Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Μετά την αντίδραση της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας τα μαζεύει η δικαιοσύνη για το πόρισμα στο Μάτι



Η απόφαση να παγώσει επί της ουσίας η έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών, αποτελεί όνειδος για το ελληνικό κράτος και την ελληνική δικαιοσύνη, εφόσον βεβαίως αποδειχθεί ότι θα καθυστερήσουν οι ποινικές διώξεις και η τιμωρία όλων εκείνων που συνέβαλαν στην τραγωδία

Η ξαφνική απόφαση της Εισαγγελίας είναι προσβολή στην μνήμη των 99 συνανθρώπων μας.

Είναι σίγουρο ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένια Δημητρίου δεν ενήργησε μόνη της αλλά με εντολή της κυβέρνησης.

Η απόφαση της Ξένης Δημητρίου να παγώσει τις διαδικασίες για την έρευνα τυχόν ποινικών ευθυνών στο Μάτι προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση και την κοινωνία.

Η Εισαγγελία σήμερα διευκρινίζει ότι η παραγγελία για έρευνα στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δόθηκε για να είναι πιο ολοκληρωμένη η έρευνα και όχι για να σταματήσει η πορεία της. 

Η παραγγελία δόθηκε ώστε να έρθει σε γνώση του προϊσταμένου Ηλία Ζαγοραίου και όχι για να ανακόψει την κλήση των υπόπτων. «Είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο, που είναι οι εξηγήσεις των υπόπτων».

Ο Εισαγγελέας κ. Ηλίας Ζαγοραίος θα παραμένει στην θέση του έως ότου ολοκληρώσει την έρευνα για το Μάτι, αν και θα πάψει από τον ερχόμενο μήνα να είναι προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, καθώς έχει ήδη οριστεί ο αντικαταστάτης του.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου