Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Προκλητικός ο Τσίπρας, αντρόπιαστος προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση στα Πανεπιστήμια



Η συζήτηση προκλήθηκε μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το «πανεπιστημιακό άσυλο» έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους και προανήγγειλε ότι ΝΔ θα καταργήσει τον σχετικό νόμο.

Ο αρχηγός της ΝΔ πριν από λίγο στην Βουλή κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για την παράδοση των πανεπιστημίων στον Ρουβίκωνα αλλά και σε εμπόρους ναρκωτικών για να υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας και ανομίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας προκλητικός και ψεύτης όπως πάντα προσπάθησε να ωραιοποιήσει την ανομία που επικρατεί με ευθύνη δικιά του και της κυβέρνησης του στα πανεπιστήμια. Είπε μάλιστα με θράσος αντιεξουσιαστή ότι η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και να πείσει ότι το έντονο αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει στην κοινωνία αποτελεί προϊόν… fake news. 

Μάλιστα έφτασε στο σημείο ο αδίστακτος αντί να απολογηθεί να υποστηρίξει πως το σχέδιο της ΝΔ είναι η δυσφήμιση των δημόσιων πανεπιστημίων προκειμένου να δημιουργηθεί η ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά αγανακτισμένος μετά το θράσος Τσίπρα ότι «Επιχειρείται να ωραιοποιήσετε την κατάσταση» και κατήγγειλε απόπειρες δημιουργίας νέας γενιάς ατάκτων που θα λάβει δράση μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μήπως βολεύεστε με αυτή την κατάσταση; Μήπως η προκλητική ανοχή σε γκρουπούσκουλα είναι μια προετοιμασία για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα; Μήπως επιτρέπετε σε αυτές τις ομάδες να κάνουν ανώδυνη εκπαίδευση για να ξεχυθούν στους δρόμους και να κάψουν την Αθήνα όταν περάσετε στην αντιπολίτευση όπως έκαναν το 2008 που εσείς δεν είχατε πει κουβέντα. Δεν είστε άμοιροι ευθυνών. Έχετε την ιστορία σας» είπε χαρακτηριστικά. «Είστε το χθες του ψέματος και της ισοπέδωσης. Η ιστορία σας έχει ξεπεράσει» είπε σε άλλο σημείο απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου