Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Στο έλεος των χούλιγκαν η Αθήνα: Ζημιές, τραυματισμοί και προπηλακισμοί 10χρονων!



Τρία απανωτά περιστατικά χουλιγκανισμού και επιθέσεων με μαχαίρια, λάμες και σοβαρούς ξυλοδαρμούς μέσα σε μία εβδομάδα ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και μεγάλη ανησυχία για έξαρση του φαινομένου, τη στιγμή που το πρωτάθλημα της Super League βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο «πόλεμος» και η ωμή βία των χούλιγκαν είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν μέσα σε έξι μέρες καφετέριες, οχήματα οπαδών, ορισμένοι από τους οποίους κατέληξαν στο νοσοκομείο, αλλά και να απειληθούν και να προπηλακιστούν ακόμη και ανήλικα παιδιά.

Τελευταίο «κρούσμα» αυτό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης όταν περίπου 40 άτομα, τα οποία βρίσκονταν πάνω σε μοτοσικλέτες χαμηλού κυβισμού, μέσω της οδού Λένορμαν μετέβησαν λίγο μετά τις 21:40 σε καφετέρια στην οδό Τριπόλεως στον Κολωνό. Εκεί επιτέθηκαν σε άτομα που βρίσκονταν στο εσωτερικό της, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ελαφρά δύο από αυτά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όταν οι οπαδοί της μίας ομάδας εισέβαλαν στην καφετέρια και άρχισαν να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Μέσα σε λίγα λεπτά αποχώρησαν με προορισμό την πλατεία Πανταζοπούλου, όπου εισέβαλαν σε μία καφετέρια και τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά». Παράλληλα, έσπασαν και το αυτοκίνητο, το οποίο μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως ανήκει σε οπαδό του Ολυμπιακού.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τις έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», αναζητούν βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας σε μία προσπάθεια να «χαράξουν» τις διαδρομές που ακολούθησαν οι χούλιγκαν αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιτέθηκαν.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., τα περίπου 40 άτομα είχαν φροντίσει να καλύψουν τις πινακίδες στα δίκυκλά τους με αυτοκόλλητα της ομάδας τους, ενώ φορούσαν και κουκούλες τύπου full-face, σε μία προσπάθεια να μη φανούν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ορισμένοι από αυτούς ενδέχεται να είναι σεσημασμένοι ή να έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν με αντίστοιχες επιθέσεις ή περιστατικά χουλιγκανισμού.
Οι «επιδρομές θανάτου» -όπως τις χαρακτηρίζουν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.- ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στις έντεκα το βράδυ στην οδό Δυρραχίου στον Κολωνό, όταν μία ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, τα οποία βρίσκονταν σε μοτοσυκλέτες, σταμάτησαν «τυχαία» μία παρέα επτά ατόμων και τους ρώτησαν «τι ομάδα είστε;».

Οταν εκείνοι δήλωσαν πως είναι Παναθηναϊκοί, επιτέθηκαν με μαχαίρια και λάμες, τραυματίζοντας τους τρεις από αυτούς στα χέρια και στα πόδια, ενώ τον τέταρτο στα πλευρά και στην κοιλιά, με αποτέλεσμα να του τρυπήσουν τη σπλήνα και να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο. Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε πως οι τέσσερις από τους επτά τραυματίες ήταν οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε διάφορους συνδέσμους στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, κατέθεσαν τι ακριβώς συνέβη και περιέγραψαν την επίθεση.

Αντίποινα
Αντίστοιχο περιστατικό που χαρακτηρίστηκε ως «αντίποινα» ήταν αυτό που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Πετρούπολη, όταν μία ομάδα 20 ατόμων με μοτοσυκλέτες χαμηλού κυβισμού εντόπισαν μία παρέα με 10χρονα και 12χρονα παιδιά και τα ρώτησαν «τι ομάδα είστε;».

Οταν εκείνα απάντησαν, τα προπηλάκισαν, τα χαστούκισαν και φώναξαν «εδώ μόνο Παναθηναϊκός». Οι γονείς τους αρχικά αποφάσισαν να κάνουν μηνύσεις, ωστόσο άλλαξαν γνώμη και δεν έκαναν τίποτα απολύτως. Από την επίθεση των οπαδών δεν τραυματίστηκε για καλή του τύχη κάποιος ανήλικος.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν στον «Ε.Τ.» πως τα τελευταία περιστατικά δείχνουν πως δεν πρόκειται για κάποιες «ενέδρες» ή για «ραντεβού θανάτου» αλλά για… επιδρομές οπαδών, οι οποίοι στην ουσία αναζητούν αντίπαλες ομάδες χούλιγκαν σε μία προσπάθεια να «ελέγξουν» περιοχές. Επιπρόσθετα, εκτιμούν πως θα σημειωθούν κι άλλα τέτοια περιστατικά «αντεκδίκησης».

Σημειωτέον δε ότι τέτοιες «επιδρομές θανάτου» είχαν σημειωθεί ακόμη και πέρσι, ωστόσο τα περιστατικά ήταν μόλις τρία μέσα σε ένα χρόνο. «Φανταστείτε φέτος ότι έχουμε ήδη τρία κρούσματα και είμαστε ακόμη στην αρχή της ποδοσφαιρική σεζόν. Είμαστε σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει μεγάλος φόβος κλιμάκωσης επεισοδίων. Είναι επεισόδια τα οποία γίνονται χωρίς να προγραμματίζονται κι αυτό είναι που μας προβληματίζει πάρα πολύ», τόνισαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου