Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Δολοφονία στην Κέρκυρα με… χρυσαυγίτικη σφραγίδα




Πληθαίνουν οι ισχυρισμοί για τα ρατσιστικά κίνητρα του δράστη σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας αλβανού εργάτη στην Κέρκυρα.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν καταγγείλει από την αρχή ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι γνωστός Χρυσαυγίτης στη Λευκίμμη κι ότι τα κίνητρα της δολοφονίας είναι ρατσιστικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν μέσα σε καφενείο με αφορμή το θέμα των Σκοπίων και λίγο αργότερα ο δράστης μαχαίρωσε και πέταξε σε χαντάκι τον άτυχο 63χρονο.

Η «Πρωτοβουλία αγώνα και Αλληλεγγύης για την Λευκίμμη» σε ανακοίνωση της, είχε κάνει λόγο για ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την δολοφονία, αναφέροντας, μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της “συνοδείας” και του “κλιμακίου” της ΧΑ στη Λευκίμμη».

Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες από κατοίκους, ότι ο 44χρονος φέρει τατουάζ με σβάστικα.

«Η στυγερή δολοφονία στη Λευκίμμη της Κέρκυρας του 63χρονου εργάτη Πετρίτ Ζίφλε είναι ένα ρατσιστικό έγκλημα από μέλος της Χρυσής Αυγής για το οποίο πρέπει άμεσα να αποδοθεί δικαιοσύνη» υπογραμμίζει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και συμπληρώνει «Επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο, για μια ακόμη φορά, ότι η εγκληματική οργάνωση σπέρνει το μίσος, οπλίζοντας το χέρι ανθρώπων εναντίων ανθρώπων. Υπενθυμίζει, όμως, και την ευθύνη όλων μας να δυναμώσουμε τη μάχη απέναντι στο ρατσισμό και τον εθνικισμό και σε όσους καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία στην ελληνική κοινωνία. Και βέβαια η καταδίκη του ρατσιστικού και εθνικιστικού μίσους δεν πρέπει να γίνεται με μισόλογα και κατόπιν εορτής, αλλά να συνοδεύεται από τη διαρκή και καθημερινή πάλη ενάντια στις εκφάνσεις του».

Διαψεύδει ο δικηγόρος
Τους ισχυρισμούς της ανακοίνωσης της «Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για την Λευκίμμη» διέψευσε ο Χρήστος Αρώνης δικηγόρος του 44χρονου που προφυλακίστηκε για την υπόθεση ανθρωποκτονίας στα Δραγωτινά με θύμα ένα 63χρονο Αλβανό, τονίζοντας ότι πίσω από την δολοφονία κρύβονται προσωπικές διαφορές.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο corfu tv είπε:«Σε καμία περίπτωση αυτό το έγκλημα δεν έγινε για λόγους εθνικιστικούς ή ρατσιστικούς. Ο πελάτης μου δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής ούτε ήταν ποτέ εγγεγραμμένος ούτε είχε κάποια σχέση. Όλα αυτά είναι ανυπόστατες φήμες», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Αρώνη: «Ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος και το έχει μετανιώσει. Ήταν η κακιά η στιγμή. Έχει ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος για την πράξη του και είναι συγκλονισμένος».

Σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για την Λευκίμμη» είχε κάνει λόγο για ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την δολοφονία, αναφέροντας, μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της “συνοδείας” και του “κλιμακίου” της ΧΑ στη Λευκίμμη».


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου