Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Ιατροδικαστής: Οι 26 στο Μάτι εξαϋλώθηκαν - Αποτεφρώθηκαν και στα οστάΣυγκλονίζει η περιγραφή του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιώκα, ο οποίος μαζί με άλλους συναδέλφους κλήθηκε να ταυτοποιήσει τα θύματα από τη φωτιά στο Μάτι.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ιατροδικαστής είπε «το 90%-95% των θυμάτων που έφτασαν σε εμάς ήταν καμμένα και αποτεφρωμένα».

Η κατάσταση των σορών ήταν τέτοια που σημαίνει ότι «μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κατά τόπους πρέπει να αυξήθηκε φοβερά η θερμοκρασία».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο οικόπεδο του θανάτου στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τα 26 άτομα που βρέθηκαν αγκαλιασμένα ο κ. Μπογιώκας είπε ότι «εκεί που ήταν μαζεμένα τα 26 άτομα πρέπει να αναπτύχθηκαν φοβερές θερμοκρασίες γιατί βρήκαμε αποτεφρωμένα μέχρι και τα οστά. Για να γίνει αυτό με τους στροβιλισμούς που εγκλωβίζει την καύση πιθανότατα αύξησε τη θερμοκρασία πάνω από τους 200 βαθμούς. Η εικόνα που είδαμε είναι αναμενόμενη για έναν άνθρωπο που καίγεται για δύο ώρες π.χ. σε μια αποθήκη μέχρι να σβήσει η πυροσβεστική, εκεί ήταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τους εξαΰλωσαν. Έχασαν άμεσα τις αισθήσεις τους και τη ζωή τους» κατέληξε για το θέμα ο κ. Μπογιώκας

Αναφερόμενος, τέλος, στη διαδικασία ταυτοποίησης παρατήρησε ότι σε μια φωτιά όπως αυτή στο Μάτι «δεν είναι εύκολο να ταυτοποιήσεις τόσα πτώματα. Στο (σ.σ. αεροπορικό δυστύχημα του) "Ήλιος" είχαμε κατάλογο επιβατών».

Πηγή: voria.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου