Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτόν τον πρωθυπουργό χρειάζεται η Ελλάδα για να επανέλθει στην σοβαρότητα


Πρωθυπουργική εμφάνιση Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Σίγουρος για τη νίκη της ΝΔ και ξεκάθαρος για τις προτεραιότητές του εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου με την οποία ολοκλήρωσε την παρουσία του στην 83η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»... είπε με νόημα στην συνέντευξη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης  «ξέρουμε ποιοι είμαστε και ποιοι δεν είμαστε, τι θα κάνουμε και τι δεν θα κάνουμε».

Είπε όχι στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και «ναι» στη διεύρυνση της ΝΔ προς την κεντροαριστερά, ακόμη και την αριστερά. «Το 2020 θα υπάρξει προεδρική πλειοψηφία» τόνισε, χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία του με τον Προκόπη Παυλόπουλο και δήλωσε πως «ο εκλογικός νόμος θα έχει αλλάξει πριν τεθεί το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές με απλή αναλογική», διαβεβαίωσε, τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας παράλληλα προσκλητήριο συστράτευσης και δίνοντας το στίγμα ότι θα είναι «πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» και «όχι μόνο όσων τον ψηφίσουν».

«Δεν είμαστε εδώ για κάποιους, είμαστε εδώ για όλους», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαξιώνοντας  την τακτική πόλωσης της κυβέρνησης και του Τσίπρα τον «χυδαίο διχασμό».

Η σημερινή εμφάνισή του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον των δημοσιογράφων έδειξε την σοβαρότητα με την οποία θα κυβερνήσει την Ελλάδα και το μοντέλο διακυβέρνησης που προτείνει.

Επανέλαβε και είναι σημαντικό ότι βάζει τον πήχη ψηλά. «Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα», είπε  ο κ Μητσοτάκης, λέγοντας ότι ο ίδιος έχει πιο φιλόδοξο σχέδιο. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους στόχους για την ανάπτυξη, αλλά την όλη φιλοσοφία του σχεδίου που δεν είναι η αναδιανομή της φτώχειας, αλλά του πλούτου. Είναι η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας. «Δεν αποδέχομαι μια κοινωνία στην οποία η μεσαία τάξη συμπιέζεται προς τα κάτω και δεν υπάρχει καμία αίσθηση προόδου, δυνατότητας και ευκαιρίας για λιγότερο προνομιούχους».

«Κρατάμε μικρό καλάθι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα που εξείγγειλε την προηγούμενη Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας, ωστόσο ότι μέτρα που είναι ευθυγραμμισμένα στη λογική του και τα οποία «ο κ. Τσίπρας αντιγράφει, δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε, αφού προηγηθεί η εξειδίκευσή τους» αλλά μέχρι εκεί.

Για την συμφωνία των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δε θα την ψηφίσει ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση. και έκανε λόγο για διαπραγμάτευση από μηδενική βάση στην περίπτωση που η συμφωνία δεν επικυρωθεί. 

Σε ερώτηση για τη δήλωση Κοτζιά περί αλβανικού ζητήματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Είχε πει ότι θα λύσει το θέμα πριν τις διακοπές του. Ελπίζω να τον στείλουμε σε μόνιμες διακοπές και αυτόν και την κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Προφανώς υπάρχει μυστική διπλωματία. Προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα να μη μας φέρει προς τετελεσμένων όπως με τα Σκόπια». 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου