Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Εξκάλιμπερ; 8χρονη βρήκε σπαθί 1.500 ετών σε μια λίμνη στη Σουηδία (φωτό)



Από την Κυρά της Λίμνης, της γνωστής σάγκα του βασιλιά Αρθούρου, σε μια μικρή ονόματι... Saga μιας λίμνης στη Σουηδία ένα σπαθί ενώνει το μύθο με την πραγματικότητα του 21ου αιώνα! Ο λόγος για μια οχτάχρονη, που βρήκε ένα σπαθί που χρονολογείται πριν από την εποχή των Βίκινγκ, ενώ κολυμπούσε αμέριμνα σε μια λίμνη στη Σουηδία το καλοκαίρι.

Η μικρή Σουηδέζα Saga Vanecek βρήκε το καλοδιατηρημένο στη λίμνη Vidöstern ενώ βρισκόταν στην εξοχική κατοικία της οικογένειάς της στην κομητεία Jönköping.

Το σπαθί είχε αρχικά αναφερθεί ότι ήταν 1.000 ετών, αλλά εμπειρογνώμονες στο τοπικό μουσείο πιστεύουν τώρα ότι μπορεί να κατασκευάστηκε πριν από 1.500 χρόνια.


Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να βρίσκεις ένα σπαθί στη λίμνη!" δήλωσε ο Mikael Nordström από το τοπικό μουσείο της κομητείας Jönköping.

Το επίπεδο του νερού ήταν εξαιρετικά χαμηλό εκείνη την εποχή, εξαιτίας της ξηρασίας, κάτι που πιθανόν εξηγεί γιατί η μικρή Saga βρήκε το αρχαίο όπλο.

"Ένιωσα κάτι στο νερό και το σήκωσα, έπειτα υπήρξε μια λαβή και πήγα να πω στον πατέρα μου ότι έμοιαζε με ένα σπαθί", διηγήθηκε η Saga σε σουηδικό ραδιόφωνο. 

Η ανακάλυψη της Saga οδήγησε το μουσείο και το τοπικό συμβούλιο να πραγματοποιήσουν περαιτέρω ανασκαφές στο χώρο, βρίσκοντας και μια καρφίτσα του 3ου αιώνα μετά Χριστόν. 

Το μουσείο της κομητείας Jönköping ανακοίνωσε ότι η έρευνά του στη λίμνη είναι ημιτελής και ακόμα πιο αρχαία αντικείμενα θα μπορούσα να εντοπιστούν.

Εξκάλιμπερ α λα... Σουηδικά; 



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου