Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Συνελήφθη ο δουλέμπορος Πάνος Μωραΐτης της ΜΚΟ ERCI που έφερνε μετανάστες με τις ευχές της κυβέρνησης


Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης προσήλθε εχθές, με τον δικηγόρο του, ο καταζητούμενος δουλέμπορος και ιδιοκτήτης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ ERCI) Πάνος Μωραΐτης, ο οποίος κατηγορείται μαζί με 30 άλλα στελέχη της οργάνωσης  για βαριές κακουργηματικές πράξεις σχετιζόμενες με διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ο  δουλέμπορος, πήγε στη Μυτιλήνη  με το πλοίο της γραμμής και αμέσως μετά την εμφάνισή του στην Εισαγγελία συνελήφθη, αφού ενεργοποιήθηκε το σε βάρος του εκκρεμές ένταλμα σύλληψης.

Η εξάρθρωση από την ΕΛΑΣ του μεγάλου δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών από την ΜΚΟ ERCI τη Λέσβο που έλαβε χώρα πριν από ένα μήνα και δρούσε ανεξέλεγκτα από το 2015, έμελλε να αποτελέσει την αρχή για ένα μεγάλο κύμα αποκαλύψεων.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ  έφερνε στην Ελλάδα χωρίς την παραμικρή δυσκολία, αλλοδαπούς από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου έναντι αδρός αμοιβής, που έφτανε τα 2.000 ευρώ το κεφάλι.

Μια εκ των εκ συλληφθέντων είναι και η «προσφυγοπούλα» Σάρα Μαρντίνι, η οποία είχε γίνει σύμβολο της προσφυγικής κρίσης από τα ΜΜΕ και μάλιστα είχε βραβευθεί.

Η ERCI είχε δικτυωθεί σε όλη την Ελλάδα καθώς δούλευε, σύμφωνα με τα όσα έλεγε η ίδια για την περίφημη ενσωμάτωση των «προσφύγων» στην ελληνική κοινωνία την γνωστή καραμέλα δηλαδή που χρησιμοποιούν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μέσω της προπαγάνδας θέλουν να περάσουν στην ελληνική κοινωνία.

Αυτό που χρειάζεται διερεύνηση είναι πώς μετά την άφιξη των αλλοδαπών στη χώρα μας η ERCI αντλούσε ακόμη 5.000 ευρώ το χρόνο κατ΄άτομο από διάφορα προγράμματα (εκπαιδευτικά, διαμονής, διατροφής) κάτι που ανεβάζει τα έσοδα της εταιρείας στο μισό δισ.το χρόνο και σίγουρα κάποιος μέσα στα πράγματα της τα έδινε και έβγαζε και αυτός.

Η ΜΚΟ έφερε παράνομα στην Ελλάδα πάνω από 70.000 αλλοδαπούς από το 2015 και μετά, με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, των υπουργών μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και όσων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με τους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες ακόμα και σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων

Το θράσος της συγκεκριμένης ΜΚΟ ήταν τέτοιο που έφτασε στο σημείο να κυκλοφορεί στη Λέσβο με τζιπ βαμμένο σε χακί παραλλαγή και με πλαστές πινακίδες του ΕΣ.

Σίγουρα δεν είναι η μόνη περίπτωση, υπάρχουν και άλλες και καλό θα ήταν να μάθει ο ελληνικός λαός που πήγαν τα 1,6 δις που δόθηκαν για το προσφυγικό από την Ε.Ε.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου