Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Δηλώσεις Παναγιωτόπουλου - Καραγκούνη για την αναστολή της έρευνας για την εθνική τραγωδία στο Μάτι



Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κ. Καραγκούνης, με αφορμή τη χθεσινή παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για αναστολή της έρευνας για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Ηλία Ζαγοραίο, και έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ν. Παναγιωτοπουλος: «Προσήλθαμε σήμερα εδώ, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, για να ζητήσουμε διευκρινίσεις για τη συνέχεια της εισαγγελικής έρευνας σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, ιδίως μετά την χθεσινή ξαφνική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, που ήδη έχει ανασκευαστεί με νεότερη οδηγία, προφανώς λόγω αντίστοιχης αντίδρασης μας αλλά και του θορύβου που έχει προκληθεί στην Ελληνική κοινωνία. Η θέση μας είναι ότι η έρευνα πρέπει να συνεχίσει με ταχύτατους ρυθμούς, αυτό απαιτούν οι οικογένειες των θυμάτων, αλλά αυτό απαιτεί και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία». 

Κ. Καραγκούνης: «Ανεξάρτητα από οποιοδήποτε έγγραφο οποιασδήποτε αρχής, θα πρέπει να κληθούν άμεσα τα υπαίτια πρόσωπα μέχρι σήμερα. Η κοινωνία βοά, είχαμε μια ανείπωτη τραγωδία, ο κόσμος ζητάει εξηγήσεις. Και είμαστε εδώ γιατί πρέπει η δικαιοσύνη να κάνει το αυτονόητο, να συνεπικουρήσει για να έρθουν γρήγορα οι υπαίτιοι στο φως, να έρθουν γρήγορα όσοι φταίνε γι’ αυτή τη τραγωδία, να αποδοθούν ευθύνες, να αποδοθεί δικαιοσύνη».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου