Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Καταγγελία για διαφθορά κατά Πολάκη



Καταγγελία κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όπως κατέθεσε, με υπογραφή του υπουργού δόθηκαν μέσα σε δύο χρόνια με απευθείας ανάθεση, χωρίς προκήρυξη, περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ σε εταιρία ασφάλειας για τη φύλαξη των κτηρίων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Πουλής κατήγγειλε μάλιστα ότι συνεργάτες του Παύλου Πολάκη πίεζαν υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ να καταθέσουν ψευδώς ότι είχαν προσληφθεί παράνομα 23 άτομα, με παρέμβαση του πρώην υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη.

Προσέθεσε δε ότι έχει ήδη κάνει την εν λόγω καταγγελία στην εισαγγελία διαφθοράς, που διεξάγει έρευνα για την πιθανότητα τέλεσης του αδικήματος της απιστίας κατά του Δημοσίου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει από την κατάθεση του κ. Πουλή την καταγγελία ότι υπάλληλοι της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να προσπαθούν να «βάλουν χέρι» στα αρχεία του Πρωτοκόλλου του οργανισμού «της εποχής της θητείας μου, με προφανή σκοπό να τα παραδώσουν στον Πολάκη, ώστε να αλλοιωθούν».


«Έξι μήνες μετά, η διοίκηση του Κεελπνο (διορισμένη από τον Πολήκη) όχι μόνον δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση του Δικαστηρίου, αλλά έχει δώσει κάτ´εντολήν του κ. Πολάκη εκατομμύρια στην εταιρία αυτή και μάλιστα χωρίς Σύμβαση. Πάνω από 2.000.000€ επιπλέον. Σαν να πληρώνεται η εταιρία για τις «υπηρεσίες» που προσέφερε στον Πολάκη.

Εχουμε σκευωρία, παρέμβαση της Δικαιοσύνης, λεφτά και όλα αυτά με επίσημα χαρτιά και στοιχεία. Ότι δηλ για να απαλλαγούν από μένα είναι πρόθυμοι να φυτέψουν στοιχεία εναντίον μου ώστε να με πάνε ακόμη και φυλακή.  Συγγνώμη αν αυτό δεν είναι είδηση για πρώτο θέμα παντού τότε Τί είναι;.

Ποιος ξέρει τί άλλο πρόκειται να κάνουν, αφού όπως αποδεικνύεται δεν έχουν κανέναν απολύτως φραγμό. Πάντα πίστευα ότι για την εξουσία είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, αλλά ομολογώ ότι αυτό με ξεπερνά» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Πηγή : eleftherostypos.gr


Αλλαγές για 40.000 εργαζόμενους: Και επισήμως οι ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο


Οι διοικήσεις τους δεν θα διορίζονται πλέον από την κυβέρνηση αλλά θα αξιολογούνται και θα επιλέγονται από το Υπερταμείο στο οποίο οι θεσμοί έχουν δικαίωμα «βέτο» για όλες τις αποφάσεις μέσω του εποπτικού συμβουλίου

Μεταβιβάστηκαν επισήμως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου οι συμμετοχές του Δημοσίου (ΔΕΚΟ, κ.λπ.) στο Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ).

Στο Υπερταμείο πέρασαν 14 ΔΕΚΟ με 40.000 εργαζόμενους. 
Οι διοικήσεις τους δεν θα διορίζονται πλέον από την κυβέρνηση αλλά θα αξιολογούνται και θα επιλέγονται από το Υπερταμείο στο οποίο οι θεσμοί έχουν δικαίωμα «βέτο» (όπως και η ελληνική πλευρά) για όλες τις αποφάσεις μέσω του εποπτικού συμβουλίου. 

Αναλυτικά στο Υπερταμείο μεταβιβάζονται από το Δημόσιο το 34% της ΔΕΗ (το 17% παραμένει στο το ΤΑΙΠΕΔ), το 50,3% της ΕΥΔΑΠ, το 51% της ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΑΣΑ και οι θυγατρικές ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, το 25% του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ-HELEXPO, τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (μειοψηφικό ποσοστό), οι Ελληνικές Αλυκές, η ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ, η Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου και το ΟΑΚΑ. 

Εκτός βγήκαν τελικά η Αττικό Μετρό και οι Κτιριακές Υποδομές, ενώ ο ΟΣΕ και η ΕΛΒΟ αναμένεται να ενταχθούν σε επόμενη φάση. 

Για την ΕΑΒ θα προηγηθεί αξιολόγηση ώστε να διαπιστωθεί το αν πλήττεται η αμυντική ικανότητα της χώρας.

Τι λέει το Υπερταμείο 

Όπως έγινε γνωστό από το Υπερταμείο, σκοπός είναι να συγκεντρώσει κάτω από μια ενιαία δομή τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων συμμετοχών σε στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, και να προωθήσει νέα πρότυπα, αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες της σύγχρονης εποχής, που θα οδηγήσουν στην αναμόρφωση του πλαισίου διαχείρισης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. 

Οι παράγοντες του υπερταμείου προσέθεταν ότι οι στόχοι είναι υψηλοί και απαιτούν συλλογική προσπάθεια, διαφάνεια, αξιοκρατία, ανάληψη ευθύνης, μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό, εξωστρέφεια και ανοικτή επικοινωνία για να εδραιωθούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τα στελέχη και τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. 

Ενώ, δηλώνουν πως στο τέλος αυτής της μακράς διαδρομής, και όταν σταδιακά θα έχουν υλοποιηθεί οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, θα υπάρξει συμβολή στην επιτυχία του μετασχηματισμού του πιο νευραλγικού τομέα της ελληνικής οικονομίας, των δημόσιων επιχειρήσεων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομία και είναι κομβικής σημασίας, προκειμένου η χώρα να μπορέσει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τον εθνικό της πλούτο.


Αργύρης Παπαστάθης
Πηγή : protothema.gr


Η ιστορία πίσω από το «σπίτι της φρίκης» στην Καλιφόρνια


Λεπτομέρειες γύρω από το «σπίτι της φρίκης» στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, εκεί που δύο γονείς κρατούσαν τα 13 τους παιδιά αλυσοδεμένα και κάτω από άθλιες συνθήκες, έδωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Ρίβερσαϊντ, Μάικ Χέστριν. 

Τα 13 παιδιά, τα οποία οι γονείς τους κρατούσαν αιχμάλωτα επί χρόνια σε άθλιες συνθήκες στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια, ζούσαν δεμένα, πεινασμένα, ενώ συχνά οι γονείς τους έτρωγαν μπροστά τους φαγητά που δεν τους επέτρεπαν να δοκιμάσουν, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Τα θύματα, ηλικίας 2 έως 29 ετών, είναι σοβαρά υποσιτισμένα και πάσχουν από μυϊκή ατροφία και ελλιπή ανάπτυξη. Κάποια από τα παιδιά έπασχαν από νοητική στέρηση και είχαν υποστεί βλάβες στο νευρικό τους σύστημα εξαιτίας της ακραίας και παρατεταμένης κακοποίησης που έχουν υποστεί, επεσήμανε ο Μάικ Χέστριν . «Αυτό που ξεκίνησε ως παραμέληση κατέληξε σε βίαιη κακοποίηση», εξήγησε ο ίδιος. 

Οι γονείς των παιδιών, ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τέρπιν, αντιμετωπίζουν 12 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων βασανιστήρια, κακοποίηση ανηλίκων και παράνομη κράτηση, ενώ αν κριθούν ένοχοι, κινδυνεύουν με έως και 94 χρόνια κάθειρξη ο καθένας. 

Ο 57χρονος Ντέιβιντ κατηγορείται επίσης για ανάρμοστες πράξεις εις βάρος ενός παιδιού μικρότερου των 14 ετών με τη χρήση βίας, απειλών ή εξαναγκασμού. Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι με αυτό τον τρόπο ο πατέρας τιμωρούσε μία από τις κόρες του, αν και δεν φαίνεται να έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Μόνο το δίχρονο μωρό φαίνεται να μην έχει υποστεί βασανιστήρια και να έχει τραφεί σωστά. 

Ο ίδιος και η 49χρονη σύζυγός του ήταν αμίλητοι κατά τη χθεσινή πρώτη εμφάνισή τους ενώπιον δικαστηρίου, ενώ μέσω των δικηγόρων τους δήλωσαν αθώοι. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 23 Φεβρουαρίου.

Ο Χέστριν τόνισε ότι τα παιδιά έχουν υποστεί «σοβαρή κακοποίηση σωματική και συναισθηματική (…) μια διεστραμμένη συμπεριφορά». «Διεξάγεται έρευνα», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι ενδέχεται να απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες εναντίον των γονιών. 

«Τα παιδιά στερούνταν τροφής, βασική υγιεινής και ιατρικής φροντίδας και τιμωρούνταν για “αδικήματα”, όπως το να πλένουν τα χέρια τους πάνω από τον καρπό», σημείωσε. 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στα παιδιά επιτρεπόταν να κάνουν μπάνιο μία φορά τον χρόνο. «Απ’ ό,τι φαίνεται οι γονείς αγόραζαν τρόφιμα για τους ίδιους, αλλά δεν επέτρεπαν στα παιδιά να τα φάνε», σημείωσε. 

«Αγόραζαν φαγητό, όπως πίτες, μηλόπιτες, κολοκυθόπιτες, τις άφηναν στον πάγκο της κουζίνας και άφηναν τα παιδιά να τις κοιτάνε, αλλά όχι να τις φάνε», εξήγησε. 

Εξαιτίας του υποσιτισμού το 12χρονο παιδί είχε το μέσο βάρος ενός 7χρονου, ενώ το μεγαλύτερο, μια 29χρονη κοπέλα ζύγιζε μόλις 37 κιλά. 

Το ζευγάρι συνελήφθη την Κυριακή στο σπίτι τους στο Πέρις της Καλιφόρνια, περίπου 113 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες, αφού μια από τις αποστεωμένες έφηβες κόρες του σκαρφάλωσε από το παράθυρο και κατάφερε να καλέσει την αστυνομία. Ένα από τα αδέλφια της που διέφυγε μαζί της, τρόμαξε και επέστρεψε στο σπίτι, δήλωσε ο Χέρστιν. 

«Το 17χρονο θύμα που διέφυγε κατέστρωνε εδώ και δύο χρόνια με τα αδέλφια της ένα σχέδιο για να γλιτώσουν από τις κακοποιήσεις», εξήγησε ο ίδιος. 

Ο πατέρας είχε δηλώσει το σπίτι όπου ζούσε η οικογένεια από το 2014 ως έδρα ενός ιδιωτικού σχολείου και τον ίδιο διευθυντή. Τα παιδιά του ήταν οι μόνοι μαθητές. Οι περισσότερες πολιτείες, περιλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, δεν ελέγχουν ούτε επιθεωρούν τα σχολεία αυτά. 

Μάλιστα ο Χέστριν επεσήμανε ότι η εκπαίδευση των παιδιών ήταν ελλιπής, καθώς δεν έχουν βασικές γνώσεις και δεν γνωρίζουν για παράδειγμα τι είναι τα φάρμακα και η αστυνομία. 

Τα θύματα δήλωσαν ότι οι γονείς τους άρχισαν να τα δένουν πριν χρόνια ως τιμωρία, αρχικά με σκοινιά. Αφού ένα από αυτά διέφυγε «οι κατηγορούμενοι άρχισαν να χρησιμοποιούν αλυσίδες και λουκέτα για να τα δένουν στα κρεβάτια τους», επεσήμανε ο εισαγγελέας. 

Τα παιδιά «συχνά δεν αφήνονταν ελεύθερα ούτε καν για να πάνε στην τουαλέτα». 

«Αν τα παιδιά έπλεναν τα χέρια τους πάνω από τους πήχεις, τα κατηγορούσαν ότι έπαιζαν με το νερό και τα έδεναν». Η ποινή για αυτό το «αδίκημα» περιλάμβανε ξυλοδαρμό ή ακόμη και πνιγμό.

Και όταν δεν ήταν δεμένα ήταν κλεισμένα δε διαφορετικά δωμάτια και δεν τους επέτρεπαν να παίζουν. «Δεν τους επέτρεπαν να έχουν παιχνίδια, αν και στο σπίτι βρέθηκαν πολλά μέσα στα κουτιά τους, χωρίς να έχουν ανοιχτεί ποτέ», τόνισε ο Χέρστιν. 

Τα παιδιά δεν είχαν πάει σε γιατρό τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ οδοντίατρο. 

Οι κακοποιήσεις και η παραμέληση ξεκίνησε όταν η οικογένεια ζούσε στο Φορτ Ουόρθ του Τέξας, με τους γονείς κάποια στιγμή να ζουν σε άλλο σπίτι από τα περισσότερα παιδιά και να περνούν μερικές φορές απλώς για να τους δώσουν φαγητό. 

Η οικογένεια μετακόμισε στη Μουριέτα της Καλιφόρνιας το 2010 και μετά στο Πέρις το 2014, με τις κακοποιήσεις να εντείνονται. 

Στο μεταξύ ίσως μια ημέρα αποκαλυφθούν και άλλες τραγικές λεπτομέρειες από τη ζωή των παιδιών αυτών, καθώς τους επέτρεπαν να κρατούν ημερολόγια, από τα οποία οι ερευνητές έχουν εντοπίσει εκατοντάδες σελίδες. 

Τα ημερολόγια αυτά, τόνισε ο εισαγγελέας, «θα αποτελέσουν ισχυρά πειστήρια για τα όσα συνέβησαν σε αυτό το σπίτι».


ΤΟ ΒΗΜΑ


Κατάληψη αντιεξουσιαστών στον ΔΣΑ και στην ΕΥΔΑΠ -Εγιναν προσαγωγές



Σε κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προχώρησαν πριν από λίγο αντιεξουσιαστές, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Γρηγόρη Τσιρώνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν γίνει 11 προσαγωγές. 

Στην ανακοίνωση για τον ΔΣΑ, η ομάδα των αντιεξουσιαστών αναφέρει: «Σήμερα 19 Γενάρη αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συμβολική κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

 Ο Δικηγορικός Σύλλογος, ως αυτοαποκαλούμενος θιασώτης της δικαιοσύνης να πάρει θέση απέναντι στην έωλη και εκδικητική δικαστική απόφαση του κατ’ οίκον περιορισμού που επιβλήθηκε στο σύντροφό μας. Μια απόφαση που δημιουργεί μια νέου τύπου φυλακή η οποία του στερεί ακόμα και τα “δικαιώματα” των κρατουμένων που αποτελούν κεκτημένα μακροχρόνιων και σκληρών αγώνων εντός των φυλακών. Ο περιοριστικός αυτός όρος του επιβλήθηκε αφενός λόγω της πολυετούς φυγοδικίας του που ο ίδιος επέλεξε απέναντι σε ένα σαθρό κατηγορητήριο που σχετιζόταν με την υπόθεση των ληστών με τα μαύρα -υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε, και αφετέρου για να στηρίξει τη νέα αστυνομοδικαστική σκευωρία που τον κατηγορεί εκ νέου ως μέλος των “ληστών του Διστόμου” αναβαθμίζοντας το κατηγορητήριο με δεκάδες ανεξιχνίαστες ληστείες υπό την ομπρέλα των δράσεων της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας καθιστώντας τον για ακόμα 27 μήνες αιχμάλωτο του κράτους και του κεφαλαίου και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο».

Σχεδόν ταυτόχρονα άλλη ομάδα προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου της ΕΥΔΑΠ στη Σατωβριάνδου, όπου έγιναν 15 προσαγωγές, με την ομάδα των αντιεξουσιαστών να σημειώνει:  «Ενημερώνουμε ότι τώρα (12:00) μία διμοιρία έχει περικυκλώσει συντρόφους της Συνέλευσης Αδιαμεσολάβητης Δράσης ΒΚΠΖ σε παρέμβαση-μοίρασμα στην ΕΥΔΑΠ στην Ομόνοια (Σατωβριάνδρου)».






Πηγή:  iefimerida.gr 


Κούγιας: Δεν έχει σχέση ο Ναστούλης με τον φόνο Στεφανάκου



Σε δήλωση - ανακοίνωση Τύπου προέβη ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας με την οποία υποστηρίζει ότι ο Κ. Ναστούλης δεν έχει σχέση με τη δολοφονία Στεφανάκου.

Όπως επισημαίνει ο ποινικολόγος, η δήλωση εκδόθηκε ως απάντηση των δημοσιευμάτων που περιγράφουν - χωρίς ωστόσο να αναφέρουν το όνομά του - ως ύποπτο για τη δολοφονία τον πελάτη του.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:




Οικογενειακά επιδόματα: Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν



Προκαταβολή του νέου επιδόματος τεκνών ως το τέλος Μαρτίου του 2018 με βάση τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2016 και δήλωσαν το 2017, θα λάβουν σε πρώτη φάση οι οικογένειες που έχουν 1, 2, 3 ή και περισσότερα παιδιά.

Τα οικογενειακά επιδόματα φέτος θα καταβάλλονται κάθε δύο μήνες, όπως διαμορφώθηκαν από τις πρόσφατες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή. 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το επίδομα θα χορηγείται κάθε δύο μήνες από τον ΟΓΑ, ενώ έχουν αναδιαμορφωθεί τα ποσά του μηνιαίου επιδόματος ανά παιδί για κάθε οικογένεια ως εξής:

70 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί (από 40 το 2017)
140 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά (από 80 το 2017)
280 ευρώ για οικογένεια με 3 παιδιά (από 240 το 2017)
για κάθε επιπλέον παιδί μετά το 3ο θα προστίθενται 140 ευρώ.


Προσοχή! Παγίδα τεκμηρίων κρύβει η απόφαση για το νέο επίδομα τέκνων, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. Οικογένειες που δηλώνουν μεν χαμηλό εισόδημα (π.χ. 10.000 ευρώ) αλλά φορολογούνται με τεκμήριο εισοδήματος (π.χ. 14.000 ευρώ) θα πάρουν μικρότερο επίδομα γιατί θα ληφθεί υπόψη το εισόδημα βάσει τεκμηρίων και όχι το δηλωθέν.

Αυτό θα γίνει και με την προκαταβολή του πρώτου διμήνου, που θα δοθεί με βάση το τεκμαρτό εισόδημα του 2016, και όχι με βάση αυτό που πραγματικά δήλωσαν οι δικαιούχοι της ενίσχυσης.

Τα τεκμήρια είναι κρυφός κόφτης που φτάνει μέχρι και αποκλεισμό από το επίδομα για όσους δηλώνουν λίγα, αλλά έτυχε να έχουν λόγω τεκμηρίων μεγαλύτερο φορολογητέο εισόδημα!

Για παράδειγμα: Οικογένεια με ένα παιδί που δήλωσε εισόδημα 9.500 ευρώ, το 2017, αλλά φορολογήθηκε βάσει τεκμαρτού εισοδήματος 12.000 ευρώ (λόγω σπιτιού, Ι.Χ., ή ενός δεύτερου -πατρικού- ακινήτου), δεν θα πάρει το επίδομα που αναλογεί στο εισόδημα των 9.500 ευρώ, αλλά αυτό που αναλογεί στο εισόδημα των 12.000 ευρώ και ας μην είναι πραγματικό. Αντί για 70 ευρώ το μήνα που θα έπαιρνε αν λαμβανόταν υπόψη το εισόδημα των 9.500 ευρώ, θα λάβει 42 ευρώ. Αν έχει δυο παιδιά θα πάρει 140 ευρώ, είτε με τα 9.500 ευρώ εισόδημα είτε με τα 12.000 ευρώ τεκμαρτό εισόδημα. Αν όμως το τεκμαρτό βγει πάνω από 12.000 ευρώ τότε θα πάρει 84 ευρώ για δυο παιδιά και όχι 140.



Πηγή : in.gr


Βαρουφάκης: Όταν ο Τσίπρας δέχθηκε πλεονάσματα 3,5% τον ρώτησα «είσαι ηλίθιος;»


«Πλέον δεν μπορώ να αναγνωρίσω τον Ευκλ. Τσακαλώτο - Έγινε yes man»

Στην περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015, στο κλίμα που επικράτησε στο κυβερνητικό στρατόπεδο την ημέρα του δημοψηφίσματος, αλλά και στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν ήθελαν να κερδίσουν το δημοψήφισμα. «Εγώ δεν πίστευα ότι θα κερδίσουμε, αλλά το ποθούσα» σημείωσε, προσθέτοντας πως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος τα πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα και των κυβερνητικών στελεχών ήταν θλιμμένα παρά τη νίκη.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ μίλησε και για τη στιχομυθία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν έμαθε ότι ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με τους δανειστές για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, χωρίς να συμβουλευτεί τον ίδιο. «Του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω» υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας πως στην πραγματικότητα τον αποκάλεσε με πιο σκληρό τρόπο απ' ό,τι «ηλίθιος».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «επίπονη» τη σχέση του με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Την περίοδο της διαπραγμάτευσης ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Ο Ευκλείδης έγινε yes man στις 6 Ιουλίου, μέχρι τότε δεν ήταν. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλλάγη. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου» είπε.

Καταφέρθηκε παράλληλα εναντίον του Γιώργου Χουλιαράκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εντολοδόχο της τρόικας». «Ο Γιώργος Χουλιαράκης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως εντολοδόχος της τρόικας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου» ανέφερε.

Για τη διαπραγμάτευση του 2015, ο κ.Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση είχε ως «όπλο» την αναδιάρθρωση των ομολόγων της ΕΚΤ και πως ο Μάριο Ντράγκι πίεσε για να μην συμβεί αυτό, υπό τον φόβο ότι θα κλείσουν οι τράπεζες. «Δεν ξέρω πότε αποφάσισε να συνθηκολογήσει ο Τσίπρας» πρόσθεσε για τον Πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είχε πει στα Eurogroup ούτε μία λέξη με την οποία δεν ήταν σύμφωνος ο Αλ. Τσίπρας.



Πηγή : naftemporiki.gr


ΔΝΤ για χρέος: Παρά την πρόοδο, δεν έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές



Ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσιγκτον, επεσήμανε ότι δεν έχουν ακόμη γεφυρωθεί οι διαφορές του Ταμείου με τους Ευρωπαίους, προκειμένου να εγκριθεί από το ΔΝΤ η ενεργοποίηση της προληπτικής γραμμής πίστωσης που περιλαμβάνει το επί της αρχής πρόγραμμα.

Όπως ανέφερε, το ΔΝΤ έχει ένα «επί της αρχής» πρόγραμμα με την Ελλάδα και προκειμένου να ενεργοποιηθεί θα πρέπει να συντρέχουν δύο προϋποθέσεις: Πρώτον θα πρέπει να εφαρμόζεται το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, κάτι που γίνεται και υπάρχει πρόοδος, και δεύτερον να υπάρξει ελάφρυνση χρέους που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Όταν θα έχουμε και τα δύο αυτά ζητήματα στη θέση τους θα πάμε στο Εκτελεστικό μας Συμβούλιο για να ενεργοποιήσουμε το "επί της αρχής" πρόγραμμα», επεσήμανε.

Συμπληρώνοντας, υποστήριξε ότι παρόλο που έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους σε σχέση με το 2015, δεν έχουν γεφυρωθεί όλες οι διαφορές. Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για κάτι τέτοιο και επανέλαβε πως παραμένουν οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, γεγονός που καθιστά αβέβαιη τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο ανεύθυνος Τσίπρας ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο για το Σκοπιανό αντί τους πολιτικούς αρχηγούς



Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι πιο επικίνδυνο και ανεύθυνο έχει περάσει από την χώρα και το αποδεικνύει καθημερινά.

Εχθές αποφάσισε ανεύθυνα και προκλητικά να ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο πρώτα για το Σκοπιανό, αντί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα που δεν τον διακρίνει δυστυχώς, να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς πρώτα.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι το Σκοπιανό, ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να μην ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους βουλευτές, το λαό και να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ. Είναι πια προφανές ότι ο πρωθυπουργός προτάσσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του ακόμη και έναντι του εθνικού συμφέροντος. 

Σήμερα μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή. Πρωτοφανής ανευθυνότητα, από μια επικίνδυνη Κυβέρνηση που αναλαμβάνει πλέον αποκλειστικά τις ευθύνες της για ό,τι συμβεί».




Απίστευτο μητέρα έδεσε το γιο της και τον έσερνε πίσω από το μηχανάκι



Νοτιοδυτική Κίνα : Το παιδάκι, του οποίου η ηλικία δεν έχει αποκαλυφθεί, διακρίνεται να βρίσκεται στο έδαφος με τα δύο του χέρια δεμένα με σκοινί στο πίσω μέρος ενός σκούτερ, ουρλιάζοντας καθώς σέρνεται στο έδαφος ενώ κινείται το σκούτερ.

Η μητέρα, λέει στο βίντεο, πως ο γιος της είναι πολύ άτακτος και πως του μαθαίνει πώς να φέρεται σωστά. Λέει δε, πως το κάνει τις τελευταίες δύο ή τρεις ημέρες.




Να επιδείξει ρεαλισμό κάλεσε την ΠΓΔΜ ο γ.γ. του ΝΑΤΟ από τα Σκόπια



Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ έχει από το πρωί ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πραγματοποιεί από την Τετάρτη διήμερη επίσκεψη στα Σκόπια.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ μίλησε το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίαση της Συνέλευσης (Βουλής) της ΠΓΔΜ. Στην ομιλία του ευχαρίστησε αρχικά την βαλκανική χώρα για τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι οι πόρτες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας παραμένουν ανοιχτές για τη χώρα.

«Είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό. Χρειάζεται ακόμη δουλειά, όπως η επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το συνταγματικό όνομα της χώρας σας», σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στις φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ συναντήθηκε ήδη με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, την υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον πρόεδρο της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά την οποία θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.


Πηγή : naftemporiki.gr


Σεισμός 3,9 Ρίχτερ αναστάτωσε τον Βόλο



Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ αναστάτωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τον Βόλο και τις γύρω περιοχές.

Επρόκειτο για επιφανειακό σεισμό με εστιακό βάθος 5 χλμ.και σημειώθηκε στις 23.58 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 2 χλμ. από τη Μακρινίτσα. 


Ο Βασίλης Στεφανάκος μέσα στο αυτοκίνητό του λίγα λεπτά μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση



Ο Στεφανάκος εικονίζεται να κείτεται στο κάθισμα του συνοδηγού στο αυτοκίνητό του, αφότου οι εκτελεστές του τον «γάζωσαν» κυριολεκτικά με 22 σφαίρες.

Οι δύο δράστες, που επέβαιναν σε μηχανή, τον πλησίασαν, άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού του θωρακισμένου τζιπ και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ.

Tα ντοκουμέντα που φέρνει στο «φως» ο ALPHA, είναι σοκαριστικά.