Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Πυρόπληκτοι καλούνται να πλρώνουν το φαγητό τους



Μπορεί να περάσαν σαράντα ημέρες από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική και στιγμάτισαν τους κατοίκους, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, αλλά οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν έχουν σταματημό. Πυροπαθείς που φιλοξενουνται σε κατασκηνώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ζούμπερι κλήθηκαν να πληρώσουν το φαγητό τους.

Η αεροπορία είχε προειδοποιήσει τους αρμόδιους δήμους ότι η παροχή φαγητού στους πυρόπληκτους θα σταματούσε τέλος του Αυγούστου. Σήμερα λοιπόν σύμφωνα με το ΣΚΑΙ στις κατασκηνώσεις όπου φιλοξενούνται περίπου 150 άτομα, πλήρωσαν το γεύμα τους 6 ευρώ έκαστος.

Ο δήμος Ραφήνας έσπευσε να παράσχει δωρεάν φαγητό στις είκοσι οικογένειες που μένουν στις εγκαταστάσεις του. Αντιθέτως ο δήμος Μαραθώνα δεν έδωσε καμία απάντηση για τις 52 οικογένειες του δήμου του και το τι προβλέπεται να γίνει.

Τη λύση για ακόμη μια φορά έδωσε η πολεμική αεροπορία, η οποία έσπευσε να παρατείνει για μια επιπλέον εβδομάδα την παροχή δωρεάν σισσιτίου στις πυρόπληκτες οικογένειες που φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις.


ΤΑ ΝΕΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου