Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Έχει περάσει ένας μήνας και η θλίψη, η οργή, η αγανάκτηση παραμένει βουβή, αλλά και πολύ έντονη στο Μάτι




Το Μάτι επισκέφθηκε σήμερα, 23 Αυγούστου 2018, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ.Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή ακριβώς έναν μήνα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά. Συνομίλησε με κατοίκους οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες που έφερε η τεράστια αυτή καταστροφή στη ζωή τους, ενώ από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε το Μάτι να αναγεννηθεί το συντομότερο δυνατόν.  



Στο τέλος της επίσκεψής του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχει περάσει ένας μήνας από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και η θλίψη, η οργή, η αγανάκτηση παραμένει βουβή, αλλά και πολύ έντονη σε αυτήν την περιοχή που τραυματίστηκε τόσο πολύ από αυτήν την πρωτοφανή φυσική καταστροφή.

Προσωπική μου δέσμευση είναι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η περιοχή το συντομότερο δυνατόν, να αποκτήσει τον χαρακτήρα της και να βελτιωθούν και οι στρεβλώσεις που υπήρχαν από το παρελθόν.

Αποτελεί, όμως, επίσης δέσμευση μου να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη η οποία θα κάνει τη δουλειά της. 

Αλλά σε μια Δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και λογοδοσία. Κάποιοι έφταιξαν που 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου