Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί: Στο σφυρί 30.000 σπίτια ως το τέλος του έτος



Νέο, και πιο ισχυρό κύμα πλειστηριασμών ξεκινά από την Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία είχε σταματήσει την καλοκαιρινή περίοδο, αρχίζει και πάλι τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος για το επόμενο τετράμηνο (δηλαδή ως το τέλος του έτους) είναι να βγουν στο σφυρί 30.000 σπίτια οφειλετών. Μάλιστα, για το 2019 ο πήχης φέρεται να είναι ακόμη υψηλότερα, στους 50.000 ακίνητα πλειστηριασμούς.

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι τάσεις φυγής αρκετών οφειλετών από τον νόμο Κατσέλη που τους προστατεύει. Ο λόγος είναι η υποχρεωτική άρση του τραπεζικού απορρήτου, που θα ισχύσει από τις 15 Σεπτεμβρίου, για τους οφειλέτες που έχουν υπαχθεί σε αυτόν.

Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών, πλέον θα προβλέπεται «το “ξεσκόνισµα” καταθέσεων και λοιπών στοιχείων, τα οποία έχουν στην κατοχή τους οι δανειολήπτες».

Αλλαγές στην πλατφόρμα
Καθ’ οδόν βρίσκονται αλλαγές στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών, για να γίνει πιο απλή και πιο εύχρηστη.

Όπως αναφέρουν πηγές, μια βασική δυνατότητα που θα δίνεται στο μέλλον θα είναι να μπορεί ο επίδοξος αγοραστής να αναζητήσει ένα ακίνητο βάσει χαρακτηριστικών.

Δηλαδή, εάν κάποιος αναζητά ένα σπίτι 150 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, να μπορεί να κάνει αναζήτηση βάσει αυτού του χαρακτηριστικού και όχι να αναζητά ένα ακίνητο που τον ενδιαφέρει μέσα από τα προγράμματα πλειστηριασμών.


Πηγή : star.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου