Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Β5 στο Ίλιον



Κύριοι συνάδελφοι, αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Γιώργο, φίλες και φίλοι Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες.  Όταν με πληροφόρησε ο Δημήτρης  ότι επρόκειτο να διεξαχθεί η σημερινή Νομαρχιακή συνέλευση εδώ στο Ίλιον σκέφτηκα ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθω και να δω παλιούς καλούς φίλους. Με τον Δημήτρη τον Μαυροειδάκο γνωριζόμαστε 15 χρόνια. Το 2003, όταν πήρα για πρώτη φορά την απόφαση να κατέβω βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, όταν για πρώτη φορά ήρθα και πολιτεύτηκα εδώ στη Δυτική Αθήνα, εισέπραξα την αγάπη και την εκτίμηση του απλού κόσμου. Σας είμαι βαθιά υποχρεωμένος γι΄αυτήν την προσωπική στήριξη που μου παρέχετε όλα αυτά τα χρόνια που με εκλέγετε Βουλευτή Β’ Αθηνών. Διότι ξέρω πάρα πολύ καλά ότι μπορεί να είμαι σήμερα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τη δική σας στήριξη και με τη δική σας ψήφο, στην καρδιά μου όμως ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα Βουλευτής Β’ Αθηνών, Βουλευτής της Δυτικής Αθήνας.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να σας ανακοινώσω και επίσημα ότι προσωπικά θα ηγηθώ του αγώνα της Νέας Δημοκρατίας στο ψηφοδέλτιο του Δυτικού Τομέα. Γιατί η  καρδιά της Νέας Δημοκρατίας χτυπά πάντα πιο δυνατά εδώ στα Δυτικά. Και θα χρειαστεί, φίλες και φίλοι, μια μεγάλη συστράτευση παλιών και νέων δυνάμεων. Παλιών φίλων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και νέων φίλων μας που έρχονται για πρώτη φορά κοντά στην παράταξη μας για να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το να διώξουμε το συντομότερο δυνατό τη χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά.  

Εκλογές θα έχουμε απανωτές το 2019. Θα έχουμε εθνικές εκλογές, θα έχουμε ευρωεκλογές, θα έχουμε περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές -ελπίζουμε να γίνουν μια ώρα αρχύτερα- σε κάθε περίπτωση όμως εμείς θα είμαστε έτοιμοι, θα είμαστε σε απόλυτη εκλογική εγρήγορση και ξέρω πολύ καλά ότι μπορώ, εδώ, στη Δυτική Αθήνα να στηρίζομαι σε εσάς. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όταν θα κάνουμε τον εκλογικό απολογισμό το βράδυ των εκλογών -όποτε και αν αυτές γίνουν- δεν θα είναι απλά η Νέα Δημοκρατία ισχυρή πρώτη δύναμη σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και ο χάρτης της Δυτικής Αθήνας θα έχει βαφτεί μετά από πάρα πολύ καιρό μπλε.

Μαζί θα έχει γίνει κάτι ακόμα: θα έχουμε κερδίσει και την Περιφέρεια Αττικής. Θα δώσουμε ένα τέλος και σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια της περιφερειακής αυτοδιοίκησης η οποία ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, αλλά θα οδηγηθεί στο τέλος της. Με έναν άνθρωπο, τον Γ. Πατούλη, που -τον ξέρετε καλά- έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, έχει υπηρετήσει τους δήμους όλης της χώρας και τώρα κάνει το μεγάλο βήμα να ηγηθεί της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Με τη δική σας τη στήριξη θα τα καταφέρουμε.

Δεν θέλω να σας πω πολλά, φίλες και φίλοι, σήμερα, διότι η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους εκλεκτούς ομιλητές μας. Θα σας πω μόνο μια κουβέντα για το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατόν αυτή η ανερμάτιστη Κυβέρνηση που μας κυβερνά. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Παντού η χώρα πηγαίνει προς τα πίσω, στην οικονομία, στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια. Αλλά δυστυχώς και στα εθνικά θέματα. Όταν είχαμε προειδοποιήσει για το γεγονός ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα δημιουργούσε αρνητικά τετελεσμένα για τη χώρα και ότι ήταν μια συμφωνία επιζήμια, έσπευσαν κάποιοι να μας χαρακτηρίσουν ως ακροδεξιούς. Είπαν ότι όλοι όσοι είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία εντάσσονται στο άκρο του πολιτικού φάσματος. Έμπλεξαν κάποιοι τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό. Και ήρθε τώρα -πριν από λίγες ώρες- ο κ. Ζάεφ, όπως πληροφορηθήκαμε, και μίλησε για την ανάγκη να διδάσκεται δήθεν η μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα. Όταν, λοιπόν, είπαμε εμείς ότι δεν εκχωρούμε μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα στους γείτονες, αυτό ακριβώς εννοούσαμε. Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία.   

Ο κ. Τσίπρας έχει βάλει ολόκληρη την κοινωνία πια απέναντί του. Όταν του είπα στη Βουλή, πριν από δύο εβδομάδες, ότι θα ήθελα πάρα πολύ να έρθω στο σπίτι του, αλλά δυσκολεύομαι να φτάσω διότι προστατεύεται από τις κλούβες των ΜΑΤ, είχε το θράσος να βγει στο βήμα της Βουλής και να πει ότι εμένα δεν με φυλάσσει κανένα ΜΑΤ, ούτε στο σπίτι, ούτε στο γραφείο. Σήμερα, είναι η παγκόσμια μέρα που τιμούμε τα άτομα με αναπηρία και αγωνιζόμαστε όλοι ώστε οι συνάνθρωποί μας αυτοί, παιδιά αλλά και ενήλικες, να έχουν πραγματικά ίσες ευκαιρίες. Ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην απασχόληση, να ζουν ζωές δημιουργικές και παραγωγικές. Τη μέρα αυτή, λοιπόν, τα ΑμεΑ έκαναν μια πορεία. Δεν ήταν κουκουλοφόροι, δεν κρατούσαν μολότοφ, δεν άσκησαν κάποια βία. Βρήκαν, όμως, την Ηρώδου Αττικού φραγμένη από δύο κλούβες ΜΑΤ. Αυτός είναι ο υποκριτής Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος και σήμερα ακόμα προσποιείται ότι είναι κοντά στην κοινωνία, όταν ολόκληρη η κοινωνία πια του έχει γυρίσει την πλάτη.

Φίλες και φίλοι, όπου και αν πάω στην Ελλάδα, αισθάνομαι -και το αισθάνεστε και εσείς- αυτό το μεγάλο δημιουργικό ρεύμα μιας μεγάλης πολιτικής ανατροπής. Έχει δίκιο ο Δημήτρης όταν είπε ότι για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις που κάνουμε στη δυτική Αθήνα βλέπουμε τόσο κόσμο. Και θέλω να κάνω μια ειδική μνεία σε δύο πολύ καλούς φίλους, παλιούς συναδέλφους, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Μάκη Γιακουμάτο, οι οποίοι επέλεξαν -το επέλεξαν οι ίδιοι, δεν τους το ζήτησα εγώ- να είναι υποψήφιοι στον Δυτικό Τομέα μαζί με πολλούς καλούς, άξιους, νέους υποψηφίους, και να δώσουν μαζί αυτόν τον αγώνα της μεγάλης πολιτικής συστράτευσης. Θα είναι ένας αγώνας ο οποίος δεν θα είναι εύκολος. Θα είναι ένας αγώνας ο οποίος θα μας υποχρεώσει να πάμε πόρτα πόρτα να πείσουμε τους πολίτες όχι μόνο γιατί ο κ. Τσίπρας πρέπει να φύγει, αλλά γιατί εμείς αξίζουμε μια ευκαιρία να κυβερνήσουμε την Ελλάδα και να την κυβερνήσουμε καλά.   

Ο κ. Τσίπρας σε μια ομιλία που έκανε προχθές, είπε ότι εγώ θα εφαρμόσω στην Ελλάδα τις πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και το είπε αυτό, ποιός; Ο άνθρωπος που έφερε το τρίτο μνημόνιο, ο άνθρωπος που έκλεισε τις τράπεζες, ο άνθρωπος που υπουργός του με δική του επιστολή κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να έρθει στην Ελλάδα, που μας φόρτωσε με 10 δις αχρείαστα μέτρα για να έρθει τώρα να μας επιστρέψει 1 δις, εν είδει αντίδωρου, και να σας πει ότι με αυτόν τον τρόπο καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Ο κόσμος ξέρει, φίλες και φίλοι, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει τίποτα πια να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία.

Δεν αρκεί όμως αυτό. Για να δημιουργηθεί ένα πραγματικό δημιουργικό ρεύμα αλλαγής πρέπει να μιλήσουμε για το δικό μας θετικό πρόγραμμα. Κυρίως -το είπε σωστά ο Δημήτρης- για το πως θα δημιουργήσουμε δουλειές. Δουλειές για τα νέα παιδιά. Οι δουλειές έρχονται μόνο με επενδύσεις και εμείς ξέρουμε πως να βάλουμε μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας. Να μιλήσουμε για αυτούς που σήμερα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Να μιλήσουμε για αυτούς οι οποίοι χρωστούν σήμερα στο Δημόσιο και θέλω εδώ πέρα να επαναλάβω την πρότασή μας για μια ενιαία ρύθμιση: 120 δόσεις για όλους όσοι χρωστούν στο δημόσιο, με ελάχιστη δόση  για τους μικρούς οφειλέτες τα 20 ευρώ.

Αλλά να μιλήσουμε και για τα σχολεία, για τα καλά σχολεία, τα οποία θέλουμε σε κάθε περιφέρεια της χώρας, πόσο μάλλον εδώ στη Δυτική Αθήνα. Για το πώς η δημόσια παιδεία ήταν και πρέπει να ξαναγίνει πραγματικός μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας, για το πώς θα φτιάξουμε -και επιμένω πάρα πολύ σε αυτό- ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε γειτονιά ξεκινώντας από εδώ, από τη Δυτική Αθήνα για να έχουν τα ταλαντούχα παιδιά τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια πραγματικά ποιοτική παιδεία, να μπορούν να αναδείξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους.

Αλλά να μιλήσουμε και για κάτι ακόμα, για το οποίο ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλήσει. Να μιλήσουμε για την ασφάλεια, ως προϋπόθεση ελευθερίας και ευημερίας. Την ασφάλεια όχι μόνο στα Πανεπιστήμια -εκεί να ξέρετε ότι την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές το άσυλο θα καταργηθεί και οι διάφοροι καταληψίες και οι απίθανοι τύποι που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια θα πεταχθούν  έξω από το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Αλλά η ασφάλεια δεν αφορά μόνο το δημόσιο Πανεπιστήμιο, αφορά τις γειτονιές μας, αφορά τις γειτονιές σας. Θέλω αν αισθάνεστε πάλι ασφαλείς στο σπίτι σας, στη γειτονιά σας. Να μπορεί να βγει το παιδί σας, το εγγόνι σας  έξω το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου και να μην έχετε άγχος για το πώς θα γυρίσει πίσω.

Για όλα αυτά φίλες και φίλοι θα μιλήσουμε μέχρι τις εκλογές και τα διλήμματα θα είναι πολύ ξεκάθαρα. Είμαστε με το λαϊκισμό ή είμαστε με την αλήθεια; Είμαστε με τον ερασιτεχνισμό μιας ανίκανης Κυβέρνησης ή με την αποτελεσματικότητα ανθρώπων που ξέρουν πώς θα πάνε τη χώρα μπροστά; Είμαστε τελικά με την πρόοδο ή με την συντήρηση; Είμαστε με την Ελλάδα και με τους πολλούς ή με κάποιους λίγους πελάτες του συστήματος, όλους αυτούς που επιβραβεύει σήμερα ο κ. Τσίπρας, μέσα από μια πελατειακή λογική; Νομίζει ότι τάζοντας λίγες προσλήψεις  στο Δημόσιο μπορεί να σας εξαπατήσει. Νομίζει ότι, όταν σας έχει ξεζουμίσει τέσσερα χρόνια, θα έρθει τώρα να σας πει ότι θα προσλάβει 10.000 ανθρώπους στο Δημόσιο και θα τον ψηφίσετε για αυτό τον λόγο.

Δεν τρώνε οι Έλληνες άλλο σανό. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιός είναι ο κ. Τσίπρας. Θα τον τιμωρήσουν στις εκλογές και θα δώσουν μια ισχυρή εντολή στην επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να ανατάξει τον τόπο, να βάλει τη μηχανή της οικονομίας μπροστά. Να ξανακάνουμε την Ελλάδα μεγάλη, περήφανη και να ξαναφέρουμε  τα χαμόγελο στα χείλη αυτών που έχουν την περισσότερη ανάγκη. Διότι εμείς τελικά φίλες και φίλοι είμαστε με τους ανθρώπους του μόχθου, είμαστε βαθιά λαϊκό κόμμα, είμαστε το κόμμα των πολλών, είμαστε το κόμμα το οποίο δεν κάνει κοινωνικές διακρίσεις, είμαστε το κόμμα το οποίο την επόμενη μέρα θα σταθεί με αλληλεγγύη δίπλα σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, ειδικά εδώ, ειδικά στη Δυτική Αθήνα. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί με ορμή αυτούς τους τελευταίους μήνες, με θέληση, με δύναμη, να μας δώσετε τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα.


Σας ευχαριστώ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου