Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Απίστευτος και αμετανόητος ο Τόσκας: Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πυρκαγιές



Απίστευτα προκλητικός ο υπουργός δήθεν Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ  : «Μη μου λέτε εμένα για συνειδησιακά, καμάρωνα που δεν είχα χάσει στρατιώτη τόσα χρόνια, πέστε το σ' αυτούς που δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια» και επιμένει ότι δεν έγιναν λάθη τακτικής - «Ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής δεν περιλαμβάνει την άναρχη δόμηση» - Η Πυροσβεστική είχε ζητήσει εκκένωση, είπε χωρίς ίχνος ντροπής.

Αφού υποστήριξε ο προκλητικός Νίκος Τόσκας ότι δεν υπήρξαν λάθη τακτικής στη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, επέμεινε ότι η χώρα, που μετρά ήδη 88 νεκρούς, είναι καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αφήνοντας άφωνους όσους σοβαρούς τόλμησαν να τον ακούνε.

Τι είπε ακριβώς ο ανεκδιήγητος Νίκος Τόσκας: «Είμαστε προετοιμασμένοι. Μας συνέβη τώρα που είμαστε προετοιμασμένοι. Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει την άναρχη δόμηση και επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν εδώ και 70 χρόνια. Δέν είχαμε ποτέ 11 μποφώρ σε χερσαίο χώρο, δυτικούς ανέμους. Υπάρχουν όρια στην υλοποίηση σχεδίων πυρόσβεσης. Ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής δεν περιλαμβάνει και τη δόμηση».

Τόλμησε να κάνει και παράπονα ο Νίκος Τόσκας, ότι δεν έχει ακουστεί «ευχαριστώ» προς τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς που έδωσαν και δίνουν τη μάχη προσπαθώντας έτσι να μεταφέρει τυχόν ενοχές στον κόσμο που δεν θέλει ούτε να τον ακούει και να τον βλέπει εδώ και χρόνια.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο πρωθυπουργός τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής είχε την εικόνα που γνώριζαν πραγματικά οι αρχές, εκείνη την ώρα. Πάντως, όπως είπε, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής είχε ζητήσει να εκκενωθεί η περιοχή. Πρόσθεσε πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει «δεν έχει γίνει παγκοσμίως εκκένωση σε περιοχή με 20.000 ανθρώπους σε μιάμιση ώρα». 

Στην ερώτηση αν έγιναν λάθη, ο Τόσκας επέμενε προκλητικά ότι δεν έγιναν λάθη τακτικής, υποστήριξε ότι η φωτιά δεν μπορούσε επ ουδενί να κρατηθεί και να μην περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος, προκαλώντας έτσι τους πολίτες και τους συγγενείς των θυμάτων. 

Και εκεί που γελάει μέσα στον θυμό του ο κόσμος που έκανε το λάθος να τον ακούει ήταν, όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος συνειδησιακα νιώθει ότι έγιναν λάθη, παρά τη μη αποδοχή της παραίτησής του, ο Νίκος Τόσκας, δήλωσε ότι καμάρωνε τόσα χρόνια που δεν είχε χάσει στρατιώτη και πρόσθεσε: «Πείτε για τα συνειδησιακά σ΄ αυτούς που δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια». 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου