Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΤ: Αυξήθηκαν τα πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ



Το πρώτο εξάμηνο του 2019 σχεδιάζεται να κυκλοφορήσουν τα νέα 100 και 200 ευρώ.

Περίπου 363.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το δεύτερο εξάμηνο του 2017, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση κατά 9,7% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2017 και κατά 2,8% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2016, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σε ανακοίνωσή της. 

«Η πιθανότητα να λάβετε πλαστό τραπεζογραμμάτιο είναι πολύ μικρή. Ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ χαμηλός σε σχέση με τον αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία, ο οποίος, μετά την εισαγωγή των τραπεζογραμματίων ευρώ, αυξάνεται σταθερά, με ρυθμό ταχύτερο από τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ», σημειώνει η ΕΚΤ. Το 2017, για παράδειγμα, ο αριθμός και η αξία των τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία αυξήθηκαν κατά περίπου 5,9% και 4,0%, αντίστοιχα.

Σήμερα βρίσκονται σε κυκλοφορία περισσότερα από 21 δισεκατομμύρια τραπεζογραμμάτια ευρώ με συνολική αξία που υπερβαίνει το 1,1 τρισεκατομμύριο.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017:

•Τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Οι δυο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί σε περίπου 85% των πλαστών τραπεζογραμματίων.

•Η πλειονότητα των πλαστών τραπεζογραμματίων (97,8%) εντοπίστηκαν σε χώρες της ζώνης του ευρώ. Περίπου 1,7% εντοπίστηκαν σε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και 0,5% εντοπίστηκαν σε άλλα μέρη του κόσμου.

Καθήκον του Ευρωσυστήματος - δηλαδή της ΕΚΤ και των 19 εθνικών κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης - είναι να διαφυλάσσει την ακεραιότητα των τραπεζογραμματίων ευρώ και να εξακολουθεί να βελτιώνει τις τεχνικές παραγωγής τραπεζογραμματίων, αναφέρει η ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι «τα τραπεζογραμμάτια ευρώ της δεύτερης σειράς - της σειράς «Ευρώπη» - είναι ακόμη πιο ασφαλή και συμβάλλουν στη διατήρηση της εμπιστοσύνης του κοινού στο νόμισμα».

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 το Ευρωσύστημα σχεδιάζει να θέσει σε κυκλοφορία ταυτόχρονα τα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και των 200 ευρώ, τις δυο τελευταίες ονομαστικές αξίες της σειράς «Ευρώπη». Το Ευρωσύστημα θα διοργανώσει ενημερωτική εκστρατεία για το κοινό και τους φορείς που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά σχετικά με την εισαγωγή των νέων αυτών τραπεζογραμματίων, τα οποία θα έχουν ορισμένα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας


TO BHMA


«Απασφάλισε» ο Δ. Καμμένος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς δεν κάνουμε παρέα με Ρουβίκωνες και αναρχικούς



«Ούτε γουστάρουμε που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας ο δολοφόνος» - «Ο Παπαδήμουλης, είναι ο Δήμος Σταρένιος της Ευρωβουλής, έχει φασιστική νοοτροπία»

«Η κυβέρνηση δεν χειρίζεται καλά τα θέματα Ρουβίκωνα, Εξαρχείων κλπ και για αυτό είμαστε εμείς εκεί, για να τους γυρίζουμε στον σωστό δρόμο» δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM.

O κ. Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε όσους από τον
ΣΥΡΙΖΑ ασκούν κριτική στη στάση των ΑΝΕΛ για το θέμα των Σκοπίων σημειώνοντας: «Εμείς παρέα με Ρουβίκωνες δεν κάνουμε, ούτε στήνουμε ΚΕΠ στα Εξάρχεια, ούτε κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε γουστάρουμε που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας ο δολοφόνος, ούτε πετάμε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια».

«Νομίζω ότι ακούω κάποιες κραυγές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες για μένα δεν έχουν κάποια λογική, επειδή φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί ξέρουν αυτά που λέω, ότι δεν θα βρεθεί εύκολα λύση και με το όνομα και με τα αλυτρωτικά, μόνιμη και βιώσιμη, κακώς ασχολούνται μαζί μας. Κι ο κ. Σκουρλέτης χθες μας είπε διάφορα και ο κ. Κατρούγκαλος λέει κάποια άλλα, δεν το κατανοώ» τόνισε ο Δημήτρης Καμμένος.

«Βλέπω κείμενα των 53, για αναγκαστική συμβίωση και να ξαναδούμε τις σχέσεις μας με τους ΑΝΕΛ κτλ, λες και είμαστε τίποτα "γκόμενοι" που δεν ξέρουμε πώς να πούμε ο ένας στον άλλον, πώς να χωρίσουμε» πρόσθεσε σχολιάζοντας τις σχέσεις ΑΝΕΛ- ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν θα έρθει πρόταση για το όνομα των Σκοπίων στη Βουλή

«Με το να κατεβάσουμε μία ταμπέλα ή να αλλάξει όνομα ένα δρόμος, δεν σημαίνει κάτι, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων με τα αλυτρωτικά», δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκαναν στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ. Πρόσθεσε πως «ένας έντιμος συμβιβασμός, λένε, μία δίκαιη λύση, κι όλα αυτά που λένε για τα Σκόπια δεν πρόκειται να βρεθούν ποτέ, γιατί αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν το Σύνταγμα».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων «πονηρό» και είπε ότι στις φωτογραφίες με τον Αλέξη Τσίπρα ο Ζόραν Ζάεφ «είχε ένα σαρδόνιο χαμόγελο».

«Ο Τσίπρας χθες τα "γύρισε"», ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τονίζοντας πως «εφόσον γνωρίζουμε (ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν το Σύνταγμά τους), γιατί βγαίνουν και λένε ότι είμαστε φασίστες, ακροδεξιοί, σκοταδιστές και χρυσαυγίτες όσοι πήγαμε στο συλλαλητήριο, ή δεν θέλουμε το όνομα;».

«Αν τους δώσουμε το όνομα "Μακεδονία" λύσαμε το θέμα τους. Αν δεν τους δώσεις το όνομα και δεν αλλάξουν Σύνταγμα, πάλι δεν κερδίζεις», ανέφερε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Ο επισπεύδων σ΄αυτό το ζήτημα είναι τα Σκόπια, που θέλουν να μπουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Όλη αυτή η υπόθεση πάντως, έχει μία τεράστια ουσία, γιατί συσπείρωσε τον ελληνικό λαό. Αυτοί που μαζεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν φασίστες. Αυτό το "κύμα" δεν θα ξεφουσκώσει. Καλά κάναμε και μαζευτήκαμε και δώσαμε τον παλμό για την Μακεδονία, για ένα πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα, αλλά δεν θα βρεθεί λύση στο θέμα.

«Πιστεύω ότι δεν θα έρθει πρόταση στη Βουλή, διότι δεν θα έχει κάνει συμφωνία με το άλλο μέρος έτσι ώστε να φέρει μια πρόταση» είπε ο κ. Καμμένος σχετικά με την προοπτική εξεύρεσης ενός συμβιβασμού με τα Σκόπια στη βάση σύνθετης ονομασίας, την οποία η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει δεσμευτεί ότι θα φέρει στη Βουλή.

«Μπορούν να τους αναγνωρίσουν και στον αστερισμό της Ανδρομέδας, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν θα μπουν με βέτο δικό μας» πρόσθεσε ο Δημήτρης Καμμένος αναφερόμενος στη FYROM.  

Όποιος φέρει στη Βουλή πρόταση με τον όρο «Μακεδόνια» θα καταστραφεί πολιτικά

«Ας υποθέσουμε πάλι, ότι αλλάζουν τα πάντα στο Σύνταγμα για τα αλυτρωτικά, μόνιμα και αμετάκλητα, βιβλία, χάρτες, γλώσσα, εθνότητα κτλ. Εμείς τι θα κάνουμε; Θα τους δώσουμε το όνομα "Άνω Μακεδονία"; Είναι οξύμωρο αυτό», επεσήμανε.

Μιλώντας για το συλλλαλητήριο, ο κ. Καμμένος είπε πως «έπρεπε να αφουγκραστούμε το συλλαλητήριο και το μήνυμά του.

Στην Αθήνα νομίζω θα έχει περισσότερο κόσμο και πρέπει να το λάβει υπόψη της η κυβέρνηση. Το "κύμα" δεν θα πέσει, το Σκοπιανό δεν θα πέσει στην ατζέντα κι αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας και πόσο μάλλον η κυβέρνηση. Για αυτό και δεν μπορεί να πάει κόντρα σ΄αυτό το ρεύμα. Και γι΄αυτό δεν μπορεί να έρθει πρόταση στη Βουλή με τον όρο Μακεδονία, με κανέναν τρόπο, γιατί όποιος το φέρει θα καταστραφεί πολιτικά».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την κίνηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη αναφορικά με το mail που απέστειλε σε συναδέλφους του για συλλαλητήριο με φωτογραφίες και πολιτικών που συμμετείχαν ο κ. Καμμένος απάντησε:
«Ο Παπαδημούλης έγινε ο Δήμος Σταρένιος της Ευρωβουλής»

«Λάθος του Παπαδημούλη, έγινε ο Δήμος Σταρένιος της Ευρωβουλής. Είναι δυνατόν; Πού βρισκόμαστε; Ποιους καταδίδει; Ποιος έχει φασιστική και καταδοτική νοοτροπία και δείχνει με το δαχτυλάκι; Και ποιος είσαι εσύ που το κάνεις; Κι από πού κι ως πού; Έχει χαθεί λίγο η ψυχραιμία όλων.

Να έχεις ένα δημοκρατικό συλλαλητήριο και να βγάζεις φωτογραφία συναδέλφους και να τους δείχνεις στην Ευρωβουλή; Να μας κάνουν ντα; Η πράξη είναι ανήθικη, δεν είναι δημοκρατική, δεν είναι αριστερών ηθών. Οι αριστεροί δεν δείχνουν, συνήθως ήταν αυτοί που τους δείχνανε...»





Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία : Όργιο προσλήψεων στα ΕΛΠΕ με αδιαφανής διαδικασίες



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όπως όλα δείχνουν, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα ΕΛΠΕ για να εξυπηρετήσει πελατειακές σχέσεις και να οικοδομήσει το κομματικό της Κράτος.  

Πάνω από 300 προσλήψεις με αδιαφανή κριτήρια έχουν γίνει στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ άλλες 70 αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Ενδεικτικό στοιχείο του τρόπου στελέχωσης της επιχείρησης είναι ότι προσπάθησαν να τοποθετήσουν συμβασιούχο ταχυδρόμο στη θέση του Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων. 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας φέρνουν με ερώτησή τους το θέμα στη Βουλή και ζητούν από τον κ. Σταθάκη τα ακριβή στοιχεία για όλες τις προσλήψεις τα τρία τελευταία χρόνια». 


Αθήνα, 25 Ιανουαρίου2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

- Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Το κράτος ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει και τα ΕΛΠΕ

Σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της Ελλάδας τα ΕΛΠΕ, προκαλούν οι κομματικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σε μια χρονική στιγμή που συγκυριακά, τα περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων, παγκόσμια, είναι απρόσμενα ψηλά με άμεσο αποτέλεσμα να παρουσιάζουν υψηλότατα κέρδη όπως και τα ΕΛΠΕ, η Κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα όργιο κομματικών προσλήψεων. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες στα χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 300 προσλήψεις με αδιαφανή κριτήρια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζονται επιπλέον 70 το αμέσως επόμενο διάστημα υπό το αίολο επιχείρημα: «για λόγους ασφαλείας»

Είναι τόσο εξόφθαλμα ακατάλληλος ο τρόπος επιλογής των νέων προσληφθέντων, που πριν λίγες ημέρες η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόσληψη ενός συμβασιούχου ταχυδρόμου στην θέση του Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων τον οποίο «εκδίωξαν» πριν ακόμη υπογράψει τη σύμβαση πρόσληψης του και παρόλο που τον είχαν επισήμως αναγγείλει,  κάτω από την ομόθυμη κατακραυγή που προκάλεσε η εν λόγω κίνηση.

Ο υπέρογκος και αναιτιολόγητος όγκος προσλήψεων έχει προκαλέσει σοβαρούς προβληματισμούς για το άμεσο μέλλον της επιχείρησης, αφού ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2017 έχει αρχίσει να διαφαίνεται μια αρνητική μεταβολή στην εξέλιξη των περιθωρίων κέρδους της επιχείρησης που εκτιμάται πως θα συνεχιστεί όλο το 2018, μια κατάσταση που επηρεάζει τον κλάδο της διύλισης σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει ανησυχία και αγωνία σε όλους τους εργαζομένους στον όμιλο ΕΛΠΕ για το τι θα γίνει όταν αναπόφευκτα τα περιθώρια κέρδους των ΕΛΠΕ θα επιστρέψουν σε χαμηλότερα επίπεδα και τα αυξημένο κόστος λειτουργίας της εταιρείας δεν θα μπορεί να καλυφθεί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ΕΛΠΕ είχαν προχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με πολύ ελκυστικούς όρους που είχε οδηγήσει σε μείωση του μισθοδοτικού 

κόστους και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας, που συνέβαλε σημαντικά στα αυξημένα κέρδη που δήλωσαν τα ΕΛΠΕ μέχρι και το 2017. 

Επειδή από το 2015 με έκπληξη παρακολουθούμε τις κομματικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης των ΕΛΠΕ, η οποία με συστηματικό τρόπο επιχειρεί την μετάλλαξη της Εταιρείας με την υιοθέτηση παλαιοκομματικών και χρεωκοπημένων πρακτικών οργάνωσης και διαχείρισης. 

Επειδή όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς ίχνος αξιοκρατίας και επιχειρησιακής λογικής, αφού οι ενέργειες που προωθούνται ικανοποιούν κομματικές και μόνο σκοπιμότητες που αντιβαίνουν σε κάθε έννοια βελτίωσης της ανταγωνιστικές θέσης της Εταιρείας.

Επειδή, προσλαμβάνονται στελέχη απευθείας σε Διευθυντικές θέσεις, τα οποία δεν έχουν τα στοιχειώδη τυπικά προσόντα. 

Επειδή προσλαμβάνονται κατά συρροή κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα οποία προβλέπεται να μονιμοποιηθούν, χωρίς καμία διαδικασία, με την προκήρυξη των εκλογών δια μέσου της θυγατρικής ΕΚΟ.

 Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας:

1. Πόσες προσλήψεις Ορισμένου και Αορίστου χρόνου έχουν γίνει στις εταιρείες ΕΛ.ΠΕ, ΕΚΟ και BP από το 2012 έως το 2014 και πόσες στις ανωτέρω εταιρείες από το 2015 έως και σήμερα;

2. Τι κέρδη εκτιμάτε ότι θα έχουν τα ΕΛΠΕ το 2018 και ποια η μεταβολή τους σε σχέση με το 2017;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

1. Κώστας Σκρέκας 
2. Κώστας Κατσαφάδος
3. Κωστής Χατζηδάκης
4. Ντόρα Μπακογιάννη
5. Κώστας Αχ. Καραμανλής
6. Δημήτρης Σταμάτης
7. Χρήστος Κέλλας
8. Γεώργιος Κουμουτσάκος
9. Θανάσης Καββαδάς
10. Θεόδωρος Φορτσάκης
11. Νίκος Παναγιωτόπουλος
12. Μαρία Αντωνίου
13. Άννα Καραμανλή
14. Αθανάσιος Δαβάκης
15. Αναστάσιος Δημοσχάκης
16. Γεώργιος Γεωργαντάς
17. Έλενα Ράπτη
18. Χρήστος Μπουκώρος
19. Σταύρος Καλαφάτης
20. Κώστας Τζαβάρας
21. Κώστας Τσιάρας



ΣτΕ: Απερρίφθη η προσφυγή κατοίκων περί «μνημείων» στο Ελληνικό



Δεν είναι «μνημεία» και σωστά δεν χαρακτηρίστηκαν ως τέτοια κτίρια του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, αποφάνθηκε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον πάρεδρο Χρήστο Παπανικολάου.

Το δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές 10 κατοίκων μεταξύ των οποίων είναι η ομότιμη καθηγήτρια Ε.Μ.Π. Ελένη Πορτάλιου, η πρώην βουλευτής Β’ Αθηνών και αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νάντια-Όλγα Βαλαβάνη.

Τα κτίρια αυτά είναι:

Το αρχικό κτίριο του Δυτικού αεροσταθμού  (αίθουσα αφίξεων – αναχωρήσεων), 

Ο παλιός πύργος ελέγχου

Το συγκροτήμα 5 κτιρίων του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων Αθηνών που είναι των αρχών της δεκαετίας του 1930 (νυν κτίρια Υ.Π.Α.), ιδιοκτησίας σήμερα του Ελληνικού Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.

Στην απόφαση αναφέρεται πως το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων προέβη σε εξαντλητική εξέταση και των τριών κτιρίων με βάση τα κριτήρια της νομοθεσίας και συγκεκριμένα, την αρχιτεκτονική, πολεοδομική, καλλιτεχνική, κοινωνική, τεχνική  και εν γένει ιστορική σημασία τους, συνεπώς «για κανένα από αυτά δεν συντρέχει στον βαθμό που απαιτεί η νομοθεσία για τον χαρακτηρισμό των κτηρίων ως μνημείων».



ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Έκρηξη έξω από τράπεζα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας



Τεράστια αναστάτωση προκλήθηκε στις 3:55 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Αποτελούνταν αποτελούμενος από τέσσερα γκαζάκια και είχε τοποθετηθεί από αγνώστους έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 91.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ από την έκρηξη ράγισαν τα τζάμια της τράπεζας και υπάρχει ένα μαύρισμα στην πόρτα.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στους αστυνομικούς πως μετά την έκρηξη είδαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα να απομακρύνονται από το σημείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών καθώς στο σημείο βρίσκονται άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.


Πηγή : eleftherostypos.gr


Eπίθεση με βαριοπούλες στα ΕΛΤΑ Ταύρου



Eπίθεση με βαριοπούλες πραγματοποίησε σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Ταύρο στην οδό Λεωφόρο Λαμπράκη 49, ομάδα κουκουλοφόρων που αποτελούνταν από πέντε άτομα σήμερα τα ξημερώματα.

Οι δράστες προκάλεσαν φθορές στην τζαμαρία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, ενώ ζημιές έκαναν και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν δίπλα από τα ΕΛΤΑ.

Τους κουκουλοφόρους αντιλήφθηκε πλήρωμα περιπολικού χωρίς, όμως, να καταφέρει να τους συλλάβει καθώς κατάφεραν να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση


Εξήντα κορυφαίες υποθέσεις φοροδιαφυγής από την ΑΑΔΕ



«Απ' όλα έχει ο μπαξές» στη λίστα των σημαντικότερων υποθέσεων φοροδιαφυγής που αποκάλυψαν έλεγχοι της ΑΑΔΕ, που ολοκληρώθηκαν το β' εξάμηνο 2017. Στα 60 «best off» που δημοσιεύει η ΑΑΔΕ, περιλαμβάνονται γιατροί, μηχανικοί, κατασκευαστικές εταιρείες, δικηγόροι, σύμβουλοι επιχειρήσεων, λογιστές, ανεπάγγελτοι, νομικά και φυσικά πρόσωπα, δημόσιοι λειτουργοί και επιχειρήσεις. 

Ξεχωρίζουν ο ανεπάγγελτος από τα Ν.Προάστια που απέκρυψε εισόδημα 803.579,85 ευρώ, ο συνταξιούχος από την Θεσσαλονίκη που ξέχασε να δηλώσει 2,11 εκατ. ευρώ, αλλά και οι τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι που εντοπίστηκαν με εισοδήματα αγνώστου προελεύσεων συνολικού ύψους περίπου 800.000 ευρώ.

Η μεγαλύτερη «ψαριά» για την εφορία φαίνεται να βγήκε στον Πειραιά, όπου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις ναυτιλιακή εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος με αποκρυβείσα ύλη ύψους 42.546.714,69 ευρώ.

Οι υποθέσεις


Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εκτεταμένων ελέγχων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, στοχεύοντας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, παραθέτει τις σημαντικότερες υποθέσεις στοχευμένης έρευνας, που ολοκληρώθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2017:

Επαγγέλματα Υγείας

  • Συνταξιούχος ιατρός του Δημοσίου στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας απέκρυψε εισοδήματα ύψους 168.348,81 €.
  • Ιατρός στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ύψους 1.810.360,51 €.
  • Χειρουργός που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 41.847,42 €, ενώ απέκρυψε εισοδήματα συνολικού ποσού 295.137 €.
  • Ιατρός στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης απέκρυψε εισοδήματα ύψους 3.876.048 €.
  • Ιατροδικαστής προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή και από μη έκδοση αποδείξεων κατά ποσό ύψους 107.741,30 €.
  • Ιατρός στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, απέκρυψε φορολογητέα υλη ύψους 153.377,87 € από μη έκδοση αποδείξεων. Συνεπεία ελέγχου πραγματοποιήθηκε οικειοθελής αποκάλυψη φορολογητέας Ύλης.
  • Οδοντίατρος στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας δεν εξέδωσε και εξέδωσε ανακριβώς φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 350.000 €.
  • Μαιευτήρας – Γυναικολόγος των βορείων προαστίων, απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή προέλευσης, συνολικού ύψους 298.510,29 €.
  • Ιατρός ωτορινολαρυγγολόγος των βορείων προαστίων, δεν δήλωσε εισοδήματα αγνώστου προελεύσεως ύψους 195.774,56 €.
  • Σε επιχείρηση ιατρικών μηχανημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, διαπιστώθηκε υπερτιμολόγηση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.060.929 €. Η επιχείρηση, συνεπεία ελέγχου, υπέβαλε δήλωση οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων με βεβαιωθέντα φόρο ύψους 253.516,74 €.

Τεχνικά Επαγγέλματα – Κατασκευαστικός κλάδος


  • Πολιτικός μηχανικός που δραστηριοποιείται στην περιοχή της ανατολικής Αττικής, υπέπεσε σε παραβάσεις μη έκδοσης, ανακριβούς έκδοσης και μη καταχώρησης στα τηρούμενα βιβλία του φορολογικών στοιχείων, συνολικής καθαρής αξίας 1.751.032,66 €., ενώ απέκρυψε εισόδημα ύψους 1.734.844,99 €.
  • Αρχιτέκτων – μέλος νομικού προσώπου στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με αποκρυβείσα ύλη ύψους 827.128,80 €.
  • Ατομική επιχείρηση κατασκευής κτιρίων στην περιοχή των βορείων προαστίων υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, αποκρύπτοντας έσοδα ύψους 802.728,32 €.
  • Κατασκευαστική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή Λασιθίου έλαβε 13 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 190.275,00 €.
  • Κατασκευαστής που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, προσαύξησε την περιουσία του από εμφανή ή μη προσδιορισμένη πηγή κατά ποσό 921.633,68 €.

Δικηγόροι - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων- Λογιστές


  • Ανώνυμη εταιρεία που δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην περιοχή της Αθήνας, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.970.000 €.
  • Δικηγόρος των Αθηνών δεν εξέδωσε και εξέδωσε ανακριβώς φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 70.595,59 €, και υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με αποκρυβείσα ύλη ύψους 517.745,95 €.
  • Δικηγόρος της Θεσσαλονίκης απέκρυψε εισοδήματα ύψους 2.537.604 €, από μη προσδιορισμένη πηγή.
  • Λογιστής της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ποσού 754.860 €.
  • Επιτηδευματίας που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες παροχής συμβούλων στρατηγικής διαχείρισης, δεν δήλωσε εισοδήματα συνολικού ύψους 2.619.258,06 €.

Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων


  • Μέλος νομικού προσώπου στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ύψους 2.219.024 €.
  • Φυσικό πρόσωπο με συμμετοχή σε νομικό πρόσωπο, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής προελεύσεως ύψους 782.356 €.
  • Μέλος νομικού προσώπου στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής προέλευσης ύψους 842.084 €.
  • Μέλος νομικού προσώπου στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής προέλευσης, ύψους 1.022.120 €.
  • Μέλος νομικού προσώπου στην Θεσσαλονίκη απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής ύψους 396.242 €.
  • Μέλος νομικού προσώπου που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης με αντικείμενο εργασιών την χρυσοχοΐα, απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου προελεύσεως ύψους 421.268 €.
  • Ιδιώτης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, διαχειριστής διαφημιστικής εταιρείας εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 885.834 €.

Δημόσιοι Λειτουργοί


  • Δημόσιος υπάλληλος (εκπαιδευτικός) στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ύψους 307.980,19 €.
  • Δημόσιος υπάλληλος στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων απέκρυψε εισοδήματα από άγνωστη πηγή ύψους 305.724,86 €.
  • Υπάλληλος του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου πηγής προέλευσης ύψους 125.344,43 €.
  • Καθηγητής Πανεπιστημίου κάτοικος ανατολικών προαστίων της Αθήνας, απέκρυψε εισοδήματα αγνώστου προελεύσεως συνολικού ποσού 65.393,57 €.

Φυσικά Πρόσωπα


  • Ιδιωτικός υπάλληλος στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή με ποσό ύψους 221.791,12 €.
  • Ανεπάγγελτος στην περιοχή των νοτίων προαστίων απέκρυψε εισόδημα από άγνωστη πηγή ύψους 803.579,85 €.
  • Φυσικό πρόσωπο στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής, προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη αιτία με ποσό ύψους 322.762,12 €.
  • Συνταξιούχος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν δήλωσε εισοδήματα αγνώστου προελεύσεως που ανέρχονται σε 2.111.557 €.
  • Φυσικό πρόσωπο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης προσαύξησε την περιουσία του με εισοδήματα από άγνωστη πηγή προέλευσης με ποσό 2.413.068 €.
  • Φυσικό πρόσωπο κάτοικος νοτίων προαστίων, προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή, καθώς και από ανακριβή υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος συνολικού ποσού 7.799.279,08 €.
  • Ανδρόγυνο, κάτοικοι ανατολικής Αττικής, συνταξιούχοι προσαύξησαν την περιουσία τους κατά 896.044,15 € έκαστος.
  • Ιδιώτης, κάτοικος νοτίων προαστίων, προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή, με συνολικό ποσό 725.046,53 €.
  • Καθηγητής σωματικής αγωγής, κάτοικος βορείων προαστίων, απέκρυψε εισόδημα λόγω ανακριβούς δήλωσης, συνολικού ποσού 100.000,00 €.

Λοιπές Επιχειρήσεις


  • Ανώνυμη ξενοδοχειακή επιχείρηση στην περιοχή των Δωδεκανήσων δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας χαρτοσήμου και δεν κατέβαλε τέλη ύψους 254.686,87 €.
  • Ανώνυμη ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα στην Κρήτη έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.970.000 €.
  • Εταιρεία που δραστηριοποιείται με το εμπόριο χρωμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.508.249,90 €.
  • Προσωπική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο χρωμάτων, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 1.614.543,90 €.
  • Ανώνυμη εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας χαρτοσήμου και δεν κατέβαλε τέλη ύψους 312.000 €.
  • Κοινωφελές μη κερδοσκοπικό σωματείο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, που δραστηριοποιείται στην παροχή βοήθειας στο σπίτι, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 94.491,76 €.
  • Ατομική επιχείρηση εμπορίας παλαιού σιδήρου στην περιοχή της Αθήνας δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 208.076,24 €.
  • Σε ένωση αγροτικών συνεταιρισμών στην περιοχή της βορειοδυτικής Μακεδονίας καταλογίσθηκε Φ.Π.Α. συνολικού ποσού 876.081 €, λόγω μη τεκμηρίωσης των δηλωθέντων εξαγωγών και ενδοκοινοτικών παραδόσεων της.
  • Συνεργείο αυτοκινήτων στην περιοχή της Χαλκιδικής εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 606.726 €.
  • Ατομική επιχείρηση Telemarketing στην περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 242.650 €.
  • Διαφημιστική εταιρεία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 885.000 €.
  • Διαφημιστική εταιρεία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.354.872 €.
  • Επιχείρηση εστίασης στην περιοχή της Πάτρας εξέδιδε φορολογικά στοιχεία από τέσσερις (4) αδήλωτες Φ.Τ.Μ. με συνολική απόκρυψη εισοδήματος ύψους 366.366,31 €.
  • Ατομική επιχείρηση υπηρεσιών εκτύπωσης στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 773.341,50 €.
  • Σε δημοτική επιχείρηση στην περιοχή της δυτικής Αττικής, διαπιστώθηκε λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, νόθευση φορολογικών στοιχείων και καταχώρηση ανύπαρκτων εξόδων στα τηρούμενα βιβλία της, συνολικής αξίας 427.419,65 €.
  • Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών της υπηρεσίες νεκροταφείου δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 91.996,50 αποκρύπτοντας φορολογητέο εισόδημα 74.681,59 €.
  • Ναυτιλιακή εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος, με αποκρυβείσα ύλη ύψους 42.546.714,69 €.
  • Ατομική επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, απέκρυψε εισόδημα λόγω ανακριβούς δήλωσης Φ.Ε. ύψους 1.455.803,00 €.
  • Εκμεταλλευτής μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή της Αθήνας, απέκρυψε λόγω ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, συνολικό ποσό ύψους 1.104.048,58 €.
  • Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα απέκρυψε εισοδήματα ύψους 199.561,00 €, λόγω μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων ίσης αξίας.

Πηγή : in.gr


Ανεξέλεγκτοι οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα εισέβαλαν και στα δικαστήρια της Ευελπίδων



Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων εισέβαλαν χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας μέλη του Ρουβίκωνα. 






Πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα κατά της Δικαιοσύνης στον προαύλιο χώρο και αποχώρησαν.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τη νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στα δικαστήρια της Ευελπίδων,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ανοχή της Κυβέρνησης, ο Ρουβίκωνας έκανε άλλη μία από τις καθιερωμένες πλέον επιθέσεις του, αυτή τη φορά στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Όπως έχουμε ξαναπεί, δεν έχει πλέον νόημα να εγκαλέσουμε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι προφανές ότι δεν θέλουν να το κάνουν».








Πρωτοφανές - Οι γονείς κατήγγειλαν τα παιδιά τους στην Αστυνομία



Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Βόνιτσα όταν δύο γονείς πήγαν στην Αστυνομία και… κατήγγειλαν τα ίδια τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το agriniopress, ο 51χρονος πατέρας το απόγευμα της Τετάρτης άρχισε να τσακώνεται με τη σύζυγό του. Τότε ο 26χρονος γιος του άρπαξε ένα κυνηγετικό όπλο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για να τους κάνει να σταματήσουν.

Μάλιστα την ίδια ώρα η 27χρονη αδελφή του βγήκε από το σπίτι και προκάλεσε ζημιές στο αυτοκίνητο του πατέρα της. Μετά το επεισόδιο και τα δύο αδέλφια το έβαλαν στα πόδια.

Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των παιδιών τους, τα οποία αναζητούνται από την Αστυνομία.

Σε βάρος του 26χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και ενδοοικογενειακή βία και εναντίον της 27χρονης για πρόκληση φθορών σε ξένη ιδιοκτησία και ενδοοικογενειακή βία.


TA NEA


Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έγινε το χειρότερο κατεστημένο




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα 3 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:

«Συμπληρώνονται, σήμερα, τρία χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους Έλληνες. 

Υποσχέθηκε να τελειώνει με τη λιτότητα και το παλιό.

Και έφερε περισσότερη φτώχεια, διάλυση της μεσαίας τάξης, βαριά φορολογία. Έκοψε μισθούς και συντάξεις. Δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. 

Και κατέληξε να γίνει ο ίδιος το χειρότερο κατεστημένο.

Οι Έλληνες δεν τον εμπιστεύονται να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν τον εμπιστεύονται ούτε για τα μεγάλα εθνικά θέματα. 

Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε έτοιμοι. Να αλλάξουμε την Ελλάδα, να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. 

Και μπορούμε και θέλουμε. Γιατί το θέλουν πάνω από όλα οι πολίτες που διψάνε για ένα μέλλον που τους αξίζει».



Η απάντηση της κυβέρνησης στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα τιμά τα τρία χρόνια από την εκλογική ήττα της ΝΔ. Θα το ξαναπράξει το 2022, εάν είναι ακόμα στη θέση του», τόνισαν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε αμέσως αναφέροντας : 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή του ομιλία, εξέφρασε την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και την ανάγκη για άμεση πολιτική αλλαγή. 

Καλούμε εκείνους που μιλούν για “αυτογελοιοποίηση” να είναι πιο προσεκτικοί διότι συγκυβερνούν με τον κ. Πάνο Καμμένο. Σήμερα ειδικά όφειλαν να είναι διπλά προσεκτικοί γιατί συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που εξαπάτησαν τους Έλληνες».

Υ.Γ. Ως ένδειξη της σταθερής σχέσης των κυβερνητικών εταίρων σας επισυνάπτουμε και μία αναμνηστική φωτογραφία από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.




Στις 15,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ



Σύμφωνα με την έρευνα της public issue, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα της του 15,5%. 

Παρατηρείται επίσης ανάκαμψη του χώρου της Κεντροαριστεράς.  

Σύμφωνα με τo βαρόμετρο, η ΝΔ αναμένεται να είναι πρώτο κόμμα, ενώ η επόμενη Βουλή θα έχει λιγότερα κόμματα από την τρέχουσα.