Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Σκάνδαλο Πετσίτη : Παίζουν τον… Παππά στην κυβέρνηση για να κρύψουν το golden boy του ΣΥΡΙΖΑ



Όλοι γνωρίζουν το παιχνίδι με την τράπουλα (ή και με άλλους τρόπους) που λέγεται «εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς». Ο λεγόμενος και παπατζής προσπαθεί με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις να κρύψει τον άσο ώστε αυτός που ποντάρει σε κάποιο χαρτί να χάσει τα λεφτά του.
Αυτό το παιχνίδι φαίνεται ότι αποφάσισαν να παίξουν στην κυβέρνηση κι ο άσος είναι ο Μανώλης Πετσίτης ή Μανόλο για τους φίλους του. Ή και ο «Μανώλης του Παππά», όπως τον ξέρουν στα στέκια του Κολωνακίου όπου σύχναζε.
Στο Μέγαρο Μαξίμου δόθηκε εντολή να παίξουν τον παπά και γι’ αυτό φόρτωσαν στον Νίκο Παππά την δύσκολη αποστολή της αποκήρυξης του Μανώλη Πετσίτη. Στην αρχή ήθελαν να τον κρύψουν και γι’ αυτό ο Γιώργος Σταθάκης είπε ότι δεν τον ξέρει καθόλου και δεν ασχολείται μ’ αυτά.
Χθες, όμως, και μετά τη βροχή των αποκαλύψεων για το ρόλο του «Μανόλο» και τις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Παππάς αποφάσισε να βγει μπροστά και να πάρει θέση.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Νίκος Παππάς είπε ότι «δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι γνωρίζω τον κ. Πετσίτη. Υπήρξε συνεργασία, σε εθελοντική βάση και κατόπιν απομακρύνθηκε και εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες μάλιστα συγκρούστηκαν με την κυβέρνηση».
Μάλιστα σημείωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβω ποιο είναι το θέμα με έναν ιδιώτη που δουλεύει σε ιδιωτική εταιρεία ενώ πρόσθεσε ότι κάποιοι πιάνονται από υποθέσεις που δεν αφορούν διαχείριση δημόσιου χρήματος.
Κατηγόρησε μάλιστα και τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να κατασκευάσει «κάτι» ώστε να «ισοφαρίσει» καθώς όπως υποστήριξε ο κ. Παππάς «πνίγεται σε Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ».
Πολύ ωραία όλα αυτά, οι υποθέσεις της Υγείας είναι στα χέρια των δικαστών κι εφόσον προκύψουν στοιχεία ας καθίσουν όλοι στο σκαμνί. Όχι «ενδείξεις» όπως έβγαλε το πρόσφατο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής.
Όμως, ο κ. Παππάς, άριστος ταχυδακτυλουργός ή όπως λένε οι άσπονδοι φίλοι του «παπατζής – ταλέντο», προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει τον κολλητό του από  τα μαθητικά χρόνια. Και βεβαίως δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις, όμως, δεν μπορεί ο υπουργός να ρίχνει στάχτη στα μάτια λέγοντας ότι ο Πετσίτης εργάστηκε εθελοντικά και κατόπιν απομακρύνθηκε. Κατ’ αρχάς πότε απομακρύνθηκε; Το 2015, όπως λέει χθες η Εφημερίδα των Συντακτών; Κι αν ναι γιατί απομακρύνθηκε; Υπήρχε κάποιος λόγος; Ηθελε να βγάλει λεφτά κι επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν… τσιγγούνηδες και δεν τον πλήρωναν αποφάσισε κάποια στιγμή να μην είναι πλέον το κορόιδο;
Ο Νίκος Παππάς δε μας τα λέει καθόλου καλά διότι υπάρχουν πολλές συμπτώσεις που παραείναι οφθαλμοφανείς για να μην τις ερευνήσει κανείς. Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πάρα πολλά και σίγουρα δεν μπορούν να απαντηθούν σε μια φιλική κουβεντούλα στην ΕΡΤ, δηλαδή στο δικό του «μαγαζί».
Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε προχθές ότι όλοι ήξεραν τον Πετσίτη ως τον άνθρωπο του Παππά. Ηταν αυτός που του κράταγε την τσάντα στα ραντεβού, είπε η πρώην συντρόφισσα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, επομένως ήταν εξ απορρήτων. Εθελοντικά το έκανε αυτό; Στα ρεπό από τη δουλειά του ως σερβιτόρος με αμοιβές της τάξης των 5.000 ευρώ;

Λεφτά με ουρά

Ο κ. Παππάς λέει επίσης ότι δεν καταλαβαίνει το θόρυβο γύρω από το θέμα. Δηλαδή είναι ήσσονος σημασίας ότι ο «κολλητός» του κυκλοφορούσε με 500άρικα τις νύχτες; Είναι μικρό πράγμα ότι φημολογείται πώς στο πορτ μπαγκάζ του βρέθηκε σακούλα με 200 χιλιάδες ευρώ σε τυχαίο έλεγχο;
Δεν είναι σοβαρό θέμα για τον Παππά το γεγονός ότι ενώ το 2015 είχε 5.000 ευρώ ετήσια εισοδήματα, την επόμενη διετία ΣΥΡΙΖΑ αίφνης ο Πετσίτης έγινε μεγαλοπαράγοντας, πήρε πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ αμοιβές από διάφορες δουλειές, απέκτησε βίλα στη Βαρυμπόμπη και μάλιστα βρίσκεται στο στόχαστρο ελεγκτικών αρχών γι’ αυτόν τον ξαφνικό πλουτισμό;
Αλλά ο πρώην εθελοντής και στη συνέχεια ασχολούμενος με ιδιωτικές δουλειές, όπως λέει ο υπουργός, είχε κι ένα ακόμη προσόν. Οπου πήγαινε συστηνόταν ή τον ήξεραν ως ο «Μανώλης του Παππά». Ως ο άνθρωπος του υπουργού που λύνει και δένει, κι αυτό δεν ήταν το 2015 αλλά μέχρι πρότινος έτσι τον ήξεραν όλο στα μπαράκια  και τα κοσμικά κέντρα που σύχναζε. Δεν ενοχλούσε τον κ. Παππά να «πουλάει» κάποιος την ιδιότητα «ο άνθρωπος του Παππά;» Γιατί πιο πολύ ταιριάζει το προφίλ στο «ταμίας» παρά σε έναν παλιό φίλο που κάποια στιγμή απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδεχομένως πάλι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής να μη συναντούσε τον Πετσίτη στα υπόγεια και στα πάνω γραφεία του Μαξίμου όπου πήγαινε όποτε ήθελε. Γι’ αυτό ίσως να είναι αρμόδιοι να απαντήσουν οι κ. Φλαμπουράρης και Τζανακόπουλος.
Επίσης, γιατί ο Παππάς να γνωρίζει ότι ο παλιός παιδικός του φίλος μπούκαρε όποτε ήθελε στη ΔΕΠΑ «για υπηρεσιακές δουλειές του Μαξίμου»; Και μάλιστα μπούκαρε σε μια δημόσια επιχείρηση ενώ ήταν υπάλληλος του Λαυρεντιάδη ο οποίος φέσωσε με εκατομμύρια τη ΔΕΠΑ. Κανείς δεν ρώτησε έναν κρατικό αξιωματούχο «τι θέλει ο Πετσίτης στη ΔΕΠΑ»; Μήπως ρώτησε ο Θ. Κιτσάκος ή όποιος άλλος και του απάντησαν «είναι ο άνθρωπος του Παππά και του Μαξίμου;»

Ο όχι και τόσο απλός συνεργάτης

Λέει επίσης ο Παππάς ότι ο Πετσίτης εργάστηκε και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με τις οποίες συγκρούστηκε η κυβέρνηση. Για ποιες εννοεί, διότι με βάση τις αμοιβές του φίλου του, τα περισσότερα λεφτά τα πήρε από την ELFE του κ. Λαυρεντιάδη και περί τα 45 χιλιάδες ευρώ από τον Alpha. Συγκρούστηκε η κυβέρνηση με κανέναν από αυτούς τους επιχειρηματίες; Μάλλον το αντίθετο θα λέγαμε. Ο Λαυρεντιάδης αύξησε στα 120 εκατ. ευρώ τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ επί ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρήθηκε και μια σκανδαλώδης προσπάθεια συμψηφισμού με δεσμευμένα ακίνητα.
Ο δε Alpha μάλλον ευνοϊκά διακείμενος είναι εδώ και χρόνια προς την κυβέρνηση. Και καμιά σύγκρουση δεν υπήρξε ακόμη κι όταν ο Παππάς έκανε πειράματα με τα Ινστιτούτα της Φλωρεντίας και ήθελε να δώσει άδειες ακόμη και στα… βοσκοτόπια.
Μάλιστα, για να καταλάβουμε πόσο πολύ… συγκρούστηκε η κυβέρνηση με τον Alpha ας δούμε τι γράφουν τα ΝΕΑ της Παρασκευής.
Το κορυφαίο στέλεχος του καναλιού, δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, είχε πει στα τέλη του 2016 μετά από μια θεατρική παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου: «Ξέρετε ποιος είναι αυτός; Αυτός είναι ο Μανώλης ο Πετσίτης. Είναι ο στενός συνεργάτης του Νίκου του Παππά. Είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός συνεργάτης. Τον ξέρουν πάρα πολύ καλά αυτοί, οι οποίοι θέλουν να είναι κοντά στον πυρήνα της εξουσίας της παρούσας. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο Μικροπολιτικός, είχε βρει με ακρίβεια τα ποσοστά των εκλογών. Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος που τον βλέπουμε χαλαρό ύστερα από μια θεατρική παράσταση, έχει μεγάλη δύναμη. Κρατήστε το όνομα».
Λέτε να μην ξέρει τι λέει ο Βερύκιος ή δεν ρώτησε τον Παππά για να του πει ότι απομακρύνθηκε από τον πυρήνα εξουσίας; Είναι κάτι παραπάνω από απλός συνεργάτης, επομένως.

Εκπρόσωπος off shore;

Και πάμε και στα πιο πρακτικά που ο κ. Παππάς δεν μπορεί να απαντήσει για να μην εκτεθεί. Αποκαλύπτεται η πολυσχιδής επιχειρηματική δραστηριότητα του Πετσίτη η οποία μάλλον επί ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Εφτιαξε εταιρεία για την αξιοποίηση των Προσφυγικών, φέρεται να είναι μέτοχος σε μπαρ και εστιατόρια στην Αθήνα, και το βασικότερο: Φέρεται να εκπροσωπούσε στην Ελλάδα τους δικηγόρους εκ Κύπρου, και μετρ των off shore, Παναγιώτου και Πιέρρη.
Όπως αποκαλύπτει το protagon από τα αρχεία των Panama Papers προκύπτει ότι η υπεράκτια εταιρεία Elazzoulian είχε έναν και μοναδικό μέτοχο, τον Σωτηράκη Παναγιώτου, o οποίος συνδέεται με τον Αρτέμη Αρτεμίου μέσω εταιρείας του κυπριακού δικηγορικού γραφείου στην οποία εμφανίζεται ως διευθυντής.
ο κ. Παναγιώτου εμφανίζεται ως διευθυντής και της Nikastero Trading Limited, της κυπριακής εταιρείας που κατείχε τις μετοχές της ELFE το 2010 και για τις οποίες δόθηκε από την Proton Bank δάνειο ύψους 54 εκατομμυρίων ευρώ σε άλλη κυπριακή εταιρεία ώστε να τις εξαγοράσει. Εκείνη την περίοδο οι κυπριακές εταιρείες πίσω από την ιδιοκτησία της ELFE εμφανίζονταν να ανήκουν σε συνεργάτες του κ. Λαυρεντιάδη. Κατά την πρότασή του τον Ιανουάριο του 2012 για τη δίωξη του κ. Λαυρεντιάδη, ο τότε αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου –και μετέπειτα επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος- Παναγιώτης Νικολούδης είχε υιοθετήσει το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, που έδειχνε ότι το «προϊόν του δανείου» είχε μεταφερθεί σε προσωπικό λογαριασμό του επιχειρηματία.
Από τα στοιχεία της διαρροής προκύπτει ότι οι δύο offshore πέρασαν στη διαχείριση του δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου το φθινόπωρο του 2015, ενώ είχε τεθεί σε λειτουργία το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ELFE μέσω νέων κυπριακών εταιρειών. Όπως αναφέρθηκε στη μηνυτήρια αναφορά της ΔΕΠΑ, με την αναδιάρθρωση αυτή η ELFE κατέληξε ένα κουφάρι άδειο από περιουσιακά στοιχεία. Την περίοδο που λειτουργούσαν οι λογαριασμοί των Pizzazz και Elazzoulian, την εποπτεία του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου Λάρνακας είχε αναλάβει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα. Μη εκτελεστικό μέλος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, του ανώτατου διοικητικού της οργάνου, ήταν ο Λάμπρος Πιερή, συνιδρυτής του δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου, Πιερή & Συνεργάτες.
Με απλά λόγια ο Πετσίτης, ο «Μανώλης του Παππά» που κάποτε εθελοντικά κρατούσε την τσάντα του υπουργού κι έκανε τον οδηγό του, εμφανίζεται εκπρόσωπος κύπριων δικηγόρων που έχουν off shore οι οποίες συνδέονται με κάποιο τρόπο με την ELFE του κ. Λαυρεντιάδη. Στην οποία ο Πετσίτης δουλεύει και προσπαθεί να κλείσει deal με τη ΔΕΠΑ για τα χρέη ως «άνθρωπος του Μαξίμου».
Δε μας τα λέει καλά ο υπουργός και το παιχνίδι του παπατζή κάποια στιγμή αποκαλύπτεται.
Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου