Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Προκλητική η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων: Ζητά να κοπεί το Μακεδονία ξακουστή από τις παρελάσεις!



Είχαμε τους ακροαριστερούς και αριστερούς Συριζαίους εθνομηδενιστές στην Ελλάδα που τιμωρούν παιδιά επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή», τώρα τους ακολουθούν και οι Σκοπιανοί απαιτώντας να καταργηθεί το τραγούδι από τις παρελάσεις.

Η υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, προκαλεί και με θράσος που της έδωσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ζητά από τους Έλληνες να σταματήσουν να τραγουδούν στις παρελάσεις το «Μακεδονία ξακουστή».

Το ρεπορτάζ έδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, με την Σκοπιανη υπουργό να δηλώνει πώς τα συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας, δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, και έκανε λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια. Η συμφωνία των Πρεσπών είπε η Σεκερίνσκα είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, προαναγγέλλοντας ότι οι Σκοπιανοί θα θέσουν το ζήτημα αυτό στη συνέχεια.

Είπε επίσης με θράσος ξεχωρίζοντας την Ελλάδα από την δήθεν δικιά τους «Μακεδονία» : «Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπως και στη «Μακεδονία» η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία. Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία».






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου