Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Οι ΑΝΕΛ αθώωσαν τους αναρχικούς του Ρουβίκωνα που είχαν εισβάλλει στα γραφεία τους


Σύμφωνα με την Καθημερινή, απρόσμενη κατάληξη είχε η ποινική δίωξη 19 μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που είχαν συλληφθεί για την κατάληψη στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη λεωφόρο Συγγρού, τον Οκτώβριο του 2015. 

Εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη κατακράτηση, βία κατά πολιτικού κόμματος και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Η «παρέμβαση» είχε γίνει το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου, όταν μέλη της συλλογικότητας είχαν μπει στο κτίριο και αναρτήσει πανό στην πρόσοψή του με το σύνθημα «Αντίσταση στα νέα μέτρα - όλοι στους δρόμους». Η σύλληψη και ποινική δίωξη των αναρχικών είχε γίνει κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου των ΑΝΕΛ. Ο κ. Πάνος Καμμένος είχε καταγγείλει ότι εξαιτίας της δράσης του «Ρουβίκωνα» υπέστη οικονομική ζημία, καθώς είχε ακυρωθεί το ενδιαφέρον που υπήρχε για την ενοικίαση ή την αγορά γραφείων στο ακίνητο της λεωφόρου Συγγρού. Επιπλέον, είχε τονίσει ότι μετά την κατάληψη, οι εργαζόμενοι στο κτίριο διακατέχονταν από αισθήματα τρόμου και ανασφάλειας.

«Εχουν διαπραχθεί σοβαρά ποινικά αδικήματα εκ μέρους της συμμορίας που συνέστησαν τα μέλη της οργάνωσης “Ρουβίκωνας” και έχοντας κάθε νόμιμο δικαίωμα ζητώ την ποινική τους δίωξη επιφυλασσόμενος κάθε αστικής αποζημίωσης», ανέφερε στην καταγγελία του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Ωστόσο, λόγω απουσίας μαρτύρων, η αρχική δίκη αναβλήθηκε και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Η δίκη για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε προ διμήνου και είχε ως κατάληξη την απαλλαγή των αναρχικών από τις κατηγορίες. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας συνεργάτης του προέδρου των ΑΝΕΛ που έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο υπαναχώρησε από την αρχική θέση του κόμματος, καταθέτοντας ενώπιον της έδρας ότι ουδέποτε ζητήθηκε η ποινική δίωξη των συλληφθέντων για την κατάληψη του 2015. Προκειμένου μάλιστα να αιτιολογήσει την αλλαγή πλεύσης των ΑΝΕΛ, στην υπόθεση κατέθεσε δημόσια ότι η μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του «Ρουβίκωνα» ήταν προϊόν παραπλάνησης του προέδρου Πάνου Καμμένου από την αστυνομία. Κατόπιν αυτού, το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση, απαλλάσσοντας τους 19 συλληφθέντες από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου