Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

29 χρόνια από την δολοφονία του Π. Μπακογιάννη από τον προνομιούχο ισοβίτη Δ. Κουφοντίνα



Σαν σήμερα, 7:58 το πρωί , 26 Σεπτεμβρίου του 1989 όταν τρεις τρομοκράτες της 17Ν ανάμεσα τους και ο προνομιούχος 11 φορές ισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, πυροβόλησαν με δύο 45άρια πιστόλια και τραυμάτισαν θανάσιμα τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Μπακογιάννη. 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, περπατάει προς το γραφείο του στην οδό Ομήρου, μόνος αφού το προηγούμενο βράδυ είχε ξενυχτήσει σε συζητήσεις με τον Συνασπισμό και επέμενε να ξεκουραστεί ο άνδρας της ασφάλειας του που είχε ξενυχτήσει . 


Φτάνοντας στο γραφείο του, καθώς ανέβαινε τα σκαλιά της εισόδου τον περικυκλώνουν οι ίδιοι του οι δολοφόνοι. Του έριξαν 4 σφαίρες με την τελευταία να κόβει το νήμα της ζωής του. 

Ο Μπακογιάννης κηδεύτηκε στο Καρπενήσι, στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία πλήθος κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας.

Η δολοφονική επίθεση εναντίον του απ’ την 17 Νοέμβρη ξένισε ακόμα και υποστηρικτές της και η αιτιολογία που χρησιμοποίησε η 17Ν για την δολοφονία του ήταν :

«Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον απατεώνα και ληστή του λαού Μπακογιάννη. Ο κύριος αυτός είναι υπεύθυνος όχι μόνο γιατί έκλεψε τα πρώτα 60 εκατομμύρια του ιδρυτικού κεφαλαίου της Γραμμής αλλά και για τις εκατοντάδες εκατομμύρια που είτε έκλεψε μαζί με τον συνεργάτη του Κοσκωτά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου Γραμμής, αλλά και για την αγορά μέσω της Γραμμής της Τράπεζας Κρήτης» (απόσπασμα από τη 12σέλιδη προκήρυξη που εστάλη στην «Ελευθεροτυπία» στις 9 Οκτωβρίου 1989).




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου