Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΔΕΗ εξαγόρασε εταιρεία που ανήκε σε στενό συνεργάτη του Ζάεφ δύο μήνες πριν τις Πρέσπες


Εκτεθειμένη και πάλι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας

Αποκάλυψη του ΣΚΑΪ που μυρίζει σκάνδαλο, η ΔΕΗ εξαγόρασε εταιρεία που ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων και «στενού» συνεργάτη του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, δύο μόλις μήνες πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ΔΕΗ, κατόπιν εντολής που δέχθηκε και έγκριση από τον βασικό μέτοχο, το ελληνικό Δημόσιο, εξαγόρασε 4,8 εκατ. ευρώ, την εταιρεία εμπορίας ενέργειας EDS, η οποία ανήκε στον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο για τα οικονομικά της Σκοπιανής κυβέρνησης, Κότσο Ανγκιούσεφ.

Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , απέκρυψε τη συγκεκριμένη απόφαση και ενέργεια, η οποία ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες πριν την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε απάντηση για το ποιος Έλληνας υπουργός ή αξιωματούχος έδωσε την εντολή για την εξαγορά της EDS, η οποία ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ.

Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι ότι, το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, ανήλθε σε πέντε εκατ. ευρώ, σχεδόν όσα και τα χρήματα που έδωσε η ΔΕΗ για την εξαγορά της EDS, με διαχειριστές ανθρώπους του ιδίου του Σκοπιανού αντιπροέδρου.

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου