Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ένα-ένα τα ψεύδη και οι αυταπάτες στο διάγγελμα του Τσίπρα από την Ιθάκη



Είναι αστείο να ακούς τον Αλέξη Τσίπρα να λέει «δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι», όταν έχει αποτελέσει την αφορμή για την δημιουργία του διεθνούς όρου «kolotoumba». Το διάγγελμα από την Ιθάκη είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Με φόντο την θάλασσα του Ιονίου και τα κατάφυτα βουνά της Ιθάκης, ο πρωθυπουργός, βγήκε να πανηγυρίσει για τα καλώς καμωμένα πεπραγμένα της κυβέρνησης και να μας πει πως η Ελλάδα πλέον θα αποφασίζει μόνη της… Η πραγματικότητα των Ελλήνων, όμως, για άλλη μία φορά είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν του Τσίπρα.


Οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει το διάγγελμά του φορώντας για άλλη μια φορά γραβάτα. Πηγές μάλιστα έλεγαν πως «εάν δεν φορέσει γραβάτα θα δώσει πάτημα στους επικριτές του να του πουν πως δεν πρόκειται για πλήρη έξοδο από το Μνημόνιο».

Ο πρωθυπουργός, όμως, δεν φόρεσε ούτε γραβάτα, ούτε καν σακάκι. Η ζέστη σίγουρα δεν βοήθησε, αλλά μάλλον η εξέλιξη αυτή είναι δηλωτική της αλήθειας που θέλησε να κρύψει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι μας είπε και τι ξέχασε ο Λωτοφάγος Τσίπρας
«Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμα της, να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της. Χωρίς εξωτερικούς καταναγκασμούς. Χωρίς άλλους εκβιασμούς. Χωρίς άλλες θυσίες του λαού μας», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Τσίπρας ξέχασε μάλλον: Η Ελλάδα έχει προαποφασίσει μειώσεις συντάξεων από την νέα χρονιά και μείωση του αφορολόγητου, ενώ θα δέχεται επισκέψεις από τους δανειστές κάθε τρεις μήνες για να ελέγχεται η πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Στοχοποίησε κόσμο και δεν άφησε κανέναν εκτός κάδρου. Μίλησε για ευτελισμό της Δημοκρατίας φωτογραφίζοντας τον Λουκά Παπαδήμο και τον Γιάννη Στουρνάρα με την φράση «Τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες».

Ο Τσίπρας ξέχασε μάλλον: Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου (τον οποίο δεν επισκέφτηκε ποτέ μετά την δολοφονική απόπειρα εις βάρος του σε τρομοκρατική επίθεση) έλαβε 255 «ναι» στην ψήφο εμπιστοσύνης από την εκλεγμένη ελληνική Βουλή.

Ο Τσίπρας ξέχασε μάλλον πως ευτέλιζε την Δημοκρατία όταν έσερνε την χώρα σε ένα αχρείαστο δημοψήφισμα αλλάζοντας την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Ο Τσίπρας ξέχασε μάλλον πως ευτέλιζε την Δημοκρατία με την συμπόρευσή του με την Χρυσή Αυγή σε ψηφοφορίες στην Βουλή. Μία Χρυσή Αυγή την οποία φωτογράφισε ως «φασιστική συμμορία που βγήκε από την κρυψώνα της μετά από 60 χρόνια».

Ο Τσίπρας ξέχασε μάλλον πως ευτέλιζε την Δημοκρατία όταν υπέγραφε διεθνείς συμφωνίες για εθνικά ζητήματα αδιαφορώντας μέχρι και για την αντίθετη γνώμη του κυβερνητικού του εταίρου.

Χαρακτήρισε τους δανειστές και τους εταίρους ως «Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες» και την Ελλάδα, σαν την μικρή και αδύναμη χώρα που αντιστάθηκε. Πώς αντιστάθηκε όταν ο ίδιος εφάρμοσε όλα όσα του υπέδειξαν;

Μας είπε πως «Δεν πορευτήκαμε με βεβαιότητες», ξεχνώντας μάλλον τότε που έλεγε με σιγουριά «πως δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να πει όχι η Μέρκελ»


Δεν δίστασε να πει πως δεν θα ξεχάσει τα πρόσωπα που οδήγησαν την χώρα στα Μνημόνια, όταν ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος χρέωσε τον ελληνικό λαό 80 έως 200 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ενθυμούμενος τα χρόνια του σκληρού λαϊκισμού, μίλησε για αυτούς «που θέλουν να μπορούν ανενόχλητοι να φοροδιαφεύγουν, να παρασιτούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, έχοντας τις off shore τους και τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Αυτοί που θεωρούν εαυτούς υπεράνω κάθε νόμου και κανόνα ενός κράτους δικαίου». Ας ρίξει μια ματιά στα σκάνδαλα της κυβέρνησής του. Για τις διπλομισθίες πλουσίων υπουργών, για τις off shore άλλων και τα ραντεβού με δικηγόρους που κανόνιζαν… νταλαβέρια με την Βενεζουέλα εν αγνοία των Ελλήνων.

Οι συμβολισμοί για την επόμενη μέρα

Το σόου που έστησε το Μέγαρο Μαξίμου με τα σηκωμένα μανίκια και τους δήθεν αυθόρμητους πολίτες που τον αγκάλιαζαν στους δρόμους έρχεται κόντρα με τις καμπάνες στο Γαρδελάκι που ηχούσαν πένθιμα για την επίσκεψή του και την ισχυρή αστυνομική παρουσία που ελέγχει ποιοι και γιατί πλησίασαν τον πρωθυπουργό.

Ακόμα κι αν προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε όλα τα παραπάνω υπάρχουν ορισμένοι συμβολισμοί που δεν προμηνύουν και τόσο ευοίωνο μέλλον. Στην Ελλάδα που οραματίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, τα ΜΜΕ δεν έχουν θέση στο σημείο που έκανε το διάγγελμα, αφού απαγορεύτηκε η είσοδός τους!

Στην Ελλάδα που οραματίζεται ο Τσίπρας η αυτοκριτική δεν έχει θέση, η αναγνώριση των λαθών δεν προσφέρει, ενώ η αριστεία είναι ρετσινιά… Ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη για την καταφανή κρατική ανεπάρκεια σε τραγωδίες με πλημμύρες, φωτιές και οικολογικές καταστροφές, ενώ δεν έστειλε ούτε ένα μήνυμα ενότητας.

Στην γραμμή των SMS του Μαξίμου

Όσο κι αν προσπάθησε το Μέγαρο Μαξίμου να επιτεθεί με κάθε τρόπο στον Ελεύθερο Τύπο για την αποκάλυψη με τα μακάβρια SMS για την τραγωδία στο Μάτι [διαβάστε ΕΔΩ], ο πρωθυπουργός ακολούθησε την ντιρεκτίβα παρουσιάζοντας ένα σκηνικό «όλοι είναι απέναντί μας»…


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου