Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Δούρου - Ψινάκη και άλλους 18 καλούν οι εισαγγελείς για την πυρκαγιά στο Μάτι




Κλήσεις σε περίπου 20 υπόπτους, για τους οποίους προέκυψαν στοιχεία ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι απέστειλε ο εισαγγελέας Ηλίας Ζαγοραίος μαζί με δύο επίκουρους εισαγγελείς.

Ανάμεσα στους κληθέντες είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ενώ ως ύποπτοι από τις εισαγγελικές αρχές καλούνται όσοι τον περασμένο Ιούλιο κατείχαν θέσεις ευθύνης σε Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΛΑΣ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με τον ένα η τον άλλο τρόπο ενεπλάκησαν στις διαδικασίες αντιμετώπισης της φονικής πυρκαγιάς.

Σε εξηγήσεις καλείται από τους εισαγγελείς και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, για τον οποίο έχουν γίνει καταγγελίες για εγκληματικές παραλείψεις που συνετέλεσαν στο φονικό αποτέλεσμα της πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα ελέγχεται από τις εισαγγελικές αρχές και για τη διαχείριση της βοήθειας που δόθηκε στους πυροπαθείς.

Στον κατάλογο των υπόπτων περιλαμβάνονται και όσα πρόσωπα έχουν καταμηνυθεί από συγγενείς των θυμάτων, όπως ο δήμαρχος Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς.

Συνολικά περί τα 20 άτομα στελέχη της αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ελέγχονται ποινικά και καλούνται σε εξηγήσεις, διαδικασία που αποτελεί συνήθως τον προθάλαμο των ποινικών διώξεων, οι οποίες στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι αφορούν ανθρωποκτονίες, εμπρησμό και άλλα αδικήματα.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου