Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Κοτζιάς: Υπερασπίστηκα την αξιοπρέπειά μου – Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το «εμείς»



«Με τη στάση μου υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια της χώρας και της κυβέρνησης. Ελέχθησαν βαριά πράγματα χωρίς κανείς να παρέμβει. Λένε κάποιοι ότι έβαλα το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το «εμείς», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς από την Κρήτη.

«Το Πράττω θα απαιτήσει όπως υπάρχει μια υπηρεσιακή επιτροπή για το ΥΠΕΞ για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων από την ίδια επιτροπή να περνάνε και τα άλλα υπουργεία» τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς για το επίμαχο θέμα των μυστικών κονδυλίων που οδήγησαν στην παραίτηση του.

«Εμείς στείλαμε 93 υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Κάποιοι πήγαν φυλακή. Όταν κάποιοι πουλάνε βίζες στην Κωνσταντινούπολη είναι εγκληματίες» είπε και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία υπονομεύεται όταν δεν παλεύεις ενάντια στην διαφθορά. Υπονομεύεται όταν ανοίγεις το στόμα σου για να πουλήσεις ομορφιά και εξυπνάδα. Ο πατριωτισμός όμως απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα και χρειάζεται ένα κίνημα ενάντια στο εκφυλισμό και σε όσους απειλούν και εκβιάζουν. Εκμαυλίζεται ο δημόσιος βίος με fake news. Το δικό μου στόμα και το στόμα του Πράττω δεν κλείνει. Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι Δημοκρατία. Προσωπικά ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι. Θέλουμε ένα πολιτικό σύστημα ενάντια στην διαφθορά και τους εκβιαστές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας, τώρα όμως ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες».

Για την Συμφωνία των Πρεσπών και το Σκοπιανό  τόνισε ότι θα περάσει από την ελληνική βουλή, και μπορεί να προκύψει καινούργια πλειοψηφία από την παρούσα βουλή: «Ο πρωθυπουργός δεν το πιστεύει γιατί έχει άλλη σχέση με τον εταίρο του, εγώ δεν έχω».

Σχετικά με την επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε πως δεν θα έλεγε δημόσια ότι την έχει στείλει, αλλά το έκανε μετά τα όσα είπε ο Σκουρλέτης και ο Τζανακόπουλος πως είναι «ακατανόητη η παραίτηση» και πρόσθεσε: «Δεν παραιτήθηκα επειδή ερωτεύτηκα ξαφνικά. Είναι μια επιστολή που θέλει να βοηθήσει την κυβερνητική πολιτική».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου