Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Με το έτσι θέλω το ΕΑΠ καταργεί τις δόσεις στα δίδακτρα και απειλεί με διαγραφές



Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειες τους η ξαφνική και ανάλγητη απόφαση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου να αλλάξει το σύστημα με το οποίο οι φοιτητές εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους και αν τους υποχρεώσει να πληρώσουν άμεσα και σε δύο δόσεις.

Αυτό έγινε, χωρίς καμία προειδοποίηση, και ενώ οι φοιτητές είχαν προγραμματίσει όπως γινόταν τα τελευταία τρία χρόνια να πληρώσουν σε δόσεις της θεματικές ενότητες των σπουδών τους.

Το ΕΑΠ ξαφνικά με αποφασίζουμε και διατάζουμε, άλλαξε το σύστημα εξόφλησης ζητώντας από τους φοιτητές μπροστά τα μισά χρήματα μπροστά μέχρι τις 20 Αυγούστου και τα υπόλοιπα, πάλι, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου αλλιώς θα διαγραφούν οι φοιτητές που δεν έχουν εκ των πραγμάτων και της κατάστασης να πληρώσουν.

Από τέλος Ιουλίου τρέχουν όλες οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών με τους υπέρογκους φόρους που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάτι που γνωρίζει η διοίκηση του ΕΑΠ αλλά πράττει ανάλγητα και χωρίς καμία ανθρωπιά οδηγώντας εκατοντάδες φοιτητές στην διαγραφεί με το έτσι θέλω.

Οι δόσεις αποπληρωμής, των διδάκτρων με τις οποίες κάθε φοιτητής μπορούσε να υπολογίσει τις υποχρεώσεις του, ξεκινούσαν με προκαταβολή στη δήλωση θεματικών ενοτήτων τον Ιούλιο και εξοφλούνταν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Η απόφαση αυτή να καταβληθούν σε δύο δόσεις τα δίδακτρα, είναι απόφαση ντροπής και δείχνει ότι η διεύθυνση του ΕΑΠ δεν έχει καμία κοινωνική ευαισθησία για τους φοιτητές του ειδικά σε χρόνια οικονομικής κρίσης. 

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης ειδικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση να σταματήσει αυτή την ανάλγητη απόφαση ντροπής.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου