πτώχευση εταιρείας κ.λπ. 

Τα τρία «καρότα» 

■  Μέχρι τώρα απαιτούνταν 47 συνολικά δικαιολογητικά δημιουργώντας τεράστια γραφειοκρατία, ταλαιπωρία και έξοδα για τους οφειλέτες. Από δω και πέρα θα απαιτείται μόνο μία μονοσέλιδη αίτηση, ενώ τα αναγκαία στοιχεία και παραστατικά θα τα προσκομίζουν στα δικαστήρια όχι οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες αλλά οι τράπεζες.

■  Θα προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εγγυητές, οι οποίοι σήμερα, ακόμα και σε περιπτώσεις κουρέματος οφειλών στους πρωτοφειλέτες, εξακολουθούν να βαρύνονται με το σύνολο του δανείου και όχι με το κουρεμένο ποσό. 

■  Θα προκύψει σειρά διευκολύνσεων πληρωμής των δικαστικών εξόδων. 



Δημήτρης Μαρκόπουλος
Πηγή : protothema.gr


Νέες ταυτότητες: Τι πρέπει να γνωρίζετε - Τέλος του χρόνου ξεκινά η διαδικασία



«Αποφασισμένο» είναι πλέον το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να ξεκινήσει η διαδικασία η οποία αφορά την αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων με νέες, που θα πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.

Μετά από αρκετά χρόνια, το τελικό κείμενο της προκήρυξης θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιων στελεχών στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» και αμέσως μετά θα κληθούν για διαπραγματεύσεις και προσφορές οι 7-8 από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως με εξειδίκευση στη μαζική έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου εγγράφου, όπως και το οικονομικό σκέλος του έργου έχουν ήδη καθοριστεί. «Μένει να προσδιοριστούν τα κριτήρια επιλογής του αναδόχου και αμέσως μετά θα ζητήσουμε από τις μεγάλες εταιρείες του “χώρου” να καταθέσουν προσφορές» δήλωσε αξιωματούχος στην «Καθημερινή».

Η επιτάχυνση των διαδικασιών συμπίπτει χρονικά με την άφιξη -μέσα Φεβρουαρίου- στην Ελλάδα κλιμακίου Αμερικάνων εμπειρογνωμόνων από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τις επιδόσεις της Ελλάδας στην εφαρμογή του προγράμματος visa waiver, που επιτρέπει στους πολίτες 38 χωρών -και της Ελλάδας- να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στις ΗΠΑ.

Οι πρώτες παρασκευαστικές συναντήσεις έγιναν μεσοβδόμαδα στη ΓΑΔΑ. Παρότι τόσο οι Έλληνες όσο και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι σπεύδουν να αποσυνδέσουν visa waiver και ταυτότητες, η μη αντικατάσταση των παλιών εγγράφων με νέα, βιομετρικά αποτελεί ένα από τα πιο εναπομείναντα σημεία κριτικής των ΗΠΑ εις βάρος της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι νέες ταυτότητες θα είναι αντίστοιχες με των υπολοίπων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε, η αντικατάσταση των παλιών εγγράφων με νέα, βιομετρικά αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε., ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ., το νέο έγγραφο θα είναι πλαστικό και θα περιέχει μικροτσίπ με αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Σε κάθε καινούρια ταυτότητα θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, όχι όμως και το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που προέβλεπε ότι οι προδιαγραφές του δελτίου ταυτότητας καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και δίχως να απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Ένας από τους λόγους της κυβερνητικής δυστοκίας, εξάλλου, φέρεται πως ήταν ο φόβος για πιθανές αντιδράσεις της Εκκλησίας και βουλευτών στην έκδοση ταυτοτήτων με ενσωματωμένο μικροτσίπ.

Το κόστος αντικατάστασης των παλιών ταυτοτήτων με νέες υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Κάθε νέο έγγραφο θα κοστίζει 8 έως 10 ευρώ και το αντίτιμο θα πληρώνει ο πολίτης που ενδιαφέρεται να αποκτήσει για πρώτη φορά ταυτότητα (αφορά τους 18χρονους) ή να αντικαταστήσει την παλιά του με νέα, βιομετρική.

Η έκδοση νέων εγγράφων θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Αττική πριν επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα, ενώ πρόθεση των επιτελών του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη είναι οι πρώτες βιομετρικές ταυτότητες να έχουν εκδοθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού, πάντως, θα αφορά πέρα από την αντικατάσταση των ταυτοτήτων και την έκδοση των ήδη βιομετρικών διαβατηρίων, καθώς λήγει η σύμβαση της ΕΛ.ΑΣ. με την ανάδοχο εταιρεία, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος του έργου στα 350 εκατομμύρια.

Παρά την ιδιαίτερα υψηλή δαπάνη, η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε ανοικτό διαγωνισμό αλλά θα επιλέξει τον ανάδοχο με «κλειστή» διαδικασία, ζητώντας από 7-8 μεγάλες εταιρείες του χώρου να καταθέσουν προσφορές. Μάλιστα, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των ισχυρότερων χωρών της Ε.Ε. και όχι μόνο, ακονίζουν τα ξίφη τους και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το έργο για λογαριασμό των «δικών τους» εταιρειών.

Η χρηματοδότηση
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η χρηματοδότηση της διαδικασίας θα γίνει από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκειμένου, σύμφωνα με μια εκδοχή, να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να «βγουν στον αέρα» τα τεχνικά χαρακτηριστικά ασφαλείας της νέας ταυτότητας.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε σε νέα αυστηροποίηση του προγράμματος visa waiver, αρμόδιοι αξιωματούχοι εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι, μετά και τις εξελίξεις στο πεδίο των ταυτοτήτων, η Ελλάδα θα περάσει τα “stress tests” των Αμερικανών στον τομέα της ασφαλείας.

Πρόσφατο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ έθεσε στα τέλη Δεκεμβρίου σε ισχύ νέους κανόνες στις αρχές ασφαλείας των 38 χωρών που μετέχουν στο visa waiver, υποχρεώνοντάς τες να ελέγχουν τα στοιχεία των ταξιδιωτών τους στους καταλόγους υπόπτων για τρομοκρατία των ΗΠΑ.

Η Ελλάδα φέρεται -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας - να έχει «ευθυγραμμιστεί» με τη συγκεκριμένη απαίτηση ήδη από το 2016, στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του «σοβαρού εγκλήματος».


Πηγή : Cnn.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί οτιδήποτε



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η Νέα Δημοκρατία - και εγώ προσωπικά - από την πρώτη στιγμή υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά, όπως το Σύνταγμα ορίζει.  

Η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας δεν είχε κομματικό χρώμα.  

Κανείς, άλλωστε, δεν δικαιούται να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση.  

Οι πολίτες, όμως, σήμερα εξέφρασαν και την αγωνία τους.  

Την έλλειψη εμπιστοσύνης τους σε μία Κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την Αντιπολίτευση για να συνδιαμορφωθεί μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον Ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα.

Ο κ. Τσίπρας δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας.  

Περιφρόνησε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών.  

Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες.   

Οι Έλληνες είναι προφανές πια ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν οτιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα μέιζον εθνικό θέμα.  

Ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης έχω χρέος να ακούω το λαϊκό αίσθημα,  χωρίς όμως να πυροδοτώ πάθη και διχασμούς.  

Κυρίως, όμως, έχω το καθήκον να εξασφαλίσω ότι θα πορευτούμε με ενότητα, αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον».   




«Αδέρφια μου, φασίστες, τρομοκράτες…» – Η συγκλονιστική ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Σύνταγμα


Ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος και έγραψε ιστορία με τον πύρινο λόγο του.

Ο ίδιος είπε από την εξέδρα: «Αδέλφια μου, φασίστες, τρομοκράτες, ναζιστές, αναρχικοί, τραμπούκοι. Θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους, οι αριστεριστές που χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ… Για να μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά και ασυμβίβαστα. Όμως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή. Όπως εσύ με δίδαξες σε όλη μου τη ζωή, κυρίαρχε…

Λοιπόν, άκουσε…

Αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και πέθανε σαν σήμερα το 1843, στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου. Ναι, είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι το φασισμό. Σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του. Την αριστερόστροφη. Σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι τρομοκράτες. Σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας, οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των πολιτικών. Θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος που μας πονά γιατί πεθαίνει και το ξέρει. Και γι’ αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

Τα Σκόπια, με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους σε βάρος των δικών μας. Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας. Με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών και να έχουν την αντίληψη πως είναι απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία προπαγάνδα παρέσυραν σε αυτή τη γελοιότητα σημαντικό αριθμό χωρών.

Φτάσαμε στο θλιβερό σημείο να είμαστε σήμερα αναγκασμένοι α απολογούμαστε για τον πατριωτισμό μας. Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας απέναντι στον ελληνικό λαό.

Σας ρωτώ: Έχουμε ευθύνες; Η μόνη λύση είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο. Κι εμείς να παραμένουμε ανένδοτοι στην ελληνικότητα της Μακεδονίας. Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το 1992 αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης.

Σε μια ονομασία που δεν θα περιέχει καθόλου και με κανένα τρόπο τη λέξη Μακεδονία.Με γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς, όπως άνω, κάτω ή επί τα αυτά. Ή χειρότερα ακόμα το «Νέα Μακεδονία». Γιατί διαγράφει την ιστορικότητά της. Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα. Εάν υποχωρήσουμε είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν ανοιχτά και ξεδιάντροπα.

Τα μαύρα σύννεφα γίνονται κάθε μέρα και περισσότερο ορατά. Αν υποχωρήσουμε τώρα στην πρόκληση των Σκοπίων, επειδή θέλουν να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης με τη δική μας ψήφο, για να μπορούν αύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ανοίγουμε τις πόρτες για να περάσει ένα ιστορικό ψέμα.

Οι περίφημες παραχωρήσεις του κυρίου Ζάεφ, όπως και τα σχετικά με τη σύνθετη ονομασία, είναι σκέτο κουτόχορτο. Είναι κουτοπονηριές που θα μπορούσαν να απευθύνονται μόνο σε λαό ηλιθίων και γονατισμένων. Εϊναι για μας ντροπή και μόνο να αναφερθούμε σε αυτό. Η ονομασία αεροδρομίων και δρόμων είναι δική τους δικαιοδοσία. Πόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Νομίζουν ότι μέσα από τα μνημόνια, ξεχάσαμε ποιοι είμαστε. Δεν είναι η πρώτη φορά που όλοι πιστεύουν ότι ο Έλληνας έχει μετατραπεί σε ραγιά. Αλλά εκείνος σηκώνεται.

Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι από την άλλη μεριά υπάρχει ένα βαθύ κράτος που συνωμοτεί με άλλες διεθνείς δυνάμεις εναντίον της ακεραιότητας της χώρας μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να μην έχουμε αυταπάτες. Αυτή η κατάσταση της συνέχισης του status quo και της ειρηνικής συνύπαρξης, πρέπει να είναι η τελευταία υποχώρηση που κάνουμε. Το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες που αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, είναι κάτι που δεν μας αφορά. Μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δώσουμε ή όχι το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να οικειοποιούνται μέσω του όρου Μακεδονία ένα μεγάλο τμήμα του ελληνισμού.Χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες. Και όχι χάρτινοι όπως θεωρούνται σήμερα.

Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να αρνηθούμε κάθε άλλη παραχώρηση. Για όσο καιρό οι Σκοπιανοί θα μας απειλούν με την αλυτρωτική τους προπαγάνδα, το απαράδεκτο για μας Σύνταγμά τους, τα δήθεν μακεδονικά σύμβολα και τις Μακεδονίες με τους δήθεν Μεγαλέξανδρου, εμείς ως υπεύθυνος λαός, θα εξακολουθήσουμε την πολιτική της ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά δεν θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας για να γίνουν μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Εφόσον εμείς αρνούμαστε να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας για να είμαστε αρεστοί στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη. Μπροστά στην πιθανότητα να οδηγηθούμε σε κατάσταση εθνικής τραγωδίας, θεωρώ ότι την απόφαση δεν πρέπει να την επωμιστεί μόνο η οποιαδήποτε μία κυβέρνηση. Όχι μόνο μια κυβέρνηση μειοψηφίας, όπως αυτή που έχουμε σήμερα. Ποια λοιπόν είναι η λύση; Το δημοψήφισμα; Η θέση του ελληνικού λαού είναι αρκετά σαφής που δεν χρειαζεται δημοψήφισμα. Αν όμως μια κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της χώρας σε οποιαδήποτε συμφωνία που περιέχει το όνομα Μακεδονία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να ρωτήσει τον ελληνικό λαό.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, πατριώτες και πατριώτισσες, σε όλη μου τη ζωή αγωνίστηκα για την ενότητα του ελληνικού λαού. Πιστεύω απόλυτα ότι κι αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, σαν μια γροθιά. και πιστεύω ότι είμαστε ενωμένοι. Γιατί ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μας, είμαστε όλοι πατριώτες. Γιατί όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της πατρίδας του, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός. Και η Ελλάδα σήμερα έχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη από πατριώτες. Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι, δίνουν την απάντηση. Η Μακεδονία είναι μία. Και ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική. Ζήτω ο ελληνικός λαός!».




ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Αγνοούν το συλλαλητήριο το Μαξίμου και ο Κοτζιάς! Δεν πήραν το μήνυμα!



Αντί να νιώθουν ντροπή μετά τα όσα άκουσαν από την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, βρίσκονται στο καθεστωτικό κόσμο τους και αγνοούν με τις δηλώσεις τους το τεράστιο συλλαλητήριο.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε λες και δεν έγινε τίποτα: «Συνεχίζω με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας», απαξιώνοντας έτσι τους πολίτες που έστειλαν μήνυμα.


Το Μαξίμου στον καθεστωτικό κόσμο του και αυτό έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση που με λίγα λόγια δεν είδαν ούτε αυτοί κόσμο στο συλλαλητήριο.






Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ξεφτιλίστηκαν κατακρίνοντας τον Μίκη και λέγοντας ψέματα για το μέγεθος



Πρώτη από όλους στην ξεφτίλα η ΕΦ. ΣΥΝ, που με τις φωτογραφίες της και το πρωτοσέλιδο της μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει κανείς, και λέει η εφημερίδα «οι διοργανωτές, άλλωστε, περίμεναν πολλά σε επίπεδο σημειολογίας από την ομιλία αυτή και ο Μίκης Θεοδωράκης τους ‘’δικαίωσε’’ με λόγια εμπρηστικά και σε ακραίο ύφος».

Από πλευρά της, η Αυγή σημειώνει ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν «απλοί πολίτες, οπαδοί και μέλη εθνικιστικών, ακροδεξιών και παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, συνοδεία συνδέσμων αποστράτων και χρυσαυγιτών». «Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν: ‘’Η Μακεδονία είναι ελληνική’’» αναφέρει.

Εξάλλου, τα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια συγκέντρωση που δεν υπερέβη τους 140.000 διαδηλωτές επικαλούμενα τα ψεύτικα στοιχεία κατόπιν εντολών που έδωσε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.