Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΕΣΑΜΕΑ: Νέες απαιτήσεις των Θεσμών για την πιστοποίηση των ΑμεΑ


Αλλαγές στο σύστημα παροχών για τα Άτομα με Αναπηρία φέρνει η εισαγωγή του όρου εισαγωγής "λειτουργικότητα" ICF που απαιτούν οι Θεσμοί από τη χώρα μας.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για την αξιολόγηση των ικανοτήτων των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων σύμφωνα με διεθνές εγχειρίδιο που έχει καταρτίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το εγχειρίδιο αυτό χρησιμοποιεί επιστημονική αξιολόγηση και τεκμηρίωση των αναπηριών και της λειτουργικότητας του ατόμου, και χρησιμοποιείται στην πιστοποίηση των δικαιωμάτων τους. Το ICF προωθείται με στο άρθρο 215 του πολυνομοσχεδίου. Σε αυτό αναφέρεται ότι θα υπάρξει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Περιφέρεια Αττικής, για όσους υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση για αναπηρικά επιδόματα.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ, Γιάννης Λυμβαίος, επισήμανε μιλώντας στη Βουλή ότι η χρήση του ICF βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο το χώρο των αναπήρων και πρόσθεσε:

"Η απαίτηση των δανειστών της χώρας για την εισαγωγή της λειτουργικότητας στην πιστοποίηση της αναπηρίας είναι  παράλογη, αδικαιολόγητη και εχθρική... Το αναπηρικό κίνημα στηρίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία απλοποιεί τη διαδικασία απονομής και πληρωμής επιδομάτων και απαλλάσσει τους πολίτες με αναπηρία και τις οικογένειές τους από περιττή γραφειοκρατία".

Αναπηρικό κίνημα

Σύμφωνα με τον κ. Λυμβαίο, η εφαρμογή του προγράμματος μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνο εάν μέσω αυτού επιδιώκεται η πραγματική αποτύπωση της κατάστασης που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα της κρίσης. Προϋποθέσεις:

-Το πιλοτικό πρόγραμμα δεν παρεμβαίνει στην απονομή πιστοποίησης αναπηρίας.
-Δεν αλλάζουν οι όροι προϋπόθεσης για τη χορήγηση των αναπηρικών επιδομάτων.
-Δεν εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια ή περιουσιακά στοιχεία και στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων που αφορά στα άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και των οικογενειών που έχουν μέλη τους άτομα με αναπηρία, δεν προσμετρούνται τα πάσης φύσεως επιδόματα αναπηρίας
-Δεν μειώνονται τα αναπηρικά επιδόματα ούτε 1 λεπτό.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Spiegel: Πίσω από τον στόχο ο Τσίπρας



Σε μεγάλη καθυστέρηση βρίσκεται η Ελλάδα σχετικά με την υλοποίηση των προαπαιτουμένων για να λάβει χρήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, υποστηρίζει το Spiegel. SZ: εν όψει ρεκόρ στον τουρισμό η Ελλάδα.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού Spiegel που κυκλοφορεί το Σάββατο διαβάζουμε σε συνοπτικό άρθρο για την Ελλάδα, καθοδόν προς την έξοδο από τα μνημόνια, ότι καθυστερεί και πάλι τις μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με δικές του πληροφορίες. Και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο καιρός πιέζει.

«Φτου κι από την αρχή» γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος. «Η Ελλάδα καθυστερεί υπερβολικά με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού από τα 110 προαπαιτούμενα, στα οποία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει δεσμευτεί, εγκρίνονται μόνο τα 51. Αυτό προκύπτει από την τρίτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος που έχουν επεξεργαστεί η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Τα υπόλοιπα 50 προαπαιτούμενα βρίσκονται σε εκκρεμότητα, οι ελληνικές αρχές δεν τα έχουν υλοποιήσει. Μεταξύ αυτών ανήκουν για παράδειγμα τμήματα της φορολογικής μεταρρύθμισης», αναφέρει ο συντάκτης και καταλήγει:

«Ο Τσίπρας μένει πίσω από τον στόχο. Η κυβέρνησή του πρέπει μέχρι τις 22 του μηνός να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, διότι τότε συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης με θέμα την αποδέσμευση της επόμενης δόσης ύψους 7 δις ευρώ». Το γερμανικό περιοδικό υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν προκλήθηκε μεγάλη οργή για τις μεταρρυθμίσεις και τα προγράμματα διάσωσης των δανειστών, η οποία οδηγούσε στην καθυστέρηση καταβολής των δόσεων. Όμως κάθε φορά την τελευταία στιγμή κατέληγαν οι δύο πλευρές σε κάποια συμφωνία.



Πηγή: Deutsche Welle, eleftherostypos.gr


Γελάει η υφήλιος με δήλωση Τσακαλώτου: Είμαστε μια κυβέρνηση με σοβαρότητα, που δεν πουλάει φούμαρα



Η πλέον ξεπουλημένη δήθεν αριστερή κυβέρνηση όλων των εποχών.

Έχοντας διαλύσει τον κοινωνικό ιστό, έχοντας καταστρέψει επιχειρήσεις και οικογένειες, έχοντας δεσμεύσει και χρεώσει την χώρα για 100 χρόνια, βγαίνουν με θράσος έχοντας ξεπουλήσει τα πάντα να κάνουν και δηλώσεις που εξοργίζουν και προκαλούν γέλια.

Για βελτίωση του οικονομικού κλίματος της χώρας είπε με θράσος ο πουλημένος στους δανειστές Τσακαλώτος και για αύξηση της κατανάλωσης από τους Έλληνες φορολογούμενους  για να υποστηρίξει χωρίς να ντρέπεται ότι τα θετικά αποτελέσματα οφείλονται «σε μια κυβέρνηση με σοβαρότητα που δεν πουλάει φούμαρα».

Και άρχισε να λέει νούμερα ο Τσακαλώτος, για να δικαιολογήσει την χαρά του αδιαφορώντας για τα πραγματικά νούμερα στους οικογενειακούς προυπολογισμούς και στις επιχειρήσεις.

«Άλλαξε η ατζέντα. Το βλέπουμε και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Δεν έχει τις αντιδράσεις καταστροφολογίας που είχε σε προηγούμενες συνεδριάσεις κατά το κλείσιμο της πρώτης και δεύτερης αξιολόγησης» και πρόσθεσε «έχετε καταλάβει ότι αλλάζει η ατζέντα. Αλλάζει γιατί έχετε μια κυβέρνηση με σοβαρότητα που δεν πουλάει φούμαρα. Που ξέρει ότι έχει μπροστά της δυσκολίες αλλά προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα για τα κοινωνικά και τα δικαιωματικά. Γιατί λύνουμε εμείς τα λιμνάζοντα προβλήματα; Γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις λειτουργούσαν με το ρητό «μην κάνεις σήμερα αυτό που μπορείς να κάνεις αύριο» ενώ εμείς λέμε «μην κάνεις αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα».

Συνέχισε λέγοντας «Κάθε φορά που μιλάω στην αίθουσα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από την προηγούμενη φορά που μίλησα. Θα σας τα εξηγήσω. Τα σπρέντς έχουν μειωθεί σε σχέση με το επίπεδο που βρίσκονταν κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού . Στην κατανάλωση παρατηρείται μεγάλη κίνηση. Αυτά τα Χριστούγεννα έγιναν βελτιώσεις στην κατανάλωση. Τέλος για την πραγματική οικονομία να σας πω ότι στις 2 Ιανουαρίου βγήκε το νέο μάρκετ που δείχνει ότι στην μεταποίηση είχαμε ρεκόρ από το 2008 αύξησης παραγγελιών».

«Αυτά τα τρία νέα στοιχεία μετά τον προϋπολογισμό δείχνουν την πορεία βελτίωσης. Χθες είχαμε το Euro Working Group και το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Θα ακολουθήσει η συζήτηση για την δόση και για το κομμάτι που αφορά τα αποθέματα για την περίοδο όταν βγούμε από το μνημόνιο και θα ανοίξει και η συζήτηση για το χρέος».

Αυτά όταν ο ελληνικός λαός υποφέρει.




Η κυβέρνηση Τσίπρα θα παίρνει το σπίτι σου ακόμα και για χρέη 500€



Είναι τραγικά τα μέτρα που περνάει η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία έχει εξελιχθεί η χειρότερη αντικοινωνική και μνημονιακή κυβέρνηση που πέρασε από την χώρα.

Όπως είπε και ο  Ντάισελμπλουμ, η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπουλάει τα πάντα εύκολα, μήπως και καταφέρει να μείνει στην εξουσία αδιαφορώντας εντελώς για τον ελληνικό λαό που εξαπάτησε και τον έχει και υποφέρει.

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνονται οι πλειστηριασμοί επί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο από την 1η Μαΐου 2018 - Η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή και εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα - Δείτε το πλήρες κείμενο
Την διεύρυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη προς το Δημόσιο προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα. 

Οι πλειστηριασμοί επί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο θα γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο από την 1η Μαΐου 2018.


Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: 
- Ορίζεται ότι οι πλειστηριασμοί διενεργούνται αδαπάνως για το Δημόσιο με ηλεκτρονικά μέσα από πιστοποιημένο για το σκοπό αυτό υπάλληλο του πλειστηριασμού.

- Προβλέπονται μεγαλύτερες προθεσμίες για την κοινοποίηση στον οφειλέτη του προγράμματος πλειστηριασμού, την αποστολή στον συμβολαιογράφο των σχετικών εγγράφων, την αναγγελία του επισπεύδοντος Δημοσίου γα άλλα χρέη στον οφεθλέτη προς αυτό κλπ.

- Καθορίζεται το ελάχιστο περιεχόμενο της περίληψης του προγράμματος πλειστηριασμού το οποίο δημοσιεύεται αδαπάνως για το Δημόσιο με επιμέλεια δικαστικού επιμελητή στην ιστοσελίδα δημοσιευμάτων πλειστηριασμών.

- Τροποποιείται το άρθρο 61 σχετικά με την κατάταξη του Δημοσίου σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης κινητού ή ακίνητου κατά οφειλέτη του, σύμφωνα με τα οριζόμενα άρθρα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ή του πτωχευτικού κώδικα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ). Η τροπολογία ουσιαστικά «δένει» τον Κώδικα αυτό με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και έρχεται να φέρει και στο Δημόσιο τις προβλέψεις του νόμου για τις οφειλές ιδιωτών προς τις τράπεζες.

Ουσιαστικά, με την τροπολογία αυτή και από τη στιγμή που θα ξεκινά η διαδικασία της κατάσχεσης, ο οφειλέτης θα πρέπει να ρυθμίσει τα χρέη του προς το Δημόσιο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς μέσα σε δύο εβδομάδες το πολύ, το ακίνητό του θα βγαίνει σε πλειστηριασμό.



Σκληρή ανακοίνωση ΔΣΑ κατά κυβέρνησης για την υπόθεση των «οκτώ»



Για πρωτοφανή αλλαγή πλεύσης στην πάγια τακτική που ακολουθείτο ως σήμερα να σέβεται τις αποφάσεις για το άσυλο κάνει λόγο, με σκληρή ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος
Αθηνών, αναφερόμενος στις εξελίξεις για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Ο ΔΣΑ επίσης επικρίνει τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για ύπαρξη ενδείξεων ότι οι οκτώ είχαν κάποια συμμετοχή στο πραξικόπημα στη γείτονα, σημειώνοντας ότι η εν λόγω τοποθέτηση «προκαλεί προβληματισμό», καθώς φαίνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί τόσο τη θέση όλων των διεθνών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία όσο και την απόφαση του Αρείου Πάγου», απόσπασμα της οποίας και παραθέτει στη συνέχεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣΑ:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη της υπόθεσης της αίτησης παροχής διεθνούς προστασίας (αίτησης ασύλου) στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Η Κυβέρνηση επέλεξε τον ρόλο διαδίκου στην υπόθεση, σε μια πρωτοφανή αλλαγή πλεύσης, καθώς μέχρι τώρα κατά πάγια πρακτική σεβόταν απαρέγκλιτα τις αποφάσεις των Επιτροπών Ασύλου. Προκαλεί επίσης προβληματισμό ότι κατά τη διάρκεια της εκκρεμοδικίας Υπουργοί της Κυβέρνησης ισχυρίζονται πως υπάρχουν υπόνοιες ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες και ότι μελετάται το ενδεχόμενο εκδίκασής τους στην Ελλάδα κατ’ άρθρο 8 ΠΚ.   

Η Ελληνική Κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί τόσο τη θέση  όλων των διεθνών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Τουρκία, όσο και την κρίση του Αρείου Πάγου, που επ' αφορμή των αιτημάτων εκδόσεως της Τουρκικής κυβέρνησης, αποφάνθηκε ότι: “... στην Τουρκία έχουν δημιουργηθεί, για διάφορους λόγους, αντικειμενικές συνθήκες, εξαιτίας των οποίων αμφισβητείται πλέον η τήρηση στην εν λόγω χώρα της αρχής της δίκαιης δίκης, όταν, μάλιστα, κατά τρόπο προδήλως απαξιωτικό, καθαιρέθηκαν δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου της Τουρκίας και οδηγήθηκαν κατ’ ευθείαν στα κρατητήρια, γεγονός που υπονομεύει την αξιοπιστία του δικαστικού της συστήματος και θέτει υπό σοβαρή αμφισβήτηση την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία, καθώς και την αμεροληψία των δικαστών” (ΑΠ 136/2017).
Τέλος, η πρόσφατη σύλληψη του ενός στρατιωτικού, και μάλιστα εντός των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας Ασύλου, αντίκειται στο άρθρο 46 Ν.4375/2016, καθώς δεν νοείται σύλληψη οιουδήποτε τελεί σε καθεστώς αιτούντος διεθνούς προστασίας και είναι ελεύθερος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, πιστός στις παραδόσεις και τους αγώνες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αίσθημα ευθύνης, και θα παρεμβαίνει στο πλαίσιο της εκ του νόμου αρμοδιότητάς του για «την υπεράσπιση των αρχών και κανόνων του κράτους δικαίου σε μια δημοκρατική κοινωνία» (άρθρο 90 του Κώδικα Δικηγόρων)».



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Έγκλημα σε ζωολογικό κήπο: Σκότωσαν 9 υγιέστατα λιονταράκια



Σάλος έχει προκληθεί στη Σουηδία από την απόφαση της διοίκησης ενός Ζωολογικού Κήπου να θανατώσει εννιά υγιέστατα λιονταράκια, με το αιτιολογικό ότι σύντομα θα αναπτύσσονταν και θα… μεγάλωναν υπερβολικά.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του Borås Djurpark Zoo ακολούθησε τη συγκεκριμένη λογική από το 2012 έως και σήμερα, υποστηρίζοντας ότι αν τα λιονταράκια μεγάλωναν, το προσωπικό θα ήταν αδύνατο να τα μετακινήσει ή να πουληθούν.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, η διοίκηση έδινε εντολή για τη θανάτωση των μεγάλων αιλουροειδών όταν εκείνα συμπλήρωναν το δεύτερο έτος της ζωής τους.

Ο εκπρόσωπος του Ζωολογικού Κήπου επιβεβαίωσε το θέμα και επέμεινε, λέγοντας πως «δεν έχουμε άλλον τρόπο να το διαχειριστούμε. Προσπαθήσαμε να τα πουλήσουμε ή να τα μεταφέρουμε σε άλλους ζωολογικούς κήπους, δίχως επιτυχία. Αν μεγάλωναν πολύ, θα έπρεπε να μετακινήσουμε τα άλλα ζώα που έχουμε».

Τα εννιά λιονταράκια είχαν και ονόματα. Πιο συγκεκριμένα τα αποκαλούσαν Potter, Weasley, Simba, Rafiki, Nala, Sarabi, Kiara, Kovu και Banzai.

Οι Simba, Rafiki, Nala και Sarabi θανατώθηκαν το 2013, μόλις έναν χρόνο μετά τη γέννησή τους. Οι Cubs Kiara, Banzai και Kovu θανατώθηκαν το 2015. Οι Potter και Weasley θανατώθηκαν το 2016.


Πηγή : eleftherostypos.gr



Μάθε την ηλικία του σώματός σου με τρεις απλές ασκήσεις!



Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν εντάξει την άσκηση στη ζωή τους μαζί με ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.

Ασκούνται κάποιες φορές για να χάσουν κιλά ή να σφίξουν, αλλά πολλές φορές και γιατί έχουν καταλάβει πως η εκγύμναση είναι σημαντική για τη σωματική και την ψυχική τους υγεία.

Όσο περνούν τα χρόνια, η άσκηση γίνεται όλο και πιο σημαντική, καθώς τα οφέλη για την υγεία είναι πολλά. Ωστόσο, το ερώτημα είναι για να μπορείς να σε αποκαλείς fit, τι πρέπει να κάνεις; Το ανεβοκατέβασμα της σκάλας, χωρίς λαχάνιασμα ή η μία ώρα περπάτημα χωρίς να σε μαζεύουν είναι ΟΚ;

Η παρακάτω λίστα μας δίνει τα «φώτα» της με το τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε ηλικία για να μπορούμε να λέμε «Ναι, είμαι fit!».

Στα 20 πρέπει ...

Να τρέξεις 5 χλμ σε 30 λεπτά
Να κάνεις 20 burpees συνεχόμενα
Να κάτσεις σανίδα για 1 λεπτό

Στα 30 πρέπει ...

Να τρέξεις 1.5 χιλιόμετρο σε λιγότερο από 9 λεπτά
Να κάτσεις σανίδα για 45 δευτερόλεπτα
Να κάνει dealift με βάρος περισσότερο από το μισό δικό σου

Στα 40 πρέπει ...

Να κάνεις σπριντ για 1 λεπτό χωρίς να σταματήσεις
Να κάνεις 10 press ups χωρίς να σταματήσεις
Να αγγίξεις τα δάχτυλα των ποδιών σου με ίσια γόνατα

Στα 50 σου πρέπει ...

Να τρέξεις με ένα μέσο ρυθμό για 1 λεπτό χωρίς να σταματάς
Να κάνεις 5 burpees χωρίς να σταματήσεις
Να χαμηλώσεις προς το πάτωμα ενώ είσαι σταυροπόδι και να επανέλθεις στη θέση σου

Στα 60 σου πρέπει ...

Να κάνεις πάνω από 10.000 βήματα τη μέρα
Να κάνεις 12 καθίσματα χωρίς να σταματάς
Να αγγίζεις τα δάχτυλά σου, φέρνοντας το ένα χέρι πάνω από τον ώμο και το άλλο πίσω από τα πλευρά. Τα χέρια συναντιούνται στην πλάτη.

Στα 70 σου πρέπει ...

Να περπατάς 1,5 χλμ σε λιγότερο από 16 λεπτά
Να ανεβαίνεις σκάλα με 10 βήματα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα
Να σηκώνεσαι από την καρέκλα χωρίς τη βοήθεια των χεριών και να μπορείς να το επαναλάβεις τουλάχιστον 12 φορές σε 30 δευτερόλεπτα


Πηγή: bovary.gr


Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν θέλει την Όπρα για πρόεδρο




Θέλουν πράγματι οι Αμερικανοί η Όπρα να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, μια ιδέα που συζητήθηκε μετά την ομιλία της στην τελετή κατά την οποία απονεμήθηκαν οι Χρυσές Σφαίρες; Σύμφωνα με δημοσκόπηση, μολονότι οι περισσότεροι την εκτιμούν και θα κέρδιζε τον Ντόναλντ Τραμπ αν οι εκλογές γίνονταν τώρα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν θα επιθυμούσε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο.

Η έρευνα, οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 1.350 ενηλίκων από το ινστιτούτο Marist Poll για το δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR, έδειξε ότι το 64% των Αμερικανών έχει θετική άποψη για τη διάσημη παρουσιάστρια και επιχειρηματία.

Μάλιστα ο ένας Αμερικανός στους δύο (50%) δήλωσε ότι θα ψήφιζε την Όπρα αν διεξάγονταν προεδρικές εκλογές σήμερα, έναντι μόλις ενός 39% που θα ψήφιζε τον Τραμπ, άλλον έναν πρώην αστέρα της αμερικανικής τηλεόρασης.

Όμως όσο δημοφιλής κι αν είναι η 63χρονη Γουίνφρεϊ μόλις το 35% των Αμερικανών θα ήθελε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα το 2020. Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών των δημοκρατικών, το ποσοστό όσων θα ήθελαν να είναι υποψήφια η γυναίκα που αποτελεί κάτι σαν θεσμό της μικρής οθόνης στις ΗΠΑ δεν ξεπερνά το 47%, ενώ μεταξύ των ρεπουμπλικάνων το ποσοστό αυτό πέφτει στο 15%.

Η έρευνα διενεργήθηκε μετά την τελετή απονομής των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών βραβείων της Κυριακής και την εντυπωσιακή ομιλία της Όπρα, αφού τιμήθηκε για τη συνολική της προσφορά. Η ομιλία της έγινε αφορμή για την έντονη σεναριολογία περί μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς της για την προεδρία.

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, η πρώτη μαύρη Αμερικανίδα που απέκτησε τηλεοπτικό δίκτυο έκανε μεταξύ άλλων λόγο για μια «νέα αυγή» για τις γυναίκες και τα κορίτσια που υπέστησαν ή υφίστανται κακομεταχείριση από άνδρες.

Ορισμένες πηγές προσκείμενες στη δισεκατομμυριούχο ανέφεραν ότι θα «σκεφτεί σοβαρά» το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια.


Πηγή : naftemporiki.gr


Βόλος: Στη φυλακή 45χρονος για το βιασμό της συζύγου του




Μία απίστευτη υπόθεση απασχόλησε την Πέμπτη (11/1) το Κακουργιοδικείο Τρικάλων με πρωταγωνιστή πράξεων φρίκης έναν 45χρονο από το Βόλο.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δίκασε τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της 35χρονης συζύγου του και για σωματικές βλάβες ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου, αλλά και της 15χρονης κόρης.

Η υπόθεση ανέβηκε στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου μετά από καταγγελία της 35χρονης το 2016. Η γυναίκα είχε αναγκαστεί τότε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μπορέσει να φύγει από την οικογενειακή της εστία και να πάρει μαζί της τα παιδιά. Ο 45χρονος, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, είχε φτάσει πλέον να απειλεί ότι θα τη σκοτώσει. Ο βίος της παθούσας είχε καταστεί εφιάλτης. Ο σύζυγός της την κακοποιούσε σεξουαλικά ανά τακτά διαστήματα και της προκαλούσε και σωματικές βλάβες, όπως μώλωπες και εκδορές.

Η γυναίκα δεν άντεξε άλλο και έλυσε τη σιωπή της προκειμένου να σωθεί και να σώσει και τα δύο παιδιά της. Κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και άμεσα άρχισε η έρευνα.

Στο δικαστήριο πέρα από την παθούσα που περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια το μαρτύριο που βίωνε εξετάστηκαν και δύο ακόμη μάρτυρες κατηγορίας, φίλες της 35χρονης. Γνώριζαν για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η γυναίκα και επιβεβαίωσαν στο Κακουργιοδικείο όλα όσα ανά τακτά διαστήματα εξομολογούνταν η παθούσα.

Στο δικαστήριο δεν έμεινε καμία απολύτως αμφιβολία. Απολογούμενος ο 45χρονος αρνήθηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες, και στα «πιεστικά» ερωτήματα της έδρας για το τι συνέβαινε επικαλέστηκε τελικά -για να δικαιολογηθεί- το γεγονός ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε τον 45χρονο σε κάθειρξη δώδεκα ετών, κρίνοντάς τον ένοχο για το σύνολο των αδικημάτων που αντιμετώπιζε. Επιπλέον, αποφάσισε να μη δώσει τη δυνατότητα στον καταδικασθέντα να ασκήσει έφεση με κατά πλειοψηφία απόφασή του, καθώς μία ένορκος τάχθηκε υπέρ της αναστολής.



Πηγή : newsbomb.gr


Απεργίες τη Δευτέρα



Τη Δευτέρα, κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 18:00 στην Ομόνοια.

Επιπλέον, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου στις 18.00, στο Σύνταγμα.

Την ίδια ημέρα, η ΑΔΕΔΥ θα κηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12:30 στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Επιπλέον, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, προκήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας (από τις 08.00 έως τις 11.00) για τη Δευτέρα και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις. 

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας θα έχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς και άλλα σωματεία εργαζομένων.


Γαβρόγλου: Τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ,ΤΕΙ



 Τον Ιούνιο του 2020 θα ξεκινήσει το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με τον υπουργο Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου μίλησε για το νέο σύστημα εισαγωγής στην ΕΡΤ και έκανε σαφές ότι θα δίνεται περισσότερο βάρος στον βαθμό του απολυτηρίου ενώ σημείωσε πως φέτος οι μαθητές θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση που υπεγράφη το Μάρτιο του 2017, η οποία απαγορεύει τις εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό που εντάσσονται στο πλαίσιο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικών ή περιβαλλοντικών, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι δεν απαγορεύεται καμία εκδρομή, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση με επίκεντρο πολιτιστικά και εκπαιδευτικά στοιχεία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γαβρόγλου μίλησε και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Όπως είπε πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα που αποσκοπεί να επιχειρηθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας ενώ έκανε λόγο για «ενδιαφέρουσες συνέργειες τμημάτων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια».

Τέλος, σχολιάζοντας τη  στάση της Εκκλησίας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ  υπογράμμισε  πως είναι πλέον ξεκάθαροι οι διακριτοί ρόλοι Κράτους - Εκκλησίας.



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ροζ σκάνδαλο: Ο Τραμπ φέρεται να εξαγόρασε τη σιωπή μιας πορνοστάρ



Ένα ροζ σκάνδαλο φαίνεται να επισκιάζει τον Λευκό Οίκο σύμφωνα με αποκαλύψεις της Wall Street Journal. Η οικονομική εφημερίδα υποστηρίζει πως δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου έδωσε το 2016, το ποσόν των 130.000 δολαρίων σε μια πρώην πορνοστάρ για να εξασφαλίσει τη σιωπή της.

O Τραμπ φέρεται να είχε ερωτικές συνευρέσεις με την πορνοστάρ Στέφανι Κλίφορντ, που έχει το ψευδώνυμο Στόρμι Ντάνιελς τον Ιούλιο του 2016.

Ήταν η περίοδος που ήταν ήδη παντρεμένος με την Μελάνια και τότε ήταν σε εξέλιξη στα σύνορα Καλιφόρνια-Νεβάδα τουρνουά γκολφ (κοντά στη λίμνη Τάχο)  στο οποίο συμμετείχαν πολλές διασημότητες.

Ο δικηγόρος Μάικλ Κόεν φέρεται να έκλεισε ραντεβού με την Κλίφορντ έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές..

Σε μια ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε σεξουαλικής σχέση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Στέφανι Κλίφορντ.

«Πρόκειται για παλιές πληροφορίες που ανακυκλώνονται», καθώς «είχαν δημοσιευθεί και διαψευστεί κατηγορηματικά ήδη πριν από τις εκλογές», διαβεβαίωσε ένας αξιωματούχος της προεδρίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.



Πηγή : mononews.gr


Νεκρές δύο ηλικιωμένες από πυρκαγιά στην Καλλιθέα



Τραγωδία στην Καλλιθέα, όπου δύο ηλικιωμένες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6:00 το πρωί, στο υπόγειο του κτιρίου της Στέγης Πρόνοιας Γερόντων, στην οδό Αγίων Αποστόλων, στην Καλλιθέα Αττικής.

Οι δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο, όπου βρισκόταν το δωμάτιό τους, ενώ μία ακόμη που βρισκόταν στον ίδιο χώρο διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι που διαμένουν στη Στέγη πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν από λίγο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.



TA NEA