Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν… ενοχλείται ο Ερντογάν από το «κράξιμο» για το ιπτάμενο παλάτι – δώρο από το Κατάρ



Την απόφασή του να δεχθεί ως δώρο ένα πολυτελές αεροπλάνο από το Κατάρ σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας της χώρας υπερασπίστηκε ο Ερντογάν, λέγοντας πως το αεροσκάφος δόθηκε στο τουρκικό κράτος.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα πως ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι έδωσε στον Ερντογάν το αεροπλάνο, για το οποίο τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως είναι ένα Boeing 747, προκαλώντας επικρίσεις από την τουρκική αντιπολίτευση. 


Ένας βουλευτής από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, ο Σεζγκίν Τανρίκουλου, είχε εκφράσει την ανησυχία ότι το αεροπλάνο μάλλον αγοράσθηκε και δεν δωρίσθηκε, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία βρίσκεται σε οικονομική κρίση, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.

Το αεροπλάνο, το οποίο μεταφέρει κανονικά 400 ανθρώπους, μετατράπηκε ώστε να έχει μόνο 76 επιβαίνοντες, σύμφωνα με την εφημερίδα. 


Ο Ερντογάν δήλωσε πως ο εμίρης του Κατάρ δώρισε το αεροπλάνο, για το οποίο είπε ότι η αξία του είναι περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, στο τουρκικό κράτους αφού άκουσε πως η Τουρκία είχε εκφράσει ενδιαφέρον να το αγοράσει.

«Είπε, ‘Δεν θα πάρω χρήματα από την Τουρκία. Το δίνω ως δώρο στην Τουρκία», είπε στους δημοσιογράφους ο Ερντογάν κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν το σαββατοκύριακο.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως το αεροπλάνο ξαναβάφεται και μόλις τελειώσει «θα ταξιδεύουμε μ’ αυτό. Όμως θα εισέρχεσθε στο αεροπλάνο της Δημοκρατίας της Τουρκίας και όχι στο δικό μου αεροπλάνο». 









Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου