Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο



Ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην πλατεία Κλεμπέρ, στην παλιά πόλη, κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά.  Για 4 νεκρούς κάνει λόγο το Reuters, σε κρίσιμη κατάσταση πολλοί τραυματίες. 

Η γαλλική αστυνομία έχει εντοπίσει και παγιδεύσει τον δράστη της επίθεσης η οποία διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

ο δράστης της επίθεσης

Ο δράστης φέρεται να είναι ένας 29χρονος με ποινικό μητρώο, ιδίως για κλοπές, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, συγκαταλεγόταν στις λίστες παρακολούθησης, τις λεγόμενες Fiche S, των υπηρεσιών πληροφοριών. Οι λίστες αυτές περιλαμβάνουν ανθρώπους που παρακολουθούνται για λόγους θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης ή για διασυνδέσεις με ισλαμιστές.

Πριν τραπεί σε φυγή, ο δράστης τραυματίστηκε από τα πυρά περιπόλου του στρατού που εκτελεί την αποστολή Sentinelle,  σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκε μεγάλος αριθμός χειροβομβίδων.

Ο εισαγγελέας, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας, ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Το κέντρο της πόλης παραμένει αποκλεισμένο σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από την πλατεία Γκούτενμπεργκ. Ο δήμος του Στρασβούργου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου