Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: Πήγαν να αλλάξουν την ώρα παραλαβής νεκρών στο ΣισμανόγλειοΚαταγγελία ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Σισμανόγλειο επιχείρησε να αλλάξει την ώρα άφιξης του πρώτου νεκρού από την φονική πυρκαγιά. Τι απαντά η διοίκηση.

Στην καταγγελία ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Σισμανόγλειο επιχείρησε να αλλάξει την ώρα άφιξης του πρώτου νεκρού από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι προκειμένου να συμπέσει με την ώρα συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου στην οποία μετείχε ο Αλέξης Τσίπρας, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Μιχάλης Γιαννακός ανέφερε συγκεκριμένα (Ρ/Σ Πρώτο Θέμα) ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έβαλε ως ώρα παραλαβής του πρώτου νεκρού την 23.55 με απώτερο στόχο να φανεί ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε μέχρι τότε ότι υπήρχαν νεκροί. Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο η πρώτη σωρός έφτασε στο νοσοκομείο περί τις 22.45 το βράδυ. Επρόκειτο για απανθρακωμένο άνδρα που δεν μπορούσε να αναγνωριστεί. Ο δεύτερος νεκρός έφτασε λίγο πριν τα μεσάνυκτα.

"Τη Δευτέρα η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθούσε να φτιάξει κάρτα ότι ο πρώτος νεκρός παρελήφθη 23:55 ακόμα, δηλαδή, και μετά τη διακομιδή του δεύτερου νεκρού για να φαίνεται ότι στο συντονιστικό (σ.σ. η συνεδρίαση παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε μετά τις 23:30) δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί" είπε χαρακτηριστικά.


Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η διοίκηση του νοσοκομείου είχε δημιουργήσει νεκροθάλαμο μέσα σε κοντέινερ.

Πάντως και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος (Ρ/Σ Πρώτο Θέμα) ενημέρωσε ότι η διακομιδή της πρώτης σωρού έγινε στις 21.40.

Η απάντηση του Σισμανόγλειου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Α «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜΑΛΙΑ-ΦΛΕΜΙΓΚ» και του διασυνδεόμενου σε  αυτό «Γ.Ν ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ», σε ανακοίνωση του, αφού εκφράζει τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήρια  στους οικείους των θυμάτων της πρόσφατης πυρκαγιάς και ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους του, που υπερέβαλλαν εαυτούς, για να προσφέρουν το καλύτερο στους πληγέντες  που προσήλθαν στο Νοσοκομείο, εκφράζει τη λύπη του «για τις ανυπόστατες δηλώσεις του Προέδρου και του σημερινού δελτίου τύπου του Προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ, που αναπαράγονται από μέρος ΜΜΕ και εντέλει συκοφαντούν το ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο με απόλυτη συνέπεια προσέφερε τις υπηρεσίες του αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «αναφορές για δήθεν παραποίηση στοιχείων και ¨μαγειρέματα¨ στις καταγραφές των προσερχομένων, είναι υποβολιμιαίες και συκοφαντικές» και επισημαίνει πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ( τμήμα Κίνησης, γρ. προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας, ιατρός διευθυντής τμήματος επειγόντων περιστατικών) προσήλθαν σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν κατηγορηματικά ότι τήρησαν όλες τις διαδικασίες -καταγραφές κ.τ.λ.

Μάλιστα όπως είπαν « δεν δέχτηκαν καμία πίεση ή παρέμβαση από τη διοίκηση ή άλλα πρόσωπα τη Δευτέρα, αλλά και τις επόμενες ημέρες για να παρουσιάσουν αλλοιωμένη εικόνα για τις σορούς που διακομίσθηκαν, τους πάσχοντες και τους πληγέντες που προσήλθαν στο Νοσοκομείο».

Η ανακοίνωση του Σισμανόγλειου καταλήγει :

«Η εφεδρική  μονάδα νεκροθαλάμου, τέθηκε σωστά σε ετοιμότητα, όπως και σε κάθε περίπτωση διαχείρισης εκτάκτων αναγκών (π.χ. πτώση αεροσκάφους εταιρείας ΗΛΙΟΣ το 2005 και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004).   

Η διοίκηση επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης και δυσφήμησης των υψηλών και υπευθύνων υπηρεσιών υγείας που παρέχονται από τους εργαζομένους του νοσοκομείου, οι οποίες, τελικό στόχο έχουν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας».           


Πηγή : thetoc.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου