Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Αποφυλακίζεται η 19χρονη που πέταξε το νεογέννητο παιδί της στα σκουπίδια



Ανοίγει την πόρτα της φυλακής για τη 19χρονη παιδοκτόνο από την Πετρούπολη, με διάταξή του, ο ανακριτής ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η 19χρονη που είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο, ανήμερα της γιορτής της Μητέρας, κατηγορείται  ότι πέταξε,με τη βοήθεια της μητέρας της, το νεογέννητο μωρό της σε κάδο σκουπιδιών, στην Πετρούπολη .

Για την προφυλάκισή της είχαν διαφωνήσει ανακριτής και εισαγγελέας ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισής και την οριστική απόφαση είχε πάρει, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Στην απολογία της η 19χρονη είχε υποστηρίξει πως δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος και το κατάλαβε στον 7ο μήνα της κύησης. «Εγώ το σκότωσα» φέρεται να υποστήριξε η 19χρονη προσπαθώντας να απαλλάξει τη μητέρα της από την κατηγορία, της συνέργειας σε ανθρωποκτονία. «Ένιωθα πανικό, φόβο, ντροπή. Την ημέρα του τοκετού πονούσα πολύ. Είπα στον αδελφό μου ότι πονάω και μου είπε ότι θα φέρει τον γιατρό. Ένιωσα έντρομη, και του είπα να μην τον φέρει, γιατί το πρόβλημα ήταν μια κύστη και πέρασε» φέρεται να λέει.

Όταν το παιδί γεννήθηκε, αμέσως το είδε σαν εχθρό. «Ένιωθα ότι με απειλεί. Ήταν κίνδυνος. Ένιωθα την κατακραυγή του κόσμου επάνω μου. Έπρεπε να το ξεφορτωθώ» είχε υποστηρίξει στην απολογία της η 19χρονη

Η απόφαση του ανακριτή να κάνει δεκτό το αίτημα για την αποφυλάκιση της 19χρονης η οποία  ήρθε πέντε μήνες μετά την απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου για την προσωρινή κράτησή  της, δίνει τη δυνατότητα στην κοπέλα να προχωρήσει και να κάνει ένα βήμα στη ζωή της, σύμφωνα με το συνήγορο της, Σπύρο Δημητρίου  ο οποίος ευχαρίστησε  τη Δικαιοσύνη που «αποφάσισε με ψυχραιμία και δίνει στην κοπέλα μία ευκαιρία για τη ζωή της».


Πηγή : dikastiko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου