Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Φοιτητές & μαθητές ξεφτίλισαν Τσίπρα - Γαβρόγλου μέσα στο γραφείο του «Διαλύετε τις ζωές μας»



Φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εισέβαλαν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, ζήτησαν την κατάργηση του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας, φώναξαν συνθήματα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και ούρλιαζαν «Διαλύετε τις ζωές μας. Μας κοροϊδεύετε, μας κάνετε τον ανήξερο, θέλετε να απομαζικοποιηθούν τα πανεπιστήμια» 

Εχθές ο προκλητικός Γαβρόγλου παρότρυνε τους φοιτητές να αναλάβουν... αστυνομικά καθήκοντα και να απομακρύνουν τα μέλη του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;» είπε ο ακατάλληλος προκλητικός  Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο την Κυριακή.


«Δεν θα περάσουν αυτά που θέλετε, ας φέρετε και το ΝΑΤΟ», φώναζαν στον ακατάλληλο και επικίνδυνο υπουργό παιδείας «Να φύγετε, λειτουργείτε εις βάρος μας», φώναζαν απευθυνόμενοι στον υπουργό Παιδείας: «Διαλύονται τα πτυχία μας, θα δουλεύουμε σερβιτόροι με πτυχία», φώναξαν στον υπουργό.«Αυτά τα πράγματα που πάτε να φέρετε δεν θα τολμήσετε να τα φέρετε κι ας φέρετε το στρατό, ας φέρετε τις δυνάμεις καταστολής, ας φέρετε το ΝΑΤΟ» φώναξε ένας φοιτητής ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι στο γραφείο του υπουργού Παιδείας φώναξαν εν χορώ το σύνθημα: «Τσίπρα και Γαβρόγλου, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».


Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στο νόμο Γαβρόγλου, που όπως σημειώνουν επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της». 

Όπως λένε οι φοιτητές οι αλλαγές του ακατάλληλου και επικίνδυνου Γαβρόγλου αποκλείουν τους μαθητές απο την ουσιαστική γνώση εντατικοποιούν το πρόγραμμα τους και δεν τους αφήνουν περιθώριο επιλογής αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο του διπλού άγχους λόγω των διπλών εξετάσεων. Φώναζαν  ότι ο Γαβρόγλου επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της». 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου