Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Συνελήφθη ο ληστής που είχε αποδράσει από φυλακή της Γαλλίας με ελικόπτερο



Η σύλληψη έγινε στην περιοχή της πόλης Creil ενώ μαζί με τον καταζητούμενο ληστή συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα, ο αδελφός του, δύο ανιψιές του και μία γυναίκα.

Τον περασμένο Ιούλιο, η θεαματική απόδραση τύπου Παλαιοκώστα του ληστή Ρεντουάν Φαΐντ με ελικόπτερο μέσα από τη φυλακή, είχε απασχολήσει την Γαλλία και τρεις μήνες μετά την απόδραση από τη φυλακή Ρεό, συνελήφθη.


Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έπιασε τον 46χρονο κυριολεκτικά στον ύπνο, καθώς συνελήφθη ενώ φορούσε τις πιτζάμες του και χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση. 

Τον περασμένο Απρίλιο, είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση για ληστεία του 2010, στην οποία είχε χάσει τη ζωή της μία νεαρή αστυνομικός.



Η απόδραση του Ιουλίου δεν ήταν πάντως η πρώτη για τον Φαΐντ, το 2013 είχε δραπετεύσει από τη φυλακή του Σεκεντίν στη βορειοανατολική Γαλλία, τοποθετώντας εκρηκτικά για να περάσει από πέντε πόρτες ασφαλείας στη φυλακή, παίρνοντας προσωρινά ομήρους τέσσερις σωφρονιστικούς φρουρούς και είχε παραμείνει ασύλληπτος για ενάμιση μήνα. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου