Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Τα αποτελέσματα του ξεπουλήματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Τζορτζ Μπους: Προς τους πολίτες της Μακεδονίας



Παρέμβαση και από τον Τζορτζ Μπους, με επιστολή  "Προς τους πολίτες της Μακεδονίας".

Τα αποτελέσματα του αισχρού προδοτικού ξεπουλήματος της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το Αλέξη Τσίπρα προσωπικά με τις πλάτες του Πάνου Καμμένου.



«Προς τους πολίτες της Μακεδονίας:

Από την ημέρα που το έθνος σας κέρδισε την ανεξαρτησία του, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υπήρξαν πάντα σταθερός σας φίλος. Ο αμερικανικός λαός θαύμασε τον ειρηνικό τρόπο με τον οποίο αναδυθήκατε από τις στάχτες της Γιουγκοσλαβίας. Νιώσαμε σεβασμό για το θάρρος που δείξατε στην υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών και των ελεύθερων θεσμών. Και υποστηρίξαμε τις φιλοδοξίες σας για την επίτευξη ευημερίας και ασφάλειας σε μια Ευρώπη ενωμένη, ελεύθερη και ειρηνική.

Ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είχα την τιμή να στέκομαι στο πλευρό του προέδρου Τραϊκόφσκι το 2001, ενώ απομάκρυνε τη Μακεδονία από το χείλος του εμφυλίου πολέμου και την οδηγούσε προς μια κοινωνία που λειτουργεί με γνώμονα την πολυεθνική κατανόηση και το κράτος δικαίου. Και ένιωσα περήφανος όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα το 2004.

Στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι το 2008, είπα στους συναδέλφους μου ηγέτες του ΝΑΤΟ ότι η Μακεδονία είναι έτοιμη και αξίζει να ενταχθεί στη μεγάλη μας συμμαχία. Παρόλο που απογοητεύτηκα από το γεγονός ότι ΠΓΔΜ δεν εισήχθη στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, είχα πάντα την πεποίθηση ότι αυτή η ημέρα κάποτε θα έφτανε.

Τώρα, σε μια τόσο ελπιδοφόρα περίοδο στην ιστορία της χώρας σας, σκέφτομαι τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίσατε και ξεπεράσατε με επιτυχία. Σκέφτομαι, επίσης, και τον εκλιπόντα φίλο μου Μπόρις Τραϊκόφσκι. Ο πρόεδρος Τραϊκόφσκι ήταν ένας άνθρωπος με ακεραιότητα χαρακτήρα, σταθερό προσανατολισμό και, πάνω απ' όλα, πίστη. Είχε πίστη στον Θεό, είχε πίστη στη χώρα του και στους ανθρώπους της, είχε πίστη στην ικανότητα των ηγετών της να λαμβάνουν σοφές αποφάσεις. Η Συμφωνία των Πρεσπών, που τίθεται τώρα ενώπιόν σας προς επικύρωση, είναι ένας θαρραλέος και δίκαιος συμβιβασμός. Θα θέσει τη Μακεδονία σε μια πορεία εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, επιτρέποντάς της να επιτύχει το λαμπρό μέλλον που οραματίστηκε ο πρόεδρος Τραϊκόφσκι.

Καλώ όλους τους πολίτες της Μακεδονίας να συμμετάσχουν σε αυτή την ιστορική απόφαση και να ψηφίσουν στο εθνικό δημοψήφισμα αργότερα αυτόν τον μήνα. Μετά από μια δεκαετία εμποδίων, έχετε τη δύναμη να γράψετε μια νέα και πιο ελπιδοφόρα σελίδα στην ιστορία σας, για εσάς, για τα παιδιά σας, για τους γείτονές σας και τη χώρα σας.

Η μεγαλύτερη συμμαχία στην Ιστορία για την ελευθερία φυλάει μια θέση για τη γη που αγαπάτε και ανυπομονώ για την ημέρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα υποδεχθούν με υπερηφάνεια τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ως τον νεότερο σύμμαχό τους, το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ.

Με εκτίμηση,
Τζορτζ Μπους»


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου