Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Μία καλύτερη Ελλάδα με τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη



Το συμβόλαιο του Κυριάκου Μητσοτάκη με την κοινωνία το συνθέτουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, το κράτος δικαίου ως τελευταίο καταφύγιο των πιο αδύναμων και μια οικονομία που δημιουργεί δουλειές και ευκαιρίες προόδου για τους πολλούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε άμεσα εφαρμόσιμες και κοστολογημένες προτάσεις, που αφορούν το σύνολο των Ελλήνων, τονίζοντας ότι η πολιτική του κόμματός τους δεν είναι ταξική αλλά εθνική.

Ξεκίνησε με την πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου

Τα άμεσα μέτρα περιλαμβάνουν δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και την καταβολή του πλέον στους Δήμους και όχι στο Κράτος. 

Η πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίας αλλά και των Capital Controls προκειμένου να επιστρέψουν οι καταθέσεις των Ελλήνων στην χώρα. 

Αναστολή Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης για λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση των υφιστάμενων κατοικιών.

Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9%, μείωση του εταιρικού φόρου στο 20%, μείωση εισφορών για κύρια σύνταξη στο 15%.

Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε όλο τον κλάδο της εστίασης στο 13% και μετά στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων.

Για ρύθμιση των “κόκκινων δανείων” βασισμένη στην πρότασή μας για τη Δεύτερη Ευκαιρία που προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά και βοηθάει την αναδιάρθρωση βιώσιμων επιχειρήσεων. Δίνεται η δυνατότητα σε όσους Έλληνες χρωστούν, να πάρουν ξανά τη ζωή τους στα χέρια τους. Όσοι χρωστούν μέχρι 3.000 ευρώ είτε στις εφορίες, είτε στα ασφαλιστικά ταμεία (δηλαδή τα 4/5 των οφειλετών) θα μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους σε 120 δόσεις με ελάχιστη καταβολή 20 ευρώ το μήνα. Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα εντοπιστούν και δεν θα μπουν σε καμία ευνοϊκή ρύθμιση.

Για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού ο οποίος δημιουργεί μια τεχνητή στρέβλωση στην αγορά εργασίας εις βάρος των νέων εργαζόμενων.

 Χίλια ευρώ πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί. Σε όλα τα νέα ζευγάρια που δεν βρίσκουν θέση σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς θα δίνονται μηνιαία κουπόνια ύψους 180 ευρώ για να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών επί ΝΔ.

Φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή μόλις 10% ως κίνητρο για την ένταξη όσο περισσότερων αγροτών σε αυτά και πλήρη κατάργηση του φόρου στο κρασί.

Χαρακτήρισε «συμφωνία ντροπή» τη συμφωνία των Πρεσπών που εκχωρεί για πρώτη φορά μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες,  είναι επίσης όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. «χυδαία» η προσπάθεια της κυβέρνησης να χαρακτηρίζει όσους διαφωνούν ακροδεξιούς. 

Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία είτε τώρα είτε στην επομένη βουλή και τόνισε ότι αν καταψηφισθεί η συμφωνία η άλλη πλευρά θα πρέπει να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου