Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ν.Δ.: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και η αύξηση των οφειλετών προς το Δημόσιο αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα της οικονομίας


Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ η Κυβέρνηση πανηγυρίζει τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, τα στοιχεία για τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές και την αύξηση των οφειλετών προς το Δημόσιο αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα της οικονομίας και αποδεικνύουν την φοροδοτική εξάντληση των πολιτών».

Πλήρης Δήλωση

«Η τυπική ολοκλήρωση του 3ου, αχρείαστου προγράμματος προσαρμογής βρίσκει τη χώρα αντιμέτωπη με νέες μνημονιακές υποχρεώσεις, την οικονομία εκτός αγορών, τους πολίτες με διογκωμένο ιδιωτικό χρέος και το Κράτος να συντηρεί τη στάση πληρωμών. Όλα αυτά, μόνο επιστροφή στην κανονικότητα δεν συνιστούν.

Συγκεκριμένα:

Δημιουργούνται κάθε μήνα νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία, με αποτέλεσμα το συνολικό τους ύψος να προσεγγίζει πλέον τα 102 δισ. ευρώ, απόδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητάς τους.

Δημιουργούνται νέοι οφειλέτες προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να αγγίζει πλέον τα 4 εκατ. Πάνω από 1,7 εκατ. εξ αυτών είναι αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ τη λαίλαπα των κατασχέσεων, οι οποίες καλπάζουν μαζί με τους πλειστηριασμούς, έχουν ήδη βιώσει 1.143.308 οφειλέτες.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σταθεροποιούνται στα 2,7 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχουν εκταμιευθεί, για την αποπληρωμή τους, δανειακοί πόροι 7 δισ. ευρώ. Λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας, όχι μόνο δημιουργούνται νέες οφειλές με αποτέλεσμα η πλήρης εκκαθάρισή τους διαρκώς να μετατίθεται χρονικά, αλλά πλέον η αποπληρωμή τους θα βασίζεται αποκλειστικά στα υπερ-πλεονάσματα και την υπερ-φορολόγηση των πολιτών.

Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες που ενισχύουν σημαντικά την ανάπτυξη, παρουσιάζουν σημαντική αρνητική απόκλιση έναντι του στόχου, ήδη κατά 760 εκατ. ευρώ το 1o εξάμηνο του έτους. H Κυβέρνηση μειώνει τις δημόσιες επενδύσεις για να συντηρήσει το αφήγημα του υπερπλεονάσματος.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη. 

Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο οικονομικής πολιτικής, με βασικούς άξονες τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πολιτών, την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, που θα στοχεύει στην υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Σχέδιο που θα βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ασφαλή χρηματοδότησή της από τις διεθνείς αγορές».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου