Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Τριήμερο χριστουγεννιάτικο bazaar της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών



Για τρεις μέρες, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, το χριστουγεννιάτικο bazaat της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών ανοίγει τις πύλες του και σας καλεί να κάνατε τις αγορές σας και να προσφέρετε για έναν καλό σκόπο.

Η ζεστασιά και η αγάπη προς τον πλησίον μας, σε συνδυασμό με το πνεύμα της ευαισθησίας, αρωγής και αλληλεγγύης που φέρνουν μαζί τους οι γιορτές, θα είναι οι πρωταγωνιστές στο Χριστουγεννιάτικο bazaar της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών.

Σε μια περίοδο όπου η οικονομική ανέχεια πλήττει ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα πληθυσμού της πατρίδας μας η Εθελοντική Διακονία Ασθενών πάντοτε συνεπής στις αρχές της συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να αναπτύσσει προγράμματα και δράσεις για την στήριξη των πλέον ευάλωτων νοσηλευόμενων  συνανθρώπων μας.


Στο φετινό Χριστουγεννιάτικο bazaar μας που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων (Πανόρμου 59, Αμπελόκηποι) την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 από τις 10:00 έως τις 20:00 θα είμαστε όλοι εκεί για να μοιραστούμε τη χαρά της ουσιαστικής προσφοράς που θα γίνεται πράξη όσο υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες γύρω μας.


Οι επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικο bazaar θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα δώρα τους από μία μεγάλη φιλανθρωπική αγορά, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δημιουργίες των εθελοντών της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών.

Για αγορές άνω των 30 ευρώ θα διεξαχθεί κλήρωση για ένα διήμερο ταξίδι στα Καλάβρυτα που περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις στο «Αχίλλειον Hotel».


Το έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση του έργου της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών.

Μια σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό διοργανώνονται στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού bazaar με αποκορύφωμα το Σάββατο της 1ης Δεκεμβρίου2018 και ώρα 12:00-13:00 το παιδικό εργαστήρι από τις Εκδόσεις «Πορφύρα» με θέμα την «Αποδοχή της διαφορετικότητας».


Θα ακολουθήσει στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 1/12 ένα LIVE μουσικό αφιέρωμα με τη γνωστή τραγουδίστρια Έλενα Οικονόμου να «ντύνει» με τη φωνή της ένα μοναδικό ρεπερτόριο με έντεχνα και άλλα αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια.

Η Εθελοντική Διακονίας Ασθενών μας καλεί δώσουμε για άλλη μια χρονιά, τη ζεστή μας αγκαλιά και ένα χαμόγελο ανακούφισης στους ανθρώπους που θα περάσουν τις γιορτές νοσηλευόμενοι και μακριά από τη θαλπωρή της οικίας τους χωρίς τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η συμμετοχή και η έμπρακτη υποστήριξη όλων είναι πολύτιμη.

Για πληροφορίες σχετικά με το Χριστουγεννιάτικο bazaar, το γραφείο της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 – 16:00.


Αντικείμενο της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ  είναι η καθημερινή υποστήριξη μοναχικών ασθενών, η δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία νοσηλευόμενων παιδιών, η συνοδεία και εξυπηρέτηση μοναχικών ασθενών σε γραφειοκρατικά θέματα, η κάλυψη αναγκών  στοιχειώδους φροντίδας και συντροφιάς σε μοναχικούς ενήλικες κατ΄οίκον και η φιλοξενία συγγενών οικονομικά αδύνατων ασθενών από επαρχία.


Επιπλέον αντικείμενο μας αποτελεί ο σχεδιασμός, η εφαρμογή και η υλοποίηση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας στον τομέα του εθελοντισμού, καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση σεμιναρίων εκπαίδευσης και νέων εθελοντών. Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ, με τους 480 ενεργούς εθελοντές της, δραστηριοποιείται και έχει υπογράψει πρωτόκολλα συνεργασίας με 15 νοσοκομεία στη περιοχή της Αττικής.


Τα αποτελέσματα των δράσεών μας από το 2003 έως τον Ιούλιο του 2018 συμπυκνώνονται σε 2.041 εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους εθελοντές, οι οποίοι έχουν προσφέρει 414.280 ώρες εθελοντικής προσφοράς σε 1.967 μοναχικούς ασθενείς (παιδιά και ενήλικες).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.diaconia.gr και στο www.facebook.com/Εθελοντική Διακονία Ασθενών


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου