Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία!



Οι "τρικολόρ" ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλο τους και επέστρεψαν στην κορυφή του κόσμου μετά από 20 χρόνια. Κι ενώ οι ηττημένοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, στο 19’ ο Γκριεζμάν εκτέλεσε το φάουλ και ο Μάντζουκιτς στην προσπάθεια του να διώξει, έβαλε αυτογκόλ κι έγινε το 1-0.

Παρά το αρχικό σοκ, ωστόσο, η ομάδα του Ντάλιτς αντέδρασε και στο 28’ ισοφάρισε με τον Πέρισιτς. Ο ίδιος, βέβαια, έκανε χέρι στο 34’ κι ο Πιτίνα με τη βοήθεια του VAR έδωσε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γκριεζμάν.

Το σύνολο του Ντεσάν ήταν καταιγιστικό στην επανάληψη και στο 59’ ο Πογκμπά με όμορφο πλασέ σημείωσε το 3-1, ενώ στο 65’ ήταν η σειρά του Μπαπέ να… χτυπήσει για το 4-1 και να… τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι. Η Κροατία το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 69’ με τον Μάντζουκιτς κι έπειτα από τραγικό λάθος του Γιορίς.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Ουμτιτί, Βαράν, Λούκας Ερναντές, Καντέ (55’ Νζονζί), Πογκμπά, Ματουιντί (73’ Τολισό), Γκριεζμάν, Μπαπέ, Ζιρού (81’ Φεκίρ).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (82’ Πιάτσα), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (71’ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.


athlitiko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου