Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Έβαλαν τον Γαβρόγλου να τα βρει με τους εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Κρήτης




Τον ακατάλληλο σε θέματα παιδείας και θρησκείας Κώστα Γαβρόγλου έβαλε ο Τσίπρας να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης αποτελούμενη από Μητροπολίτες και τον νομικό σύμβουλο της Αρχιεπισκοπής.

Φυσικά και δεν υπήρχε κανένα σημείο σύγκλησης και η συνάντηση απέβη άκαρπη.

Ο Γαβρόγλου, είπε μετά το τέλος της συνάντησης ότι στόχος του διαλόγου είναι ο εξορθολογισμός των σχέσεων Εκκλησίας της Ελλάδος και Πολιτείας, η διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών, καθώς επίσης και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.

«Είχαμε μία αναλυτική και εκτεταμένη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης», είπε ο ακατάλληλος για τέτοια διαπραγμάτευση Γαβρόγλου «Σημαντικές δεν είναι τόσο οι διαφορές, όσο η πεποίθηση μπορούν τα προβλήματα να λυθούν μέσα από το διάλογο».

Είπε επίσης «Καταλήξαμε με τον πρόεδρο της ένωσης του συνδέσμου των κληρικών της Κρήτης να συναντηθούμε άμεσα και να συνεχίζουμε να διευκρινίζουμε θέματα. Ελπίζουμε ο διάλογος να οδηγήσει σε ένα πολύ δημιουργικό αποτέλεσμα». Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, αρχιμανδρίτης, Πρόδρομος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος, ωστόσο πρόσθεσε: «Δεν σημαίνει ότι σε έναν διάλογο πάντοτε συμφωνούμε. Υπάρχουν σημεία που έχουμε άλλη προσέγγιση. Χαιρόμαστε που απόψε ξεκινά αυτός ο διάλογος για αυτά τα θέματα», στόχος είναι η συνέχιση του «ειλικρινούς διαλόγου», στον οποίο θα μετέχουν και όλοι οι ιερείς της Κρήτης δια των εκπροσώπων τους.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου