Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ο Ράμα εκμεταλλεύεται την ανίκανη κυβέρνηση Τσίπρα και κλέβει περιουσίες ομογενών



Τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι και κάνουν ότι θέλουν, όπως το θέλουν με μοναδικό σκοπό να αρπάξουν από την Ελλάδα και τους Έλληνες ότι μπορούν μέχρι να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία της Ελλάδας.

Μια πρωτοφανής προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Έντι Ράμα να αξιοποιήσει ακίνητα που ανήκουν και σε έλληνες ομογενείς έχει δυσχεράνει περισσότερο της σχέσης Ελλάδας - Αλβανίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που αποκάλυψε το himara.gr, ο Εντι Ράμα υπέγραψε απόφαση η οποία κάνει λόγο για την καταγραφή και το πέρασμα ακινήτων περιουσιών του «Δημοσίου» στην αρμοδιότητα του υπουργείου Τουρισμού της Αλβανίας. Το πρόβλημα της μη ύπαρξης τίτλων ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χειμάρρας δίνει τη δυνατότητα στον Αλβανό πρωθυπουργό να χαρακτηρίσει όλες τις περιουσίες «δημόσιες».

Μάλιστα, σε συνέχεια της νομοθεσίας για την δωρεάν παραχώρηση εκτάσεων σε «στρατηγικούς επενδυτές», ο πρωθυπουργός της Αλβανίας υπέγραψε την από 21/11 απόφαση αρ. 708 του υπουργικού συμβουλίου, η οποία ορίζει ότι 46 τεμάχια στα νότια παράλια της χώρας περνάνε στην ιδιοκτησία του υπουργείου Τουρισμού, με σκοπό την τουριστική τους αξιοποίηση.

 Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 46 τεμαχίων συνολικής έκτασης 1.614 εκταρίων, τα 41 τεμάχια έκτασης 1.377 εκταρίων βρίσκονται στον Δήμο Χειμάρρας και μόνο πέντε τεμάχια, έκτασης 237 εκταρίων, βρίσκονται στην Αυλώνα και τα Εξαμήλια. Οι εκτάσεις που οικειοποιείται το υπουργείο Τουρισμού της Αλβανίας, με σκοπό την παραχώρησή τους έναντι ενός ευρώ, ανήκουν σε Έλληνες, χριστιανούς ορθόδοξους του Δήμου Χειμάρρας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου