Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Οι δικαστικές αρχές παραπλανώνται εύκολα από πλαστά πιστοποιητικά κακοποιών




Υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου που με πλαστά πιστοποιητικά κατάφερε να αποφυλακιστεί παρά τις μεγάλες ποινές του, και των άλλων δύο κακοποιών (ο ένας δις ισόβια) που ήρθε εχθές στην δημοσιότητα και που προσπάθησαν επίσης με αίτηση τους στα δικαστήρια Πειραιά και πλαστά πιστοποιητικά να αποφυλακιστούν με τον ίδιο τρόπο, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν δείχνει ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο ενδιαφέρον από όλους να ελέγχονται εξονυχιστικά τα πιστοποιητικά που προσκομίζονται. 

Αυτές οι υποθέσεις δείχνουν ότι οι δικαστές και οι αρχές γενικότερα δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για ένα πιστοποιητικό ώστε να ψάξουν επαρκώς την γνησιότητα του, με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να ξεφύγουν κακοποιοί με μεγάλες ποινές.

Μια υπόθεση που άφησε εκτεθειμένη την αστυνομία και την δικαιοσύνη, πριν από λίγα χρόνια το 2012, είναι η υπόθεση κακοποιού που δρούσε στην Καλλιθέα και κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκβιασμού.

Αυτός ο κακοποιός κατάφερε με πλαστά πιστοποιητικά να εξαπατήσει, τον δήμο Αθηναίων, την ασφάλεια Καλλιθέας και την Εισαγγελία Αθηνών.

Αφού είχε πλέον στριμωχθεί από την αστυνομία που είχε αποκαλύψει την δράση του μετά από καταγγελίες των θυμάτων του, κυκλοφορούσε με περιοριστικούς όρους της Ανακρίτριας Αθηνών και έδινε το παρόν στην ασφάλεια Καλλιθέας δύο φορές τον μήνα μέχρι να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό για τα εγκλήματα του.

Στην πορεία και μερικούς μήνες πριν την δίκη του από το Μικτό Ορκωτό, σκηνοθέτησε τον θάνατο του και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία καταφέρνοντας έτσι, να εξαπατήσει αστυνομία και Εισαγγελία.

Μια μέρα το 2012 το τμήμα ασφαλείας Καλλιθέας λαμβάνει με απλό ασπρόμαυρο fax προσέξτε το αυτό ένα πιστοποιητικό θανάτου το οποίο στέλνει ένας δικηγόρος. Χωρίς να μιλήσει κανένας αστυνομικός με τον υποτιθέμενο δικηγόρο και χωρίς να ελέγξει κανένας τι και πώς, η ασφάλεια αρχίζει την ενέργειες για να ειδοποιήσει την ανακρίτρια και την εισαγγελία.

Το πιστοποιητικό θανάτου είχε την αιτία το έμφραγμα και τον ζαχαρώδη διαβήτη και συνοδευόταν από υπογραφές αστυνομικού, δικηγόρου, γιατρού και υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων, η περιοχή μάλιστα που δηλώθηκε ο θάνατος του ήταν η πιο κακόφημη της Αθήνα στην Λιοσίων σε δρόμο που είναι γεμάτος παραβατικότητα και οίκους ανοχής.

Μάλιστα ο τόπος θανάτου του δηλώθηκε και διεύθυνση κατοικίας του που εάν το έψαχνε κάποιος σοβαρός θα έβλεπε ότι ήταν οίκος ανοχής το συγκεκριμένο σημείο.

Τον θάνατο του κακοποιού δήλωσε στον δήμο της Αθήνας εν γνώση της γυναίκας του, η κοπέλα που συζούσε ο κακοποιός μαζί της και μάλιστα παντού υπάρχει η υπογραφή της.

Το αποτέλεσμα είναι ότι παύθηκε η ποινική δίωξη του κακοποιού με συνοπτικές διαδικασίες με ένα απλό πιστοποιητικό θανάτου που δεν ελέγχθηκε από κανένα για την γνησιότητα του, απλά έκλεισαν τον φάκελο του κακοποιού άρον άρον.

Μετά την πράξη του ο κακοποιός χωρίς να έχει σε βάρος του ποινική δίωξη και απαγόρευση εξόδου έφυγε για την Γερμανία με μόνο χαρτί το δίπλωμα οδήγησης του. Τα τελευταία χρόνια είχε μόνιμη κατοικία την Γερμανία και μάλιστα είχε ανοικτό το facebook ,με το όνομα και το επώνυμο του κανονικά, που έδειχνε ότι γύριζε με την κοπέλα του όλη την Ευρώπη και ερχόταν και στην Ελλάδα βγάζοντας φωτογραφίες έξω από την Βουλή, συνομιλώντας με γνωστούς του στην Ελλάδα.

Είχε μάλιστα τέτοιο θράσος μόλις κατάλαβε ότι οι αρχές στην Ελλάδα δεν παίρνουν χαμπάρι, που το 2014 πήγε στο προξενείο της Ελλάδας στην Φρανκφούρτη με την άδεια οδήγησης του (γιατί την ταυτότητα την είχαν καταθέσει οι συνεργοί του για τον θάνατο) να βγάλει διαβατήριο για να φύγει εκτός Ευρώπης και εκεί επειδή το προξενείο το έψαξε αποκαλύφθηκε η απάτη του.

Η Εισαγγελία Εφετών άρχισε να ψάχνει κατόπιν εορτής και μετά από αίτημα του προξενείου και έτσι αποκαλύφθηκε ότι η ασφάλεια Καλλιθέας δεν ενήργησε ως όφειλε, οι υπογραφές του αστυνομικού, και του γιατρού που υπογράφει το πιστοποιητικό θανάτου είναι πλαστές μαζί με τις σφραγίδες. Ο δήμος Αθηναίων δεν το έψαξε καθόλου έκδωσε απλά το πιστοποιητικό και το γελοίο της υπόθεσης ένας χριστιανός δημότης Καλλιθέας που δήλωσε τον θάνατο του στον δήμο της Αθήνας, δηλώθηκε ότι η ταφή του έγινε στον δήμο Μύκης στην Ξάνθη και με έγγραφο του ο δήμος στην Εισαγγελία Εφετών δηλώνει ότι δεν υπάρχει χριστιανικό νεκροταφείο εκεί γιατί ζουν μόνο μουσουλμάνοι.

Μετά την έρευνα που οι αποκαλύψεις της άφησαν με ανοικτό το στόμα αστυνομία και Εισαγγελία, η Αντιεισαγγελέας Εφετών κάλεσε τα θύματα του τους ενημέρωσε αφήνοντας τους σε σοκ, έγινε εκ νέου η δίκη στο Μ.Ο.Δ. ερήμην του επειδή ήταν εξαφανισμένος στο εξωτερικό και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκβιασμούς.

Με λίγα λόγια και μέχρι το Μάρτιο του 2017 όπου και συνελήφθη από την Ιντερπόλ στην Γερμανία ο κακοποιός, και βρίσκεται στις φυλακές Αλικαρνασσού κατάφερε να εξαπατήσει αισχρά τις αρχές και να τις εκθέσει.

Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει να ψάξει για το πλαστό πιστοποιητικό ειδικά η ασφάλεια που είχε κάποιον να προσέχει με βαρύτατους περιοριστικούς όρους, να ψάξουν έστω που θάφτηκε να πιστοποιήσουν ότι έγινε η κηδεία του κάτι που να ταιριάζει με το πλαστό πιστοποιητικό. Η Ανακρίτρια που ενημερώθηκε για τον "θάνατο" του κακοποιού δεν ζήτησε να ελεγχθεί από κανένα το πιστοποιητικό, σε κανένα δεν κίνησε την περιέργεια αυτό το πιστοποιητικό ειδικά όταν προσκομίζεται στην ασφάλεια λίγο καιρό πριν γίνει η δίκη του κακοποιού από το Μικτό Ορκωτό με σίγουρη την καταδίκη του.

Δεν ξέρουμε αλλά θα μάθουμε εάν έχει δικαστεί ακόμα για αυτό το κακούργημα με τα πλαστά πιστοποιητικά θανάτου και μαζί του οι συνεργοί του, αλλά αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα πώς εάν δεν γίνει ντόρος δεν ενδιαφέρεται κανένας και ο οποιοσδήποτε κακοποιός μπορεί να εξαπατήσει εύκολα τις αρχές και να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του με πλαστά πιστοποιητικά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου