Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Τα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ έκαψαν την ελληνική σημαία, έσπασαν και διέλυσαν τα πάντα



Σε  πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή των Εξαρχείων μετά το τέλος της πορείας για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου αντιεξουσιαστές εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, ενώ τραυματίσθηκε ένας 24χρονος που παρελήφθη από ασθενοφόρο. 



Στα Εξάρχεια αντιεξουσιαστές με ορμητήριο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου είχαν αρχίσει να στήνουν οδοφράγματα, ενώ λίγο αργότερα έπεσαν οι πρώτες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη. Κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν πανέτοιμοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, να καίνε τη Σημαία, να σπάνε και να καταστρέφουν τα πάντα, λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ οι κουκουλοφόροι άναψαν και φωτιά και μέσα στο Πολυτεχνείο. 


Η αστυνομία επιστράτευσε ένα όχημα τύπου «Αύρα»  για να περιοριστεί η δράση των κουκουλοφόρων και να σβήσουν οι φωτιές  μέσα στο χώρο του ιδρύματος με ρίψεις νερού.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στην Πατησίων.


Και στην Θεσσαλονίκη ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα, πυρπολώντας πλαστικούς κάδους, τραπεζάκια και πίνακες που φαίνεται ότι μετέφεραν νωρίτερα στην Εγνατία από την Πολυτεχνική Σχολή, την οποία χρησιμοποίησαν ως “ορμητήριο” για να εκτοξεύσουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες λίγα μέτρα πιο μακριά, μπροστά από το Παλέ ντε Σπορ, τη βόρεια πύλη της ΔΕΘ και μέσα στους χώρους της Έκθεσης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου