Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Νέα Δημοκρατία : Αθρόες αποφυλακίσεις κρατουμένων εξαιτίας των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης



Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κ. Καραγκούνης, σχετικά με το ζήτημα των αθρόων αποφυλακίσεων κρατουμένων εξαιτίας των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι αρμόδιοι υπουργοί έσπευσαν να φέρουν νομοθετικές πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε χιλιάδες αποφυλακίσεις κρατουμένων, υπονομεύοντας έτσι το κράτος δικαίου και το κύρος των δικαστικών αποφάσεων. Οι απαράδεκτες αυτές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανοίγουν παράθυρα “γκρίζων” αποφυλακίσεων και έχουν ως αποτέλεσμα την καταρράκωση του αισθήματος δικαιοσύνης αλλά και ασφάλειας των πολιτών. 

Η Κυβέρνηση, όμως, δυστυχώς αντιμετωπίζει την ποινική και σωφρονιστική νομοθεσία αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα την αποσυμφόρηση των φυλακών, και όχι με στόχο τον εκσυγχρονισμό και συνολικό ανασχεδιασμό της. Επιμένει, μάλιστα, να μην αναγνωρίζει καν τις ευθύνες της για το ζήτημα. Ωστόσο, ακόμη και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε στις πρόσφατες προσχηματικές αιτιάσεις της Κυβέρνησης με αφορμή την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, επιβεβαιώνοντας ότι η αυτή οφειλόταν στην εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η Κυβέρνηση. 

H Νέα Δημοκρατία, με Ερώτηση που καταθέτει σήμερα στη Βουλή, θέτει την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να απαντήσει στα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα:

α. Πόσες υφ’  όρων απολύσεις έχουν λάβει χώρα μετά τη τροποποίηση του άρθρου 110Α Π.Κ. με το Ν. 4322/2015 και των τροποποιήσεων αυτού που ψήφισε η 
παρούσα Κυβέρνηση;

β. Πόσες βεβαιώσεις του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) 
έχουν χρησιμοποιηθεί για την αποφυλάκιση βαρυποινίτων και πόσες από αυτές αφορούν κυρίως ψυχικά νοσήματα;»

Κατεβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου