Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Απολύσεις με κομματικά κριτήρια στο ΚΕΕΛΠΝΟ μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος των Εργαζομένων



Την καταγγελία της σύμβασης εργασίας τριών υπαλλήλων και του προέδρου του σωματείου εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του προέδρου του.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, το Δ.Σ. έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου του προχωρώντας στην καταγγελία της σύμβασης των τεσσάρων εργαζομένων.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη, με τον Σταμάτη Πουλή να προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη τονίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι «ο πρώτος πρόεδρος εργαζομένων στην Ελλάδα που απολύεται με εντολή υπουργού»

Σήμερα ολοκληρώθηκε η πολιτική μου δίωξη από το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ με εντολή του συκοφάντη Πολάκη, ΧΩΡΙΣ ΟΜΟΦΩΝΙΑ. Είμαι ο πρώτος Πρόεδρος Εργαζομένων στην Ελλάδα που απολύεται με εντολή Υπουργού και μάλιστα της Αριστεράς. Τιμή μου! Η συνέχεια στη Δικαιοσύνη... Τώρα ξεκινάμε!

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ενημερώσει ότι συζητείται η απόλυσή του από τον Οργανισμό, έπειτα από σχετικό αίτημα που απέστειλε ο Π. Πολάκης προς τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή το σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό αναφερόταν σε «βάναυση καταστρατήγηση του Συνδικαλιστικού Νόμου» από τον Π. Πολάκη και τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Ρόζενμπεργκ, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Πουλής έχει καταγγείλει τον Π. Πολάκη για «σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ εργαλάβων και εκταμιεύσεις εκατομμυρίων ευρώ».
Ο κ. Πουλής είχε αναφερθεί ακόμα σε παράνομη και καταχρηστική διαδικασία και «πολιτική δίωξη με εντολή Πολάκη» την οποία έχει προαναγγείλει πολλές φορές. «Είμαστε 4 άτομα και αφορά τα 3 που δεν έδωσαν τις ψευδείς βεβαιώσεις που είχε ζητήσει ο κ. Πολάκης για να ενοχοποιήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη. Από τον Μάρτιο του 2017 την πρώτη στιγμή που αρνηθήκαμε να εξυπηρετήσουμε πολιτικές σκοπιμότητες έχει ονομαστικά αναφερθεί από τη Βουλή στο πρόσωπό μας και έχει προαναγγείλει τις διώξεις μας, με μια διαδικασία που παραβιάζει εντελώς τα συνταγματικά μας δικαιώματα», προσέθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σημειώνεται ότι το 2013 ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ είχε κάνει αυτοψία στο Κέντρο και είχε εντοπίσει 70 εργαζόμενους, οι οποίοι πληρώνονταν από χορηγικά προγράμματα. Ο κ. Πολάκης ζήτησε από τον ίδιο και τους τρεις συναδέλφους του να βεβαιώσουν ότι 22 είχαν προσληφθεί παράτυπα από τον πρώην υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και πληρώνοντας από το Δημόσιο. Επειδή αρνήθηκαν να το κάνουν ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ τους κατηγόρησε για ψευδή βεβαίωση.

Με εντολή Πολάκη συζητείται τώρα η απόλυσή μου στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.´Ο,τι και να κάνει δεν θα με φιμώσει, τα σκάνδαλά του θα διερευνηθούν μέχρι τέλους. Τα γκούλαγκ εκεί που του περνάει! Έρχονται και άλλα...

«Κατά παραγγελία Πολάκη η απόλυσή μας»

Στη συνέχεια ο κ. Πουλής σημείωσε ότι η απόλυση τους βασίζεται στο πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, το οποίο έγινε κατά παραγγελία του Π. Πολάκη και αφορά τις υποτιθέμενες 22 προσλήψεις επί θητείας Αδ. Γεωργιάδης για τις οποίες οι ίδιο δεν έδωσαν ψευδείς βεβαιώσεις όπως ζήτησε ο Π. Πολάκης.

Δικηγόρος εργαζόμενων: Πρόκειται για θεσμική εκτροπή

Στο μεταξύ πληρεξούσια δικηγόρος του σωματείου, Έφη Σαλμά, και των 4 υπαλλήλων που έχουν κληθεί για ακρόαση στο Δ.Σ. του κεελπνο δήλωσε ότι αυτό που διαπιστώνει είναι ότι αποτελεί θεσμική εκτροπή να καλούνται οι υπάλληλοι για να τοποθετηθούν για το αν θα τεθούν ή όχι σε αργία και την ίδια στιγμή μέσα στην ίδια ημερήσια διάταξη να έχει τεθεί θέμα καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους.

«Με απλά λόγια καλούνται να ακουστούν για το αν θα μπουν ή όχι σε αργία ενώ έχει προαποφασιστεί η απόλυση τους. Είναι νομικά άτοπο παραβιάζει κάθε δικαίωμα είναι και βαθύτατα ανήθικο και θεσμικά απαράδεκτο. Θέλω να δω το συμβούλιο, να εκθέσω τις απόψεις μας και μετά θα δούμε πως θα προχωρήσουμε, επιφυλασσόμενοι για κάθε δικαίωμα μας. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο, δεν νοείται εμπαιγμός υπάλληλων με τη θέση τους και το ψωμί τους», τόνισε η κ. Σαλμά.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου