Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Όταν ο Τσίπρας έλεγε ψέμματα στον Αυτιά και στους Ελληνες [βίντεο]



Βέβαια θα πρέπει να έχει ξεχάσει μια συνέντευξη που είχε δώσει ο ίδιος στον Γιώργο Αυτιά και στο ΣΚΑΙ (σ.σ. τότε πήγαινε ακόμη στο κανάλι) στην οποία έταζε απίστευτα πράγματα για να δελεάσει-ξεγελάσει όπως τελικά και το έκανε τους πολίτες.

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά θυμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να επιτεθεί στην αντιπολίτευση σχετικά με το αν η Ελλάδα έχει βγει ή δεν έχει βγει από το μνημόνιο.

Με στόμφο από το βήμα της Βουλής είπε χαρακτηριστικά: «Και το ερώτημα είναι τι θα απογίνετε τώρα; Πού πήγε το περιβόητο 4ο μνημόνιο που με στόμφο εξαγγείλατε ότι έρχεται και ψάχνω και εγώ να το βρώ. Όπως ψάχνω να βρω τους τίτλους των ΜΜΕ που κατατρομοκρατούσαν τους συνταξιούχους και όχι μόνο ότι έρχεται θύελλα και περικοπές και να οι πίνακες με τις περικοπές και να οι εκπομπές. Θα πρέπει ο φίλος μου Αυτιάς να να πέρασε δύσκολες ημέρες να υπολογίζει τις περικοπές. Τώρα τσιμουδιά. Κανείς δεν κάνει υπολογισμούς για το τι σώζεται από τις αποδοχές των ανθρώπων».

Βέβαια θα πρέπει να έχει ξεχάσει μια συνέντευξη που είχε δώσει ο ίδιος στον Γιώργο Αυτιά και στο ΣΚΑΙ (σ.σ. τότε πήγαινε ακόμη στο κανάλι) στην οποία έταζε απίστευτα πράγματα για να δελεάσει-ξεγελάσει όπως τελικά και το έκανε τους πολίτες.

Μερικά από αυτά που είχε πει τότε ήταν: «Είναι δέσμευση, ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ και θα αποκαταστήσουμε το θεσμικό πλαίσιο στις εργασιακές σχέσεις. Είναι πυρήνας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ το ποσό των 751 ευρώ. Μπορεί να το αντέξει η αγορά κι αυτό επειδή δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων. Δέσμευση και η επαναφορά της 13ης σύνταξης για όσους λαμβάνουν κάτω από τα 700 ευρώ σύνταξη.

Τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα ελαφρυνθούν φορολογικά. Οι φοροφυγάδες, οι λαθρέμποροι, οι off shore, αυτοί που έχουν βίλες και κότερα αδήλωτα, αυτοί θα έχουν πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ. Όμως είναι εύκολο να τους βρούμε.

Το περιουσιολόγιο θα είναι εργαλείο το εργαλείο μας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.  Στις  12.000 ευρώ το αφορολόγητο για όλους. Ο πλούτος είναι πάνω από τις 42.000 που τον ορίζει η ΝΔ. Θα καταργήσουμε τους έκτακτους φόρους. Για να βρούμε να δώσουμε χρήματα πρέπει τα ταμεία μας να έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν.

Αυτό σημαίνει αναδιανομή του βάρους, πάταξη της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος. 3.000 Έλληνες δεν δικαιολογούν τις περιουσίες τους με βάση τη λίστα Νικολούδη. Θα ψάξουμε όλες τις λίστες. Γιατί η λίστα Λαγκάρντ 2,5 χρόνια δεν απέφερε ούτε ένα ευρώ;».



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου