Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Η επιτομή της μνησικακίας: Ο Τραμπ «μπλόκαρε» ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που απέτιε φόρο τιμής στον Μακέιν!



Έδωσε εντολή να μην εκδοθεί παρά τις εκκλήσεις της εκπροσώπου του και του προσωπάρχη του - Προτίμησε ένα «ξερό» μήνυμα συλλυπητηρίων στο Twitter.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται κατά τις πληροφορίες μιας αμερικανικής εφημερίδας να απέρριψε τη δημοσιοποίηση μιας ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου η οποία θα απέτινε φόρο τιμής στον ηρωισμό του εκλιπόντα ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον Μακέιν και να προτίμησε απλά να αναρτήσει ένα σύντομο συλλυπητήριο μήνυμα στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η εφημερίδα The Washington Post έγραψε ότι οι συνεργάτες του Τραμπ είχαν προετοιμάσει μια ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας πριν από τον θάνατο του Μακέιν, το Σάββατο, με την οποία ο Λευκός Οίκος θα εξήρε τον βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ για τη θητεία του στις ένοπλες δυνάμεις και την προσφορά του στη Γερουσία.

Όμως ο Τραμπ —ο οποίος το 2015 είχε καταφερθεί με σφοδρότητα εναντίον του Μακέιν επικαλούμενος τα πέντε χρόνια που ήταν αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ και λέγοντας «μου αρέσουν εκείνοι που δεν είχαν αιχμαλωτιστεί»— έδωσε εντολή να μην εκδοθεί αυτή η ανακοίνωση, παρά τις εκκλήσεις της εκπροσώπου του, της Σάρας Χάκαμπι Σάντερς, και του προσωπάρχη του, του Τζον Κέλι, έγραψε η Ουάσινγκτον Ποστ.

«Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια και τον σεβασμό μου στην οικογένεια του γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας είναι μαζί σας!», ανέφερε ο Τραμπ στην ανάρτησή του στο Twitter.

Οι δύο άνδρες βρίσκονταν σε σύγκρουση ήδη αφότου ο Τραμπ ξεκίναγε την προεκλογική του εκστρατεία, το 2015. Ο Μακέιν είχε επιτεθεί επανειλημμένα στον μεγιστάνα των ακινήτων και είχε στηλιτεύσει τις πολιτικές του προτάσεις.

Πιο πρόσφατα, είχε επικρίνει τον Τραμπ διότι δεν ζήτησε τον λόγο από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016 που προσάπτουν στο Κρεμλίνο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Ελσίνκι και είχε καταγγείλει μια «από τις πιο ντροπιαστικές εμφανίσεις αμερικανού προέδρου στην πρόσφατη ιστορία» στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες.

Ο Τραμπ δεν έκανε κανένα σχόλιο όταν ο Μακέιν αποφάσισε να διακόψει τη θεραπεία στην οποία υποβαλλόταν για το γλοιοβλάστωμα, τον καρκίνο στον εγκέφαλο από τον οποίο έπασχε, την Παρασκευή. Δεν είχε εξάλλου αναφερθεί στον Μακέιν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν είχε υπογράψει το σχέδιο νόμου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, που φέρει το όνομα του εκλιπόντα.

Το απρόθυμο αυτό μήνυμα με τα συλλυπητήρια του Τραμπ προκάλεσε αγανάκτηση σε πολλούς, ειδικά σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, πολύ περισσότερο διότι πρώην πρόεδροι, συμπεριλαμβανομένων εξ ορισμού πολιτικών αντιπάλων του Μακέιν, έδωσαν στη δημοσιότητα εγκάρδιες ανακοινώσεις με τις οποίες του απέτιναν φόρο τιμής. 

Το σύντομο μήνυμά του Τραμπ στο Twitter ήλθε σε ευθεία αντίθεση με τις ανακοινώσεις πρώην προέδρων τόσο των ρεπουμπλικανών, όσο και των δημοκρατικών (Μπαράκ Ομπάμα, Μπιλ Κλίντον, Τζίμι Κάρτερ), ξένων ηγετών όπως ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό — και ακόμη και της συζύγου του μεγιστάνα, της Μελάνιας Τραμπ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου